Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Štěňata a štěňátka / Pár dotazů ohledně štěňátka.
<< . 1 . 2 . 3 . >>
Autor Zpráva
PetraK
Člen
# Zasláno: 4 Zář 2013 12:07
- Nahlásit

zbrnd

je ho tam méně,

tak.

Pokud má někdo strach, může jej dosypat ve formě prášku nebo tabletek.

ty sám tabletkám jako věříš? Když budu dávat umělý věci, nemusím krmit masem, ale rovnou těma králičíma bobkama.

a na tom trvám

to si i trvej klidně ale je Ti to prt platný

zbrnd
Člen
# Zasláno: 4 Zář 2013 12:38
- Nahlásit

PetraK

je ho tam méně,
jistě, ale třeba v játře je ho hodně... a vůbec celý ten proces metabolický je mnohem složitější ...to, že pes sní dostatek "vitamínu D" ještě vůbec neznamená, že bude mít dostatek vitamínu D. To je právě problém internetu. Nějaký mudrc přijde s tím, že kosti jsou třeba a bez nich to nejde a pak to opakuje jeden po druhým aniž by si uvědomili, že existuje nějaký metabolismus. Je o tom celá věda, jmenuje se tuším biochemie. To jen tak na okraj

ty sám tabletkám jako věříš?
Ale nooo tak. Tak jsou tabletky a tabletky a ano věřím tomu, že když pořídím tabletky calciové, fakt tam nějaký calcium bude. Taky jsem psal o přidávání calcia jako alternativu pro lidi, kteří jsou přesvědčeni, že jejich štěně dostane křivici, pokud nebude jíst kosti.

danajasa
Člen
# Zasláno: 4 Zář 2013 12:42
- Nahlásit

zbrnddostatek vitamínu Dkřivici,Šíš a kurděje nezapomen na kurděje tam doporučují brambory z citronem a živý želvy

zbrnd
Člen
# Zasláno: 4 Zář 2013 12:43 - Změnil/a: zbrnd
- Nahlásit

danajasa
kurděje nezapomeň
To chlavně poraď těm, co si myslí, že kosti jsou strašně důležitý a žekdyž je pes dostane, tak tím je hotovo a vše OK.

PetraK
Člen
# Zasláno: 4 Zář 2013 12:44
- Nahlásit

zbrnd

To je právě problém internetu.

a já si nemyslím, že to je problém infernetu , páč to se vědělo i dřívěj, že se ty kosti dávat musí. Já prostě myslím, že pes potřebuje z té kořisti všechno - jak svalovinu, tak vnitřnosti, tak kosti. Když něco přebývá nebo chybí, je to špatně.

že když pořídím tabletky calciové, fakt tam nějaký calcium bude

já ne, já radši věci přírodní-co nejvíc to jde.

PetraK
Člen
# Zasláno: 4 Zář 2013 12:44
- Nahlásit

danajasa
živý želvy

tuhle na ně byla sleva.

zbrnd
Člen
# Zasláno: 4 Zář 2013 12:53
- Nahlásit

PetraK
a já si nemyslím, že to je problém infernetu , páč to se vědělo i dřívěj, že se ty kosti dávat musí. Já prostě myslím, že pes potřebuje z té kořisti všechno - jak svalovinu, tak vnitřnosti, tak kosti. Když něco přebývá nebo chybí, je to špatně.
A já to zas vím. Protože když vidím, jak se i člověk jako Ty se schopností samostatného myšlení a úsudku nechá ovlivnit až zblbnout radami rádobyodborníku na netu, je to pro mě zcela zřetelný. A psát o kořisti v souvislosti s našimi psy je opravdu zábavné. Nicméně když už o tom píšeš, myslíš, že v těch smečkách si to vždy dělili jo? Kousek jatýrky, kůstku z nožky, tři palce čtvereční kůže, jedno voko a slezinu..račte pane vedoucí

danajasa
Člen
# Zasláno: 4 Zář 2013 12:57
- Nahlásit

zbrndTo chlavně poraď těm, co si myslí, že kosti jsou strašně důležitý a žekdyž je pes dostane, tak tím je hotovo a vše OK. Tak to je snad jasný,kdyby vakovlk tenkrát žral kosti a nenechával všude válet ty vožraný kostry tak zaručeně nevymřel, vlastně i dneska když havrani a supy hodují na kostrách tak je to jen díky blbosti vlků a lvů že ty kostry nechávaj a nežerou páč dozajista taky vyhynou na křivici

zbrnd
Člen
# Zasláno: 4 Zář 2013 13:03
- Nahlásit

danajasa
Tak to je snad jasný,kdyby vakovlk tenkrát žral kosti a nenechával všude válet ty vožraný kostry tak zaručeně nevymřel, vlastně i dneska když havrani a supy hodují na kostrách tak je to jen díky blbosti vlků a lvů že ty kostry nechávaj a nežerou páč dozajista taky vyhynou na křivici
Hej tys mimoza. Ty tu přírodu vůbec nechápeš. Přitom nám to tu děvčata jasně psala. Ty kosti potřebují hlavně štěňata. Tudíž vakovlk ty kostry nechával, protože jak se mu pak narodilo hodně štěňat, měl je čím krmit. Dyk je to jasný jak facka.
Chudák zadavatel tématu, tak slušně nás prosil ....

danajasa
Člen
# Zasláno: 4 Zář 2013 13:06
- Nahlásit

zbrndTudíž vakovlk ty kostry nechával, protože jak se mu pak narodilo hodně štěňat, měl je čím krmit. Dyk je to jasný jak facka. Tak to ale hodně vysvětluje proč vymřeli-páč si těma kostma propíchaly vaky a poztrácely mladý

zbrnd
Člen
# Zasláno: 4 Zář 2013 13:06 - Změnil/a: zbrnd
- Nahlásit

Lovecrossed
kosti
Pokud usoudíte, že je možný, že pes teda to štěndo ty kosti až tak nutně nepotřebuje, můžete mu dát třeba játra, ta prej mají taky nějakej vápník, "trošičku" teda.

lamalucni
Člen
# Zasláno: 4 Zář 2013 13:06 - Změnil/a: lamalucni
- Nahlásit

zbrnd
Játra že obsahují hodně vápníku?

URL

Játra obsahují ve 100g jen 12mg vápníku. Kosti obsahují ve 100g minimálně 5000mg vápníku.

Denní potřeba vápníku u štěněte je cca 100 mg na kilo váhy. Takže u desetikilového štěněte je to zhruba gram. To mu můžeš dodat dvacetigramovou kostičkou... nebo osmi kilama jater

zbrnd
Člen
# Zasláno: 4 Zář 2013 13:18
- Nahlásit

lamalucni
......
To je zase kvalitní tabulka .... proč nesrovnávat obsahy D2 a D3?
A to je zase úvaha! Proč nesrovnávat obsah vápníků v potravinách s potřebou metabolizovaného vápníku?
Proč zohledňovat stravitelnost, proč se zabývat tím metabolismem...
Fakt výborný.

Vero
Člen
# Zasláno: 4 Zář 2013 13:19
- Nahlásit

A když vlk ulovil kuře, tak kostru taky nechal?

danajasa
Člen
# Zasláno: 4 Zář 2013 13:19
- Nahlásit

zbrndProč zohledňovat stravitelnost, proč se zabývat tím metabolismem... Protože by se pak neprodával alavis

zbrnd
Člen
# Zasláno: 4 Zář 2013 13:22 - Změnil/a: zbrnd
- Nahlásit

lamalucni
ca
Mimochodem z těch Tvych hodnot a uvah zcela jednoznacne vyplyva, ze kdyz budes davat teda psovi tech kosti vyrazne vice nez dve deka, predavkujes ho a tu krivici zas nejaky jiny formy mu zpusobis skoro jiste. Nebo ne?

danajasa
Člen
# Zasláno: 4 Zář 2013 13:26
- Nahlásit

VeroA když vlk ulovil kuře, tak kostru taky nechal? Myslím,že ne ale věčinou k němu měl jako přílohu,žáby hady ještěrky a brouky a touž dneska taky nikdo nepřidává naopak ryb si moc počítám neulovil a těch se dává hojně Ale zas to určo jed i z peřím a toho je v granulích spousta takže to zas tak zlý nebé

zbrnd
Člen
# Zasláno: 4 Zář 2013 13:27
- Nahlásit

danajasa
Protože by se pak neprodával alavis
Pravda, o placebo pripadne veterinarni odpustky je zajem velky.

zbrnd
Člen
# Zasláno: 4 Zář 2013 13:29 - Změnil/a: zbrnd
- Nahlásit

Vero
Nejspíš ne, nebyla tam totiž Vero, aby mu to vykostila .
Ne, ta otazka se Ti opravdu nepovedla :/

Tedy samozřejmě pokud jsi jejim položením nechtěla upozornit na to, že Ca není důvodem, proč to jedli ci nejedli.

PetraK
Člen
# Zasláno: 4 Zář 2013 13:43
- Nahlásit

zbrnd

zblbnout radami rádobyodborníku na netu,

tak já jsem nevycházela z takovýchle rad. Hele myslíš, že třeba zrovna Smečka je rádobyodborník? Zrovna od ní jsem třeba taky čerpala inspiraci.
A myslím, že zrovna ona to bere s rozumem, není žádný fanatik. Fanatický rady jsem se vždy snažila eliminovat. ale opravdu potřeba kostí v krmivu je tady ještě před vznikem internetu.

Kousek jatýrky, kůstku z nožky, tři palce čtvereční kůže, jedno voko a slezinu..račte pane vedoucí

mno pane vedoucí a proč myslíš, že mláďata žerou první? aby se dostala k tomu nejlepšímu a k tomu co nejvíc potřebujou, aby se dobře vyvíjela, tedy aby si měla šanci vzít jednou to a jednou onodle a dostala se tak v součtu ke všemu.

danajasa
Člen
# Zasláno: 4 Zář 2013 13:47
- Nahlásit

PetraKmno pane vedoucí a proč myslíš, že mláďata žerou první? aby se dostala k tomu nejlepšímu a k tomu co nejvíc potřebujou, aby se dobře vyvíjela, tedy aby si měla šanci vzít jednou to a jednou onodle a dostala se tak v součtu ke všemu.

Hele ale tady třá pýšou že lužický vlci žerou pouze jeleny http://www.selmy.cz/clanky/pohled-do-jidelnicku-lu zickych-vlku/

PetraK
Člen
# Zasláno: 4 Zář 2013 13:50
- Nahlásit

Vero

nechal, vypreparoval z toho ty kostičky včetně těch hrudních.

danajasa
nenechával všude válet ty vožraný kostry
zbrnd
Hej tys mimoza. Ty tu přírodu vůbec nechápeš. Přitom nám to tu děvčata jasně psala. Ty kosti potřebují hlavně štěňata

tak nikdo nemluví o velký kostech z velké kořisti, ne? Ona taky velká kořist není úplně hlavní v té stravě, mnhem častější je kořist malá (zajíc, králík, pernatci) i proto má lov malé kořisti šelma nahranou od narození na hardisku /a proto my se stím tak trápíme, abycho tohle potlačili), kdežto lov velké kořisti, který je složitější a vyžaduje tu spolupráci, se šelma musí učit. A kosti malé kořisti se právě tak nějak pohozený nenacházejí, neb je šelma zkonzumuje hned spolu s tím ostatním. Konec hlášení malého přírodovědce, protože zadavatel už je zase natuty ztracen.
Ať si sám uváží, zda potřebuje, nepotřebuje šelma (páč péf ta šelma je) kosti. Zda je dodávat v normálním stavu, nebo v tabletkách.

zbrnd
Člen
# Zasláno: 4 Zář 2013 13:54
- Nahlásit

PetraK
mno pane vedoucí a proč myslíš, že mláďata žerou první? aby se dostala k tomu nejlepšímu a k tomu co nejvíc potřebujou, aby se dobře vyvíjela, tedy aby si měla šanci vzít jednou to a jednou onodle a dostala se tak v součtu ke všemu.
Nemyslím, že by všechna mláďata žrala první. Tuším to bude podle zvyklostí a dost se lišit.

že třeba zrovna Smečka je rádobyodborník?
Nezdá se mi, že by zrovna ona tvrdila to, co je prezentováno zde, že prostě to štěně bez těch kostí být nemůže.
Navíc Smečka má hlavně čevéčka a ta jsou k té přírodě poněkud blíže než takový boxééér třeba nebo westík ne?
navíc, pokud vím, tak určitě psala i z vlastní zkušenosti, kdy krmila dospělý určitým stylem a když byla štěnda, tak jim to dala taky. Kdyby měla myslím jiný zdroj krmení a byl třeba bez kostí, nemyslím, že by ty kosti běhala někam dokupovat. Ale to jsou jen spekulace.
Nicméně pro jistotu napíši, že si nemyslím, že by byla rádobyodborník, ale taky si nemyslím, že to tvrdila tak,m jak je to dnes zde prezentováno.
Budiž mi země lehká....

zbrnd
Člen
# Zasláno: 4 Zář 2013 14:03
- Nahlásit

PetraK

tak nikdo nemluví o velký kostech z velké kořisti, ne? Ona taky velká kořist není úplně hlavní v té stravě, mnhem častější je kořist malá (zajíc, králík, pernatci
Čí stravu máš na mysli? Vlk? Hyena? Kojot? Pes baskervilský? Westík? Dalmatin?

i proto má lov malé kořisti šelma nahranou od narození na hardisku /a proto my se stím tak trápíme, abycho tohle potlačili), kdežto lov velké kořisti, který je složitější a vyžaduje tu spolupráci, se šelma musí učit
Tomu buď nerozumím nebö je divný.
Proč by se musela učit lovit velkou kořist a malou uměla? Šotšotšotomáznamenat?
Neloví ty šelmy spíše podle toho, co je tam či onde k mání?

A kosti malé kořisti se právě tak nějak pohozený nenacházejí,
A to jeako znamená, že je potřebují kvůli vápníku jo? Ty mě zabiješ dnes fakt. Tak snad je to naopak, prostě ty kosti jsou malý, tak asi by se to těm zvířatům blbě kostilo ne? Tak snad zvířata se přizpůsobují okolí a prostředí, funguje nějaká ta evoluce, ale fakt jsem neslyšel, že by potrava přizpůsobovala zvířatům, což mi z toho Tvýho tak trochu zavání...

Ať si sám uváží, zda potřebuje, nepotřebuje šelma (páč péf ta šelma je) kosti. Zda je dodávat v normálním stavu, nebo v tabletkách.
A proč ne v mase, kližkách atd? Kolik znáš případů psů, který byli krmeni negranulovanou stravou bez kostí a měli kůliva tomu problémy?

PetraK
Člen
# Zasláno: 4 Zář 2013 14:04
- Nahlásit

danajasa

třá pýšou že lužický vlci žerou pouze jeleny

třá tuhle v tévé vokazovaly, že jsou smečky lvů, který loví výhradně buvoly, což je slušná prácička a pak jsou smečky lvůch, který buvoly loví minimálně, páč ... právě... třebas je jednak nemají tak v dosahu a tím pádem mají malou šanci se to naučit, jak na takhle velkou kořist, a tím pádem loví kořist malou. takže, když se vezme smečka z jednoho místka, není rozbor jejího trusu vypovídající obecně, protože smečka z jiného místa, s jiným složením kořisti, bude mít ten rozbor trusu jiný.

zbrnd
Člen
# Zasláno: 4 Zář 2013 14:05
- Nahlásit

No přesně, dyk to sama píšeš, tak šo tu šílíš s nutností žrát kosti?

PetraK
Člen
# Zasláno: 4 Zář 2013 14:10
- Nahlásit

zbrnd

že by zrovna ona tvrdila to, co je prezentováno zde, že prostě to štěně bez těch kostí být nemůže.

tak si asi pamatujeme každý něco jinýho, já si navíc pamatuju, že ona práv kvůli tomu, aby štěndo dostávalo kosti začíná u štěňat tím, že jim dává kuřecí křídla.

a ta jsou k té přírodě poněkud blíže než takový boxééér třeba nebo westík ne?

nemyslím, je to furt pes.

Budiž mi země lehká....

amen.

Proč by se musela učit lovit velkou kořist a malou uměla? Šotšotšotomáznamenat?

lov malé kořisti je ve svém základu pořád stejný, spouštěčem je rychlý pohyb, pes k tomunepotřebuje zas až tak velký fištron, zmákne to sám. Lov velké kořisti už vyžaduje určitý znalosti a někdy i spolupráci, proto se to musí mladá šelma učit, je to variabilní, příroda usoudila, že by to na hadrdisku zabralo moc místa,bylo by to neefektivní to tam zadávat, zatímco lov malékořisti je více-méně stále stejný, jednodušší, je proto možné to dát už do základní výbavy. Lov velké kořisti, její zabití jsou komplikovanější, muselo by se tam toho dávat moc a moc. Je snažší, aby se to šelma naučila.
Zjednodušeně řečeno.

PetraK
Člen
# Zasláno: 4 Zář 2013 14:12
- Nahlásit

zbrnd

šo tu šílíš s nutností žrát kosti

hele já z toho nešílím. Já si to prostě myslím, i z toho, co jsem si tak jako malé děcko studovala vím, že prostě dávat jen svalovinu, je málo, nepřinese to psu nic dobrýho.

PetraK
Člen
# Zasláno: 4 Zář 2013 14:19
- Nahlásit

zbrnd

že je potřebují kvůli vápníku jo? T

ale pro Nadbůcha, zvíře přece nežere nic páč to jako potřebuje. žere to proto, že má hlad, ale prostě je ta jeho strava sestavená přírodou tak,aby tam bylo všechno co potřebuje. Tzn.když chci krmit zvíře - jakýkoliv - nějak přirozeně , přijde mi logické - respektovat tu skladbu žrádla, kterou jaksi zvíře bude mít za nějakých podmínek v přírodě k dispozici. To je pro mě jednoduchá rovnice,

zbrnd
Člen
# Zasláno: 4 Zář 2013 14:22
- Nahlásit

PetraK
tak si asi pamatujeme každý něco jinýho, já si navíc pamatuju, že ona práv kvůli tomu, aby štěndo dostávalo kosti začíná u štěňat tím, že jim dává kuřecí křídla.
No já ale nepsal, že si to pamatuji, ale že se mi nezdá, že by ty kosti prezentovala tak, jak jsou prezentovány zde dnes.
A ano křídla dávala...k tomu jsem taky psal..upřesním tedy...tuším, že kdyby měla dobrý zdroj na krůtí maso, dávala by třeba ty krůtí krky zase ešlivá mi rozumíte, co chcu naznačit.
A taky jak jsem psal, má čévečka, to je tak trochu jiný pes takový odolnější bych řekl. Kdežto u těch mláďat těch našich zdegenerovanců je taky tuším větší pravděpodobnost, že jim to třeba i uškodí.

nemyslím, je to furt pes.
No tak to teda ne, to čévečko je půlpespůlvlk, to fakt nesouhlasí s tímhle Pííííp-výrokem.

A v čem je ten lov té velké kořisti o tolik složitější krom toho, že ta kořist je prostě větší...krom tohoto stále nechápu, v čem je to až tak složitější. Dík za objasnění.
Já si naopak teda myslím, že technicky náročnější může být klidně i ten lov té malé kořisti, která kupříkladu mnohem snadněji manévruje, schová se a pod. ,

<< . 1 . 2 . 3 . >>
Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání