| Autor |
Zpráva |
LucieS
Člen |
# Zasláno: 11 Říj 2011 11:43 - Změnil/a: LucieS
- Nahlásit
LucieM
Po tom co jsem nad tím přemýšlela taky bych šla ráda zlatou střední cestou, budu si s ním více hrát, uberu povelů atd. a uvidím jestli se to zlepší.
Jsem ráda, že jste k tomu došla.
A když zvládnete ubrat z pocitu "všichni jsou na mě zlí" a opravdu se zamyslet nad všemi radami, co tu padly, a napasovat si je na svou situaci, bude to celé ideální .
Mají pouze jednu fenečku a ta je pro ně člen rodiny
To vůbec neznamená, že jsou zkušení a vědí, jak na to.
Nic ve zlém, jenom by mě tak zajímalo, vy co tady radíte tak jste všichni vychovali už několik psů nebo máte několik psů najednou, CHS nebo jak to s vámi je?
Několik a ne tak jednoduché plemeno, jako je labrador. Ale o to nejde.
Ani ten, kdo má CHS a hafo odchovaných vrhů, nemusí psům správně rozumět. Prostě o počtu to není.
|
Vero
Člen |
# Zasláno: 11 Říj 2011 11:54
- Nahlásit
LucieM
Lidi se sice (nejen na tomhle) fóru často seběhnou a rejou ošklivě, ale myslím, že tohle téma takové není , bráníš se zbytečně...
Chápu, že je asi těžké si věci ujasnit a najít jistotu, odkud zaznívají ty pravé rady, dokud člověk do problematiky nevnikne sám. Teď proč si vybrat tohle, a proč ne něco, co tvrdí někdo jiný... V tom ti samozřejmě nemůže nikdo nic diktovat. Věřím, že když na to půjdeš s citem a snahou udělat nejlíp psovi, ne tím mít pravdu, tak si vybereš správně, že to poznáš, kdo psům rozumí a kdo to sice myslí dobře, ale nedělá to nejlíp...
S těmi 7 týdny, já nechci tvrdit, kolik chovatelů je jakých, ale připadá mi to trochu jako s jeslemi. Nemůžu říct, že to byly špatné matky, co dávali děti do jeslí, aby mohly do práce, vždyť to tak dělali všichni... jenže zároveň to vůbec pro ty děti nebylo dobře, pro žádné, což je dneska už prokázané, je to na úkor těch dětí... Myslím, že tohle je s těmi štěňaty podobně.
|
Ketrin1
Člen |
# Zasláno: 11 Říj 2011 12:07
- Nahlásit
LucieM
vy co tady radíte tak jste všichni vychovali už několik psů nebo máte několik psů najednou, CHS nebo jak to s vámi je?
www.calenzana.estranky.cz
netvrdím,že mám kdovíco zkušeností, ale něco trošku snad jo
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 11 Říj 2011 12:30
- Nahlásit
Ketrin1
je tu někde panáček se smekajícím klobůkem?? díky za odkaz na tvoje stránky, krom toho, že jsou skvělý a každý začínající majitel tam může čerpat spoustu informací, tak jsi jedna z mála, která má manuál ke štěněti , což je podle mě hrozně moc a moc užitečná věc.
|
Ketrin1
Člen |
# Zasláno: 11 Říj 2011 12:54
- Nahlásit
PetraK děkuji, jo teorie ta by mi šla
|
denyk
Člen |
# Zasláno: 11 Říj 2011 12:54
- Nahlásit
Ketrin1
Musí se přidat k frau Ešusové, stránky super takovejch rad a informací ....
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 11 Říj 2011 13:13
- Nahlásit
Ketrin1
děkuji
nejni zač, já si fakt myslim, že určitej manuál by mělo k sobě dostat každý štěně, který jde do novýho, či ještě líp asi, aby si to každej novej pánik povinně nastudoval ještě než si štěně odnese. Mělo by se to ukázonit škoda, že to nejde
|
Ketrin1
Člen |
# Zasláno: 11 Říj 2011 13:17
- Nahlásit
PetraK jj. přišlo mi to tenkrát jednodušší sepsat a vrazit to lidem zároveň se smlouvou a s PP, než jednotlivě 10x odpovídat do telefonu na furt ty samé věci
|
petra b
Člen |
# Zasláno: 11 Říj 2011 13:52
- Nahlásit
dneska fakt hotovo!
hele já viděla jak rok a půl starý dítě kousalo matku do nohy, když mu dělala jídlo, aby už mu to jako dala. A mlátilo jí i normálně jsem odpadla, když mi všichni řekli, že je to normální, že se postupem času naučí, že se to nedělá, ale teď to eště nepochopí. Takže u psa to bude asi eště normálnější
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 11 Říj 2011 13:54 - Změnil/a: PetraK
- Nahlásit
Ketrin1
jj. přišlo mi to tenkrát jednodušší sepsat
fakt to dáváš jako návod?? no to je skvělý , skvlěý,-
teda dávalas, koukala jsem, žes teď nechovající.
. Mělo by se to ukázonit škoda, že to nejde
eh, uzákonit jsem myslela
LucieM
hele mně se u lidí, kteří se mě na něco v mém okolí ptají, že to štěně něco neumí, neposlouchá, zlobí, čůrá.... hodně osvědčilo to přirovnání k tomu že po batoleti taky jaksi nelze chtít aby psalo diktát.že se nejdřív musí počkat až bude dítě schopný naučit se písmenko, spojovat písmenka..... a postupně se dojde až i k těm diktátům, ale musí to jít postupně a hlavně úměrně věku a taky schopnostem jednotlivce.
|
Zuzana T
Člen |
# Zasláno: 11 Říj 2011 14:00
- Nahlásit
Ketrin1
Já tedy nemám manuál na webu,ale také jsem dospěla ke stejnému závěru.Když nechci mít často spařené ucho od telefonu,je lepší vytvořit manuál .
Zadavatelce radím jedinné.Máte - li v okolí školku pro štěňata ,ideálně pro retrievery - hurá do ní.Tam se za hodinu naučíte o svém psu daleko víc,než z knihy byť hezky napsané.A opravdu,pisatelka má co vím, má pár let jednoho labíka z této CHS - www.bohemiaangel.com
Budete - li mít zájem poslat odkazy na cvičáky retrieverů po Čr,můžete mi napsat.Ráda pomohu.Email je pod nickem.
|
petra b
Člen |
# Zasláno: 11 Říj 2011 14:16 - Změnil/a: petra b
- Nahlásit
Tak jsem přelouskala další téma a musím říct moje oblíbené - To sou ale věci!
Každopádně musím zadavatelce, esli sem tedy ještě někdy vleze, říct, že se velmi stydím a veřejně se tímto omlouvám našemu nejstaršímu čtyřicetikilovýmu drobečkovi, když jsem před skoro deseti lety - seděla nešťastně vopřená na zemi vo lednici vo třech nohách podepřený špalkem jednoho letního večera zpocená jak v přechodu s hrůzostrašnou myšlenou: "Tohohle šílence jsem si fakt neměla brát. Do tejdne nás sežere. A možná né do tejnde. Možná už zejtra. A možná nejen nás, ale i celej náš majetek".
Je to naše sluníčko.
|
Grin
Člen |
# Zasláno: 11 Říj 2011 14:30
- Nahlásit
LucieM
tak já se bez mučení přiznám, že mám teprve druhýho psa, a tenhle je navíc první velkej a řešim s ním dost problémů ohledně kterejch sem taky hodně píšu, píšu chovatelce, hledám v literatuře a chodím na cvičák, i jsem byla na individuálce.
Zrovna s tím co píšeš jsme ale problém neměli, mívala jsem ho s prvním psem a pak jsem začala používat to, co jsem psala, a druhýho psa jsem už vychovávala odmala takhle. Ověřila jsem si, že to funguje a že se takhle ten pesan dá tomu klidu naučit. Tak jsem si dovolila předat tuto zkušenost.
AD manuál na štěně
Teeda, to je vynález!!! Manuálek na štěně, to by se mi šiklo. Mě teda taky malej dali, ale bylo v něm jenom jak často papáme, kdy se očkujeme a odčervujeme a kdyby něco ať voláme
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 11 Říj 2011 14:33
- Nahlásit
Grin
jsem byla na individuálce.
už? a s petrem? a dobrý?? písni, když tak, prosím, ke mně, ať to tady nezahnojíme něčím jiným.
|
MichalS
Člen |
# Zasláno: 15 Kvě 2014 15:30
- Nahlásit
LucieM
Paní LucieM.
Dle mého názoru jste na štěně velmi mírná. Zajděte se někdy podívat, co dělá fena štěňatům, když zlobí. Budete se divit, z jakou důrazností a razancí své potomky usměrňuje. Štěňata pak kňučí, jak kdyby je vraždili. Za 2 minuty už ale neví, že se jim něco přihodilo. Je třeba zasahovat ve správný okamžik se SPRÁVNOU razancí. Někdy stačí opravdu malinko. Někdy, když má ten amok, je třeba udělat ze své ruky tlamu feny a s poměrně velkou razancí psa za krk přitlačit k zemi a držet ho tak dlouho, než ho to přejde (druhou rukou psa přitlačte na zadních partií - jo a musí ležet naboku!). Uvidíte, jak rychle to zabírá. Hlavně ho nepouštět dřív, než pochopí, že ho nepustíte. Pak vyhraje a je ještě dominantnější (to, co považujete za amok je projevem dominance nad smečkou - Vámi). Štěňata se hrají na dominantní, ale jakmile pochopí, že to nezvládáte, tak se snaží převzít vedení.
Dnešní svět plný přehnané humanity vychovává zmetky...pokud chcete být vůdce svého psa, musíte být důrazná a důsledná - láska a mazlení až potom.
Zapamatujte si tyto body:
- Pes se ve vteřině změní z 0 na 10ku. Je třeba reagovat stejně rychle a z mazlení okamžitě přecházet do usměrnění
- Když budete kňučet, nebo plakat, že Vám něco udělal, pro psa je to slabost a když je vůdce slabý, tak je třeba ho nahradit.
- Do cca 3 měsíců psa necvičte, jen vychovávejte (sedni zůstaň, lehni, atd. je ok, pokud to bere štěně jako hru)
- Při náznacích "agrese" - je to spíše vynucování toho,co on chce je třeba zakročit jak kdybyste byla fena...(viděl jsem 50kilovou fenu RTW, jak se rozběhla proti štěněti, které zlobilo nabrala ho po cestě do tlamy a práskla s ním o zeď...od té doby vím, že na něj nikdy nebudu tak "drsný", jak jeho matka)
- A poslední věc: Nikdy neberce psa jako člověka!!!! Má úplně jinou kostru, myšlení, instinkty, atd. Kdo říká, že je to miminko, tak je to zas a jen pseudohumanista. (Vašemu dítě taky donutíte, aby mu doktor pichl injekci, i když víte, že ho to bude bolet. A donutíte ho jen proto, že víte, že mu to pomůže - to samé platí u psa. Nebojte se ho "kousnout" - oni se tak navzájem vychovávají).
|
MichalS
Člen |
# Zasláno: 15 Kvě 2014 15:38
- Nahlásit
Ještě co čtu další věci - pes nikdy nemůže být členem rodiny - on je členem smečky. A všichni členové rodiny pro něj musí být "ALFA samci" . Zní to blbě, ale tak to prostě v přírodě funguje. Pes je jen domestikovaný vlk...
Jo, pardon za překlepy...
|
zbrnd
Člen |
# Zasláno: 15 Kvě 2014 16:17
- Nahlásit
Je to tak. Ještě bych dodal, že když se stane a štěně výchovný zákrok nepřežije, je to v pořádku, prostě bylo slabý a tak jde o přirozenou selekci.
|
aňoňouma
Člen |
# Zasláno: 15 Kvě 2014 16:22
- Nahlásit
MichalS
udělat ze své ruky tlamu feny a s poměrně velkou razancí psa za krk přitlačit k zemi a držet ho tak dlouho, než ho to přejde (druhou rukou psa přitlačte na zadních partií - jo a musí ležet naboku!)
Ty jsi někdy viděl nějakou fenu tohle štěněti dělat? Já teda ne. Feny ani další psi ve smečce se takhle vůči štěňatům (ani dospělým členům smečky) nechovají. Tohle štěňatům dělají jen zakomplexovaní lidi, kteří mají potřebu si nad psím miminem od začátku dokazovat "dominanci" v domnění, že to sedmitýdenní mládě netouží po ničem jiným, než převzít vládu nad domácností.
Doporučila bych jednu výbornou knížku.
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 15 Kvě 2014 16:29
- Nahlásit
aňoňouma
zakomplexovaní lidi,
no oni nemusí být nutně zakomplexovaní, můžou být i bohužel špatně informovaní. Roky se takovýhle bludy vlečou psím světem jako to pravé kynologické bohužel.A za ty roky se to ještě obaluje dalšíma dezinformacema.
|
zbrnd
Člen |
# Zasláno: 15 Kvě 2014 16:38 - Změnil/a: zbrnd
- Nahlásit
Jak zbavit pejsky a jinou havěť dominance:
http://www.peta.org/issues/animals-used-for-clothi ng/fur/chinese-fur-industry/
uprostřed stránečky je instruktážní videjko, živočichové jsou po úkonu zcela nedominantní.
|
MichalS
Člen |
# Zasláno: 15 Kvě 2014 16:50
- Nahlásit
Lidi aňoňouma
Nebudu se vyjadrovat k Vasi urazce o zakomplexovanosti. Myslel jsem, ze jde o predavani zkusenosti.
Ano, videl..."odrodil" jsem uz nekolik vrhu...nehodlam to pocitat ani dokazovat.
Opravdu doporucuji mrknout na to, jak vychovava fena.
Ja psa nikdy nebiju...spis jej napominam, tak jak to delaji psi mezi sebou - oni se kousou, vite . Oni na sebe ani nekrici, ani klidnym pristupem nevyjadruji svuj vnitrni nesouhlas :-D.
Zkuste si to, fakt to funguje a nebudte zbytecne pseudohumanni.
|
MichalS
Člen |
# Zasláno: 15 Kvě 2014 16:52
- Nahlásit
zbrnd
No comment.
zkuste byt dusledni. A vyzkousejte si jednat vuci psu jako dominantneji pes. Pak uvidite, ze to opravdu funguje a pes neni stresovany, a ani ho nemusite byt ;) A hlavne - posloucha.
|
birma
Člen |
# Zasláno: 15 Kvě 2014 16:56
- Nahlásit
MichalS
pes neni stresovany, a ani ho nemusite byt ;) A hlavne - posloucha
a co když to všechno dělá i bez toho? Neměla bych ho vyměnit za nějakýho jinýho, když je takhle rozbitej?
|
aňoňouma
Člen |
# Zasláno: 15 Kvě 2014 16:56
- Nahlásit
MichalS
Opravdu jsi viděl, jak fena štěně povalí na bok a drží ho v téhle poloze násilím na zemi? Nevěřím. Jediné, co jsi mohl vidět, je jak se štěně SAMO převalilo a ukázalo břicho, aby si fenu usmířilo.
Nevidím důvod, proč bych měla psa bít, křičet na něj nebo ho kousat, když všechno, co potřebuju, ho mnohem líp naučím bez toho. Maximálně občas vyjádřím ten nesouhlas, to úplně stačí. Nejde o pseudohumánnost, ale o to, že pes (a vlastně každý živý tvor) se učí daleko líp a rychleji, když mu ukážeš, co MÁ dělat, než když ho trestáš za to, co dělat nemá.
|
MichalS
Člen |
# Zasláno: 15 Kvě 2014 17:01
- Nahlásit
aňoňouma
souhlasim...ja ho netrestam...ja nevim, co kdo pochopil, z toho co jsem napsal, ja ho upozornim, kdyz se zameri jinam...nikdy psa nebiju...
A ano, videl...mockrat... Rikam, opravdu jsem svym zpusobem odrodil nekolik vrhu, protoze ji to chudince moc neslo...
|
zbrnd
Člen |
# Zasláno: 15 Kvě 2014 17:02
- Nahlásit
MichalSNo comment.
zkuste byt dusledni. A vyzkousejte si jednat vuci psu jako dominantneji pes. Pak uvidite, ze to opravdu funguje a pes neni stresovany, a ani ho nemusite byt ;) A hlavne - posloucha.
Vůči kterýmu psu? Mám se chovat vůči psům na ulici dominantněji? A můžu teda ojíždět feny? Jako aby věděly, že jsem jejich pán?
Btw.
A čo také si vy predstavujete pod tým pojmom NO COMMENT?
|
MichalS
Člen |
# Zasláno: 15 Kvě 2014 17:03
- Nahlásit
zbrnd
No comment na Vase urazky...
|
zbrnd
Člen |
# Zasláno: 15 Kvě 2014 17:03
- Nahlásit
aňoňouma
Nevěřím.
bošínku, proč by to nemoh vidět?
|
zbrnd
Člen |
# Zasláno: 15 Kvě 2014 17:05
- Nahlásit
MichalS
No comment na Vase urazky..
Já jsem někoho urážel? Jejda mane a kdepak?
|
zbrnd
Člen |
# Zasláno: 15 Kvě 2014 17:07
- Nahlásit
aňoňouma
(a vlastně každý živý tvor)
Obzvláště trepka velká, te to jde jen to fičí.
|