| Autor |
Zpráva |
PetraK
Člen |
# Zasláno: 28 Čen 2012 12:00
- Nahlásit
jana33
jojo, jagoš, to je zlatíčko nad zlatíčka. Jen nemyslivec blásen si ho pořídí dobrovolně. Brtnikův kolega má. Je myslivec, ze psa naprosto nadšenej, pes pracuje jak blásen jen teda jaksi.... ta samostatnost, že? :-D A taky ten neustálý strach o něj, protože jak jdou do všeho pohlavě a nepřítelůch nedbají, že... ale co tobě budu říkat :-D
|
twingas
Člen |
# Zasláno: 28 Čen 2012 12:07
- Nahlásit
Děda měl kdysi jagoše ,já ho teda nezažila, takže už je to dáávno,ale mamka o něm říkala, že to je naprosto blbej pes. A nedopadl chudák dobře...mám pocit, že se v tý vesnici pokusil zlikvidovat vše živý a nakonec byl otráven .
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 28 Čen 2012 12:10
- Nahlásit
twingas
blbej pes
ne to teda není. jaga je zatr. chytrej pes, samostatnej, neohroženej.
děda myslivcoval?
mám pocit, že se v tý vesnici pokusil zlikvidovat vše
no jeho vášeň lovit je u něj jaksi hodně silná
|
twingas
Člen |
# Zasláno: 28 Čen 2012 12:12
- Nahlásit
jj děda byl myslivec...já už osobně zažila jen fousky a foxy. Ale mamce ještě ted, když se řekne jagoš, tak se celá osipe...asi si nesedli, no
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 28 Čen 2012 12:16
- Nahlásit
twingas
tak se celá osipe..
no jo, to člověk prostě musí kousnout, že to je naprosto samostatná jednotka, která ale k tomu byla právě vyšlechtěná - k tvrdý práci, aby do všeho šla bez zaváhání a do vypuštění duše. Já miluju ohaře, ale jagyny dost obdivuju pro to jejich nasazení.
|
twingas
Člen |
# Zasláno: 28 Čen 2012 12:23
- Nahlásit
jo to určitě, mám pocit, že se naprosto po hlavě vrhal úplně kamkoliv. Já zase vždy strašně obdivovala tu poslední fenku fouska, co měl děda.
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 28 Čen 2012 12:34
- Nahlásit
twingas
po hlavě vrhal úplně kamkoliv.
jo, oni prostě neuvažují nad nebezpečím. ale tak němci vždycky plemena šlechtili na tvrdost. aby zvíře ustálo cokoliv /bohužel i v zacházení/
poslední fenku fouska,
jojo, fousci jsou zlatíčka. kdybych mohla mít dva psy, tak ten druhý by byl fous. Jsou to naprosto milá stvoření.
|
helps
Člen |
# Zasláno: 28 Čen 2012 12:38
- Nahlásit
PetraK
no tak ale on se prostě ten pes musí naučit plavat, není to tak, že do vody vleze a hned z první plave jak vo závod. Většinou jsou jako kolesovej parnik - taky jsem tak Ešátorovi říkávala, než chytil styl - spousta ohařisek to tak má, že to vůbec zpočátku nejni ladnej pohyb
tak je pravda, že moc ohařů sem takhle za mlada neviděla, jak poprvé zkoumají vodu )) ale u jiných psů se mi zdá, že opravdu tak nějak normálně do vody vlezou /či jsou násilně doneseni, ale pak plavou normálně
|
twingas
Člen |
# Zasláno: 28 Čen 2012 12:45
- Nahlásit
Jsou to naprosto milá stvoření
to je přesný, nikdy jsem nevěděla, jak její povahu popsat, ale to je přesný. Prostě od základů milá a hodná stvoření. Moje srdeční záležitost, i když osobně ho nikdy mít pravděpodobně nebudu.
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 28 Čen 2012 13:14
- Nahlásit
helps
ale u jiných psů se mi zdá, že opravdu tak nějak normálně do vody
no když, on ohař není tak úplně "normální" pes
můj dospělý ohař chodí do vody více-méně zásadně jen takto
no a taky plaval právě v začátcích (a hodně ohařů co vím) tak na kolmačku - nohy dole a šílený máchání předníma haxnama. Musejí se naučit, že ten zadek musí mít nahoru. jsou zbrklí no.
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 28 Čen 2012 13:17
- Nahlásit
twingas
o je přesný, nikdy jsem nevěděla, jak její povahu popsat, ale to je přesný
no a jak vrtěj celým psem, když šmrdlají nadšeně tím pahýlkem
jsou to takový květinový dítka.
i když osobně ho nikdy mít pravděpodobně nebudu.
no já si plánuju, že jednou možná jo. ale musel by být domek, páč vždycky chci mít vižláka a plus k tomu..... právě mydlifouska.
|
Adiddaska
Člen |
# Zasláno: 28 Čen 2012 13:27
- Nahlásit
jana33
no jakoby jestli je na loveckejch zkouškách , jak rychle to přinesl,jestli s tim cválá nebo kluše, jak nadšeně, jestli je u toho radostnej a tak?
|
jana33
Člen |
# Zasláno: 28 Čen 2012 15:56
- Nahlásit
Adiddaska
Tak třeba na těch OVVR se samostatně hodnotí kontakt s vůdcem a vrozená chuť k práci A třeba u RK-retriever klubu teď začali detailnějc hodnotit i zájem o aport a tak
|
Adiddaska
Člen |
# Zasláno: 28 Čen 2012 19:51
- Nahlásit
jana33
aha, že se hodnotí na ovvr vrozená chuť k práci, to vim, ale ten kontakt s vůdcem jsem nevěděla, tak to je dobrý
|
Terka a Amy
Člen |
# Zasláno: 5 Čec 2012 22:00
- Nahlásit
Mám přes rok starého ohaře, tedy ohařku, a chovat je jen jako společníky bych nedoporučovala, jsou hodně nároční na pohyb, je opravdu dobré dělat s nimi nějaký sport (my třeba děláme agility, poslušnost a stopy) a zaměstnat je taky psychycky.
|
helps
Člen |
# Zasláno: 6 Čec 2012 21:03
- Nahlásit
no a taky plaval právě v začátcích (a hodně ohařů co vím) tak na kolmačku - nohy dole a šílený máchání předníma haxnama. Musejí se naučit, že ten zadek musí mít nahoru. jsou zbrklí no.
no kamarádky otec má právě CHS a už mu pár ohařů rukama prošlo.... a tenkrát mi přišlo, že to dost řešil a byl z toho nešťastnej, tak sem si myslela, že to není moc normální
|