Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Štěňata a štěňátka / Psa na malou farmu
<< . 1 . 2 . 3 . 4 . >>
Autor Zpráva
Zpustlík
Člen
# Zasláno: 9 Led 2013 09:47
- Nahlásit

Utulku se prave trochu bojim, aby to zvire uz nebylo zkazene, ale treba je mozne si ho vzit domu na zkousku.

Jaky spic konkretne?

cernej caj
Člen
# Zasláno: 9 Led 2013 10:10
- Nahlásit

asi spis velkej (malej a stredni ti nebude budit asi moc respekt svoji velikosti) ale treba moji vlci budi respekt minimalne tim, ze jsou vlkosedi a v lidech to podporuje syndrom karkulky

- kdyz si vyberes dobry utulek, kde o tech psech opravdu neco vi a nestrci ti psa jen proto, aby se ho zbavili, tak se nebojim toho, ze by byl "zkazeny", protoze casto uz o vlastnostech toho psa neco vi.

Vzit si psa domu na zkousku - to jako nerikam, ze v pripade problemu by si psa nevzali zpet, ale podivej se na to z pohledu toho psa - najde rodinu, najde panika, bude mu trvat nez se aklimatizuje, a pak si na tebe zvykne a ty ho proste strcis zpet do utulku?

Apollo
Člen
# Zasláno: 9 Led 2013 10:24
- Nahlásit

A co tak velký knírač - černý? Měla jsem a byl to skutečně "pan pes" moc neštěkal, hlídal, domácí zvířata ho moc nebrali. A i přes můj výcvik se spoustou chyb z něj byl poslušný pes co by za svou rodinu položil život.

Vero
Člen
# Zasláno: 9 Led 2013 11:00
- Nahlásit

Zpustlík
Hlavně si nastudujte o uvažovaných plemenech něco sám, nejen, co kdo napíše sem. Třeba ten čs. vlčák je pro vás úplně nevhodný z hlediska všeho, není to žádná varianta NO.
Těch požadavků máte na psa hodně... tak hlavně aby nemusel skončit zavřený, protože nezvládnete ukočírovat hlídače atp.

vlk
Člen
# Zasláno: 9 Led 2013 11:22
- Nahlásit

Zpustlík
....asi tak, jak píše Vero, hlavně si o vybraných plemenech vše nastudujte, nebojte se obrátit s otázkami třeba na chovatelské kluby, navštívit nějakou výstavu, okouknout plemeno naživo, pokecat s majiteli...... jsou lidi co zkazí Německého ovčaka, nebo dvacáteho psa co mají a jsou lidi co si pořídí prvního psa, a zvládnou to v pohodě, když teda mají opravdovej zájem....

Zpustlík
Člen
# Zasláno: 9 Led 2013 12:03
- Nahlásit

Jj, studuju prubezne na netu, slo mi hlavne o typy na plemena, ktere mam studovat. Do dvou klubu jsem uz volal

Jeste otazku: je vubec nejake velke line plemeno? Snad vsechna plemena, o kterych jsem neco cetl, jsou ziva a vyzaduji temere neustale cinnost.

Nasi favorite zatim jsou: Leonberger, Moskevsky hlidaci, chodsky pes.

Fajka
Člen
# Zasláno: 9 Led 2013 12:18
- Nahlásit

Zpustlík
chodsky pes.
choďák zrovna lenoch teda nejni , spíš naopak
máme ho za kamaráda a nejspokojenější je na dlouhých vejletech, 40 - 50 kiláků ujde a ani o tom neví

Maya
Člen
# Zasláno: 9 Led 2013 12:25
- Nahlásit

Zpustlík
Co si představuješ pod pojmen líný? Žádný pes nebude jen tak ležet jako pecka, je to šelma, ne plyšák. Akorát některá plemena nepotřebujou až tak zaměstnání a stačí jim procházky, základní výcvik a tak.

vlk
Člen
# Zasláno: 9 Led 2013 12:27
- Nahlásit

Zpustlík
co znám jednoho fakt lenocha, tak neapolský mastin.....

Zpustlík
Člen
# Zasláno: 9 Led 2013 12:37
- Nahlásit

Maya Jj, presne to si pod tim predstavuji. V obdobi stenete se mu budeme venovat vic, to je jasne, ale aby nam i po roce (dvou, peti...) nezabral pes dve hodiny denne extra jen pro sebe

Na mastina jsem koukal na hafici.cz a myslim, ze je to pro nas prilis narocne plemeno (ne na pohyb, ale na peci).

kachna_
Člen
# Zasláno: 9 Led 2013 12:43 - Změnil/a: kachna_
- Nahlásit

Velký špic (vlčí, černí) ti podle mě lišku nezažene (ale ono asi nic, my máme tři psy a lišky nám sem prý chodí), možná ohlásí.
Špic je skvělý v tom, že nehoní zvěř (s poměrně minimální námahou na naučení), na jeho výcvik stačí důslednost, může být venku, ale uvádí se, že je to pes nevhodný do kotce, nebo takhle -potřebuje vnímat intenzivní blízkost rodiny.
S domácími zvířaty ti taky asi moc nepomůže, (i když náš první špic naháněl babičce slepice)
Respekt budí určitě, až mě to vždycky překvapí
Líný není, ale "nehrábne" mu, když třeba onemocní děti a týden spolu budete jen chodit krmit zvířata a tu běžnou aktivitu omezíte.
K dětem super (samo, když ho to naučíte)
Uštěkanej není, to je dost pomluva
Co od něj chcete? Domácího společníka, nebo pomocníka se zvěří domácí?
Pokud společníka, volila bych špice, pokud pomocníka, poohlídla bych se mez ovčáky
edit. ke zvířatům bych se hodně hodně moc rozmýšlela, jestli útulkáče, spíš bych si něco vychovala odmala.

Maya
Člen
# Zasláno: 9 Led 2013 13:09
- Nahlásit

kachna_
Na tu lišku a dravce je podle mě lepší spíš menší hbitější pes jako je střeďák, který víc běhá po zahradě, i když teda cizí kočky mě vyhání i vlčí, třeba by vyhnal i lišku, kdo ví, ale my je tady od tý doby, co mám oba, nemáme.

andyskova
Člen
# Zasláno: 9 Led 2013 13:36
- Nahlásit

Maya Jj, presne to si pod tim predstavuji. V obdobi stenete se mu budeme venovat vic, to je jasne, ale aby nam i po roce (dvou, peti...) nezabral pes dve hodiny denne extra jen pro sebe

tak to si psa vůbec nepořizujte,požadavků máte hodně ale času moc obětovat v budoucnu nechcete

birma
Člen
# Zasláno: 9 Led 2013 13:42
- Nahlásit

Zpustlík
aby nam i po roce (dvou, peti...) nezabral pes dve hodiny denne extra jen pro sebe
Pořiďte si radši alarm a na dravce nějaký plašič.

Maya
Člen
# Zasláno: 9 Led 2013 13:51
- Nahlásit

andyskova
birma
Ale zase to tak nedramatizujte, já se teda rozhodně denně psům dvě hodiny nevěnuju, na to nemám přes týden čas, za věnování se psovi nepovažuju že je pes se mnou, ale já si dělám jiný věci a proto mám plemeno jaký mám a všichni jsou spokojený, ne každé plemeno potřebuje denně naběhat kilometry a hodinu házet míček, kdybych po svým psech denně vyžadovala nějakou činnost dvě hodiny, krom procházek teda, tak by mě asi začali považovat za šílence a akorát by to bojkotovali.

andyskova
Člen
# Zasláno: 9 Led 2013 13:54
- Nahlásit

jaký dramatizování?
Ty máš psa u sebe,ale oni ho chtějí do kotce a to je dost velkej rozdíl.

Maya
Člen
# Zasláno: 9 Led 2013 14:01
- Nahlásit

andyskova
Oni chtějí hlídacího psa, už jsem se tady ptala jak to myslel s tím kotcem, těžko zavře hlídací psa nafurt do kotce, já nemám psy u sebe pořád, dost často jsou sami venku sami, i chtějí být venku a spí v kotci, mám je totiž z valné většiny taky na práci a to na hlídání a proto mám plemeno k tomu určené, vše je totiž o vhodně zvoleném plemeni a ne o tom, kolik hodin se člověk psovi věnuje.

andyskova
Člen
# Zasláno: 9 Led 2013 14:08
- Nahlásit

ja teda nevím,ale myslím si že každý plemeno potřebuje pravidelnej kontakt se svým člověkem i to vhodně zvolený.

PetraK
Člen
# Zasláno: 9 Led 2013 14:14
- Nahlásit

Maya

Ale zase to tak nedramatizujte

hele zkusím počítat:
ráno půl hoďky venčení s nějakou aspoň krátkou aktivitkou
odpoledne min. hodina a půl každý den procházka, ale spíš dvě,
plus buď si hrajeme nebo cvičíme doma (dají s v pohodě stihnout krátký sekvence klidně mezi domácíma prácema či vařením)
plus se psem komunikuju i třeba při tom vaření, kdy mi asistuje.
večerní půlhoďka kdy si zase dáme formou hry něco málo ze cvičení.

Myslím si, že pes coby zvíře smečkový by se měl maximálně účastnit na provozu své "smečky", kterou mu lidi nahrazují, tak jak by to bylo, kdyby byl ve smečce normální.
Když bude ten pes na zahradě a bojí se, že jim zabere moc času, to nezní úplně optimálně. To je ten pes pak odloženina, která tak nějak jen bivakuje na zahradě a je to stroj na zaštěkání Dvě hodiny denně by je zabily?

Maya
Člen
# Zasláno: 9 Led 2013 14:27 - Změnil/a: Maya
- Nahlásit

PetraK
Ale ty máš dost akční plemeno a pokud tomu stačí dvě hodiny denně, tak tomu neakčnímu stačí 2 minuty. Dělám si srandu, ale nemůžeš srovnávat ohaře např. se špicem, kontakt jo, ale zkus to vysvětlit mýmu psovi, že nemá hlídat venku, ale má mít se mnou kontakt v baráku, no možná na chvilku a pak venku štěkne sousedův pes a zbořil by mi barák, protože se musí jít podívat co se děje, neexistuje aby mu venku něco uteklo Je to prostě nebe a dudy a co jsem četla jak Zpustlík psal, tak psal o výletech a tak, nepřepokládám, že by si psa celý dny ani nevšimnul ,ale asi nemá zájem o psa, kterýmu musí denně dvě hodiny házet míček, jinak mu ten pes poleze po zdi a z takovýho psa bych lezla po zdi i já a proto ho nemám a proto moji psi třeba několik dní nevylezou ze zahrady když nemám čas, ale jindy zase procházkujeme třeba 2x denně, prostě jak se to hodí mě a ve zbytku času pes dělá svojí práci, ke který byl vyšlechtěnej a to je že hlídá.

edit: Teda tím vším chci jen říct, že pořád ještě existujou plemena, která nemají tu potřebu mít člověka pořád za zadkem, ale celkem chápu, že pro majitele loveckých nebo ovčáckých plemen, která byla záměrně vyšlechtěná na tu provázanost s člověkem, je to trochu nepochopitelné.

Maya
Člen
# Zasláno: 9 Led 2013 14:36
- Nahlásit

Zpustlík by měl hlavně upřestnit, jak to myslel s tím kotcem, jestli by tam měl být pes pořád zavřený s tím, že ho 2x denně na chvíli vytáhne, tak to fakt radší žádný pes, ale pokud by to bylo tak, že pes v kotci bude občas/v noci/ jak je potřeba a jinak bude volně na farmě a účastnit se s lidma prací na farmě, krmení zvířat a tak a občas výlet, tak to by byl ráj na zemi pro dost plemen.

PetraK
Člen
# Zasláno: 9 Led 2013 14:40
- Nahlásit

Maya

ale zkus to vysvětlit mýmu psovi, že nemá hlídat venku, ale má mít se mnou kontakt v baráku, no možná na chvilku a pak venku štěkne sousedův pes a zbořil by mi barák, protože se musí jít podívat co se děje, neexistuje aby mu venku něco uteklo

hm, to máš asi pravdu. no... ale když já vycházím hlavně z potřeby kontaktu psa s rodinou. Ta velká procházka je pravda k tomu utahání ohařoidního aktivisty, ale hlavně i pro to, že můžeme být spolu, že spolu můžeme něco podnikat, když ten pes byl doma sám celou dobu co jsem byla v práci a čekal až se vrátím. Když jsem o víkendech na chalupě, tak s ním taky nemusím /ale jdu, páč mě to baví/ jít na dvouhodinovou prochajdu, ale to jsme celý den všichni tak nějak pohromadě, pes rotuje prostorem od jednoho k druhýmu, nebo si "dělá svoje" (tzn. počítá myše na louce třebas). a stejný je to v bytě když jsme doma, je rád, že se může účastnit všeho dění, tak jako by to přirozeně bylo , kdyby žil v psí smečce.

cernej caj
Člen
# Zasláno: 9 Led 2013 14:46
- Nahlásit

mozna to taky mysli tak, ze pes s nima bude v zahrade, bude mit venceni, krmeni, peci o srst v normne (tzn nejaky cas denne psovi venuji) ale nechce fakt k tomu jeste specialne 2h hazet ten micek.

no uvidime, jak to vlastne mysleli, ale spis bych rekla, ze pokud se starali i o psa na doziti, ktery nebyl jejich, tak to tak zly snad nebude, jak to vypada

Fajka
Člen
# Zasláno: 9 Led 2013 14:46
- Nahlásit

Maya
PetraK
Ale ty máš dost akční plemeno a pokud tomu stačí dvě hodiny denně
nemám čas to celý pročítat ale nezapomeňte že už je Ešus postarší pán a když byl mladej tak to určo nebyli dvě hodiny

PetraK
Člen
# Zasláno: 9 Led 2013 14:51
- Nahlásit

Fajka
dvě hodiny

no to ne, to bylo o něčem jiným to jako dost
jako je jasný, že to je o výběru plemene, to bez debaty jak psala Maya. Mě jen kapek zarazila ta věta , jak byla napsaná, třebas to je myšleno jinak. viz to, co psala
černej čaj
ze pokud se starali i o psa na doziti, ktery nebyl jejich, tak to tak zly snad nebude, jak to vypada

Maya
Člen
# Zasláno: 9 Led 2013 14:57
- Nahlásit

PetraK
ale hlavně i pro to, že můžeme být spolu, že spolu můžeme něco podnikat, když ten pes byl doma sám celou dobu co jsem byla v práci a čekal až se vrátím
Ale to je to o čem mluvím, hlídací pes nečeká až se vrátíš, ale když je doma sám, tak má víc práce než když je doma jeho člověk, protože to moc dobře ví že je hlídání je na něm a to spolupodnikání, no moje psy nejvíc baví procházkování a pak možná drbání, to je asi tak všechno ale chápu, že si to nedovedeš představit, brácha má borderu a to je to samý co ohař, tihle psi prostě pořád jen čekají co jako člověk a ometaj se jen kolem něj, ale prostě nejsou taková všechna plemena, smečka nesmečka, smečka neznamená jen, že všichni členové smečky budou stát neustále jeden druhému za zadkem.

PetraK
Člen
# Zasláno: 9 Led 2013 15:13
- Nahlásit

Maya
hlídací pes nečeká až se vrátíš, ale když je doma sám, tak má víc práce než když je doma jeho člověk, protože to moc dobře ví že je hlídání je na něm

to je fakt, to máš pravdu, ale řekni mi, jseš si jistá, že když doma jsi, že ten pes o tvou společnost nestojí? že není rád, když se mu budeš věnovat?

psy nejvíc baví procházkování a pak možná drbání, to je asi tak všechno
žádné společné hry?
to mi přijde divný.... neříkej mi, že pes neuvítá společnou aktivitu s majitelem. Možná je to tím, že máš psy dva?

ihle psi prostě pořád jen čekají co jako člověk a ometaj se jen kolem něj
ale já nemám na mysli jen spoluaktivity, ale společnost člověka jako takovou. Murphy byl teroš, něco zcela jinýho, než ohař, ale i když byl samostatnej až až, tak na druhou stranu potřeboval svou smečku mít u sebe.

smečka neznamená jen, že všichni členové smečky budou stát neustále jeden druhému za zadkem.

tohle nemám na mysli, mám na mysli to, že ten pes JE součástí svojí smečky, jejího dění.

cernej caj
Člen
# Zasláno: 9 Led 2013 15:24
- Nahlásit

PetraK
žádné společné hry?
to mi přijde divný.... neříkej mi, že pes neuvítá společnou aktivitu s majitelem. Možná je to tím, že máš psy dva?

k tomuhle se jeste vyjadrim ja... taky mam dva spice a muzu rict, ze prochajdy supr, drbani supr, kdyz u me muzou chrapat, supr, ale kdyz po nem neco chcu, tak to tak 2x udela, aby se nereklo a pak ho to prestane bavit. Zato na kolemjdouci na chodniku vylitne do okna steknout dycky, nebo zkontrolovat divny zvuky z venku za jakykoli situace. Kdyz porovnam proti seltiim, se kteryma sem vyrustala, tak takovy seltii je celkem sumak, co se deje venku, kdyz se s ni taham o hracku nebo se s ni mazlim na kline... a to sme seltie meli i 3 naraz, takze o tom poctu to uplne nebude...

PetraK
Člen
# Zasláno: 9 Led 2013 15:30
- Nahlásit

cernej caj

k tomuhle se jeste vyjadrim ja

takže třeba žádný přetahování?? nedovedu si představit psa, kterýho neba přetahování, páč každej pes rád trhá společnou kořist. A u nás co mají špice (a i naši známí kdysi) tak ti jsou / byli celkem žhaví do míčků.

Maya
Člen
# Zasláno: 9 Led 2013 15:31
- Nahlásit

PetraK
je fakt, to máš pravdu, ale řekni mi, jseš si jistá, že když doma jsi, že ten pes o tvou společnost nestojí? že není rád, když se mu budeš věnovat?
mám je naučený, že si řeknou když chtějí z baráku ven a že když je zvu dovnitř, tak když nechtějí tak nemusí, takže fakt často nestojí a nebo stojí na chvilku, oni často nestojí ani o sebe, jeden jde ven a nebo dovnitř a druhý ne, chrápu každý na opačném konci zahrady apod., smečka jsou, ale to prostě neznamená, že jsou na sebe nebo na mě furt nalepený
žádné společné hry?

no kromě procházkování a drbání ještě možná výcvik, ale to musí padat jeden pamlsek za druhým, jinak je to nebaví dýl jak pár minut a s těma mlskama to taky moc nejde, to bych z nich měla koule za chvíli, pes mi normálka odchází i od klikru, když jako dlouho nic, tak co by tam oxidoval
a není to tím, že jsou dva, bylo to stejný, i když jsem měla jen jednoho, jako třeba konkrétně špic taky potřebuje svojí rodinu a svou smečku, takže do kotce rozhodně ne, ale není takový závislák jako ovčáci nebo lovečtí psi, je mnohem samostatnější a individualista, on klidně bude sám na dvoře, úplně mu stačí když ví, že zbytek smečky je v baráku, nemusí tam být nutně s nima. Je to prostě celý o tom, že hlídací pes a pes co pořád musí být uprostřed smečky, to nejde k sobě a proto u hlídacích psů byl asi tenhle závisloidní rys potlačený, protože hlídací pes už z principu věci musí být dost venku a těžko tam člověk bude pořád s ním, to by pak toho psa ani nepotřeboval, že jo.

<< . 1 . 2 . 3 . 4 . >>
Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání