| Autor |
Zpráva |
zbrnd
Člen |
# Zasláno: 4 Zář 2013 14:24
- Nahlásit
PetraK
hele já z toho nešílím. Já si to prostě myslím, i z toho, co jsem si tak jako malé děcko studovala vím, že prostě dávat jen svalovinu, je málo, nepřinese to psu nic dobrýho.
Nikdo nepsal, že by se měla dávat jen svalovina, už to fopakuji aspoňc po tčetí! Pane jo, ty už jsi studovala jako malý děcko! Už mlčím, už mlčím!
|
danajasa
Člen |
# Zasláno: 4 Zář 2013 14:28 - Změnil/a: danajasa
- Nahlásit
A závěrem očekávám nějakou pamětní babičku z památnou větou"Všichni naši pse žrali zbytky a dožily se zdravý vysokýho věku až na ty co žrali jen řepu,páč ty sme za války sežraly pak my"
|
zbrnd
Člen |
# Zasláno: 4 Zář 2013 14:32
- Nahlásit
PetraK
ale pro Nadbůcha, zvíře přece nežere nic páč to jako potřebuje. žere to proto, že má hlad
správně!
ale prostě je ta jeho strava sestavená přírodou tak,aby tam bylo všechno co potřebuje.
bulbě, zvíře se přizpůsobilo žrádlu ne naopak, fakt neeeee ,,, lvi se možná někdy stěhují za antilopami, antilopy za lvy ne fakt ne věř mi
Tzn.když chci krmit zvíře - jakýkoliv - nějak přirozeně , přijde mi logické - respektovat tu skladbu žrádla, kterou jaksi zvíře bude mít za nějakých podmínek v přírodě k dispozici. To je pro mě jednoduchá rovnice,
To můžeš, na tom není asi nic špatnýho, ale nemá to nic společnýho s tím, že by se štěně bez kostí neobešlo.
Ještě těm jsem koumal Tvé výroky a zajímalo by mne, jak to teda ta mláďata v tý přírodě dělají, že žerou první a žerou kosti ....to asi je teda ty kosti považují za tu největší lahůdku?
|
Vero
Člen |
# Zasláno: 4 Zář 2013 14:37
- Nahlásit
zbrnd
Tedy samozřejmě pokud jsi jejim položením nechtěla upozornit na to, že Ca není důvodem, proč to jedli ci nejedli.
Já jsem chtěla akorát podotknout, že podle mě nebudou kuřecí křídla zrovna smrtelně nebezpečný jídlo pro psa.
|
zbrnd
Člen |
# Zasláno: 4 Zář 2013 14:38 - Změnil/a: zbrnd
- Nahlásit
Pane zadavateli, já se Vám strašně omlouvám, že jsme Vám to tu strašně zase sprasili. Je to tím, že jsme parta zamindrákovaných pejskařů a takto si léčímě své komplexy.
Obzvláště já jsem unikátní kousek, těžce asociální deprivant s hystericko-psychopaticko-schizofrenními sklony k maniakálním depresím.
Moc se za to omlouvám a doufám, že Vám Vaše velkorysost umožní nám odpustit, na druhou stranu tu máte ukázku toho, že zdánlivě jednoduché téma nemusí být vůbec jednoduché a je to jen na Vás, jak se s tím sám porvete.
|
zbrnd
Člen |
# Zasláno: 4 Zář 2013 14:41 - Změnil/a: zbrnd
- Nahlásit
Vero
Já jsem chtěla akorát podotknout, že podle mě nebudou kuřecí křídla zrovna smrtelně nebezpečný jídlo pro psa.
To je od Tebe pěkný, akorát mi není jasný, proč tak reaguješ na mne, když já jsem nic takového nepsal
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 4 Zář 2013 15:13
- Nahlásit
zbrnd
lvi se možná někdy stěhují za antilopami,
co to stim jako souvisí?
ale nemá to nic společnýho s tím, že by se štěně bez kostí neobešlo.
tady si pojedu svou , prostě kosti - pochopitelně v míře přiměřené - štěně ke svému vývoji ve zdravého jedince potřebuje.
žerou první a žerou kosti ..
jsem neřekla, že žerou kosti první.
a pojď s tou masokostní moučkou jinam - třeba k nám, páč zadavatel už cípnul z toho
|
Vero
Člen |
# Zasláno: 4 Zář 2013 15:16
- Nahlásit
zbrnd
To je od Tebe pěkný, akorát mi není jasný, proč tak reaguješ na mne, když já jsem nic takového nepsal
protože jsi reagoval na mou větu o tom, esi si vlk vykostí kuře,
a tu větu jsem nepsala tobě.
hele jako už seš z toho mimo
|
zbrnd
Člen |
# Zasláno: 4 Zář 2013 15:27
- Nahlásit
Vero
protože jsi reagoval na mou větu o tom, esi si vlk vykostí kuře,
a tu větu jsem nepsala tobě.
hele jako už seš z toho mimo
Takže protože jsem reagoval na tebe k věci, ty zareaguješ na mne od věci.
To není špatný
|
zbrnd
Člen |
# Zasláno: 4 Zář 2013 15:30
- Nahlásit
PetraK
co to stim jako souvisí?
Souvislost tam je popsaná.
y si pojedu svou , prostě kosti - pochopitelně v míře přiměřené - štěně ke svému vývoji ve zdravého jedince potřebuje.
Klidně si ji veď, jsi svobodný čobrda. Na faktu, že nepotřebují, to nic nezmění.
jsem neřekla, že žerou kosti první.
Jistě, ale napsala jsi, že žerou první, tak jak se dostanou k těm kostem?
a pojď s tou masokostní moučkou jinam - třeba k nám, páč zadavatel už cípnul z toho
Fšak on to někdo vymaše neboooj.
|
lamalucni
Člen |
# Zasláno: 4 Zář 2013 16:41
- Nahlásit
zbrnd
To je zase kvalitní tabulka .... proč nesrovnávat obsahy D2 a D3?
A to je zase úvaha! Proč nesrovnávat obsah vápníků v potravinách s potřebou metabolizovaného vápníku?
Proč zohledňovat stravitelnost, proč se zabývat tím metabolismem...
Ale tak jasně, vstřebatelnost a biologická využitelnost je ještě úplně další věc, o které tu zatím nebyla řeč. Já vycházím z úvahy, že když v tom tvém "játře" je vápníku v absolutních hodnotách tak málo, že by nestačil pokrýt potřebu rostoucího organizmu ani při teoreticky 100% vstřebatelnosti a využitelnosti, tak nemá dle mého názoru smysl bádat dál nad vstřebatelností. Páč víc jak 100% vstřebatelnost jaksi nejni, žejo.
Mimochodem z těch Tvych hodnot a uvah zcela jednoznacne vyplyva, ze kdyz budes davat teda psovi tech kosti vyrazne vice nez dve deka, predavkujes ho a tu krivici zas nejaky jiny formy mu zpusobis skoro jiste. Nebo ne?
Nikolivěk. Jelikož organizmus je tomuto velmi dobře přizpůsoben a přebytek vápníku jednak vůbec nevstřebá (využití vápníku z potravy si dokáže regulovat podle potřeby od nějakých 10% až po 90%), případně vyloučí. Průser stran přebytku vápníku může nastat pouze tehdy, pokud někdo dodává vápník v anorganické formě (tedy těmi tvými tabletkami), případně pokud současně přidává nadměrné množství vitamínu D.
|
zbrnd
Člen |
# Zasláno: 4 Zář 2013 17:08
- Nahlásit
Lamoluční, játro je od mého narození neskloňovatelné takže s tím mě nezlob.
|
zbrnd
Člen |
# Zasláno: 4 Zář 2013 17:37
- Nahlásit
lamalucni
Já vycházím z úvahy, že když v tom tvém "játře" je vápníku v absolutních hodnotách tak málo, že by nestačil pokrýt potřebu rostoucího organizmu ani při teoreticky 100% vstřebatelnosti a využitelnosti, tak nemá dle mého názoru smysl bádat dál nad vstřebatelností. Páč víc jak 100% vstřebatelnost jaksi nejni, žejo.
Tak ono nejde jen o vstřebatelknost, jak jsem už několikrát psal,vitamín D, který pozřeme my či pes podstoupí docela slušnou metabolickou přeměnu než je z něj ten vitamín D, který je potřeba.
No ta tabulka je asi nesmyslná proto, že tam je v jené tabulce srovnáván obsah vit D jak rostlinného tak živočišného původu, což je myslím dost irelevantní vzhledem k poměru jejich využitelnosti.
Co se týče kostí, vůbec nevím, kolik z nich toho vitamínu D pes využije, ale čistě teoreticky to může být klidně méně, než z té játry. Ty to víš?
Nikolivěk. Jelikož organizmus je tomuto velmi dobře přizpůsoben a přebytek vápníku jednak vůbec nevstřebá (využití vápníku z potravy si dokáže regulovat podle potřeby od nějakých 10% až po 90%), případně vyloučí. Průser stran přebytku vápníku může nastat pouze tehdy, pokud někdo dodává vápník v anorganické formě (tedy těmi tvými tabletkami), případně pokud současně přidává nadměrné množství vitamínu D.
Výborně, pilulky nejsou mé, jen jsem psal, že se dají použít, když někdo nebude dávat psu kosti a bude mít strach, že nemá dost vitD.
A výborně, jak zde hezky píšeš, tělo si dokáže regulovat příjem vápníku resp výrobu toho, co z něj v organismu a vzniká velmi pružně. Nesvědčí to náhodou tomu, že ty kosti nebudou až takovou nutností, jak je tu dnes prezentováno?
A ta játra je opravdu hojně uváděna jako vydatný zdroj D pro člověka. Takže nejspíš pro psa to taky až tak špatný zdroj nebude.
prostě si myslím, že se tu dnes zase operuje s taovými moudrosti jako:
Pes, který štěká nekouše.
Pes, který olizuje stěnu má málo vápníku.
Pes nesmí první do dveří.
Pes nesmí zavrčet.
Pes žere od přírody kosti.
Přičemž tady si myslím, že to poslední vzniklo spíše proto, že psům lidé ty kosti dávali se zbytky a n že se tím psi živí v přírodě.
|
danajasa
Člen |
# Zasláno: 4 Zář 2013 17:40
- Nahlásit
zbrndPes, který štěká nekouše.
Pes, který olizuje stěnu má málo vápníku.
Pes nesmí první do dveří.
Pes nesmí zavrčet.
Pes žere od přírody kosti.
Přičemž tady si myslím, že to poslední vzniklo spíše proto, že psům lidé ty kosti dávali se zbytky a n že se tím psi živí v přírodě. "Tati, proč slunce vychází na východě a zapadá na západě?"
"Funguje to, nech to bejt!"
|
lamalucni
Člen |
# Zasláno: 4 Zář 2013 18:03 - Změnil/a: lamalucni
- Nahlásit
zbrnd
Ta tabulka je určená pro lidi. Já ji sem dala z jediného důvodu - jako odkaz na informaci o obsahu vápníku v (nesklonné) játro.
Co se týče kostí, vůbec nevím, kolik z nich toho vitamínu D pes využije, ale čistě teoreticky to může být klidně méně, než z té játry. Ty to víš?
Nemíchej dohromady vitamín D a vápník, prosím tě. Ano, játra jsou zdrojem vitamínu D, ale vitamín D rozhodně není zdrojem vápníku. Jen zajistí vstřebání a využití vápníku z jiných zdrojů. Ale pokud v těch "jiných zdrojích" bude vápníku málo, tak ani tuna vitamínu D nepomůže. Aneb jak píšu výš, víc než 100% vápníku se prostě z potravy vstřebat nemůže
Jinak co se týče vstřebatelnosti vápníku z kostí, je to dle potřeby od 10 do 90%. Můžu najít i pár studií, kde se tohle přímo zkoumalo, ale nebude to hned, teď nemám čas.
|
zbrnd
Člen |
# Zasláno: 4 Zář 2013 18:47 - Změnil/a: zbrnd
- Nahlásit
Ty jo lamkolucni teď jsi mě dostala, teď koukám, že máš zcela pravdu, já si tu celej den prohazuju vápník a vitD a píšu o tom na střídačku jako o jednom.
Že to není to samý teda vím, jen se děsím, jak jsem tohle dokázal. To už má ta má hlava teda nejspíš dost.
Snažím se uvědomit si, jak je tohle možný a na co jsem myslel, když jsem to dnes zaměňoval..ale nic, pusto a prázdno v kebuli.
Nejvíc mě děsí, že jsem to zaměňoval vlastně celej den a vůbec mi to nepřišlo divné, to není prostě překlep ani nic podobnýho...
Dík, že jsi to tedy nyní tak hezky ostatním vysvětlila, jak to zhruba funguje a hlavně opravdu velký dík, za to upozornění mne neboť si nejsem vědom, že bych kdy takhle dlouhej a tupej zmetek provedl. Asi si je třeba dávat větší pozor, na co myslím...doprrr.
Nicméně když se vrátíme k tématu, ty vlastně čím více píšeš, tím více potvrzuješ můj názor, že kosti třeba nejsou nebo jen troška by měla stačit, dejme tomu třeba ty z toho krku?
Hele já to píši proto, že ne každej pes je kosti schopnej trávit a mnohý štěndo si jima může třeba i ublížit.
Mimochodem kosti třeba ty drůběží se dají prý v papiňáku zcela rozvařit prostě do měkka...ten vápník to přežije, nevíš?
|
zbrnd
Člen |
# Zasláno: 4 Zář 2013 18:52
- Nahlásit
Lamko luční ještě jednou velký dík za to upozrnění, už tu asi dest minut sedím s "otevřenou držkou" a nevěřícně zírám, díky díky díky!
|
Lovecrossed
Člen |
# Zasláno: 4 Zář 2013 19:08
- Nahlásit
Těm co se zabývali mými dotazy moc děkuji za rady a sdílení svých zkušeností
|
kinta
Člen |
# Zasláno: 6 Zář 2013 09:12
- Nahlásit
Lovecrossed
Těm co se zabývali mými dotazy moc děkuji za rady a sdílení svých zkušeností
Je vidět, že jsi silnej kus.
Hele, já osobně si prostě říkám: Hlavně se neposrat.
Takže tak nějak to vedu, co se týká krmení čubky.
|
Anna Urbánková
Člen |
# Zasláno: 30 Zář 2013 15:07
- Nahlásit
Dobrý den,
chtěla bych se zeptat jestli může štěně kosti z bůvolí kůže s přídavkem vápníku. Krmíme N&D.
|
zbrnd
Člen |
# Zasláno: 30 Zář 2013 15:11
- Nahlásit
Anna Urbánková
chtěla bych se zeptat jestli může štěně kosti z bůvolí kůže s přídavkem vápníku
Může. Akorát v těch, co se u nás prodávají bývá spousta sajrajtů a škodlivostí.
|