| Autor |
Zpráva |
aňoňouma
Člen |
# Zasláno: 15 Kvě 2014 17:20
- Nahlásit
MichalS
A ano, videl...mockrat... Rikam, opravdu jsem svym zpusobem odrodil nekolik vrhu, protoze ji to chudince moc neslo...
Mockrát - jestli to dobře chápu, tak u jedné fenky? Protože tohle opravdu není normální chování feny vůči štěňatům. Mimochodem, co konkrétně fence "nešlo"?
|
davidkova renata
Člen |
# Zasláno: 15 Kvě 2014 18:03
- Nahlásit
snad to štěně od posledně už trochu poyrostlo
|
zbrnd
Člen |
# Zasláno: 15 Kvě 2014 18:12
- Nahlásit
davidkova renata
myslíš jako to původní z tématu? to asi jo, ale o něj tu přeci vůbec nejde
|
davidkova renata
Člen |
# Zasláno: 15 Kvě 2014 18:24
- Nahlásit
zbrnd
myslíš jako to původní z tématu? to asi jo, ale o něj tu přeci vůbec nejde
ajo )))))))))
|
birma
Člen |
# Zasláno: 15 Kvě 2014 18:25
- Nahlásit
davidkova renata
třeba ho majitel nějakym způsobem zarazil ve vývoji, než se tu objeví nějaká moudrá rada a denně to sem chodí několikrát kontrolovat
|
davidkova renata
Člen |
# Zasláno: 15 Kvě 2014 18:32
- Nahlásit
birma
třeba ho majitel nějakym způsobem zarazil ve vývoji
zaraženejch ve vývoji je tu spousta ..fčetně mne ,samosebou
ten z vedlejšího tématu možná už ani nežije
|
birma
Člen |
# Zasláno: 15 Kvě 2014 18:53
- Nahlásit
davidkova renata
ten z vedlejšího tématu možná už ani nežije
a kdyby žil, tak konečně se páníček dozví, co s tím hrozným desetiletým kokrem dělat
|
kachna_
Člen |
# Zasláno: 15 Kvě 2014 18:59
- Nahlásit
birma
a kdyby žil, tak konečně se páníček dozví, co s tím hrozným desetiletým kokrem dělat
jen se teda obávám, že při takhle pozdním pokusu o nápravu dle MichalS bude páníček sežrán i s ponožkama
|
birma
Člen |
# Zasláno: 15 Kvě 2014 19:00
- Nahlásit
kachna_
při takhle pozdním pokusu o nápravu dle MichalS bude páníček sežrán i s ponožkama
kdyby to zkusil, tak by si to podle mě i zasloužil
|
davidkova renata
Člen |
# Zasláno: 15 Kvě 2014 19:02
- Nahlásit
birma
tak konečně se páníček dozví, co s tím hrozným desetiletým kokrem dělat
beztak měl tuty džekylhajda ..s tim neuděláš nic .p )))
|
Walda
Člen |
# Zasláno: 16 Kvě 2014 00:39
- Nahlásit
Teda matka mýho současnýho štěndy byla na potomky taky dost drsná. To rozumnej člověk nikdy nebude, v přirozený lidský obavě, aby štěndovi něco neudělal.
Z toho plyne, že ty výrazový prostředky myslím bezpečně může používat, a každopádně bude srozumitelnější, než při jiných způsobech komunikace, který by se štěnda musel od začátku teprve učit.
|
kachna_
Člen |
# Zasláno: 16 Kvě 2014 07:10
- Nahlásit
Walda
Z toho plyne, že ty výrazový prostředky myslím bezpečně může používat, a každopádně bude srozumitelnější, než při jiných způsobech komunikace, který by se štěnda musel od začátku teprve učit.
Z toho nic takovýho neplyne. Z toho plyne, že by se to člověk musel hoooodně dobře naučit, aby to uměl používat, páč člověku jaksi neni přirozený komunikovat jako pes.
Moji psi se bezproblémů naučili chápat moje (byť z kynologického hlediska značně bizarní) povely.
Mimochodem moji psi spolu komunikují v dobrém olizováním, okusováním, hrou, v ostatních případech vrčením, pokud do sebe koušou, tak je to i v jejich případě selháním komunikace (výsledkem není pes - vítěž, ale dva schlíplí psi)
|
Neumi
Člen |
# Zasláno: 16 Kvě 2014 08:15
- Nahlásit
Teda matka mýho současnýho štěndy byla na potomky taky dost drsná
a kde se potom berou ti malí psí deprivanti....
Jakých jiných?
Matka fena či kočka skutečně své potomstvo umravňují přitisknutím k zemi, ale ještě jsem je neviděla přitom povalovat dotyčného spratka na bok. A platí to jenom do jisté doby.
Myslíš, že štěně - pes člověka vnímá jako psa?
Myslíš, že když v tomto konkrétním případě (štěně kouše) dosáhnu úspěchu např."fyzikálním" vyproštěním ruky a výměnou za něco jiného, ztrácím autoritu? Nebo si ji naopak posílím (dobrý vůdce = silný vůdce? x dobrý vůdce = chytrý vůdce?).......?
|
pitvora
Člen |
# Zasláno: 16 Kvě 2014 09:40
- Nahlásit
Neumi
hezky řečeno
URL
|
zbrnd
Člen |
# Zasláno: 16 Kvě 2014 10:35 - Změnil/a: zbrnd
- Nahlásit
pitvora
URL
Jako z mýho pohledu správné myšlenky, co je tragické je to, že my lidé jsme tak zdegenerovaní, že k takovým závěrům docházíme studiem, vědeckými studiemi a já nevím čím vším ještě místo aby to pro nás byla samozřejmost.
Pro některé to samozřejmost je a pak jaksi k soužití se psem nepotřebuji ani metody ani pomůcky ani výzkumy
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 16 Kvě 2014 10:40
- Nahlásit
pitvora
já k tomu co říká pani Garrett dodám ještě citát:
"Poslušnost z lásky je pevnější, než poslušnost z nadvády a strachu."
Překvapivě jsou to hodně starý slova, páč je vypustil kdysi pradávno můj oblíbenec Kája Čtvrtej, velmi moudrej pán.
Já k tý lásce přidám ještě slovo respekt ovšem v tom pozitivním slova smyslu, kdy mě druhá strana respektuje proto, že má důvod mě respektovat a ne se mě bát. Záměrně říkám druhá strana a nespecifikuju o kterýho živýho tvora se jedná, zda je to člověk, pes, pták, kůn či cokoliv jiného.
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 16 Kvě 2014 10:45
- Nahlásit
zbrnd
Pro některé to samozřejmost je a pak jaksi k soužití se psem nepotřebuji ani metody ani pomůcky ani výzkumy
myslím, že by na to šlo koukat i z toho úhlu, že lidi jako p. Garrett z toho nedělají ani metodu, ani půmůcku, jen předávají své zkušenosti ostatním. A protože se to holt musí vyjádřit slovy, který se někdy těžko hledají, používají se slova jako metoda, způsob učení atd. Když jdu na přednášku p. Šusty, nejdu tam poslouchat nějakou úžasnou metodu, ale jeho zkušenosti, podívat se, jak věci dělá někdo jiný - kdo těch zkušeností má hodně a hlavně s jinými zvířaty, než je pes, kdy je situace mnohem složitější, načerpat případně nové informace či si něco doupřesnit a tak.
|
Walda
Člen |
# Zasláno: 16 Kvě 2014 12:13
- Nahlásit
kachna_
Z toho nic takovýho neplyne.
by se to člověk musel hoooodně dobře naučit, aby to uměl používat
Naprostej souhlas. Nikdy jsem nikde nepsal, že to z fleku bude každýmu fungovat. Ale jednoznačně stojí za to se snažit a vydržet.
Neumi
Jakých jiných?
No ať si každej dosadí sám, jakou alternativu k přímý komunikaci sám používá.
To závisí na stupni socializace a asi taky na situaci. Párkrát se mi stalo, že jsme se dostali do situace, kdy pes ke mně použil gesto, který je čistě psí a běžně ho k lidem nepoužívají, a já to považoval spíš za úspěch, než za něco neetickýho.
Ale o to tomhle případě nejde. Jde o to, jaká gesta jsou štěněti rovnou srozumitelná, protože už je perfektně zná od matky a sourozenců. A je jedno, kdo je používá - pes, člověk, kočka, pták...
v tomto konkrétním případě
To ne, já ty starý příspěvky nečet, protože to není potřeba, já s kousáním svýho štěněte nemám žádný problémy. Mě tu jde o přístup a systém.
|
Walda
Člen |
# Zasláno: 16 Kvě 2014 12:29
- Nahlásit
PetraK
Já k tý lásce přidám ještě slovo respekt
Souhlas. Respekt, důvěra a láska.
Před dvěma léty jsem o tom napsal sloupek (na straně 3) tady:
Nepolidšťujte svého psa
|
zbrnd
Člen |
# Zasláno: 16 Kvě 2014 12:43 - Změnil/a: zbrnd
- Nahlásit
Walda
není cosi jako rozpor už v tomhle
Nepolidšťujte svého psa
vs
láska.
já teda ze srdce žýdnýmu pesovi lidskou lásku nepřeju .... bohužel ji mnozí dostávaj
|
zbrnd
Člen |
# Zasláno: 16 Kvě 2014 12:46 - Změnil/a: zbrnd
- Nahlásit
Walda
To závisí na stupni socializace a asi taky na situaci
Haha zase tyhle debaty...jak můžete takovýhle téma řešit, když je jasný, že pes nemůže vnímat nikdy člověka jako psa, nikdy. teda možná nějakej cyborgpes, ale o těch jsem zatím neslyšel.
|
davidkova renata
Člen |
# Zasláno: 16 Kvě 2014 13:07
- Nahlásit
http://www.katachyon.lerl.cz/view.php?cisloclanku= 2011040006
já teda jen tak na vokraj..něco podobnýho hlásali kdysi v multilevelu Skyline..slušný vymejvání mozků a podvod za veliký prachy..myslim,že je pozavírali nakonec ale to sem asi nepatří vlastně,jen že jsem se s tim setkala osobně,tak mi to nedalo ..fut mi z toho tak nějak vychází ,že nejlepčí bude zdravej selskej rozum.
|
zbrnd
Člen |
# Zasláno: 16 Kvě 2014 13:20
- Nahlásit
davidkova renata
Přátelství: Usilujte o vytvoření týmu plného přátelství a respektu - kamarádi ve zbrani.
Věrnost: Buď upřímný sám k sobě. Buď upřímný k těm, které vedeš.
už toto je absolutní rozpor a nesmysl, pokud přistoupím na ten pliv o tom přátelství, lžu sám sobě
|
zbrnd
Člen |
# Zasláno: 16 Kvě 2014 13:22 - Změnil/a: zbrnd
- Nahlásit
davidkova renata
že nejlepčí bude zdravej selskej rozum.
přesně...zopakuji, co jsem nedávno psal trochu jinak..proč toho nevyužíváš smaragde, že tyhle věci víš? Dá se to neskutečně dobře prodat takovýhle uvědomování si reality a vlastnění tohoto nouhau ...
|
kachna_
Člen |
# Zasláno: 16 Kvě 2014 13:24
- Nahlásit
davidkova renata
.fut mi z toho tak nějak vychází ,že nejlepčí bude zdravej selskej rozum
šplháš u manžela?
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 16 Kvě 2014 13:25
- Nahlásit
zbrnd
žýdnýmu pesovi lidskou lásku
je otázka, co si pod tím slovem představíě
,
|
davidkova renata
Člen |
# Zasláno: 16 Kvě 2014 13:30
- Nahlásit
zbrnd
proč toho nevyužíváš smaragde, že tyhle věci víš?
protože sem kretén??
beru tvou poznámku jako ironii vůči mý osobě ale stejně dodám,že někdo prostě nemá touhu šířit masám nouhau dyš vidí,že je to marný je to marný je to marný ,je spokojenej ,že jemu osobně věci fachčej ,problémy nejsou a nemusí nic řešit a jak to maj vostatní je mu celkem fuk ..to mluvim obecně jako..Taky jeden může bejt neskutečně línej a navíc se nechce vůbe stýkat s masama co potřebujou nějakej mustr..to jako mluvim vo sobě
|
davidkova renata
Člen |
# Zasláno: 16 Kvě 2014 13:33
- Nahlásit
kachna_
šplháš u manžela?
fakt si to myslíš? nebo sis jen potřála rejpnout ? .) asi spíš to druhý žejo páč už dlouho panuje mírně řečeno neshoda mezi mnou a fanklubem pozitivních metod za každou cenu..nelze si nevšimnout myslím . ..neshoda z mý strany pramení právě z toho použití selskýho rozumu ..
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 16 Kvě 2014 13:42 - Změnil/a: PetraK
- Nahlásit
kachna_
a máš to! a zadarmo
|
zbrnd
Člen |
# Zasláno: 16 Kvě 2014 15:33
- Nahlásit
PetraK
e otázka, co si pod tím slovem představíě
Pod slovem láska? No přeci to, co lidi dělají, když milují. To nejní co řešit ni?
davidkova renata
protože sem kretén??
ne, protože si nevěříš
beru tvou poznámku jako ironii vůči mý osobě
to si neumím představit, muselo by to mít význam dehonestující a to úmysl nebyl, nemělo to skrytý význam
ale stejně dodám,že někdo prostě nemá touhu šířit masám nouhau dyš vidí,že je to marný je to marný je to marný
Marný to asi je, já to myslel tak, že motivací pro konání toho by měl být jakože relativně snadnej zisk.
je spokojenej ,že jemu osobně věci fachčej ,problémy nejsou a nemusí nic řešit a jak to maj vostatní je mu celkem fuk
tak to jo, pokud je jakože spokojenost a "fachčí to", tak to je jasný, to chápu
Taky jeden může bejt neskutečně línej a navíc se nechce vůbe stýkat s masama co potřebujou nějakej mustr..to jako mluvim vo sobě
Jo aha to už zase zní trochu jinak. Tak není nutný z masama.
Možností je neúrekom.
|