Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Štěňata a štěňátka / Jak skloubit výchovu štěněte s prací?
<< . 1 . 2 . 3 .
Autor Zpráva
Gerda
Člen
# Zasláno: 14 Říj 2010 18:31
- Nahlásit

Jani
Jak holky píšou, je určitě dobrý mít někoho v záloze, kdo může pomoct...třeba až rodiče uviděj, že se fakt staráš, že to neflákáš, že to zodpovědně řešíš a čokliště bude vychovaný, vyměknou a se staránim pomůžou. U nás to bylo taky tak. Jenom je potřeba se zařídit tak, abys to celý sama zvládnout mohla. Tak trošku se pokusit zařídit podle nejčernějšího možnýho scénáře, pak už tě vše může jen mile překvapit. I moje mamča nejdřív byla strašně proti Mařeně, opravdu jí nechtěla, zejména když jí Máňa hned druhý den kousla při pokusu mámy o vlezení do pokojíčku. Nakonec to dopadlo tak, že když máma ležela v nemocnici, musela jsem jí Máňu vodit pod okna, aby si na ní aspoň zapískala a viděla, že je OK )) Teď už jí má ráda jako člena rodiny.

LucieS
Člen
# Zasláno: 14 Říj 2010 23:01
- Nahlásit

Jani
Osobně nevím nevím, jestli bych za téhle situace do psa šla. Asi jo, ale chce to si najít výpomoc, i kdyby sis to venčení přes poledne měla zaplatit... Měla jsem ještě u našich kokra, který se vyznačoval tím, že nevydržel bez venční déle jak 3,5 hodiny (pokud tam byl sám, tak vydržel normálně, ale jak byl někdo doma, tak už ne). Ve venčení jsme se všichni střídali. Být na něj sama, byl by to docela záhul.
Teď mám psy venku a když jsem třeba nemocná, na procházku prostě nejdou. Ale když jedu pryč, je to hlídání na plný úvazek, a protože pes je docela ostrý, zvládají hlídat tři lidi z mého okolí, víc ne, a i tak je to občas tak tak (když jsou pryč všichni). Takže buď to chce mít pomoc v rodině nebo kamarádech nebo mít pojistku aspoň v dobrém psím hotelu a vědět, že to zvládneš finančně.
Přece jen ne všude jde pes vzít s sebou.

Tony
Člen
# Zasláno: 15 Říj 2010 18:54
- Nahlásit

No já bych v tomto případě váhala, jestli bych šla do psa velkého plemene. Byt 2+1 až tak nevadí, ale....
... k menšímu psu se snadněji hledají "oběti" které budou mít možnost psa pohlídat a třeba zvládnout. S doprovodem menšího psa se dá "proniknout" na více míst. Taky se musí brát v úvahu, že můžou nastat situace, kdy bude potřeba psa někam přenést. Měla jsem velkého psa (74 cm, 28 kg) teď mám menšího (39 cm, 10 kg) a je to velký rozdíl.

<< . 1 . 2 . 3 .
Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání