Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Štěňata a štěňátka / Jak skloubit výchovu štěněte s prací?
<< . 1 . 2 . 3 . >>
Autor Zpráva
PetraK
Člen
# Zasláno: 12 Říj 2010 12:43
- Nahlásit

Barbucha z Prahy

Dovolenou jsem s ním neměla, byla jsem s ním doma v pátek a pak přes víkend, odmala zůstával doma,

jen se zeptám - a líto ti ho nebylo?

argosek
Člen
# Zasláno: 12 Říj 2010 12:53
- Nahlásit

to ja si poridil pred 2 a 1/2 lety 3 stenatka a zatim jsem s nimi doma, ale na rok 2015 mam naplanovano jet na 4 denni vylet do prahy.

PetraK
Člen
# Zasláno: 12 Říj 2010 12:58
- Nahlásit

argosek
osobo!!!!! nedělejte si ze mě furt jen srandu.
mi prostě nepřijde úplně košer vzít mládě (jakýkoliv) z rodnýho pelechu a za tři dny tradáááááááá prcku já se zas za x hodin objevím.

Hipík a Tonička a Rozinka
Člen
# Zasláno: 12 Říj 2010 13:11 - Změnil/a: Hipík a Tonička a Rozinka
- Nahlásit

Barbucha z Prahy
Hodně podle mě záleží na povaze psa

No právě, jenže na to se nedá spolehnout. Já jsem kdysi přišla neplánovaně ke štěněti a nemohla jsem si vzít delší dovolenou. Byl to masakr pro štěndo, mě, i sousedy.

Tony
Člen
# Zasláno: 12 Říj 2010 13:22
- Nahlásit

No lepší neriskovat, pokud štěně v nejútlejším věku nerozdýchá samotu, můžou z toho být dlouhodobější problémy.
My štěndo přivezli v sobotu a ve středu musela zůstat asi tři hodiny (s nácvikem pondělí a úterý). Zvládlo se to, ale nadšená jsem z toho nebyla. Chce to týden u některých jedinců i 14 dní.

I když my jsme také docela extrémisté, nenecháváme ji déle než šest hodin (bydlíme 4 s různou pracovní dobou).

Tony
Člen
# Zasláno: 12 Říj 2010 13:29
- Nahlásit

Jo a ještě k dotazu ohledně čůrání, také jsme měli štěně naučené na přebalovací podložku, takže dokud nevydržela - čůrala bez problémů i doma.
Většinou sice vydržela, ale počůrala se radostí jakmile jsme dorazili domů. Jinak nějakou stoprocentní čistotnost (i bez podložky) jsme měli až po šestém měsíci. S tím se musí počítat.

argosek
Člen
# Zasláno: 12 Říj 2010 13:37
- Nahlásit

PetraK

ja si z vas nedelam srandu, prosim, jen jsem se zapojil do debaty.

PetraK
Člen
# Zasláno: 12 Říj 2010 13:46
- Nahlásit

argosek

ja si z vas nedelam srandu
povidali že mu hráli

Barbucha z Prahy
Člen
# Zasláno: 12 Říj 2010 14:23 - Změnil/a: Barbucha z Prahy
- Nahlásit

PetraK
no nebylo, protože jak říkám on byl úplně v pohodě a navíc když jsem nebyla doma, tak spal a navíc jsem ho chodila venčit vpoledne, kdy jsem s ním byla dohromady skoro hodinu venku/doma, ale jak jsem napsala, rozhodně je lepší si vzít dovolenou a kdyby můj pes nebyl v pohodě, tak bych si jí samozřejmě vzala. Ale on je prostě pohodář, rychle se adpatuje a ani s tou čistotou nebyl problém. Ale chápu, že záleží nejen na povaze,ale i na plemeni (měla jsem hovawarta i zlatýho retrívra)
Já vím,že jsem měla štěstí, protože pes je v pohodě, což si myslím, že poznám i podle toho, že doma nic neničí (a to by měl co, kdyby chtěl), takže líto mi ho není, když vidím, že mu to nevadí, je zvyklej prostě spát. Samozřejmě neříkám, že každej pes to zvládne v pohodě, ale když zvládne, tak si myslím, že to není problém, obzvlášť když ho chodím venčit v poledne, takže sám je max. 5 hod (jen jednou byl těch 8,5h), takže si myslím, že rozhodně netrpí. Samozřejmě jde i to, že ho ráno unavím na procházce tak, aby neměl myšlenky na nějaký ničení věcí.

PetraK
Člen
# Zasláno: 12 Říj 2010 14:41 - Změnil/a: PetraK
- Nahlásit

Barbucha z Prahy

protože pes je v pohodě, což si myslím, že poznám i podle toho, že doma nic neničí

nevím jak to napsat- nechci aby to vyznělo jako rejpání, jen mi prostě přijde, že v tak krátký době tolikero kotrmelců v životě mláděte mi přijde moc, nebo jak to napsat, v pátek ho odvezou z domova a jen co si to v novým okoukne tak mu zas smečka vezme kramle - jakoby z jeho pohledu. A navíc - tamm vidím ještě jednu hodně pozitivní věc, když ten čas trávím se štěnětem získávám body v tom, jaký pak spolu budeme mít vztah, mám víc možností ho vybudovat a upevnit.
Jasně jsou i situace - jako třeba u Hipíka and Fraucimór, kdy štěně člověk pozachraňuje a je v situaci kdy s ním nepočítal a ejhle nějak to řešit musí.
Ale když si člověk štěně pořizuje plánovitě tak, já sama za sebe vidím hodně pozitivní ten první čas strávený se štěnětem a kdyby to šlo tuhle dobu vrátit (bez toho že ten smeták bude žrát skořápky vod ořechů, mikrotenový pytliky a tahat mi domu mrtvý holuby ), tak to z fleku vrátím- je to jeden z nejbáječnějších časů, který člověk s čoklidem může prožít.

Barbucha z Prahy
Člen
# Zasláno: 12 Říj 2010 14:57 - Změnil/a: Barbucha z Prahy
- Nahlásit

PetraK
Já zas nechci, aby to vypadalo, jakože na toho psa kašlu, sle tak to není, kdybych cítila, že ten pes to potřebuje, tak bych s ním zůstala, on je sice hodnej, ale není blbej, kdyby mu vadilo být doma sám, tak by mi to dal najevo (kňučet a štěkat umí, když něco chce), ale on už odmala byl klidnej a jen tak něco ho nerozhází (např. hned, když jsem si ho přivezla tak žral bez problémů, nekňučel, kromě první noci a to jen trochu). On je prostě taková ta štastná povaha, ale to neznamená, že snese cokoliv. Takže ať už se mi snaží kdokoliv naznačit, že jsem tomu psovi ublížila nebo se mu snad dostaečně nevěnovala, tak vím, že to není pravda, protože pes je spokojenej, nemá žádnej psychickej problém z toho, že byl doma sám ( a znova podotýkám, že doteď chodím v poledne domů ho vyvenčit, takže si myslím, že se můj pes nemá špatně).
Já bych nerada,aby si slečna nebo paní, co tohle téma založila myslela, že když člověk pracuje, tak nemůže mít psa, což já si nemyslím. Mně spíš vadí matky, co jdou do práce, když je dítěti 6 měsíců (pokud to není nutné z finačních důvodů) než lidi, co choděj do práce a mají štěně.

PetraK
Člen
# Zasláno: 12 Říj 2010 15:09 - Změnil/a: PetraK
- Nahlásit

Barbucha z Prahy

Já bych jen nerada,a by si slečna nebo paní, co tohle téma založila myslela, že když člověk pracuje, tak nemůže mít psa, což já si nemyslím.

ne to rozhodně není tak, že by to nešlo, ale člověk musí počítat s tím, že ten čas potřebovat bude. Proto je tolik lidí, který pak řeší na fórech láteřící sousedy, kteří pochopitelně nehodlají bydlet v jednom domě s neustále štěkajícím psem, protože spousta lidí si štěně domů přinese a hned v pondělí jdou to práce, což valná většina štěňat neustojí. protože zkrátka to tak je, že většinu štěňat je nutno na tu samotnu zvyknout. No a nebo teda taky ne, ale pak řeším ty sousedy a psa v nepohodě.

Edit -a plus jak říkám - já sama za sebe, i kdybych měla štěndo klidný,tak bych se o ten čas připravit nechtěla, páč si fakt hrozně ráda vzpomínám na tu dobu, kdy byl úplně mrňavá zrzavá hrouda a objevoval se mnou svět.

Barbucha z Prahy
Člen
# Zasláno: 12 Říj 2010 15:56
- Nahlásit

PetraK
já samozřejmě souhalsím s tím, že štěně potřbeuje zvykat na samotu, to je jasný, ale každýmu psovi to jde jinak. A jka is můj pes na tohle zvyknul rychle, tak něci jinýho mu zas třeba tak rychle nepůjde, ale s tím se počítá. A je jasný, že po práci se člověk musí psovi věnovat, aby byl pes v pohodě.
Já si myslím, že můj pes se toho naobjevoval až až, tak si od emě jistě rád během doby, kdy jsem nebyla doma odpočinul

Jani
Člen
# Zasláno: 14 Říj 2010 09:23
- Nahlásit

Ahojky moc děkuji všem, kdo na mé téma napsal. Pár dní jsem tu nebyla a nestačím se divit, s čím vším jste mi poradili. Fakt moc děkuji ...... určitě mě neodradily ani bobky v bytě, ani rozkousané lodičky ...... jen si tak říkám, jestli labrador je vhodný do 2+1. Co myslíte?

PeKrato
Člen
# Zasláno: 14 Říj 2010 09:41
- Nahlásit

Jani
pokud bude mít dostatek vyžití venku a dostatečně ho zaměstnáš, není velikost bytu určující unavené psisko doma spí a k tomu mu stačí pelíšek sousedi jsou v 1+1 s rotvíkem a psisko je spokojené bo je rádo, že jdou pryč a nechají ho v klidu spát

Mika
Člen
# Zasláno: 14 Říj 2010 09:53 - Změnil/a: Mika
- Nahlásit

My mame byt 1+1 (pricom kuchyn je zaroven i predsini, chodbou, proste cimkolvek - ked otvoris vchodove dvere, tak proste vlezes rovno do kuchyne) a mame dva psy - jedneho zlataka, a pak jeste fenecku nemeckeho ohare. Posledny mesic s nama bydli i jedno stendo labradora ) Presne ako hovori PeKrato, psa je nutne vonku unavit, zabavit a k pobytu doma mu staci teply pelech

Barbucha z Prahy
Člen
# Zasláno: 14 Říj 2010 10:00
- Nahlásit

Mika
PeKrato
Souhlas se všema

My měli i hovawarta v 1+1 a bylo to úplně v pohodě, doma v podstatě jen spal a žral a mazlil se

PetraK
Člen
# Zasláno: 14 Říj 2010 10:08 - Změnil/a: PetraK
- Nahlásit

Jani

jo jak píšou ostatní - velikost bytu nehraje roli. Důležitý je jak se člověk čoklidovi věnuje. Hele máme chalupu - obří zahrada a louka, celkem 8000 m2, ale ........ i když bude celý den venku a něco si tam kutit tak nejspokojenější je, když je někde s někým z nás a když s ním někdo něco podniká, chci tím říct, že je důležitý tvůj čas a přítomnost, který mu věnuješ, pak je fučik, jestli bydlíte v 1+0 a nebo v dvoupatrový vile.

123helik
Člen
# Zasláno: 14 Říj 2010 12:00 - Změnil/a: 123helik
- Nahlásit

Jani
tě uklidním stejně jako ostatní - máme 1+kk, 40m čtverečních a v něm hyperaktivní fenku NO, miniaturní kříženku, desetikilového kocoura a mimino na cestě co víc si přát ?
psi jsou rádi, když se doma svalí na pelechy, nažerou se a chrní, vůbec nevíme, že je doma máme...

Jani
Člen
# Zasláno: 14 Říj 2010 13:04
- Nahlásit

Tak to jste mě potěšili. Bála jsem se, aby nám nebyl byt malý. Původně jsem plánovala, že se přestěhuju do baráku a že tam se pejsek bude mít nejlíp, ale když to tak pozoruji, tak v bytě budu žít ještě hodně dlouho. A kdo ví, jestli se někdy odstěhuju. Takže jsem si řekla, na co vlastně čekám.
Horší je, že na něj budu sama. Ani rodiče nechtěji hlídat.

PetraK
Člen
# Zasláno: 14 Říj 2010 13:08
- Nahlásit

Jani

aby nám nebyl byt malý.

no takhle - vám teda malej bude, ale jemu ne. Vám jo, páč zabere naprosto všechno, všude se budou válet oslintaný hračky, rozcupovaný papíry, drobky a hlavně chlupy, páč labíci tuším hodně línají.....
Horší je, že na něj budu sama

no tohle je horší, to chce doopravdy prokoumat, zda se to dá zvládnout, co třeba v případě, že bude práce přes čas, pesan nemocnej, ty nemocná.... a tak. Prostě to promyslet.

Jani
Člen
# Zasláno: 14 Říj 2010 13:12
- Nahlásit

Noooo právě...... proto si pořád dávám pro a proti, abych mu spíš "neublížila".

PeKrato
Člen
# Zasláno: 14 Říj 2010 13:16
- Nahlásit

Jani

Horší je, že na něj budu sama.
Tohle opravdu hodně dobře promysli. Mě občas vypomůže s venčením přítel a sestra chodívá často v poledne, když já se nemůžu utrhnout z práce.
To neberu v potaz dovolené, kam se třeba se psem nedá, nemoc, kdy fakt nejsem schopná se vyhrabat z postele apod. Nějaká zadní vrátka je moc dobré mít. Sama to zvládnout samozřejmě můžeš, ale občas se náhrada fakt hodí.

Ani rodiče nechtěji hlídat.
Ale, jak prcka uvidí, trochu se jim dostane pod kůži, rádi pohlídají. Tchyně je absolutně nepsí a moje dva psi hodně může a hlídat by chtěla

makrel
Člen
# Zasláno: 14 Říj 2010 13:17
- Nahlásit

Jani
Tak to je docela podstatná věc. Jak psali výše, ono se celkem často stane, že se člověk musí někde zdržet, nebo stačí chřipka, vyvrtnutý kotník nebo nedej bože vážnější nemoc a je to problém. Je třeba mít někoho pro tyto případy v záloze. Taky jsem na psa sama, navíc ho musím venčit častěji než ostatní a někdy je to docela záhul. Prostě člověk pořád musí myslet na to, aby nepřekročil ten určitý počet hodin mimo domov atd. Samozřejmě, že se to dá,ale jdeo to, abys na to byla připravená a chtěla to.

Barbucha z Prahy
Člen
# Zasláno: 14 Říj 2010 13:52
- Nahlásit

Jani

To je fakt blbý, já jsem sice na psa taky sama,ale pohlídat mi může máma i ségra, popř. i nějaká kamarádka, ketrá má sama psa a ví co a jak. Pro jednoho je to fakt docela drsný, obzvlášť když je pes ještě malej, já chodila venčit i ve tři ráno, pak v pět apod., aby prostě doma čůral co nejmíń a musím říct, že to bylo první tři týdny dost vyčerpávající, ale zas když to člověk vydrží, tak to stojí za to.
A nějaká kamarádka by nepohlídala?
Vsadím se, že rodiče nakonec vyměknou, kdo by taky ne, když uvidí malý štěně
Hlavně si to pořádně promyslete, protože je to jńejen časově,ale i psychicky dost náročný ze začátku.

PetraK
Člen
# Zasláno: 14 Říj 2010 14:07
- Nahlásit

Barbucha z Prahy

Pro jednoho je to fakt docela drsný, obzvlášť když je pes ještě malej, já chodila venčit i ve tři ráno, pak v pět

jo my na to byli dva a i tak to někdy bylo děsný. Třeba v době, kdy jako pidištěně chytil nějakou virózu a zvracel a průjmoval, krom toho, že měl člověk strach /a ten se rozhodně ve dvou lépe táhne/, tak jsme se mohli střídat nejen ve vynášení na venčení, ale hlavně při uklízení /protože on to opravdu nestíhal/ - a že to někdy soda byla a úplně nejhlavnějš v tom, že jsme se s ním prostřídali doma.

Mika
Člen
# Zasláno: 14 Říj 2010 15:06
- Nahlásit

Jani

ak rodicia nie su uplne z kamena, tak ich male stendo dostane ked nie na druhy, tak urcite na treti pohlad

Pes je vynikajuci socializacny prostriedok. Predpokladam, ze s nim budes chodit na cvicak - tak urcite najdes niekoho podobne postihnuteho, treba taky s malym stenatom, alebo niekde inde, treba i tady na foru, s kym sa budu dat zorganizovat nejake venciace prechadzky, a kto by eventuelne mohol byt napomocny. alebo proste ini kamosi, clovek by neveril, kolko ludi, co psov nemoze mat doma, ti pomoze s tym tvojim. Ja som na neho tiez bola dlho sama, rodicov mam 360 km daleko, ale vzdy sa nasiel niekto, kto vyvencil, postrazil, pomohol. Plus nasla som kopec novych kamosov podobneho razenia ako ja Neboj sa toho, ak mas co i len jedneho kamosa na ktoreho sa mozes spolahnut, tak na to nie si sama.

Barbucha z Prahy
Člen
# Zasláno: 14 Říj 2010 15:32
- Nahlásit

Mika
To je všechno pravda,a le stejně simyslím, že je dobrý mít někoho předjednanýho ještě než si přivezu štěně neb jeden nikdy neví. Každopádně já ho kdyžtak klidně pohlídám

Člen
# Zasláno: 14 Říj 2010 17:42
- Nahlásit

Jani
jen si tak říkám, jestli labrador je vhodný do 2+1. Co myslíte?

Jasně, že je . Když jsem se na tohle kdysi ptala prvního veta, u kterého jsme byli s Hipíkem, sdělil mi, že každý pes vymění desetihektarovou zahradu za mou postel. Měl pravdu . Podstatné je, abys měla dost času a energie zajistit mu přiměřené vycházky atd.

S Hipíkem (křížencem novofundlanďana) jsem taky zůstala sama. Člověk, se kterým jsem tehdy žila mi dal ultimátum "buď já nebo pes". Pes zůstal.
Bylo to dost náročné, protože jako týrané štěně byl deprivant a jěště navíc hyperaktivní. Někdy jsem měla pocit, že je to nad mé síly, možnosti i schopnosti...
Přežili jsme to ale nakonec oba ve zdraví, a během dalších 16ti let k nám přibyly 3 buchtičky - Tonka, Róza a Žofka

Člen
# Zasláno: 14 Říj 2010 17:54
- Nahlásit

Jani
Ani rodiče nechtěji hlídat.

Hmmm, a není to pouze "výchovný strašení", aby sis nemyslela, že jim psa hodíš na krk?
Podobně reagovala kdysi moje máti stran Hipíka. Oba mé rodiče pejsek ovšem utáhnul na vařený nudli . Když jsem mámě asi po roce volala, že mám zápal plic, její první věta byla: ježišmarjá, hlavně, aby to ode mne nechytil Grizlík (říkala tak mému psovi) . Dost se mě to dotklo

<< . 1 . 2 . 3 . >>
Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání