Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Štěňata a štěňátka / co nejvšestranější plemeno
. 1 . 2 . 3 . >>
Autor Zpráva
undefined
Člen
# Zasláno: 9 Led 2014 19:41
- Nahlásit

Ahojte, už dlouho pročítám tohle fórum a řekl jsem si, že se přidám a zkusím se vás hned ze začátku na něco vyptat

Zatím je to pouze hypotetické, ale v blízké budoucnosti (řekněme do roka a do dne) bych si rád pořídil psa. Je to závislé na stěhování, které plánuju - s největší pravděpodobností to bude malý panelákový byt ve větším městě..A až budu zabydlen, začnu nějak řešit psa..a proto se na to těším tak už řeším jakého vybrat, nemůžu se totiž rozhodnout

Nějaká moje představa: velikost asi střední, žádná čivava ani vlkodav, prostě něco mezi hlavním požadavkem je, aby byl mírnej, hodnej, protože to bude převážně společník a kámoš..žádnej sport asi aktivně dělat nebudem, takže v běžným provozu spíš delší procházky, ale aby o víkendu nebyl problém ho vzít na delší výlet, nebo na túru.. chtěl bych fakt všestrannýho parťáka, kterej se dá vzít i v létě někam na dovolenou, do hor apod., ale zároveň pro něj nebyl problém přes týden zhruba 9 hodin vydržet doma a lenošit..

jinak zkušenosti s psama mám docela bohatý, doma jsme vždycky měli psy, a nikdy jsem neměl problém, aby mě poslouchali nebo tak, myslím že mám takovou docela přirozenou autoritu nebo jak to říct takže co se týče nějakýho základního výcviku, tak se toho nebojím

nějaké moje tipy:
-strakáč - slyšel jsem na ně samou chválu, myslím že by to mohl být ideální pes pro mě, co myslíte? jen se mi moc nelíbí vzhledově, je to možná povrchní to takhle říct, ale tak beru v potaz všechny měřítka
-choďák - taky samá chvála, ale někde jsem četl v článku od chovatelky, že jsou docela citliví na vyšší teploty v létě.. aby nebyl problém s tím, že ho nebudu moct v létě někam vzít, aby mu nebylo vedro.. nevím, co myslíte?
-australský ovčák - ti se mi líbí strašně moc, ale nevím, jestli ho budu schopen zaměstnat tak, jak tihle psi potřebujou.. jinak by to byl favorit, co se týče sympatií

dál jsem přemýšlel třeba ještě nad kolií (ta už je ale na můj vkus až moc chlupatá), středním kníračem atd.. jako tipů by bylo víc, ale k těm už mě tak nějak nic netáhne..

těm, kteří to dočetli až sem děkuju a budu rád za každý názor, námět, radu od zkušenějších a zasvěcenějších )

undefined
Člen
# Zasláno: 9 Led 2014 19:46
- Nahlásit

jak tak nad tím ještě přemejšlím, bude asi to asi nekonečný vybírání.. líbí se mi totiž tolik psů různejch druhů...
jako dítě jsem třeba měl německýho špice, a přestože to byl notorickej tulák tak to byl nejúžasnější pes, jakýho jsem kdy potkal.. tak z nostalgie občas přemýšlím i nad něčím takovým, třeb vlčí špic..

nebo jsme hodně měli dobrmany, což byli taky skvělí psi.. ale do bytu nevím, většinou to byli takoví rakeťáci

taky slýchám hodně chválu na boxery..

ach jo, proč je jich tolik?

davidkova renata
Člen
# Zasláno: 9 Led 2014 19:47
- Nahlásit

asi chodáček..
a existuje též krátkosrstá kolie

undefined
Člen
# Zasláno: 9 Led 2014 19:53
- Nahlásit

krátkosrstá kolie mi nějak není sympatická )
a nevíte jak je to s tím choďákem a přecitlivělostí na teplo? opravdu je to tak "horký"?

corgi
Člen
# Zasláno: 9 Led 2014 19:57
- Nahlásit

davidkova renata mě předběhla, zrovna jsem tu krátkosrstou kolii chtěla napsat
Ta jmenovaná plemena jsou povahově docela rozdílná, alespoň si myslím. Australák je podle mě až moc hyperaktívos, strakáč mi žádný z těch, co jsem kdy viděla, povahově nesedl, takže nemůžu být asi moc objektivní. Choďák by možná šel, v létě holt je to špatné, když je černý a chlupatý. Naopak v horách vám neumrzne, což by se tomu boxerovi nebo dobíkovi (kteří jsou taky dost akční) mohlo stát Jak to tak bývá na téhle diskuzi, corgiho asi nechcete Takže za mě ta kolie (při výběru pozor na zdraví). Nebo vořech. Nebo něco úplně jiného, třeba i ten prokletý retrívr

undefined
Člen
# Zasláno: 9 Led 2014 19:59
- Nahlásit

corgi má na mě až moc krátký nožky
no ty hory spíš v létě/ na podzim, v zimě zas tak ne.. zkusím si přečíst ještě něco o té kolii

birma
Člen
# Zasláno: 9 Led 2014 20:04
- Nahlásit

undefined
asi bych taky volila kraťandu, nebo bych prolezla weby útulků a vybrala psa, který by mi vyhovoval jak vzhledově tak popisem povahy a vyrazila bych se s ním seznámit

birma
Člen
# Zasláno: 9 Led 2014 20:04
- Nahlásit

nebo další možnost flat (coated retrívr) mě teď napadl, když čtu, co psala corgi

Dáška
Člen
# Zasláno: 9 Led 2014 20:59
- Nahlásit

Napadl mě střední pudl, ale to asi nechceš slyšet

Zkus omrknout ty krátkosrstky naživo na výstavě třeba, mně se taky nezdály, ale když je poznáš, jsou boží... a požadavkům by odpovídaly.

Jinak za mně útulek, tam je výběr hodně pestrý a určitě by se něco našlo

birma
Člen
# Zasláno: 9 Led 2014 21:13
- Nahlásit

Dáška
tam je výběr hodně pestrý a určitě by se něco našlo
hned bych měla pár tipů

Fajka
Člen
# Zasláno: 9 Led 2014 21:15
- Nahlásit

undefined

-strakáč - slyšel jsem na ně samou
nevím jak povahově ale velkej pozor na zdraví, z ověřených zdrojů vím že trpí na moře chorob

choďák - taky samá chvála,
náš nejlepší kámoš je chodáček a je to jeden z nej psů který znám jo když je vedro tak jak je tmavej tak hledá stín, ale jakmile se panička zvedne tak prostě jde... myslím že se přehřívá jako každej jinej chlupatej pes..

australský ovčák -
mám doma je to trošku hysteríček a poplašňák ale je ten nej.... Jsem vcelku hodně zaměstnaná takže se najdou i dny kdy fakt nemám čas se mu věnovat x hodin a taky to dá..třeba ted když sem byla nemocná tak to zvládal dobře jen je pak víc hlučnej když zjistí že se jde konečně véééén Ale u nich je zas dobrý že když nemáš čas s ním lítat tak mu zaměstnáš hlavu kravinkama blbinkama a to on rád a taky se odvaří a pak je hodnej
U australáků pozor při výběru na povahu rodičů.

Z těch třech bych doporučila choďáčka...ale já už zůstanu a můj další pes jednou bude (a to vím fakt jistě) zase jelito australské plesnivé

undefined
Člen
# Zasláno: 9 Led 2014 21:27
- Nahlásit

čtu teď na netu různý články o těch kraťandách a zatím to teda fakt vypadá jako ideální pes pro mě budu si je asi fakt muset někde omrknout naživo..

o útulku jsem taky přemýšlel.. jenže rád bych určitě od štěněte.. a tam zas tak moc výběr není, aspoň co vím v okolí, tak štěňata jsou z těch útulků okamžitě pryč..

no zatím kraťanda asi vede..

birma
Člen
# Zasláno: 9 Led 2014 21:29
- Nahlásit

undefined
čtu teď na netu různý články o těch kraťandách a zatím to teda fakt vypadá jako ideální pes pro mě
super
bacha akorát na oči a pak maj přecitlivělost na léky, tak se na to zaměř u rodičů

ssshhhhh
Člen
# Zasláno: 9 Led 2014 22:03
- Nahlásit

Krátkosrstá kolie je super, taky jsem o ní uvažovala, no nakonec mam mix bůh ví čeho s buhvíčím.
Jinak vřele doporučuji chovku http://www.bohemia-balada.cz/kk_planovanevrhy.html známí mají od nich psa a super.

undefined
Člen
# Zasláno: 9 Led 2014 22:19
- Nahlásit

díky za tip, to si někam uložím, pro budoucí potřeby

mimochodem, nevíte někdo jak se zhruba pohybují cenové relace štěňat u KK? řekněme u nějaké takové trochu lepší chk, jako třeba viz. odkaz výše? vůbec nemám představu, jen abych věděl
(osobně nevím proč je tyto informace většinou problém sehnat, nevidím na tom nic divného, že to štěně prostě určitej obnos stojí..)

ssshhhhh
Člen
# Zasláno: 9 Led 2014 22:20
- Nahlásit

Tak to fakt netuším, ale tipovala bych tak 10 - 15 tisíc, ale to jen tipuju.

Maya
Člen
# Zasláno: 9 Led 2014 22:47
- Nahlásit

undefined
Boxer ve vedrech na túry kvůli krátkému nosu určitě ne, to by ti zkolabol a vlčí špic taktéž, choďáci pokud vím až takový problémy nemívají. Kraťandy jsou super psi, to je určitě dobrá volba.

birma
Člen
# Zasláno: 9 Led 2014 23:00
- Nahlásit

ssshhhhh
tipovala bych tak 10 - 15 tisíc
myslím, že spíš okolo těch 15ti to bude

undefined
Člen
# Zasláno: 10 Led 2014 07:38
- Nahlásit

Díky všem za tipy, vypadá to že kk bude nakonec asi favorit

Kdyby ale ještě někdo chtěl přispět s názorema nebo zkušeností, budu rád a rád si počtu aspoň se v práci nebudu nudit

Barbucha z Prahy
Člen
# Zasláno: 10 Led 2014 09:03
- Nahlásit

KK je dobrá volba (mám dlouhosrstou variantu a ta by byla samozřejmě ještě lepší

Cena je tak kolem těch 15tis, plus mínus. Rozhodně pro jistotu brát štěně jen po rodičích, kteří jsou testováni na CEA, PRA, MDR a bůhví co ještě

kachna_
Člen
# Zasláno: 10 Led 2014 09:30
- Nahlásit

undefined
Já osobně bych si špice do paneláku asi nepořídila, i když je fakt, že naši špicové to doma snášejí úplně bez problémů, mají chladnější místa, která využívají. Možná je to jen předsudek
Jinak podmínky splňuje naprosto. Doma andílek na procházce ďábel (v dobrym, snadno se učí nelovení, jsou i agilitní, jen se musí počítat s tím, že to prostě nejsou ovčáci)
Máme z útulku strakatého středně chlupatého psa "lovecky švihlýho" a přestože bych si nikdy nepořizovala cíleně loveckého psa, tak musím říct, že povaha loveckých psů mě okouzlila (stejně tak partnera, který si přál "veselýho strakatýho pejska"), neumím to popsat, ale kdybych ještě někdy našla v útulku strakatýho chlupatýho pejska, asi bych zase neodolala a až tak bych se toho nebála, jen bych si dobře nastudovala výchovu k nelovení.

davidkova renata
Člen
# Zasláno: 10 Led 2014 09:45
- Nahlásit

undefined
pokud jsi nááhodou z Prahy,můžu Tě se 2 min. seznámit jako myslim KK..

davidkova renata
Člen
# Zasláno: 10 Led 2014 09:49
- Nahlásit

undefined
ještě mne napad entlebuch..kámoška si pořídila čubu,je to velmi veselý,radostný,akční zvířátko,prostě fakt super čuba..
http://entlebussky-salasnicky-pes.hafici.cz/

undefined
Člen
# Zasláno: 10 Led 2014 10:12
- Nahlásit

Barbucha z Prahy
dlouhosrstý jsou nádherný no.. ale na můj vkus možná až moc hezký

kachna_
můj špic byl právě taky takovej, byl to naprostej mazel, ale když ho venku něco zaujalo, nikdo ho neodvolal :-D ale byl to skvělej pes no..ale nevím, jestli bych ho teď zvolil no..

davidkova renata
z Prahy bohužel nejsem, jsem z Olomouce, ale následující asi měsíc budu do Prahy jezdit zhruba na 3 dny v týdnu na školení.. nevím, jestli bude čas, ale klidně bych se seznámil.. v které části bydlíte? já budu nejvíc na Pankráci..

Maya
Člen
# Zasláno: 10 Led 2014 10:17
- Nahlásit

undefined
D ale byl to skvělej pes no..ale nevím, jestli bych ho teď zvolil no..
tak ovčáckýho špice neboli šiperku
ale to už je na tebe asi moc malej pes
můj tajnej tip je portugalský vodní pes, ale chápu, že ne každýmu padne do vkusu

davidkova renata
Člen
# Zasláno: 10 Led 2014 11:22
- Nahlásit

undefined
opačný konec Prahy. ) Praha 6

Dines
Člen
# Zasláno: 10 Led 2014 11:34
- Nahlásit

undefined
Každý doporučujeto svoje, tak se přidám i já - pořiď si královského pudla - je to dokonalej pes úplně na všechno a navíc po něm doma nebudeš muset denně uklízet tunu chlupů

undefined
Člen
# Zasláno: 10 Led 2014 11:56
- Nahlásit

Dines
uklížet tunu chlupů sice nebudu, ale zase to stříhání.. že by se mi chtělo každej měsíc vyrážet někam k psímu holiči..

Barbucha z Prahy
Člen
# Zasláno: 10 Led 2014 13:13
- Nahlásit

undefined

dlouhosrstý jsou nádherný no.. ale na můj vkus možná až moc hezký

Tak je fakt, že pro chlapa je DK krásná až moc Zas na druhou stranu, já když šla venčit svojí DK s chlapem a on jí vedl, tak ho ženský zastavovaly, jakýho má krásnýho psa a vůbec jim nevadilo, že já tam stojím taky, takže chlap s DK je evidentně magnet pro ženský Pro zadanýho bude asi lepší ta KK, no

Barbucha z Prahy
Člen
# Zasláno: 10 Led 2014 13:18 - Změnil/a: Barbucha z Prahy
- Nahlásit

Dines
mně se třeba králosvký pudl líbí, a to dost, ale ta údržba mě odrazuje, a to taky dost

. 1 . 2 . 3 . >>
Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání