| Autor |
Zpráva |
birma
Člen |
# Zasláno: 6 Led 2015 11:28
- Nahlásit
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 6 Led 2015 11:45
- Nahlásit
birma
13 kg, podle fotek jsem ho tipovala ještě menšího, tak snad najde nějakého páníka
|
birma
Člen |
# Zasláno: 11 Led 2015 23:43
- Nahlásit
že by další špicoid? (podle portrétu tolik ne, ale ten ocas v kombinaci s velikostí...)
|
kachna_
Člen |
# Zasláno: 11 Led 2015 23:59
- Nahlásit
birma
týjo, krásnej. Připomíná mi finskýho špice, ale je hezčí. Sakra když mi furt někdo bude servírovat takovýhle útulkáče nádherný, tak se tý lapiny asi nedočkám (o stafbulovi, co chce Michal ani nemluvě)
|
birma
Člen |
# Zasláno: 12 Led 2015 00:03
- Nahlásit
kachna_
Sakra když mi furt někdo bude servírovat takovýhle útulkáče nádherný, tak se tý lapiny asi nedočkám
jsem na tom stejně, úplně se vidim, jak na ní třeba jednou i našetřim, všechno zařídim a pak uvidim nějaký smutný oči v kleci a zamiluju se do nich..
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 12 Led 2015 00:08
- Nahlásit
birma
ten je pěknej, fakt jak finskej špic
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 12 Led 2015 10:50
- Nahlásit
kachna_
nemuzete si poridit lapinu krizenou se stafbulem?
|
kachna_
Člen |
# Zasláno: 12 Led 2015 11:20
- Nahlásit
cernej caj
nemuzete si poridit lapinu krizenou se stafbulem?
myslim, že to fakt nemůžeme
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 12 Led 2015 11:20
- Nahlásit
cernej caj
představuju si lapinu se stafbulím ksichtem a nebo chlupatého stafbula a docela mě jímá hrůza
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 12 Led 2015 18:12
- Nahlásit
Trpasličí špic pejsek s PP hledá nový domov, více info zde URL
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 3 Úno 2015 08:46
- Nahlásit
tohle pojednava o ktere te koire? sobi pes v nazvu me mate, jestli to neni ta porokoira?
|
birma
Člen |
# Zasláno: 3 Úno 2015 10:13
- Nahlásit
cernej caj
To tě mást nemusí, dlouho to bylo jedno plemeno.
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 3 Úno 2015 10:21
- Nahlásit
birma
vim ze bylo, ale ted neni a tak nevim, jestli je "sobi spic" ta lapinkoira co chci ja nebo ta, co chces ty (a jmenuje se tusim ted malinko jinak?)
|
birma
Člen |
# Zasláno: 3 Úno 2015 10:25
- Nahlásit
cernej caj
Ofiko názrv je laponský pes (lapinkoira) a laponský ovčák (lapinporokoira), sobí pes je podle mě spís něco tradovanýho, ale třeba mě Maya opraví
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 3 Úno 2015 12:24
- Nahlásit
birma
opravim poro je finsky sob, tudiz lapinporokoira je v prekladu laponsky sobi pes, kdezto lapinkoira je pouhy laponsky pes
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 3 Úno 2015 13:50
- Nahlásit
Maya
takze v tom clanku kdyz pisou o lapinkoire a rikaj, ze to je sobi pes, tak se myli a bud je to jedno, anebo druhy teda ale urcite ne to stejny?
|
birma
Člen |
# Zasláno: 3 Úno 2015 17:25
- Nahlásit
Maya
jdu se stydět někam do rohu
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 3 Úno 2015 18:13
- Nahlásit
birma
no je bordel v tom, že ofiko český překlad neodpovídá finskému originálu
cernej caj
no podle v tom článku to bylo zmíněný jen z toho důvodu, že dřív to byl taky sobí pes, akorát po rozdělení to v názvu plemene zůstalo jen tomu pracákovi, co se u sobů pořád používá a co ho chce birma, lapina chlupatá je spíš už společenskej pes
ono to máš stejný jako třeba německý špic a italský volpino, prostě jeden pes žijící v určitém regionu zaregistrovaný u FCI jako více plemen z určitých důvodů
|
birma
Člen |
# Zasláno: 3 Úno 2015 21:27
- Nahlásit
Maya
je bordel v tom, že ofiko český překlad neodpovídá finskému originálu
já to znám i anglicky jako laponian herder, prto mě to fakt vůbec nenapadlo, že by to bylo jinak...
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 3 Úno 2015 21:55
- Nahlásit
birma
tak ono ty překlady jsou vůbec kolikrát divný, ovčák máš u některých plemen sheepdog, jinde shepherd, tady herder, navíc těžko říct, proč v překladu chybí ten sob, když logicky by tam měl být
no alespoň mě to donutilo se podívat, jak se finsky řekne los
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 4 Úno 2015 07:24
- Nahlásit
a jak se finsky rekne los kdyz resime sobiho psa? nebo sobi je to poro a los je?
|
birma
Člen |
# Zasláno: 4 Úno 2015 08:30
- Nahlásit
Maya
ovčák máš u některých plemen sheepdog, jinde shepherd, tady herder
Tohle bych řekla, že je i logický, když sheepdog i shepherd vychází z ovcí a lapiny nejsou na ovečky, tak proč v nazvu nevyužít pestrost jazyka
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 4 Úno 2015 18:41
- Nahlásit
cernej caj
no mě se odvždycky sob a los docela pletou, teda jako vzhledově, tak proto mě to napadlo
los se řekne erä
birma
ale tak to jo, akorát když se to nahodí do google překladače, tak herder je spíš spojován s pastevectvím, tudíž bych to čekala spíš u pasteveckých psů než ovčáckých
a akorát je to prostě v těch překladech zbytečný, když v originále to není, nikdy jsem to nezkoumala a nikdy by mě nenapadlo, že přeložený názvy neodopovídají originálním názvům plemene, určitě to nebude jediný případ
|
birma
Člen |
# Zasláno: 4 Úno 2015 18:56
- Nahlásit
Maya
když se to nahodí do google překladače, tak herder je spíš spojován s pastevectvím, tudíž bych to čekala spíš
Tak tak dalece jsem to nezkoumala. Teď jsem na to koukla v oxford dictionary a tam ten rozdíl úplně nevidím (a ani v cambridge)
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 4 Úno 2015 19:16
- Nahlásit
birma
hm, z toho cambridge by mi vyplývalo, že herder má stádo jakýchkoliv zvířat, kdežto ostatní názvy se týkají jen ovcí, pak by to celkem odpovídalo
teď se schválně dívám na překlad herder do finštiny a vyhazuje to taky herder, kdežto shepherd je jinak, tak možná to mají jako převzatý slovo
ale každopádně v názvu toho plemene to není, protože koira je proště jen pes
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 5 Úno 2015 07:23
- Nahlásit
Maya
dyt sob je malej a roztomilej "tahoun" santovejch sani a los velkej a nebezpecnej a na iditarodu se kazdej boji, ze ho potka
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 5 Úno 2015 18:15
- Nahlásit
cernej caj
no to jo, ale já je živý neviděla, žejo, takže jednotlivě na fotce nebo na videu, kde není vidět jak je to velký, mám problém poznat kterej to je, mě prostě připadaj podobný
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 5 Úno 2015 18:18
- Nahlásit
cernej caj
no teď si to schválně hledám a sob má metr až metr a půl a los metr a půl až dva metry, tudíž velký sob je stejně velký jako malý los
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 6 Úno 2015 09:00
- Nahlásit
Maya
to je, to je pravda a ono pamatovat si hlavne vlastne jen ty parohy na rozdilnost taky nic moc
tak zitra asi pudu ocihnout tu lapinu jestli se zadari a taky vlcouny na ten duocacib
|
birma
Člen |
# Zasláno: 6 Úno 2015 09:58
- Nahlásit
cernej caj
asi pudu ocihnout tu lapinu jestli se zadari a taky vlcouny na ten duocacib
Zářný příklad toho, jak to maj pražáci všude blízko
Hodně foť!
|