Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Štěňata a štěňátka / Jack Russell Terier a výběr granulí
. 1 . 2 . >>
Autor Zpráva
Andus
Člen
# Zasláno: 10 Pro 2013 22:41
- Nahlásit

Ahoj,

příští týden si jedeme pro štěndo Jacka, mohli byste mi, prosím, doporučit, jaké granule pro něj budou nejlepší? Myslela jsem si, že mám vybráno (Royal Canin), ale po přečtení pár diskuzí jsem zjistila, že je to vlastně "šrot", tak vybírám jiné. A ráda bych se dozvěděla zkušenosti majitelů JRT . Chci pro prcka kvalitní základ .

Moc předem díky za odpověď

zbrnd
Člen
# Zasláno: 10 Pro 2013 23:21
- Nahlásit

Pokud chcete kvalitní základ, nekrmte granulema.

Andus
Člen
# Zasláno: 10 Pro 2013 23:30
- Nahlásit

zbrnd:

Ano, to jsem zapomněla napsat. Chystám se mu vařit, ale to by mělo spíše prokládat granule, ne? Proto se ptám na doporučení

zbrnd
Člen
# Zasláno: 11 Pro 2013 00:28
- Nahlásit

Nevím přesně, jak myslíte to "prokládat", ale já bych to spíše nekombinoval, hlavně u "mimina". Prostě buď granule nebo vařený nebo syrový.
Kombinovat to lze, ale u prcka by to mohl být zbytečný záběr na jeho trávení, ale názory se samozřejmě různí.
Pokud si o tom tady čtete i jinde samozřejmě, je to jen doře, pomůže Vám to udělat si nějaký názor.
Můj názor ale je, že z takových těch klasických granulí, teré se prodávají dejme tomu do 200Kč za kilo není kvalitní nic.
A cena za kilo taky není určující faktor.
Je to obsáhlá nejednoduchá problematika

cernej caj
Člen
# Zasláno: 11 Pro 2013 07:41
- Nahlásit

Andus
podle me staci vybrat z diskuzi o granulich nejake ty kvalitnejsi, JRT nemam. ono stejne kazdymu psovi muzou sedet trochu jinak a to ze 10majitelu JRT krmi timdle neznamena, ze vasemu to presne sedne.

Klidne bych koukla od acany, nutra gold, wolfsblut, taste of wild, essentials, artemis, orijen atd...

tady je pak taky nejaky nastrel co by meli mit dobre granule.

kachna_
Člen
# Zasláno: 11 Pro 2013 08:29
- Nahlásit

zbrnd
lavně u "mimina". Prostě buď granule nebo vařený nebo syrový.
myslím si to samé.
U malého psa je výhoda, že se dá krmit za únosnou cenu masem a vnitřnostmi v kvalitě pro lidskou spotřebu.
Andus
já bych asi obecně krmila dostatkem masa, minimem obilovin, rýže, kukuřice, bez vedlejších jatečných produktů s konzervace

Andus
Člen
# Zasláno: 11 Pro 2013 08:51
- Nahlásit

zbrdn

Právě, že se názory různí, pak je z toho člověk domotaný a neví, co má vlastně psovi dávat . I přesto bych chtěla prcka naučit na granule, a proto se ptám na nějaké kvalitní, a třeba 2x (nebo víckrát) týdně mu uvařit, tzv. "podstrojit" . Měli jsme doma totiž psíka, jezevčíka, kterému jsme jako štěněti vařili (těstoviny, kuře, zelenina), ale potom už nebyl schopen přijímat nic jiného, ani granule, ani rýži atp. Cokoliv jiného snědl ve žrádle, to vyzvracel. A tak jsme mu tímto způsobem museli vařit celý jeho život.
Každopádně mockrát děkuji! Každá rada je pro mě cenná!

cernej caj
Jop, dobře, už na to koukám. Díky moc za doporučení. A lepší asi nekupovat hned 8kg balení, že? Nebo koupit? Vezmu si od majitele nějakou tašku granulí, na co byl zvyklý, a postupně budu přimíchávat nové, ale váhám, jestli hned koupit nějaký velký balík nebo prvně něco menšího a vyzkoušet, jak mu sednou ;)

Andus
Člen
# Zasláno: 11 Pro 2013 08:56
- Nahlásit

kachna_
Dobře A ještě se zeptám, není možné, že si ten pesan na to zyvkne a pak už nebude chtít granule? I když, kdyby protestoval a nesnědl to, tak ho asi nechat vyhladovět, pak mu dát další misku a hlad to rozhodne. Hádám, že by to tak mohlo být

birma
Člen
# Zasláno: 11 Pro 2013 09:03
- Nahlásit

Andus
Měli jsme doma totiž psíka, jezevčíka, kterému jsme jako štěněti vařili (těstoviny, kuře, zelenina), ale potom už nebyl schopen přijímat nic jiného, ani granule, ani rýži atp. Cokoliv jiného snědl ve žrádle, to vyzvracel.
to jste mu nějak divně vařili teda. Krmení masem by naopak mělo způsobit, že žaludek psovi jen tak něco nerozhází.
Podle mě je mnohem lepší syrové než vařené. Je třeba, aby nešlo jen o svalovinu, ale aby pes dostával i šlachy, vnitřnosti, kosti. Těstoviny a rýži bych nedávala vůbec nebo v minimálním množství.

kachna_
Člen
# Zasláno: 11 Pro 2013 09:10
- Nahlásit

Andus
není možné, že si ten pesan na to zyvkne a pak už nebude chtít granule?
je

impact
Člen
# Zasláno: 11 Pro 2013 09:26
- Nahlásit

Andus
Písni mi na mejl gabriela.impact(a)gmail.com, něco ti pošlu.

Andus
Člen
# Zasláno: 11 Pro 2013 15:49
- Nahlásit

birma
Vařili jsme mu úplně normálně, taky se na tom asi nedá nic zkazit.. Hodit do vody, bez soli, uvařit a hotovo ;) Ale je to asi pes od psa, žaludek od žaludku ;) Ale díky za příspěvek.

zbrnd
Člen
# Zasláno: 11 Pro 2013 22:18
- Nahlásit

Andus
Právě, že se názory různí, pak je z toho člověk domotaný a neví, co má vlastně psovi dávat . I přesto bych chtěla prcka naučit na granule, a proto se ptám na nějaké kvalitní, a třeba 2x (nebo víckrát) týdně mu uvařit, tzv. "podstrojit" . Měli jsme doma totiž psíka, jezevčíka, kterému jsme jako štěněti vařili (těstoviny, kuře, zelenina), ale potom už nebyl schopen přijímat nic jiného, ani granule, ani rýži atp. Cokoliv jiného snědl ve žrádle, to vyzvracel. A tak jsme mu tímto způsobem museli vařit celý jeho život.
Každopádně mockrát děkuji! Každá rada je pro mě cenná!

Tak pokud vážně nevíte, zkuste pokus. Kupte pytel nějakých těch kvalitních granulí, co Vám je třeba doporučuje tady černej čaj coby kvalitní a jezte to s rodinou, s dětmi, s manželem, s přítelem. Myslím to vážně, původní přirozená strava psovitých šelem není od té lidské nějak extra odlišná ve smysly, že by se to lišilo tak, že si člověk nedovede představit, že by tpo kdy jedl. Tak to zkuste takhle. Pak se s rodinou poraďte, jestli ty kvalitní jsou fakt kvalitní.
Dobrej nápad?

zbrnd
Člen
# Zasláno: 11 Pro 2013 22:20
- Nahlásit

není možné, že si ten pesan na to zyvkne a pak už nebude chtít granule?
je
A proč by pes měl dostávat granule, když jsou tak super, krmte tím svý potomky a psům dejte hnusný maso.

cernej caj
Člen
# Zasláno: 12 Pro 2013 08:40
- Nahlásit

Andus
no to asi záleží... já koupila štěndu rovnou 13kg pytel a ono nežralo. no tak sem zkoušela paštičky, z ruky a tak. Granulovej milovník není doteď, ale žere je. Na druhou stranu sou lidi, co radši vyzkouší 15 různých granulí a příchutí, s tím, že načatý pytle dávaj pryč a hledaj, co by štěně žralo... a sou psi, co by sežrali cokoli a je jim to jedno.

Takže pokud nebazírujete na cenový výhodnosti velkýho pytle, JRT bych vzhledem k velikosti klidně zkusila nějaký menší balení.

cilam
Člen
# Zasláno: 12 Pro 2013 10:39
- Nahlásit

zbrnd
Krmím masem, ale docela dobře si dovedu představit důvody, proč někdo chce psa zároveň naučit i na granule. Je to krapet o té praktické stránce, dost lítáme po venku i několikadenní výlety, služebky a tam je mi prostě přirozenější táhnout půl pytle kvalitních granulí než kazící se maso (jo, vím, je i sušený, ale chystat z něj dvakrát denně v horách mňaminku pro psa, když granule z misky vymete stejně tak a netváří se, že by trpěl...) Nebo za vysokoškolských let na studentském bytě/domku pro mě byl důvodem ke granulím jedinej společnej dvoušuplíkovej mrazáček pro pět lidí a maso bylo jen čerstvý rovnou ke spotřebě, tzn.jen když jsem šla nakoupit pro sebe. Prostě nedá se hned všechny soudit, každej krmí podle svých možností a nejlepšího vědomí a svědomí a tazatelka se zcela evidentně aspoň o stravu zajímá a nemá v garáži dva pytle "čapin" ;)

Maya
Člen
# Zasláno: 12 Pro 2013 10:58
- Nahlásit

zbrnd
jezte to s rodinou, s dětmi, s manželem, s přítelem
však lidi už to maj zmáknutý a polívky a omáčky z pytlíku, magi v kostce a pizza do mikrovlnky se prodávaj jak na běžícím pásu a jedl to snad každej
granule fakt ochutnávat netřeba

zbrnd
Člen
# Zasláno: 12 Pro 2013 13:16
- Nahlásit

cilam

je mi prostě přirozenější táhnout půl pytle kvalitních granulí než kazící se maso
Který to jsou ty kvalitní granule?
Takže myslíte, že jsou lepší zpracovaná odleželá mrtvá těla většinou(jak u kterého "výrobce") s nějakým obsahem toxinů než normální kazící se maso? Mohu vědět v čem?
Jinak proč byste měla tahat zrovna kazící se maso?
A proč by pes nutně musel mít každej den maso, pokud je teda zdravej.
Já si teda myslím, že nejde o praktičnost, ale o pohodlnost, to je vše. Do té praktičnosti by se totiž logicky musela počítat i starost o kvalitu toho, co pes dostane.

Prostě nedá se hned všechny soudit, každej krmí podle svých možností a nejlepšího vědomí a svědomí a tazatelka se zcela evidentně aspoň o stravu zajímá a nemá v garáži dva pytle "čapin" ;)
Já soudil granule, ne lidi.
A vy jíte granule? Dáváte je svým potomkům, pokud teda nějaké máte? Nebo budete jim je dávat? Pokud ne, proč prosím?

Nebo za vysokoškolských let na studentském bytě/domku pro mě byl důvodem ke granulím jedinej společnej dvoušuplíkovej mrazáček pro pět lidí a maso bylo jen čerstvý rovnou ke spotřebě, tzn.jen když jsem šla nakoupit pro sebe
Tak nevím, kdy to bylo, ono je samozřejmý, že většina lidí čerpá z informací, ke kterým se dostane a o tom, jak moc jsou granule brrr se toho veřejnost dozvídá více a více až v posledních letech.
Takže to na tý vysoký mohlo být pochopitelný i z těchto důvodů, ale přeci jen dnes se už ani mnozí distributoři či výrobci netají tím, z čeho jsou ty lahodný bobky vlastně vyrobený, pokud jim teda ukážete, že o tom něco víte, takže prostě myslím, že jako ve všem doba jde kupředu i v této oblasti.

zbrnd
Člen
# Zasláno: 12 Pro 2013 13:18
- Nahlásit

Maya

však lidi už to maj zmáknutý a polívky a omáčky z pytlíku, magi v kostce a pizza do mikrovlnky se prodávaj jak na běžícím pásu a jedl to snad každej
nebo uzeniny třeba ...jenže že akorát v tom lidským aspoň nebývá toliko toxinů no.

granule fakt ochutnávat netřeba
Tak proč je teda dávat psovi?

Maya
Člen
# Zasláno: 12 Pro 2013 13:37
- Nahlásit

zbrnd
jenže že akorát v tom lidským aspoň nebývá toliko toxinů no
chemie nebo toxiny, však je to jedno
Tak proč je teda dávat psovi?
a proč ne? přece si pes nebude jíst líp než já

zbrnd
Člen
# Zasláno: 12 Pro 2013 14:46
- Nahlásit

Maya
chemie nebo toxiny, však je to jedno
No to si teda nemyslim.

a proč ne? přece si pes nebude jíst líp než já
A proč má jíst horší teda?

cernej caj
Člen
# Zasláno: 12 Pro 2013 14:51
- Nahlásit

protože je to pes a ne třeba dítě, že jo... když my jíme uzeniny a bílý pečivo z droždí, asi ten pes na tom není na granulích nějak moc hůř...

Maya
Člen
# Zasláno: 12 Pro 2013 15:22
- Nahlásit

zbrnd
A proč má jíst horší teda?
ne horší, stejný
já si dám párek, ale když ho kupuju, tak se podívám jestli je v něm nějaký maso a ne jen kůže a stejně tak psi dostanou granule, u kterých se podívám jestli je v nich maso a ne peří a zobáky
jasný? nevím proč bych měla hrotii psí stravu víc než tu svojí
no a pak si třeba zase jindy společeně sežereme domácího králíka

zbrnd
Člen
# Zasláno: 12 Pro 2013 15:23
- Nahlásit

cernej caj
protože je to pes a ne třeba dítě, že jo... když my jíme uzeniny a bílý pečivo z droždí, asi ten pes na tom není na granulích nějak moc hůř...
Fakt? tak proč teda nejíme my a naše děti ty granule taky?
Nějak mi v těch odpovědích tady chybí ta logika.
Buď teda je to dobrý a zdravý a pak bych rád teda četl jinej důvod, proč pro psy to dobrý je a pro nás ne. Nebo protostě víme, že je to horší než naše jídlo a proto to nejíme. Nebo v tom existuje nějaká jiná logika a pak bych ji rád znal.

protože je to pes a ne třeba dítě, že jo...
Z čehož plyne, že nepotřebuje tak dobrý jídlo jako my nebo co z toho plyne? Jakej je rozdíl mezi člověkem a psem? Nejsme si náhodou dost blízko? To hlavní a možná v podstatě jediný, co nás od nich odlišuje je řeč, všechny ty ostatní rozdíly nejspíš plynou z toho, že my jsme řeč zvládli a tak jsme byli schopni přesněji komunikovat, popisovat jevy a věci a tudíž se i nám rozvíjela lépe paměť, schopnost přemýšlet a kombinovat atd atd apod .... Jinak jsme si velmi podobní. Proč tedy člověk má dostávat lepší jídlo než pes, když zároveň tvrdíme, že to jsou naši kamarádi atd. Proto, že se nerozviuli tak jako my, mohou klidně tedy dostávat jídlo ze semletých a upražených zdechlinek? Nebo proč?

když my jíme uzeniny a bílý pečivo z droždí, asi ten pes na tom není na granulích nějak moc hůř...
To neumím posoudit a netuším na základě čeho si to myslíš.
Podle mne přeci jen nejíme vyloženě odležený zpracovaný odpad, což granule z naprosté většiny jsou .... ostatně proto i vznikly a mohutně se rozšířily ne?

zbrnd
Člen
# Zasláno: 12 Pro 2013 15:33
- Nahlásit

Maya

ne horší, stejný
Ty jíš něco z odleželých mrtvých zvířat? Zpracovanou masokostní moučku v kvalitě běžně používané pro výrobu granulí?

já si dám párek,
To je ale Tvé rozhodnutí a krmíš svinstvem sebe, ničíš své zdraví.

já si dám párek, ale když ho kupuju, tak se podívám jestli je v něm nějaký maso a ne jen kůže a stejně tak psi dostanou granule, u kterých se podívám jestli je v nich maso a ne peří a zobáky jasný?
Ne.
Jak poznáš, že v tom ty zobáky a peří nejsou? Je to skoro ve všech granulích. Granule se dnes plní na pár místech a jen mešina možná i mizivá menšina tzv. výrobců=značek granulí vůbec ví, jaký jsou přesně vstupní suroviny v produktu, který prodávají.nejspíš jen ti, co si to opravdu vyrábějí sami a tak mohou ty vstupy vůbec sledovat.
Nebo ty si opravdu myslíš, že třeba v kilu nějaký sušený stravy za cenu do 200Kč/kg bude třeba byť pouhých 20% masa, který bys dobrovolně jedla i ty?

nevím proč bych měla hrotii psí stravu víc než tu svojí
Třeba proto, že ten pes je odkázaný na tebe? Ty si své zdraví ničíš dobrovolně, on ne.
Třeba proto, že máme přeci tu naši slavnou morálku, jsme přeci lepší než zvířata ne? Nebo...?

cilam
Člen
# Zasláno: 12 Pro 2013 17:37
- Nahlásit

zbrnd
Který to jsou ty kvalitní granule?
Vyjádřila jsem se nepřesně... nejkvalitnější z možných dostupných soudě podle současně uvedených informací. Považovat je absolutně za kvalitní, krmím tím 100% a neřeším dodávky masa a několikrát do měsíce nezaneřádím kuchyň balíčkováním na mrazák.
Jinak proč byste měla tahat zrovna kazící se maso? doporučíte mi nekazící se syrové maso?
A proč by pes nutně musel mít každej den maso,
nebo jinou formu stravování psa na prodloužený víkend bez ledničky, která neobsahuje maso ani zlořečené granule?
A vy jíte granule?
Nikoli a o svou stravu se snažím starat stejně jako o tu psí, protože pes narozdíl ode mě do obchodu nejde a nemá tak na výběr. Nicméně třeba právě na zmíněných prodloužených víkendech i pro sebe nesu kvůli praktičnosti, váze, rychlosti přípravy apod. suroviny, které za běžných okolností nevyhledávám. Na služebkách v hotelových pokojích hold taky musím chodit do restaurací, aniž bych podávanou stravu shledávala pro sebe jako ideální. Není to lenost, je to o možnostech.

Jako v zásadě s vámi souhlasím, granule nepovažuju za nejlepší stravu psa, jen nejsem tak řekněme radikální vůči granulím obecně a dokážu pochopit, že je někdo do jídelníčku zařadit chce/potřebuje.

zbrnd
Člen
# Zasláno: 12 Pro 2013 18:17
- Nahlásit

Cilam, pochopit dokážu i vraha mnohdy. Tím chci jen sdělit, že pochopit a souhlasit či ztotožnit se apod je dost rozdíl. Takže ano, chápu i lidi, kteří krmí granulemi značky Tesco atd mnohdy.

Jk to krmení řešit u Vás, asi neporadím, neznám přesně tu situaci. nevím kam jezdíte, jak to probíhá atd. Maso se dá koupit ledackde, dá se nasušit, mražáky mají taky ledackde, kdybyste třeba měla namražený porcičky z domu, ale já fakt neznám přesný konkrétní podmínky tak nebudu plácat. Ale o tom sušeným jste tu už psala ne něco? No a pokud se nic z toho nehodí, tak se dá zkusit třeba něco z těch opravdu kvalitně se tvářících "granulí", třeba ty, co tu lucnilamka uváděla onehdá
http://www.k9natural.cz/
http://www.zelenezvire.cz/?action=detail&id=ID188& catg=264
Nechci tvrdit, že to zaručeně kvalita je, ale byl bych ochoten tomu zkusit věřit a vyzkoušet.

cilam
Člen
# Zasláno: 13 Pro 2013 12:36 - Změnil/a: cilam
- Nahlásit

zbrnd
Myslím, že to oba vidíme stejně a mluvíme vlastně o tom samým. I když popravdě granule kvality tesco já asi nepochopím. Věřím, že se zdravým rozumem a trochou snahy se pes masem krmit ve velké většině dní v roce dá, jen se osobně prostě nechci vzdát návyku psa sežrat i granule pro chvíle, kdy je to potřeba.
Ale když vidím tu chuť k jídlu a téměř "vdechnutou" misku s masem, za tu práci navíc to rozhodně stojí
edit: jo a jako trochu extrémní modelový příklad granulového výletu si představte na letošek plánovanou Gruzii pěškobusem v plné polní Jupííííjej, těším se

Maya
Člen
# Zasláno: 13 Pro 2013 13:57
- Nahlásit

zbrnd
Ty jíš něco z odleželých mrtvých zvířat?
co já vím jestli takový není to mražený kuře co koupím? co já vím za jak dlouho po zabití ho zmrazili? jediný o čem to stopro vím je to moje doma zabitý a to fakt nemám tak často
a navíc i kdyby ne, tak co? já to nemusím, ale moji psi mají odleželý mršiny rádi a žerou je často i dobrovolně, holt proto asi že jsou to psi a ne lidi
Ty si své zdraví ničíš dobrovolně, on ne
prosím tě, ono je snad nevyvratitelně dokázáno jaký jídlo ničí zdraví a jaký ne? kdo kdy kde a jak? já akorát spíš registruju, že tak každých 10 let si to ty zabijácký a prospěšný potraviny prohoděj, viz vajíčka, mlíko atd.
a tak jako před 20 lety jsem se mohla zabít mlíkem a dneska kdo ho nepije je jednou nohou v rakvi, tak stejně dneska zabíjím psy granulema, a před 20 lety jsem minulého psa zabíjela syrovým masem

cernej caj
Člen
# Zasláno: 13 Pro 2013 13:59
- Nahlásit

cilam
tyjo, to pak musis nekam dat fotky, to zni skvele

. 1 . 2 . >>
Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání