Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Štěňata a štěňátka / co nejvšestranější plemeno
<< . 1 . 2 . 3 . >>
Autor Zpráva
lamalucni
Člen
# Zasláno: 10 Led 2014 13:50
- Nahlásit

Dines
O královácích jsem slyšela, že samci jsou prakticky vždycky... ehm, sexuální magoři. Je to pravda?

undefined
Člen
# Zasláno: 10 Led 2014 14:14
- Nahlásit

Barbucha z Prahy
s tím pudlem to mám úplně stejně...

a s tou DK teda ještě uvidím ale zatím to vypadá spíš na KK..

jo a nevíte někdo, jak je to v případě KK s rozdílem mezi povahou psů a fen? vždycky jsem měl sice psy, ale klidně bych si dokázal představit i fenku.. chovat se nechystám, krýt nejspíš taky ne (i když na druhou stranu nikdy neříkej nikdy).. někde jsem četl že v případě kk je to jedno, že tady neplatí to že fenky by byly mazlivější.. co myslíte?

Barbucha z Prahy
Člen
# Zasláno: 10 Led 2014 14:31
- Nahlásit

undefined
Já osobně si vůbec nemyslím, že by feny obecně byly mazlivější, záleží vždy na konkrétním jedinci. My měli vždycky psy, a s výjimkou jednoho, byli všichni mazliví.

lamalucni
Člen
# Zasláno: 10 Led 2014 14:46
- Nahlásit

undefined
Týjo, a já měla za to, že obecně jsou mazlivější psi...

undefined
Člen
# Zasláno: 10 Led 2014 15:00
- Nahlásit

Barbucha z Prahy
lamalucni
hele nevim, já fakt fenu nikdy v životě neměl, takže nemůžu posoudit.. ale už jsem to četl hodněkrát, že fenky jsou mírnější, hodnější, mazlivější.. tak nevím, proč se to traduje

lamalucni
Člen
# Zasláno: 10 Led 2014 15:08
- Nahlásit

undefined
Mírnější, to asi jo. Hodnější možná taky, ale mazlivější... nejsem si zcela jistá Nejspíš záleží na plemeni, a samozřejmě i na konkrétním "kusu".

LucieS
Člen
# Zasláno: 10 Led 2014 17:57
- Nahlásit

Mně se třeba moc líbí americká varianta DK, jsou takové hranatější, masivnější a přijde mi, že mají "rozumnější" srst , takovou přirozenější.
Choďák mi přijde děsně hyperaktiv, kdysi na táboře byli čtyři a všichni mi přišli povahou hodně do toho australáka ("máš míček, chci ho" apod.).
Pes - fena - z mého pohledu, pes jde na vše rovnou, přímo, kdežto fenka vymýšlí, snaží se to nějak "očůrat", když to jde. Fenky jsou určitě mírnější, ale mazlivější nevím, to je u nás určitě pes .

corgi
Člen
# Zasláno: 10 Led 2014 18:22
- Nahlásit

LucieS
pes jde na vše rovnou, přímo, kdežto fenka vymýšlí, snaží se to nějak "očůrat", když to jde. Fenky jsou určitě mírnější, ale mazlivější nevím, to je u nás určitě pes
Tak to u mě je fena modelka, co má v hlavě piliny, nepřemýšlí o ničem ani vteřinu a rovnou koná - což mi občas způsobuje lehký infarkt. Pes je klidná síla s mozkem Einsteina, dokáže vždycky najít takové řešení situace, které jemu přinese největší prospěch - a to tak, že bych tomu dopředu nevěřila. Nemazlí se, pohlazení ho nezajímá, když se přijde "poňuchat", je to největší pocta. Zato fena upadá střemhlav na zem břichem vzhůru, doufajíc, že jí páníček bude drbat na bříšku, a když si lehnu na gauč, okamžitě mi přiskočí čumákem vypíchnout oko, abych jí za odměnu pomazlila

birma
Člen
# Zasláno: 10 Led 2014 19:15
- Nahlásit

undefined
se budu opakovat, ale na toho flata jsi koukal? Znám jednu flatici a povahou mě úplně uchvátila, je fakt neskutečná (a to doslova, neznat jí, tak nevěřim, že tak všestraně šikovnej pes, kterej podniká tolik věcí a zároveň tak klidnej a v pohodě může existovat)

lamalucni
Člen
# Zasláno: 10 Led 2014 19:21
- Nahlásit

birma
Flat? Klidnej? Jestli mluvíš o Jakubově čubině, tak jo, ale ona je naprostá výjimka. Flat obecně je prdlý torpédo, do tří let v pubertě Čímž neříkám, že to je špatně, mně třeba podobný povahy vyhovujou. Jen aby sis nedělala obrázek o plemeni na základě jednoho jedince, který zrovna dost vybočuje

birma
Člen
# Zasláno: 10 Led 2014 19:36
- Nahlásit

lamalucni
Jestli mluvíš o Jakubově čubině, tak jo, ale ona je naprostá výjimka.
Jakubovu čubinu neznám, mluvím o Natálčině čubině i když ona taky tvrdí, že je Ange výjimka (na druhou stranu při všech těch aktivitách, co dělaj, by byl asi klidnej každej pes )

undefined
Člen
# Zasláno: 10 Led 2014 19:40
- Nahlásit

birma
na flata jsem koukal.. jako pes je to nádhernej, ale přece jenom, retrívr no.. nevím proč, ale vždycky jsem si říkal že retrívra bych si nikdy nepořídil, možná proto že je to tak strašně profláklý, nebo nevím.. ale zase ten flaťák tak moc vidět není no.. zkusím si o něm taky ještě něco zjistit..

zatím mě nejvíc oslovila ta kk

birma
Člen
# Zasláno: 10 Led 2014 19:44
- Nahlásit

undefined
ale přece jenom, retrívr no.. nevím proč, ale vždycky jsem si říkal že retrívra bych si nikdy nepořídil
mám to stejně, ale teď po seznámení s Angou jsem došla k tomu, že jestli někdy budu chtít normálního psa, tak to bude nejspíš flat

LucieS
Člen
# Zasláno: 11 Led 2014 00:09
- Nahlásit

Tak to u mě je fena modelka, co má v hlavě piliny, nepřemýšlí o ničem ani vteřinu a rovnou koná - což mi občas způsobuje lehký infarkt. Pes je klidná síla s mozkem Einsteina, dokáže vždycky najít takové řešení situace, které jemu přinese největší prospěch - a to tak, že bych tomu dopředu nevěřila. Nemazlí se, pohlazení ho nezajímá, když se přijde "poňuchat", je to největší pocta. Zato fena upadá střemhlav na zem břichem vzhůru, doufajíc, že jí páníček bude drbat na bříšku, a když si lehnu na gauč, okamžitě mi přiskočí čumákem vypíchnout oko, abych jí za odměnu pomazlila
Jo máš pravdu, že někdy je to dost individuální .

Ad flat, o svátky jsem viděla dvě flatky v Krkonoších, byly na běžkách s paničkama, furt někde rozevláté a hopsající v dáli .

Dines
Člen
# Zasláno: 11 Led 2014 09:35
- Nahlásit

undefined
Barbucha z Prahy
Ono to s tou údržbou není tak horký - každému co se hodí.
Je to tak, že než přesrstí na dospěláckou, tak se česat musí...třeba obden rizikové partie - za ušima, pod obojkem, pod packama, kde se dělají pucky a jednou týdně kompletně rozčesat. Ale to je tak prvních cca 6 měsíců - jak u kterého psa. Pak už to tak horké není Já třeba češu jednou za 2 měsíce po koupání/před stříháním. Jde jen o to, v jakém stavu toho psa chcete mít no.
Stejně jako může být ve výstavní srsti, kdy mu musíte ten čas na údržbu věnovat častěji, jako gaučák v "chodníkovém střihu", kdy to chce jednou za týden pročesat, aby vypadal dobře, nebo zvolíte střihy jako já (oholený celý pes na 6mm ), kdy ta údržba je vlastně nulová

lamalucni
Tak o tom nic nevím - když mi čuby hárá, tak ten krycí týden je s ním k nevydržení, jinak není problém ani se psy/fenami, ani s lidmi

Dines
Člen
# Zasláno: 11 Led 2014 09:38
- Nahlásit

lamalucni
Flat obecně je prdlý torpédo, do tří let v pubertě
Jsi si jistá? Segra ho má a netrpělivě čeká, jestli ten pes někdy dospěje a dostane aspoň trochu rozumu. Ale teda jsou mu teprve dva roky Tak třeba se dočká. Já bych ho mít nemohla, bych ho řezala od rána do večera magora

Maya
Člen
# Zasláno: 11 Led 2014 19:19
- Nahlásit

Dines
Segra ho má a netrpělivě čeká, jestli ten pes někdy dospěje
ono ta puberta plynule přejde do prdlého torpéda, kámoška měla dva ke koním, prdlý torpéda to byli ještě v 10 letech

undefined
Člen
# Zasláno: 11 Led 2014 20:06 - Změnil/a: undefined
- Nahlásit

Maya
Dines

no, tak flata asi fakt ne

undefined
Člen
# Zasláno: 11 Led 2014 20:09
- Nahlásit

Dines

a ty pejska stříháš sama, nebo někam docházíte?

Dines
Člen
# Zasláno: 13 Led 2014 09:10
- Nahlásit

undefined
Dřív jsem chodila do salonu, ale po pořízení druhého králováka bych to fakt finančně neutáhla

Stříhám si sama - není to nijak těžké, pokud nejsi moc náročný na vzhled Ale stejně ta investice do cajků na střihání je minimálně 5 tisíc.

undefined
Člen
# Zasláno: 14 Led 2014 09:21
- Nahlásit

Dines
no, tak nevím.. ale asi zatím zůstanu u svého prozatimního favorita kraťandy

asi se v únoru pojedu podívat do Brna na tu mezinárodní výstavu, tak si je tam všechny okouknu

Dines
Člen
# Zasláno: 14 Led 2014 11:34 - Změnil/a: Dines
- Nahlásit

undefined
Však jasné, každému sedne něco jiného.
Já jen přidala vlastní zkušenost
Pro mě bude pudl vždycky ta nej volba

A tedy nevím, jestli máte pudly okoukávat zrovna na výstavě - zkusila bych to spíš např. na závodech - agility, coursing a pod.

Dines
Člen
# Zasláno: 14 Led 2014 11:41
- Nahlásit

undefined
např . http://www.kacr.info/competitions/1522
zatím je tam hlášen mimojiné jeden trpasličí pudl a kraťanda také
Případně v Praze MR (mimo jiné) pudlů http://www.kacr.info/competitions/1500

undefined
Člen
# Zasláno: 14 Led 2014 12:19
- Nahlásit

Dines
tak jasně že na závodech toho člověk uvidí víc.. ale ta výstava je asi nejbližší akce, co jsem na Moravě našel, tak se aspoň kouknout pojedu jinak díky za tipy, v Olomouci je to super, to určitě navštívím..

undefined
Člen
# Zasláno: 14 Led 2014 19:38
- Nahlásit

ještě mě tak napadlo, co stafbulík? jediný čeho bych se bál, je vztah k ostatním psům.. jinak jich pár znám a jsou to hrozně milí psi, povahově i velikostí a pohyblivostí by mi taky seděl.. jen nevím no.. nerad bych pak měl psa, kterýho se budu bát někde pustit mezi ostatní psy.. někdo nějaký zkušenosti?

birma
Člen
# Zasláno: 14 Led 2014 19:42
- Nahlásit

undefined
ještě mě tak napadlo, co stafbulík?
co já vím o stafbulech, tak to nejsou vytrvalci na hodně dlouhé výlety, nebo třeba ke kolu. Je to vidět i na jejich stavbě těla, jsou spíš na krátkou výbušnou akci, než že by vedle tebe ten pes celý den poklusával. Čímž teda nevylučuju, že to ten pes zvládne, jen jsou vhodnější plemena.

Dines
Člen
# Zasláno: 15 Led 2014 11:02
- Nahlásit

undefined
Stafbulíka musíš od malička socializovat, ale vesměs není problém je natolik zvyknout na ostatní psi, aby se v jejich přítomnosti chovali jako jakékoliv jiné plemeno Ale fakt se to nesmí zanedbat. :/

ZdeNek_K
Člen
# Zasláno: 15 Led 2014 12:53
- Nahlásit

SBT nemá s vytrvalostí sebemenší problém, samozřejmě pes který akorát leží na gauči těžko zvládne běh u kola ale pokud má odpovídající průpravu - sportovně vedený - tak takový problém není. Ovšem minimálně u samců je šance cca 50% že vypuštění mezi psi nebude možné. Navíc velmi klamou velikostí a i krátká šarvátka s větším psem může být dost drahá - když do své tlamy chytne tlamu protivníka a prokousne mu dáseň tak se to léčí docela dlouho, navíc vzhledem k velikosti svojí hlavy to dovedou udělat všem psům pod cca 50kg.

undefined
Člen
# Zasláno: 15 Led 2014 20:18
- Nahlásit

birma
Dines
ZdeNek_K
díky za názory no SBT teda asi ne, to byl jen takový momentální nápad.. zatím stále počítám nejvíc s tou KK, ale stejně je to zatím ve hvězdách, kdy na to přijde

birma
Člen
# Zasláno: 15 Led 2014 20:59
- Nahlásit

ZdeNek_K
SBT nemá s vytrvalostí sebemenší problém, samozřejmě pes který akorát leží na gauči těžko zvládne běh u kola ale pokud má odpovídající průpravu - sportovně vedený - tak takový problém není.
Já si to tak úplně nevycucala z prstu, jednu dobu mě SBT víc než lákal a tohle jsem našla na vícero stránkách chovatelů, taky mi to potvrdila kamarádka, co SBT má. Ono už jenom když se člověk podívá na jejich stavbu těla, tak to není tělo vytrvalce a mají spíš ty rychlé, než vytrvalé svaly (se mi vypařily pojmy, za to se omlouvám, že se vyjadřuju jak negramot )

<< . 1 . 2 . 3 . >>
Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání