| Autor |
Zpráva |
šary
Člen |
# Zasláno: 9 Led 2013 20:55
- Nahlásit
Fifi
Moc děkuju za radu. zařídím se podle toho
|
LucieS
Člen |
# Zasláno: 9 Led 2013 21:12
- Nahlásit
šary
Ještě bych dodala, že stojí za to vybrat štěně, které vyrůstalo s dětmi (podmínkou je, aby ho ty děti nemučily, ale prostě aby na ně bylo odmala zvyklé). Budeš moct vzít štěně už trochu starší (když bude rovnou na zahradě, brala bych tříměsíční, určitě ne mladší). Musí to být kvalitní chovatel, který se štěněti bude věnovat. A pořádně se podívej, jak se štěně k dětem chovatele chová.
Já to takhle měla a pes miluje děti odjakživa. Je to asi hodně dáno i plemenem a individualitou psa, ale myslím, že to na to mělo určitě vliv.
|
Fifi
Člen |
# Zasláno: 9 Led 2013 21:31
- Nahlásit
LucieS
že stojí za to vybrat štěně, které vyrůstalo s dětmi (podmínkou je, aby ho ty děti nemučily, ale prostě aby na ně bylo odmala zvyklé).
To bych nevidela jako nutnou podminku teda, solidne socializovane stene si zvykne levou zadni i na deti, i kdyz se s nimi nikdy nevidelo.
A pořádně se podívej, jak se štěně k dětem chovatele chová.
No asi jako kazdy stene, cili okusuje co jde, lovi, co se hybe - to je prece otazka vychovy u novyho majitele. Jak si usmerni dite a nove prichozi stene.
|
LucieS
Člen |
# Zasláno: 9 Led 2013 22:40
- Nahlásit
Fifi
No, já to beru prostě jako výhodu. Pokud má být štěně samo na zahradě, je lepší vzít si štěně starší, a takové už bude mít za sebou kus důležitého socializačního období u chovatele... a tam bude mít ty děti.
Neříkám, že si pes nezvykne, určitě si většina psů zvykne, ale prostě to vidím jako určitou výhodu, náskok, pokud s těmi dětmi vyrostlo. Je to v něm pevněji zabudované. Ale to je jen můj názor .
(jak se chová štěně k dětem - tam mi šlo hlavně o to, aby před nimi neprchalo, nepanikařilo, tam je pak něco špatně a zase, může to být problém)
|
Fifi
Člen |
# Zasláno: 9 Led 2013 22:50
- Nahlásit
LucieS
je lepší vzít si štěně starší, a takové už bude mít za sebou kus důležitého socializačního období u chovatele... a tam bude mít ty děti.
Tak to jo, jasnacka, u starsiho stenete souhlas. Ale tos nepsala puvodne, nebo ja to tam asi nevidim. Ja mluvila o tom, ze vzit socializovane stene stare 50 dni od chovatele, ktery deti nema, neni zadnou zavadou pro budouci souziti stenete s detmi.
|
LucieS
Člen |
# Zasláno: 9 Led 2013 22:55
- Nahlásit
Fifi
Ty brďo, 50 děleno 30 je.... brrr, 7 týdnů štěně? (ty mi dáváš, s těma počtama )
No já tam právě psala, že by si měli vzít aspoň tříměsíční, menší je podle mě samo venku chůďa malej.
|