Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Štěňata a štěňátka / pořizování štěněte
<< . 1 . 2 . 3 . >>
Autor Zpráva
vlk
Člen
# Zasláno: 21 Říj 2011 10:41 - Změnil/a: vlk
- Nahlásit

Biluškahelps

jsou docela malí na traverzu... snad jedině nějakou maličkou, ale než ji popadnu utíká čas, facka na správném místě a v pravý čas dokáže zázraky....

žanda
Člen
# Zasláno: 21 Říj 2011 10:42
- Nahlásit

LucieS
no dneska už vím, co bych jednou cca chtěla, tak si myslím, že se úplně oblbnout nedám)
Chovatele osobně neznám žádnýho, proto jsem se ptala, zatím sonduju terén.

Biluška
není traverza trochu nešikovná do ruky?

Monty
Člen
# Zasláno: 21 Říj 2011 10:43
- Nahlásit

LucieS
Jo, a proto na ty špatné bacha.
tak na ty já naštěstí nenarazila a asi dlouho nenarazím, budu chovatelce "věrná" dokud bude chovat, máme fakt dobrý vztah, její dcera asi v chovu pokračovat nebude, a už mi řekla, že je strašná škoda, že nechci chovat, že jsem ten správný člověk

Biluška
Člen
# Zasláno: 21 Říj 2011 11:01
- Nahlásit

žanda
není traverza trochu nešikovná do ruky?
Není, vyrábíme je pochopitelně s rukojetí. S důvěrou se obrať na naši firmu "Chyť a nepusť", buď já, nebo kolegyně Davídková ti kvalifikovaně poradíme, pomůžeme, vybereme...záruka dva roky na mechanické poškození je samozřejmostí. Prodáváme pouze kvalitu

LucieS
Člen
# Zasláno: 21 Říj 2011 11:01
- Nahlásit

žanda
Chovatele osobně neznám žádnýho, proto jsem se ptala, zatím sonduju terén.

Na sondování doporučuju fórum tvého plemene (pokud je), výstavy, srazy.... Trvá fakt dlouho, než do toho člověk aspoň trochu pronikne...

helps
Člen
# Zasláno: 21 Říj 2011 11:26 - Změnil/a: helps
- Nahlásit

vlk

jako s malejma děckama..... za vše co dobře udělají oooobr pochvala a někdy pamlsek, za menší prohřešky znechucené odfrknutí nad jejich chováním, za větší facan přes celou hlavu.... a jinak max důslednost ve fšem a v žádném případě se nesmí ukazat slabost a strach.... co je jednou povoleno, je povoleno navždy.... šiba je vychcaná a v pánečkovi čte jako ve slabikáři.....teď jsme začali zkoušet klikr a s podivem to fungá i na šiby....

aháá ) tož děkuju, snad mi nikdy v hlavě nerupne a nebudu si pořizovat primitiva, ale kdo ví....
btw, to je hustý že i klikr fungá na šibu.

a neboj, Biluška má určitě i malé traverzy, páč má i menší pejsky

Zuzana T
Člen
# Zasláno: 21 Říj 2011 11:28
- Nahlásit

Monty
To máme stejné.ani nezazvoní a lísteček už je vyplněn předem.

davidkova renata
Člen
# Zasláno: 21 Říj 2011 11:31
- Nahlásit

žanda
Jak jste vybírali štěně? Nemyslím plemeno, ale konkrétního jedince? Podle jakých kritérií jste si zvolili toho pravého?
intuicí..ta ale vůůbec nebyla v souladu s rozumem,který by si dotyčného jedince nikdy nevybral a v zásadě jsem zbývajících 5 týdnů pochybovala o své příčetnosti,leč byla to ta nejlepší volba a jsem velmi vděčná,že jsem jí poslechla a řídila se ne rozumem,ale srdcem chcete -li..

vlk
Člen
# Zasláno: 21 Říj 2011 11:33
- Nahlásit

helps
a neboj, Biluška má určitě i malé traverzy, páč má i menší pejsky
.... vono já už je ani ňák mnoho nepotřebuji.... stařenka poslouchá jak hodinky, ty dva pětiletý už sou taky docela vycepovaný a mladou docvičím klikrem....

Monty
Člen
# Zasláno: 21 Říj 2011 11:44 - Změnil/a: Monty
- Nahlásit

Zuzana T
no ale nehodit ten lístek, to už je až moc, minulé vánoce, se mi takhle málem vrátily balíky zpátky, kdybych tam nešla (na poštu) tak už by je druhý den zasílali zpět odesílateli a já bych platila podruhé poštovné a neměla bych možná ani dárky pod stromek (jako ne pro sebe, pro ostatní)

helps
Člen
# Zasláno: 21 Říj 2011 11:59
- Nahlásit

vlk

to fakt hustý..... to vobdivuju. já bych je asi seřezala na jednu hromadu, neměla bych na ně nervy

vlk
Člen
# Zasláno: 21 Říj 2011 12:09
- Nahlásit

helps
to vobdivuju. já bych je asi seřezala na jednu hromadu, neměla bych na ně nervy
.... ale voni nejsou tak špatný, jsou jen mazaný a děsivě dokážou využívat lidské slabosti.... když se chytnou u huby hned vod štěněte, tak to de jako u každýho jinýho psiska... no možná vo kapku dýl ....

helps
Člen
# Zasláno: 21 Říj 2011 12:36
- Nahlásit

vlk

nejsou tak špatný, jsou jen mazaný a děsivě dokážou využívat lidské slabosti.

jóó, dyť to nezní tak špatně to mě by teda zneužili....

žanda
Člen
# Zasláno: 21 Říj 2011 13:28
- Nahlásit

davidkova renata
ty mě to bereš z pod pera- ano týden byla depka- já tedy i z plemene-ale dneska jsem ráda, že to tak bylo....

žanda
Člen
# Zasláno: 21 Říj 2011 13:29
- Nahlásit

Biluška
výborně, hodím to ještě do eteru mým spolukynoložkám a objednáme hromadně)

hally001
Člen
# Zasláno: 21 Říj 2011 16:15
- Nahlásit

Já beru největší trosku...asociála, vodstrčence...a vždycky se mi to vyplatilo

vlk
Člen
# Zasláno: 21 Říj 2011 16:20
- Nahlásit

jsem jednou někde četla, že jeden velkokynolók chtěl nejlepší štěně z vrhu a to prej určí nejlíp samotná fena který to je. A kdesi prej vyčet, že v dobách kynologické minulosti se dělal takovej pokus, ze se kolem feny a štěňat udělal kruh ze slámy, ten se zapálil a které štěně fena zachraňovala jako první, tak to prý bylo nejlepčí....tak to teda zkusili taky tak a fena se na štěňata prý úplně vyprdla a snažila se zachránit sama sebe.....

gabifi
Člen
# Zasláno: 22 Říj 2011 14:05
- Nahlásit

helps
sem přišla sem na diskuzi a povídám - víte o nějakých štěňatech šeltie? chci zlatýho psa.... a bylo to
pamatuju.

helps
Člen
# Zasláno: 22 Říj 2011 17:59
- Nahlásit

gabifi

ještě aby néé )) ale štěstí to bylo, dyž teď vidím některý šeltičky.... tak se nestačím divit. pomohli ste mi vybrat dobře, to jóó

Fifi
Člen
# Zasláno: 22 Říj 2011 18:12
- Nahlásit

žanda
Jak jste vybírali štěně? Nemyslím plemeno, ale konkrétního jedince? Podle jakých kritérií jste si zvolili toho pravého?
Vzdycky dle rad chovatele, ten je zna nejlip. U terosky jsem mela na vyber z x fen, poradil a vyber se zuzil na dve, vybrala jsem nebojacnou samostatnou jednotku, ktera lovila synovce a jeho tkanicky. Vyber mlady rotvicky jsem nechala zcela na chovatelce, jsme kamaradky a presne vedela, co chceme, trefila se do puntiku.

Rybka305
Člen
# Zasláno: 20 Lis 2011 21:50
- Nahlásit

Vybírali jste spíše živé nebo spící??Podle povahy nebo vzhledu.Jak jste určili správnou povahu.Když si vyberu živý,jak budu vědět,že nebude živý až moc,že nebude až neovladatelný.Když si naopak vyberu nějaký co jenom leží a kouká,jak budu vědět,že není ustrašené.A až vyroste,že nebude na někoho nebo něco agresivní??

Eldoguero
Člen
# Zasláno: 20 Lis 2011 22:56 - Změnil/a: Eldoguero
- Nahlásit

Rybka305
mno, ono docela hodně záleží na tom, jak si toho psa vychováš a třeba tohle jak budu vědět,že nebude živý až moc,že nebude až neovladatelný nebo tohle A až vyroste,že nebude na někoho nebo něco agresivní?? máš v rukách jen a jen ty, tady, pokud máš psa od štěněte platí, jaký si to uděláš, takový to máš. Pes má sice nějaký vlohy, který buďt podporuješ - rozvíjíš, nebo naopak tlumíš, to ano, ale správnou výchovou a výcvikem si ho formuješ tak, jak tobě vyhovuje a tak jak ty sama chceš.
Ať si vezmeš jakýkoliv štěně, tak vždycky je to sázka do loterie a nikdy nevíš, co ti padne
Jestli chceš jistotu, vem si dospělého, nebo aspoň ročního psa, jestli chceš 100% jistotu, pak snad jedině počítač ...

Rybka305
Člen
# Zasláno: 21 Lis 2011 07:19
- Nahlásit

Ok tak dík za radu....

LucieS
Člen
# Zasláno: 21 Lis 2011 10:01
- Nahlásit

Eldoguero
pokud máš psa od štěněte platí, jaký si to uděláš, takový to máš
S tímhle úplně nesouhlasím, temperament štěněte je daný (flegmatik, cholerik atd.) a pokud si někdo vybere náturu, která k němu nesedne a ještě ji neumí usměrnit tím správným směrem, je to průšvih. Ty si taky na výcvik vybereš to nejdrajvovější štěně, a ne to co sedí poklidně v koutku .
Ale spíš bych řekla, že s tímhle by měl poradit chovatel, ten štěňata vídá denně a sice nevykouká všechno, ale takový ten základní rámec (kliďas, hysterka apod.) by už vykoukaný mít měl... Aspoň tedy mně připadá, že na těch štěňatech sice není vidět vše, ale něco málo určitě jo.
Takže ovladatelnost a agresivitu v dospělosti tazatelka sice fakt ovlivní sama výchovou, ale to jak jí štěně temperamentem sedne, na to si musí správně vybrat štěně...

Monty
Člen
# Zasláno: 21 Lis 2011 10:09
- Nahlásit

Rybka305
já vybírala vždycky živé a nikdy jsem nelitovala vybírám i podle vzhledu i podle povahy - zatím jsem vždy měla štěstí a 100 % spokojenost
ale myslím si že chovatelčiné fny plodí jen samé úžasné hafíky, takže si myslím, ikdych si vybrala jakéhokoliv pesana tak bude super

Eldoguero
Člen
# Zasláno: 21 Lis 2011 10:22
- Nahlásit

LucieS
To jo, ale já to myslela trochu jinak. Spíš tak, že psa si formuješ k obrazu svému, ne že mu vymýváš mozek a z cholerika děláš flegmouše a obráceně. Chtěla jsem tím říct, že záleží na výchově a třeba výcviku, jaký pes do jistý míry bude, proto jsem taky podotkla, že má určitý přepoklady, který se dají buďto rozvíjet nebo naopak tlumit.
Je jasný, že pokud chci psa "jen" na procházky a jako společníka domů tak si nevyberu nejdravější štěně z vrhu, přestože má takový krásný očička, pokud mám pud sebezáchovy a naopak, pokud chci psa na práci, tak si nevyberu flegmatický štěně.
Osobně si taky myslím,že chovatel by měl vědět jaký štěňata jsou, on je s nimi každý den, on je pozoruje, on zná jejich rodiče ... proto bych na názor chovatele dala v každém případě.
Reakce byla hlavně na tohle A až vyroste,že nebude na někoho nebo něco agresivní?? Tohle přece nemůže nikdo dopředu vědět, pes není naprogramovaný stroj a během života ho ovlivňuje strašný kvantum věcí, a i když má třeba trochu sklony k napadání, tak u 2 měsíčního štěněte poznáš prd, leda to, že odhání druhý od misky nebo od hračky, což zas není známka agresivity. A zrovna podobný věci si může člověk sám hodně ovlivnit a třeba tu "skrytou" agresivitu přesměrovat správným směrem.
To, že pokud nemám se psy moc zkušeností a chci psa klidnějšího, pak si nevybírán nejdravější štěně z vrhu je asi jasný.

Monty
Člen
# Zasláno: 21 Lis 2011 10:44
- Nahlásit

Eldoguero
úplně se vším s tebou souhlasím

LucieS
Člen
# Zasláno: 21 Lis 2011 10:53
- Nahlásit

Eldoguero
Jo jo, teď už taky souhlas, to prvně napsáno holt vyznělo víceznačně .

Eldoguero
Člen
# Zasláno: 21 Lis 2011 10:58
- Nahlásit

LucieS
Jasně, asi jsem to napsala blbě

kachna_
Člen
# Zasláno: 21 Lis 2011 11:06
- Nahlásit

LucieS
Na základě toho, cos napsala jsem si vzpomněla ještě na to, že neméně důležitej je výběr plemene.
Mně třeba opravdu vyhovuje jako plemeno špic a v rámci plemene co nejaktivnější zvíře.

<< . 1 . 2 . 3 . >>
Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání