| Autor |
Zpráva |
lamalucni
Člen |
# Zasláno: 13 Pro 2013 14:00
- Nahlásit
cilam
když vidím tu chuť k jídlu a téměř "vdechnutou" misku s masem
ehm, taky krmím převážně masem, ale nic nevdechnou ty moje paka tak rychle a s takovým nadšením jako granule
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 13 Pro 2013 14:14
- Nahlásit
lamalucni
jo tak s tim skoro souhlasim, protoze moji popelnici je jedno, co vdechuje ale na granule se vic tesi, pac sou asi vonavejsi
|
Andus
Člen |
# Zasláno: 13 Pro 2013 21:02
- Nahlásit
zbrdn:
Nevím, proč tak radikálně soudit granule. Jak psala Cilam, tak se o stravu pejska zajímám, a nemám v garáži 2 pytle čapin. A také souhlasím s tím, že bohužel ne vždy je příležitost krmit psa masem. Ale myslím si, že v granulích, jako jsou například NOW! Grain Free Puppy, není nic špatného. Jestli jste si teda četl složení, tak musíte vědět, že to jsou granule vysoce kvalitní a neobsahují téměř nic, co byste vy sám v životě kdy nesnědl. To, že mají granule tvar takový, jaký mají, je bohužel fakt, ale psům se to žere očividně dobře. Kdybyste však měl jednotlivé ingredience vysypané na talíři, tak byste to ani tak nekritizoval, když velikou část tvoří krůtí maso a kachna. Nebo to je snad špatně? I když děti ještě nemám, tak bych se jim toto dát nebála. Kachna nebo krůtí s bramborem a k tomu nějaké ovoce nezní zase tak špatně.
Lidé v životě jedí mnohem větší hnusy než ti psi v granulích. Už když dáte do polívky jen bujón. A to nemluvím o denní spotřebě pečiva, uzenin, různých majonézových salátů či pomazánek. A co teprve, když vyjdete na ulici? To vůbec nedýcháte toxiny a nemáte jich plné celé tělo..;)
A musíte vzít v potaz, že psi nejsou lidé. Jsou to šelmy. Mají jinou stavbu těla, jiný trávicí systém, jiné chutě, takže jako člověk nemůžete říct, co psovi chutná nebo na co má zrovna chuť, už z toho důvodu, že vám to ani neřekne. A když jí granule, má pevné bobky, zdravé zuby, krásnou srst, tak asi ve stravě problém nebude.
cernej caj
Jop, díky za doporučení;) Chystáme se koupit NOW! Grain Free Puppy, 3kg balík ať vyzkoušíme, jestli mu to vůbec poleze
[b]cilam[b]
Věřím, že i když tvůj pejsek sem tam dostává granule, tak i přesto musí být šťastný jak blecha, když tolik cestujete .. A jak jsi psala, o stravu se zajímám, chci dát prckovi to nejlepší ;)
|
cilam
Člen |
# Zasláno: 13 Pro 2013 23:12
- Nahlásit
cernej caj
třeba se mi povede nezapomenout a něco z granulovýho výletu vám sem taky hodím
lamalucni
jojooo, kamarádka nosí obyč granule po kapsách jako pamlsek, pač je jim to tak vzácný, že by salta skákali, jen aby dostali
Andus
Myslím, že u těch "lepších" granulí nebude ani tak problém v deklarovaném složení, to, proč je sama nevyužívám naplno, je že tak úplně moc nevěřím kvalitě surovin, který se do nich dostanou, ač na obalu to všechno vypadá lákavě. Okrajově můj obor sahá i do technologie výroby potravin a můžu zodpovědně říct, že se kolikrát nestačím divit, co se všechno cpe lidem, natož psům. Takže taky trochu agituju za barf, kde přesně vidíš, co psovi kupuješ a u JRT to je finančně i mrazákově rozhodně v pohodě zvládnutelný . Spíš vám přeju, aby byl zvládnutelnej i štěňas
|
Andus
Člen |
# Zasláno: 15 Pro 2013 09:40
- Nahlásit
cilam
Jasný Super, tak díky mockrát! Důvod granulí je takový, že také jsme ještě studenti a ne pořád jsme doma a máme čas vařit, proto i ty granule budou třeba. Právě, že je to malé plemeno, to je docela výhoda, co se týká mrazáku :-D
No a v to, že bude zvládnutelný doufáme každým dnem víc a víc :-D Už se nám to krátí Bude to asi ďáblík, ale na to jsme připraveni a těšíme se na něj
|
birma
Člen |
# Zasláno: 15 Pro 2013 10:05
- Nahlásit
Andus
a ne pořád jsme doma a máme čas vařit
maso se dává syrové - takže čas je ráno cca 20 vteřin, kdy ho člověk vyndá z mrazáku a večer asi tak půl minuty, kdy do něj zamíchá třeba trochu zeleniny, vajíčko nebo nějaký vitamín
|
zbrnd
Člen |
# Zasláno: 15 Pro 2013 10:08
- Nahlásit
Maya
já vím jestli takový není to mražený kuře co koupím? co já vím za jak dlouho po zabití ho zmrazili?
Jistě, nevíš. Nevíš/nevíme vlastně skoro nic. Dokonce ani třeba nevíš, že Země je kulatá nebo jestli třeba já nejsem Tvůj soused, co Tě tu chodí oblbovat. Prostě nevíě. Ale tak na druhou stranu existuje cosi, čemu se říká pravděpodobnost a existuje cosi, co se nazývá informace, které teda mají s určitou pravděpodobností nějakou míru relevance.
a navíc i kdyby ne, tak co? já to nemusím, ale moji psi mají odleželý mršiny rádi a žerou je často i dobrovolně, holt proto asi že jsou to psi a ne lidi
Hm to promiň, ale to není moc rozumný vysvětlení. Pes bude "mít rád" třeba i přesolenej uzenej bůček nebo třeba zmrzlinu nebo třeba kilo čokolády případně kdžy půjdu do extrému bude mít velmi rád i ochucenej ovoněnej jed na hlodavce a taky Tě nenapadne mu to dávat ne? Takže tak nějak tím chci naznačit, že teda když už jak píšeš, že pes je pes a člověk je člověk, tak bych z toho vycházel a neodvolával se na psa, za kterýho jsme zodpovědni my a on nemá intelekt postačující k tomu, aby se v tomhle světě vyznal tak jako my.
prosím tě, ono je snad nevyvratitelně dokázáno jaký jídlo ničí zdraví a jaký ne?
Zase otázka té pravděpodobnosti. Není nevyvratitlně dokázáno že kuřecí prsa jsou zdravější než vepřový separát. Troufnu si však tvrdit, že většina z nás dá přednost těm kuřecím prsům a že je velká pravděpodobnost, že je to správná volba.
že tak každých 10 let si to ty zabijácký a prospěšný potraviny prohoděj, viz vajíčka, mlíko atd.
Tak to jsme ale zcela v jiném tématu a taky havně u toho, že většina lidí nemá soudnost a propadá trendům a propagandě.
stejně dneska zabíjím psy granulema, a před 20 lety jsem minulého psa zabíjela syrovým masem
Tak jistě, takhle "přemýšlí" většina lidí (nemyslím tebe, chápu to od tebe jako ironii), ale to ještě neznamená, že podle toho musí žít všichni.
Ovšem u těch granulí je to trochu jiná ...tam se bavíme o zpracování odpadu ...navíc nekvalitního mnohdy toxického.
Samozřejmě můžeš věřit i tomu, že granule jsou vlastně kvalitnější a vyváženější než lidské jídlo a tudíž lepší, prostě, že ta svíčková je dnes za 800 proto, že ji je málo, protože ji všechnu vykoupí třeba MARS, aby mohl dostát svým slovům:
PEDIGREE®
The world's number one dog food
With more than seventy years experience behind us, PEDIGREE helps make sure that man's best friend stays fit, healthy and happy. There's a Pedigree meal for every size and shape of dog.
Mi z toho teda vyplývá, že Pedigree je tedy i více cool než Royal Canin, kterej taky balej.
|