| Autor |
Zpráva |
Maya
Člen |
# Zasláno: 15 Led 2014 22:07
- Nahlásit
birma
a mají spíš ty rychlé, než vytrvalé svaly
a jiný úhlení nohou, ne jako ovčáci, ale spíš jako špic, prostě na rychlost na krátký tratě
|
ZdeNek_K
Člen |
# Zasláno: 15 Led 2014 22:21 - Změnil/a: ZdeNek_K
- Nahlásit
Maya
birma
Když jsem po poradkyni chovu chtěl tip na chovatelské stanice které chovají sportovně vedené SBT tak jsem si připadal že neexistuje sprostější slovo než sport. Poroto doporučuji vybírat pouze na sportovních akcích neboť tam se taková individua nevyskytují. Jinak rozdíl mezi gaučově vedeným SBT a sportovně je natolik značný že to téměř vypadá jako dvě rozdílné rasy. Jinak sportovně vedené SBT se dá počítat s denní námahou odpovídající cca 25 km svižné pocházky – nárazově tolik že dřív padne libovolně zdatný majitel než pes.
|
birma
Člen |
# Zasláno: 15 Led 2014 22:26
- Nahlásit
ZdeNek_K
já věřím, že to ten pes zvládne, jen si vzhledem k jeho stavbě těla nemyslím, že je to pro něj zrovna nejzdravější. A rozhodně bych tohle nárazově tolik že dřív padne majitel než pes. moc neříkala na veřejnosti, neb třeba pro mého známého je poměrně normální ujet na kole 50 - 100 km za den (ne pomalu a za celý den, ale jako rychlé přesuny mezi místy, kde si potřebuje něco zařídit), takže věřím, že jsou lidé, kteří by rozhodně neodpadli dřív, naopak by to psa stálo zdraví. (což už se tedy netýká přímo zadavatele)
|
ZdeNek_K
Člen |
# Zasláno: 15 Led 2014 22:43
- Nahlásit
birma
To jsme už hodně OT ale sportovně vedený SBT vypadá buď jako kapesní kulturista – vytrvalostní zátěž tedy opravdu nevhodná nebo jako drobný APBT s velkou hlavou a tady potom ve vytrvalostní zátěží není problém. Co se týká kola tak tam je většinou nevhodný neboť má tendenci buď přímo vyvolávat rvačky nebo alespoň neodmítat a tak je pro kolo nevhodný.
|
kachna_
Člen |
# Zasláno: 16 Led 2014 08:15
- Nahlásit
ZdeNek_K
má tendenci buď přímo vyvolávat rvačky
pes nebo i fena? Já měla zato, že aspoň feny, jsou docela psomilovná stvoření?
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 16 Led 2014 08:17
- Nahlásit
ZdeNek_K
no 25 km procházky dá bez nějakýho tréninku většina psů včetně těch mrňavejch, tomu se nedá říkat sport, spíš kdyby pes velikosti STB neušel 25 km, tak to by bylo na pováženou
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 16 Led 2014 08:38
- Nahlásit
kachna_
zname sbt fena je naprosty zlaticko, ani hystercici ferina ji nevyvede z miry.
|
undefined
Člen |
# Zasláno: 16 Led 2014 10:49
- Nahlásit
no na kolo nejspíš se psem jezdit nebudu.. to už spíš možná nějakýd delší pěší výlety, tam by myslím SBT určitě neměl problém.. pokud jsou fenky ve vztahu k ostatním psům víc v pohodě, možná bych přemýšlel o fence.. hrozně se mi líbí jak vzhledově tak povahově (k lidem), ale bojím se trochu té agresivity k ost. psům..
|
Dines
Člen |
# Zasláno: 17 Led 2014 10:30
- Nahlásit
undefined
Myslím, že pokud by ses tomu opravdu věnoval, tak ten stafbulík bude v pohodě. Ale to riziko tam vždycky je no. Přeci jen jiné rasy jsou snášenlivější. Ale skoro vždy je to kus od kusu.
|
undefined
Člen |
# Zasláno: 17 Led 2014 11:06
- Nahlásit
uvidíme, nechám si to ještě projít hlavou
|
iva
Člen |
# Zasláno: 19 Led 2014 21:07
- Nahlásit
Přidejte do výběru německého pinče. Kohoutková výška 45 - 50 cm, temperamentní, hladkosrstý, potřebuje ubytování v bytě, doma mazel, venku drak. Schopný se svým pánem absolvovat téměř cokoliv, dlouhověký, poměrně zdravý pes. Snadno a rád se učí.
|
Terkams
Člen |
# Zasláno: 19 Kvě 2014 22:30
- Nahlásit
známý mají v bytě Dalmouše, jsou na to super, dokáží se válet x hodin ale stejně tak pak ujdou 3,5,20 km. Měli jsme je x let, vedro snáší perfektně - přece jen jsou z chorvatska že. V zimě potřebují být v baráku, takže do bytu ideál. Jsou to inteligentní, hravý kamarádi, já jejich povahy miluju Jsou to lenoši a sportovci zároveň a mají tak akorát velikost .)
|
Terkams
Člen |
# Zasláno: 19 Kvě 2014 22:32
- Nahlásit
Jo a měli jsme Dalmatiny 15 a 16 let
|