Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Štěňata a štěňátka / Výběh pro štěně labradora
<< . 1 . 2 . 3 . >>
Autor Zpráva
lamalucni
Člen
# Zasláno: 8 Zář 2013 21:19
- Nahlásit

zbrnd
Hele já taky krmím hlavně masem. Nemusíš u mě dělat protigranulovou osvětu.
Ale na druhou stranu pořád lepší kvalitní granule než vyloženě blbě dělaná domácí strava, kupříkladu. A kvalitní granule jsou, ne že ne. Většina trhu je šrot, to bezesporu, ale najdou se i dost kvalitní. Akorát nesmí člověk hledat mezi megaznačkama. Jsou dokonce i granule, které se kvalitou blíží i masu z biofarmy (ovšem jejich cena je naprosto šílená a pro normálního smrtelníka nedosažitelná, na rozdíl od té biofarmy).

zbrnd
Člen
# Zasláno: 8 Zář 2013 21:50
- Nahlásit

To není kvůli tobě ta osvěta.
Blbě dělaná domácí strava? Tak pokud myslíš třeba chléb, špek a vodka, tak souhlas. Jinak všechny granule, tak jak je známe, tedy ty vyráběné v lepším případě z masokostní moučky jsou svinstvo...už kvůli tomu, že nikdo nehlídá kvalitu těch vstupních surovin například z hlediska toho, jak dlouho si mrtvolky poležely na sluníčku, než byly zpracovány.
Možná existují nějaké speciálně granule za šílené ceny, kde opravdu kvalitní suroviny jsou, ale tak já myslím, že se zde bavím o granulích s cenou 20-200Kč/1kg a ty jsou všechny zpracovaný odpad.
Nikdo neohlídá i kdyby chtěl, jakou surovinu odkud vzatou mu do těch jeho pytlů zrovna sypou.
Schválně klidně dej odkaz na ty kvalitní granule, ať vidíme cenu a něco se dozvíme. AŤ už u nás nebo v cizině.

Fifi
Člen
# Zasláno: 8 Zář 2013 21:52
- Nahlásit

Lucky_zebra
Spí v koupelně. Já spím naproti přes chodbu v obyváku. Teda říkám spím ale jsem polovzhůru.
Krmím naposledy kolem 18 hodiny

Kolem sesty vecer je na 8-9tydenni stene hrozne malo, to by melo dostat jeste nejak kolem 22,23 hod, nez jdes spat. Jsem psala uz vyse, ze u takovyho prcka je trikrat denne minimum, a podle toho, v kolik hodin mu davas krmeni si muzes postupne krasne odhadnout, v kolik bude potrebovat ven. Cili, kdyz mu das pozdeji vecer posledni davku, s plnym zaludkem a unaveny aktivitou prospi celou noc treba od desiti do sesti do rana.

zbrnd
Člen
# Zasláno: 8 Zář 2013 21:55 - Změnil/a: zbrnd
- Nahlásit

A to jsem zcela opominul otázku toho, že v podstatě vůbec nevíme, jestli suchá granulovaná strava nemá náhodou nějaké vlivy na zažívací trakt, myslím negativní vlivy. Myslím, že je logické se domnívat, že mít je může.

Mmch prosim Te, kdyby jsi si vsimla, ze zas motam jablko a hrusku, upozorni mne hned, z CA+vitD se tlucu do hlavy doteď .... to víš, starýmu opotřebovanýmu organizmu ty ikváta utíkaj jedno za druhým.

corgi
Člen
# Zasláno: 8 Zář 2013 21:55
- Nahlásit

Lucky_zebra
Souhlasím s Fifi, já takhle malého prcka krmila po 22h a ráno v 5h - jinak by mi už zvracel šťávy, měl s tím jako malý problémy. Letos odchovaná štěnda jsem v tomhle věku krmila stejně, naposledy ve 22-23h a ráno vstávačka

ssshhhhh
Člen
# Zasláno: 9 Zář 2013 09:42
- Nahlásit

zbrnd jak dlouho si mrtvolky poležely na sluníčku, než byly zpracovány
Ewwwwwww

zbrnd
Člen
# Zasláno: 9 Zář 2013 12:09
- Nahlásit

Jsem už odžilejší exemplář a tak neznám zdaleka šicky ty zkratky, co prosím znamená to "Ewww"? Jakože "Brrr"?

ssshhhhh
Člen
# Zasláno: 9 Zář 2013 17:35
- Nahlásit

zbrnd
jo jo
Jakože "Engliš"

zbrnd
Člen
# Zasláno: 9 Zář 2013 18:12 - Změnil/a: zbrnd
- Nahlásit

ssshhhhh
Jakože "Engliš
Tak to mě podceňuješ zase ale už moc.
Většinou je můj postup totiž takový, že první se pokusím odhadnout cizí jazyk a až pak odhadnout význam

PetraK
Člen
# Zasláno: 9 Zář 2013 22:27
- Nahlásit

zbrnd
Protože FUJ je zákaz a já osobně bych neriskoval, že pokud pes bude trochu více tvrdohlavější či umanutější budu muset v tom věku používat hodně důraznou korekci.
ale v tom věku bych tohle necvičil

to je otázka, hm. Právě tu korekci bys používat neměl a nemusel, pokud budeš štěně postupně učit od jednoduchých věcí typu papírové kuličky , přes pytlík od suché housky a dál a dál, že ze země se nic nebere. Já jsem kdysi takhle zcela podvědomě začínala s Ešusem taky - i když později bohužel (mezitím mi stačil vdechnout pytlík se svačinou, půlku skořápky od ořechu a ještě něco, naštěstí to vždycky vyhodil) a ty kroky jsem ve své nevědoucnosti zbytečně kapek urychlila a tím pádem tam i částečná korekce byla - neb jak říkám, před devíti lety se tu ještě vědělo pramálo, ale nebylo to nic šílenýho, spíš to leželo na mým hlase a na kontrole okolí a psa - a Nadbůch mě ochránil, že má Ešátor takovou povahu, pochápnul a akceptoval beze zbytku. Nicméně i ten můj laický přístup zafungoval, takže si myslím, že právě naopak se štěnětem po těch mých oblíbených pidikrůčkách ( které vyvolávají pak tupodivnou chůzi - to je O.T.) dojdeš k poměrně stabilním výsledkům pak. Si myslim. S Blandírou je to teď těžší, ta už na tom harddisku něco nahráno má a to stojí proti mému snažení někdy. Nicméně i za tu krátkou dobu, co se to učí, je schopná na slovní povel zareagovat a nechat šmejdění a nesebrat.'Takže se k tomu třebas taky dohrabem. Mít víc času, šlo by to rychleji.

zbrnd
Člen
# Zasláno: 9 Zář 2013 23:18
- Nahlásit

Peťo, hezký sloh.
Hehe.
Takže jednodušeji.
Máš osmitýdenní štěně.
Učíš ho fuj.
Vezme do gemby něco, co nemá.
Co fčil?

Popis prosím.

PetraK
Člen
# Zasláno: 10 Zář 2013 10:11
- Nahlásit

zbrnd
Co fčil

pro ten moment, seberu, odstraním a přiznám se, že v průběhu odstraňování by to fuj ze mě vyběhlo, to bez debaty. Ale hlavně průběžně pracuju právě hrou na tom, že věci ze země by se sbírat neměly. Což pochopitelně štěně běžně dělá, páč tak zkoumá ten svět, výsledek není okamžitý, to ne, to ani nejde, ale mluvím o tom, že má smysl to toho psa učit a právě od velmi brzo.

zbrnd
Člen
# Zasláno: 10 Zář 2013 11:19
- Nahlásit

Ok, no samozřejmě tahle debata nemá smysl, dokud si přesně nedefinujeme ), jak by ten povel FUJ měl fungovat. Třeba já si ho představuji podle toho, jak mi svou představu popsal pán, co mě učil zacházet s pesanem a ten si to představoval tak, že pes má v případě tohoto povelu skoro odskočit, strnout na místě. Prostě silný zákazový povel asi hlavně pro situaci, kterou pes nezná a je nutné jej zastavit. Proto je můj názor jaký je. Těch názorů samozřejmě může být více a těžko odargumentujeme, jestli k nacvičení takové reakce bude lepší ta či ona metoda.

PetraK
Člen
# Zasláno: 10 Zář 2013 11:27
- Nahlásit

zbrnd
Prostě silný zákazový povel asi hlavně pro situaci, kterou pes nezná a je nutné jej zastavit.

tak jasně, že každej má definováno jinak, pro mě je ale důležitý právě toho psa naučit, že si věcí na zemi vůbec, vůbec nevšímá - tak jako to má Ešus. Blandíra to má v tomhle momentě tak,že na zákazovej povel taky už zpravidla zareaguje,a le to není furt ta pojistka, já chci aby pes došel k tomu, že to z tý země prostě nesebéře. I bez toho fuj. takže si po krůčkách cvičíme doma, venku. To je z mýho pohledu nejbezpečnější cesta, jak moc budu úspěšná u starý bábrdle, která je zvyklá si prosazovat svou, se huvidí . U štěněte mi to přijde mnohem snažší cesta.
Ono je otázka na co by dobře vychovaný - DOBŘE - vychovaný pes potřeboval ten zákazovej povel,hmmm. Bude-li supr reagovat na stůj/čekej/zůstaň, tak si s tím člověk myslím vystačí, protože ho tím pádem vždy zastavíš a naučíš-li ho, že věcí ze země atd.si nevšímá a přijde mu to přirozené, taky nemáš co řešit. Co by tam mohlo být dál?

lamalucni
Člen
# Zasláno: 11 Zář 2013 11:54
- Nahlásit

zbrnd
Blbě dělaná domácí strava? Tak pokud myslíš třeba chléb, špek a vodka, tak souhlas.
Ne, myslím třeba výhradně kuřecí prsíčka a hovězí svíčkovou, protože "Fifinka přece nebude žrát nějaké hnusné chrupavky a vnitřnosti, pro Fifinku jen to nejkvalitnější masíčko". Bohužel tohle je častější syndrom, než by člověk čekal

Schválně klidně dej odkaz na ty kvalitní granule
třeba tyhle nebo tyhle

Vero
Člen
# Zasláno: 11 Zář 2013 12:36 - Změnil/a: Vero
- Nahlásit

lamalucni
a nevyjde už levněji biomaso pro lidi?

lamalucni
Člen
# Zasláno: 11 Zář 2013 12:40
- Nahlásit

Vero

a nevyjde už levněji biomaso pro lidi?

však jsem výš psala: Jsou dokonce i granule, které se kvalitou blíží i masu z biofarmy (ovšem jejich cena je naprosto šílená a pro normálního smrtelníka nedosažitelná, na rozdíl od té biofarmy).

Vero
Člen
# Zasláno: 11 Zář 2013 13:27
- Nahlásit

lamalucni
však jsem výš psala
jo to mi ušlo.

zbrnd
Člen
# Zasláno: 11 Zář 2013 13:37
- Nahlásit

PetraK
vůbec, vůbec nevšímá - tak jako to má Ešus. Blandíra to má v tomhle momentě tak,že na zákazovej povel taky už zpravidla zareaguje,a le to není furt ta pojistka, já chci aby pes došel k tomu, že to z tý země prostě nesebéře. I bez toho fuj. takže si po krůčkách cvičíme doma, venku. To je z mýho pohledu nejbezpečnější cesta, jak moc budu úspěšná u starý bábrdle, která je zvyklá si prosazovat svou, se huvidí . U štěněte mi to přijde mnohem snažší cesta.
Ono je otázka na co by dobře vychovaný - DOBŘE - vychovaný pes potřeboval ten zákazovej povel,hmmm. Bude-li supr reagovat na stůj/čekej/zůstaň, tak si s tím člověk myslím vystačí, protože ho tím pádem vždy zastavíš a naučíš-li ho, že věcí ze země atd.si nevšímá a přijde mu to přirozené, taky nemáš co řešit. Co by tam mohlo být dál?

Tak jasně, že každej jinak, já vycházel z toho, co tak slýchávám a čtu na netu, jaký maj lidi tak asi představy. Učit psa, aby si věcí na zemi nevšímla vůbec je zajímavý, ale zas třeba čuchat ho nechá ne? Nebo ni to nesmí? A když třeba neceš, aby někde ňuchal, tak pak by ten zákaz mohl bejt i na místě ne? No v každým případě se zde probíral povel FUJ a na to jsem reagoval a napsal svůj neskromný názor.

A k těm povelům, tak v podstatě ti stačí přivolání, odložení a třeba sednutí a pokdu je tohle opravdu zvládnutý, tak na tom ten pes bude lépe než kdejakej s iks zkouškama, navíc ty povely si můžeš pilovat celej život v nových a nových situacích. Zkoušky jsou dobrý tak leda pro lidský ego z principu.

zbrnd
Člen
# Zasláno: 11 Zář 2013 13:47
- Nahlásit

lamalucni
Ne, myslím třeba výhradně kuřecí prsíčka a hovězí svíčkovou, protože "Fifinka přece nebude žrát nějaké hnusné chrupavky a vnitřnosti, pro Fifinku jen to nejkvalitnější masíčko". Bohužel tohle je častější syndrom, než by člověk čekal
To je takovej moderní oblíbenej příklad no, ale vem si, že i s tímto si mnohý zdravý organismus poradí, zase málokterej pes bude dostávat jen a čistě tu svalovinu ne? Že by mu nedlai vůbec vůbec nic jinýho a třeba kdžy mu k tomu dávají aspoň nějaký přílohy třeba, už to nemusí být až tak špatný.....podíej na druhý straně, když budeš mít psa třeba na nějaký dietě, tak je taky možný, že bude dostávat jen tu svalovinu skoro a nemusí mu toto samo o sobě nikterak ublížit. Takže já prostě myslím, že pokud se to aspoň trochu míchá, nebude tak zle.
Třeba na přeminulým bydlišti, už jsem to tu ostaně někdy psal, měli cikáni psa a ten pan říkal, že ho prostě hlavně krmí zbytkama vod jeho oběda, že granule má, jen když není delší dobu doma jako ten pán, že pak nejsou ty zbytky žádný, že on by ho takovým sjrajtem(o jako granulemi) nejraději nekrmil vůbec, bo ho má rád, tak pro něj chce to nejlepší. No pes měl sice skoro permazácpu, ale když to vytlačil, tak si krásně lítal a bylo mu určitě přes deset. Organismus vydrží a dokáže hodně. Já měl třeba vždy v životě v období, kdy jsem třeb několik měsíců požíral jen bifteky nebo smažáky nebo třeba smetanový omáčky a nkdy jsem nějaký změny po takových obdobích jednotvárného jídla nevysledoval.

zbrnd
Člen
# Zasláno: 11 Zář 2013 13:59 - Změnil/a: zbrnd
- Nahlásit

Lamaluční!

No to k9natural ale nejsou granule, ani složením ani technologickým postupem výroby. A ten Ziwipeak taky nejsou granule.

Promiň, já prostě furt brblám no.

Nicméně nyní koukám a oba ty produkty na mne uděly dobrý dojem oproti třeba kanadským nebo americkým granulím, neb jak k9natural tak Ziwi peak nejsou právě na rozdíl od těch amerických a kanadských jen jakési poloanonymní obchodní značky, ale obě tyto značky jsou stejnomenné se svými výrobci, kteří jsou v seznamu povolených dovozců do Evropské Unie.
https://webgate.ec.europa.eu/sanco/traces/output/N Z/ABP-PET_NZ_en.pdf

lamalucni
Člen
# Zasláno: 11 Zář 2013 14:09 - Změnil/a: lamalucni
- Nahlásit

zbrnd
A když třeba neceš, aby někde ňuchal, tak pak by ten zákaz mohl bejt i na místě ne?
Hele kámoš má psici naučenou, že si může jít čuchat jenom na povel. Naučil ji to bez zákazů a trestů (on je velkej pozitývkář) a funguje mu to. Já jsem díky tomu začala taky zvažovat, že bych to psouny naučila. Čímž chci říct jen to, že zákazy nemusí být vždycky nutný...

nejsou granule, ani složením ani technologickým postupem výroby
Definuj pojem granule Já jsem žádnou definici nenašla, ač jsem hledala. Ale budiž, tak to tedy nejsou granule, je to dehydrovaná strava pro psy.

málokterej pes bude dostávat jen a čistě tu svalovinu ne
omyl, bohužel... vím o několika takových Fifinkách, pánečci pak dřív nebo později zjistili, že jim to nefunguje a chudák Fifinka je děsně nemocná, a místo toho, aby se zamysleli nad tím, co dělají blbě, tak přešli na veterinářem doporučené granule a začali hlásat všude kolem, jak je ta syrová strava děsně nebezpečná
(týká se to výhradně minipsů, páč u nich lidi jaksi cenu za svíčkovou tolik neřeší, žejo... u velkých psů bude krmná dávka zpravidla rozumnější a pestřejší už i jen díky tomu cenovému hledisku)

hlavně krmí zbytkama vod jeho oběda
pokud pán nežere vyloženě sračky, tak to pokládám za kvalitnější stravu než je většina granulí na trhu

birma
Člen
# Zasláno: 11 Zář 2013 14:20
- Nahlásit

zbrnd
málokterej pes bude dostávat jen a čistě tu svalovinu ne?
lamalucni
týká se to výhradně minipsů
nemyslim, když jsem s prvnim psem přešla na syrovou a nějak na to přišla řeč u veta, tak jeho první reakce byla, jestli nedávám jenom svalovinu a to měl Altar přes 50 kilo, takže vet se s tim evidentně setkal i u velkejch psů..

lamalucni
pokud pán nežere vyloženě sračky, tak to pokládám za kvalitnější stravu
kdyby se pán stravoval jako já (a určitě nebudu sama) - tzn. maso maximálně jednou týdně, tak by to psovi určitě neprospělo

zbrnd
Člen
# Zasláno: 11 Zář 2013 14:23
- Nahlásit

Lamalucni:
Jasně, že nemusí být zákaz vždy nutný nebo vůbec nutný ho učit možná, ale tak původně tu byla řeč o FUJ a z toho jsem pochopil, že o zákaz jde aproto jsem se k tomu vyjádřil. Jinak psa se dá samozřejmě naučit na cokoliv.

Pojem granule ... no přeci! Granule je kdyyyyž ....
Prostě když se řekne granule v kontextu psím, vybavím si mletý pečený mrtvolky, což je 99% toho, čemu se říká granule pro psy na nšem trhu.
Ale je pravda, že definovaný to není, vycházel jsem ze svého pojetí, kdy už to slovo mám spojený s určitým surovinovým i technologickým standardem.
Ale tak i na těch webech oni sami nepíší, že to jsou granule...asi vědí proč

pokud pán nežere vyloženě sračky, tak to pokládám za kvalitnější stravu než je většina granulí na trhu
No to já právě taky ....
Jinak tenhle pán jedl ... on byl poměrně dost kultivovanej, kdyby měl jinej odstín, mohl se normálně zařadit ....ale to je už OT

zbrnd
Člen
# Zasláno: 11 Zář 2013 14:25
- Nahlásit

birma
kdyby se pán stravoval jako já (a určitě nebudu sama) - tzn. maso maximálně jednou týdně, tak by to psovi určitě neprospělo
Pokud by to trávil, tak by to vadit nemuselo. Ovšem jíst maso jednou týdně z jiných než ekonomických důvodů je pro člověka špatná volba.

lamalucni
Člen
# Zasláno: 11 Zář 2013 14:28
- Nahlásit

birma
kdyby se pán stravoval jako já (a určitě nebudu sama) - tzn. maso maximálně jednou týdně,
mno to je asi pravda, já jsem masožravec a obilí mi vyloženě nedělá dobře, takže tahle možnost mě po pravdě řečeno ani nenapadla... ale i tak si myslím, že by to byla možná lepší varianta, než třá značkové granule Kaufland

zbrnd
i na těch webech oni sami nepíší, že to jsou granule...
vono v anglicky mluvícím světě se pojem "granule" ("kibble") oficiálně moc nepoužívá, všecko je "dry food" - což pochopitelně můžeš napasovat na cokoliv od Pedigree po ZiwiPeak

zbrnd
Člen
# Zasláno: 11 Zář 2013 14:32
- Nahlásit

lamalucni
ale i tak si myslím, že by to byla možná lepší varianta, než třá značkové granule Kaufland
počkej, se tu snažíš shodit oveřenou kvalitu Kpurland nebo co?

..Já myslel na českých webech, na těch, co jsi linkovala konkrétně, bo co si píšou anglicky mluvící křováci na svejch, je mi u ucha

zbrnd
Člen
# Zasláno: 11 Zář 2013 14:37 - Změnil/a: zbrnd
- Nahlásit

lamalucni
ale i tak si myslím, že by to byla možná lepší varianta, než třá značkové granule Kaufland
No ja to uz dnes psal, ale opravdu zacinam mit obavy, ze ten znamej, co kupuje prave tyhle dobroty s tim, ze je to vsechno stejny muze mit z hodne velky casti pravdu.

Samozrejme pokud mame treba pocit, ze pro psa jsou dulezity ty 2g vojtesky, 3g pravýho oleje z pravyho nefalsovanyho fosfatovanyho norskyho lososa nebo susena shnila karotka to pravy, za co je ok zaplatit několikanásobek ceny, pak jo ....

lamalucni
Člen
# Zasláno: 11 Zář 2013 14:40
- Nahlásit

zbrnd
Vážně se tu budeme hádat o to, jestli ZiwiPeak splňuje parametry pojmu "granule", nebo ne?
Já chápu, že prostě člověk podvědomě vnímá jako "granule" něco, co prošlo určitým technologickým procesem... ale v tom případě by nemohly být "za studena lisované granule" a možná ani granule typu Orijen nebo Essentialfoods, které neprochází tou vysokoteplotní "kremací" a proces výroby u nich probíhá při teplotách kolem 90°C. Takže navrhuju pro účely této diskuze definovat pojem "granule" jako synonymum pojmu "dehydrované krmivo pro psy" a přestat si lámat hlavu s tím, co ještě je granule a co už ne

lamalucni
Člen
# Zasláno: 11 Zář 2013 14:43
- Nahlásit

zbrnd
2g vojtesky, 3g pravýho oleje z pravyho nefalsovanyho fosfatovanyho norskyho lososa nebo susena shnila karotka

Osobně si moc nelámu hlavu s tím, co je na patnáctém místě ve složení - podstatnější je, co je na prvních řekněme pěti místech. A je opravdu podstatný rozdíl, jestli je tam něco jako "obiloviny a vedlejší výrobky z obilovin, vedlejší živočišné výrobky, živočišný tuk...", nebo jestli je tam něco ve stylu "čerstvé vykostěné jehněčí, jehněčí masová moučka, za studena lisovaný lososový olej..." a na stránkách výrobce je přímo odkaz na farmy, odkud to jehněčí berou

<< . 1 . 2 . 3 . >>
Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání