Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Štěňata a štěňátka / Psa na malou farmu
. 1 . 2 . 3 . 4 . >>
Autor Zpráva
Zpustlík
Člen
# Zasláno: 8 Led 2013 21:48
- Nahlásit

Hledáme psa na menší farmu (drůbež, ovce, vietnamská prasata a tři kočky). Máme před domem (vedle branky na silnici) kotec a v něm boudu. Hledáme plemeno, které nebude útočit na ostatní zvířata, neštěkat na kolemjdoucí na silnici (velmi malý provoz), upozorňovalo na vniknutí na pozemek (žijeme ve Šluknovském výběžku), zahánělo lišky a v lepším případě i dravé ptáky, kteří nám útočí na slepice. Do domu ho nechceme. Jsme dva mladí lidé a očekáváme velkou rodinu Cvičit můžeme většinu dní dvakrát denně, o víkundu (a možná i v týdnu) alespoň ze začátku plánujeme jezdit na cvičák. Pokud by byl(a) v kotci, venčení dvakrát denně. Ani nestojíme o super výcvik, stačí nám jednoduché povely (sedni, přines, čekej, nesmíš...). Spíš hledáme kamaráda, ze kterého jde respekt (zloději, lišky...) a zároveň společníka (kolo, procházky...). Nečekáme, že najdeme ideální plemeno, spíše rozumný kompromis mezi výše popsaným. A prosím nepiště nám ty zkratky plemen, nevyznáme se v nich

vlk
Člen
# Zasláno: 8 Led 2013 21:55
- Nahlásit

Když teda pominu to kolo.... tohle všechno co jste popsali mi do puntíku splnil kavkazský pastevecký pes.....pokud si ovšem dokážete u psa získat přirozený respekt....

Zpustlík
Člen
# Zasláno: 8 Led 2013 22:09
- Nahlásit

Kolo není podmínkou, spíš jako bonus. Teď koukáme na netu a našli jsme toto: http://strakaci.cz/charakteristika.php

Téměř ideální, nebo nám něco uniklo?

vlk
Člen
# Zasláno: 8 Led 2013 22:14
- Nahlásit

Zpustlík
Spíš hledáme kamaráda, ze kterého jde respekt
strakáč je prima pes...ale respekt z něj teda rozhodně nejde...., ale jako rodiný mazlík je téměř ideální...akorát teda známé co ho má honil a lovil drůbež a byla docela fuška ho to odnaučit....

Zpustlík
Člen
# Zasláno: 8 Led 2013 22:19
- Nahlásit

Njn, koukali jsme na kavkazáka, já bych s tím problém neměl, ale přítulkyně by vůdce smečky nebyla, to by asi byl problém. Co nějaký ovčák? Líbí se nám švýcarský (kanadský) ovcak nebo ceskoslovensky vlčák, ale asi vyžadují víc pohybu?

vlk
Člen
# Zasláno: 8 Led 2013 22:32
- Nahlásit

Zpustlík
Líbí se nám švýcarský (kanadský) ovcak nebo ceskoslovensky vlčák, ale asi vyžadují víc pohybu?
.... tyhle plemena neznám z vlastní zkušnosti, tak snad se tu k nim vyjádří někdo fundovaný....

Maya
Člen
# Zasláno: 8 Led 2013 22:32
- Nahlásit

Zpustlík
Československý vlčák není hlídací a s těma zvířatama asi taky nic moc, nejspíš by vám je ulovil. Akorát jsem teda nepochopila, když by pes byl v kotci, tak jak by měl hlídat? Nevím jak velkého psa si představujete, ale mrkněte třeba na eurasiera nebo trochu menší chodský pes nebo vlčí špic nebo pokud by vám nevadila vyšší pořizovací cena tak finský lapphund, což je hlídací ovčák. Jinak ovčáci určitě, i třeba klasika německý ovčák. Strakáč jelikož je z bíglů tak taky moc hlídací nebude.

Zpustlík
Člen
# Zasláno: 8 Led 2013 22:35
- Nahlásit

A co bernardyn? Na ty ostatní hned kounkeme.

Maya
Člen
# Zasláno: 8 Led 2013 22:38
- Nahlásit

Zpustlík
Jo a ještě k tomuto neštěkat na kolemjdoucí na silnici (velmi malý provoz), upozorňovalo na vniknutí na pozemek (žijeme ve Šluknovském výběžku), každý hlídací pes vám bude štěkat na lidi za plotem, pokud teda chodí blízko, tím spíš když je tam malý provoz, ale stejně tak vám bude štěkat při vniknutí na pozemek, pokud ale tomu člověku něco udělá, tak vy skončíte v kriminále.

Maya
Člen
# Zasláno: 8 Led 2013 22:39
- Nahlásit

Zpustlík
Tak to nemůžu sloužit, znala jsem jen kdysi jednoho a ten teda hlídací nebyl vůbec, jaký jsou dneska netuším. Každopádně odradí už zjevem.

vlk
Člen
# Zasláno: 8 Led 2013 22:43
- Nahlásit

Zpustlík
A co bernardyn?
ten fakt moc hlídací není...spíš teda moskevský strážní pes...vypadá jako bernardýn a hlídá...

Maya
Člen
# Zasláno: 8 Led 2013 22:43
- Nahlásit

Zpustlík
Ještě hovawart mě napadl, ale tam už by to chtělo dobře vybírat povahu, co jsem slyšela, nekteří nejsou nic moc, každopádně černí odrazujou lidi dost, žlutí vypadají jak zlaťák, těch se lidi asi moc nebojí.

Maya
Člen
# Zasláno: 8 Led 2013 22:44
- Nahlásit

vlk
Jenže moskevák je povahově to co pastevci, když se na to někdo z rodiny necítí, tak je to o průser, alespoň teda podle mě. Na takový psa každý nemá.

vlk
Člen
# Zasláno: 8 Led 2013 22:50
- Nahlásit

Maya
Jenže moskevák je povahově to co pastevci

nevím, ale na srazech těchhle plemen mi moskevák přijde takový klidnější a míň dominantnější než kavkazan....

Maya
Člen
# Zasláno: 8 Led 2013 22:57
- Nahlásit

vlk
No nevím, mě připadají celkem klidní všichni pastevci, ale ty jejich hlídací schopnosti mě už přijdou kapku přes čáru, ostatně to že je mírnější než kavkazan se říká i třeba o čuvačovi a jednoho mírně nezvládnutého tu máme, poslechne jen chlapa, z jeho ženský má akorát srandu a pokousal už půlku vesnice a to nedělá nic jiného než co má, jenže prostě stačí konstelace, že oni zrovna procházejí brankou a někdo jde kolem, tak svoje lidi odstrčíí a provede zadržení, taky jsem měla tu čest, tak možná už to nevidím reálně, nevím, ale už mám proti těmhle psům averzi když si je pořídí někdo někam kde chodí lidi.

vlk
Člen
# Zasláno: 8 Led 2013 23:00
- Nahlásit

Maya
ale ty jejich hlídací schopnosti mě už přijdou kapku přes čáru

no jo, hlídací jsou tedy velmi a dost nedůvěřiví k cizím... mně to vyhovuje, bydlím na polosamotě, lidi potkávám nejblíž pět kiláků vod chalupy....a sousedku má náš Ašopes rád....

Maya
Člen
# Zasláno: 8 Led 2013 23:07
- Nahlásit

vlk
Tak samo, do takových podmínek ano, ale někde kde chodí kolem plotu lidi mi takový plemeno až tak moc vhodný nepřijde, navíc i procházky jak o nich píše Zpustlík
jsou s nima o dost víc problematický, ještě u nás chlap dva středoasiaty a když to vidím ty manévry co s nima pořádá, aby se mu fakt neodostali ven za plot na lidi, tak si říkám, že s takovým psem v zástavbě je víc mrzení než radosti.

Maya
Člen
# Zasláno: 8 Led 2013 23:16
- Nahlásit

Zpustlík
Ještě mě napadl leongerger, jeslti teda jste schopní zvládnout takhle velkého psa logisticky a finančně, i když teda když ses ptal na bernardýna... Každopádně je ale třebo počítat s tím, že takhle velký pes později dospívá a dřív umře než menší psi.

corgi
Člen
# Zasláno: 8 Led 2013 23:21
- Nahlásit

K těm pastevcům - já bych je tedy nedoporučila, pokud budoucí majitelé nemají zkušenosti. Tím myslím opravdové zkušenosti, ne jen ty typu "měli jsme dva psy, tak o tom něco víme". My tu máme dva střeodasiaty - vrahy, majitel dřív míval dalmatiny. Nezmůže s nimi nic, jen platí veterinu majitelům pokousaných psů, opevňuje ploty a pořizuje na venčení silnější horolezecká lana...
Svoje plemeno do kotce doporučit nemůžu, jinak je na farmu ideální - mluvím z vlastní zkušenosti. Myslím, že tady bude rozpor v tom, že pes má být na jednu stranu hlídací, na druhou stranu ale vhodný pro začátečníky.

Tony
Člen
# Zasláno: 9 Led 2013 01:05
- Nahlásit

No mně se zdá klasika německý ovčák ideální - cvičák, sport, budí respekt, není tak náročný na výchovu jako pastevci, může být celoročně venku...

gabifi
Člen
# Zasláno: 9 Led 2013 07:36
- Nahlásit

já bych to taky viděla na německého ovčáka. Nejlépe černého, černých psů se lidi bojí. Pastevci jsou většinou průser pro celé okolí.

Zpustlík
Člen
# Zasláno: 9 Led 2013 08:36
- Nahlásit

Libi se nam zatim nejvic Leonberger a moskevsky hlidaci. Nemeckeho ovcaka ma "kazdy" - coz je urcite znamkou dobreho plemena, ale co treba svycarsky ovcak? Lisi se povahove hodne od nemeckeho? A ceskoslovensky je asi vic na pohyb, je to tak? Do ted jsme meli v kotci starou fenku belgickeho ovcaka, ktera vcera umrela. Bohuzel jsme ji museli mit zavrenou, prootze utocila na zvirata (nebyla nase, starali jsme se o ni posledni dva roky).

danajasa
Člen
# Zasláno: 9 Led 2013 08:49
- Nahlásit

Zpustlík hele můžu ti dát tip na Beauceron čili francouzský ovčák-venku může bejt,je větší než ovčák,zvířata snáší parádně je určen k hlídání moc neštěká sport vytrvalý zvládá,blbý je že s posloucháním je trochen pastevec má svoji palici rodinu miluje děti v poho,jen je tam potřeba to co u pastevce ale né zas tak moc asi tak-je na výchovu jednodušší než kavkaz a jiný pastevci,ale o krapátek složitější než ovčák http://beauceron.hafici.cz/

birma
Člen
# Zasláno: 9 Led 2013 08:54
- Nahlásit

Zpustlík
BŠO co jsem znala byli často bázlivější a na výchovu náročnější než německý ovčák, na ČsV bych si na vašem místě nechala zajít chuť, to je pes opravdu do zkušených rukou

Zpustlík
Člen
# Zasláno: 9 Led 2013 09:04
- Nahlásit

Kdo je BSO?

Baico
Člen
# Zasláno: 9 Led 2013 09:07
- Nahlásit

Zpustlík
BŠO není pes do kotce. Venku být může,ale potřebuje kontakt se smečkou.
birma
BŠO co jsem znala byli často bázlivější a na výchovu náročnější
Povahy se už i u nás dost zlepšily. Takže z prověřené chovky by s povahou neměl být problém (Ancilias, Nubika, La Blankpapilio).

Baico
Člen
# Zasláno: 9 Led 2013 09:08
- Nahlásit

Zpustlík
BŠO = bílý švýcarský ovčák

birma
Člen
# Zasláno: 9 Led 2013 09:12
- Nahlásit

Baico
Povahy se už i u nás dost zlepšily.
tak to je dobře

danajasa
Člen
# Zasláno: 9 Led 2013 09:36
- Nahlásit

Zpustlík a nebo vomrkni ůtulky tam už ti zrovna řeknou esli má přesně to co chceš a děláto co chceš a eště budeš mít psa co nikdo nemá někdy se podaří fakt hezký kousky
Prostě hotovýho psa u kerýho béš vědět že zvířata mu neva lidi má rád ke kolu se hodí a tak no budeš mít mín nervů a nemusíš se bát že něco pokazíš špatnou výchovou někdy maj už i částečně vycvičený bez práce

lamalucni
Člen
# Zasláno: 9 Led 2013 09:36
- Nahlásit

A co některý špic?

. 1 . 2 . 3 . 4 . >>
Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání