| Autor |
Zpráva |
moth
|
# Zasláno: 28 Pro 2008 14:49
- Nahlásit
Inu
slovnik posluzil - ved hod rovno japonske znaky
|
inu
Člen |
# Zasláno: 28 Pro 2008 14:50
- Nahlásit
moth
to by se každýmu nezobrazilo
|
Bubacek
Člen |
# Zasláno: 28 Pro 2008 14:51
- Nahlásit
Fajka
Pořád platí to co jsem ti řekla a nemám důvot to měnit...
|
moth
|
- Nahlásit
Inu
tak to hod na japonske Akita forum, ja pojdem kuknut!!!
|
Fajka
Člen |
- Nahlásit
inu
moth
Tak já tomu teda nerozumím ale doufám že to není nic hanlivého a nebo sprostého!
|
inu
Člen |
# Zasláno: 28 Pro 2008 14:52
- Nahlásit
Fajka
je to lehce pejorativní. Ale nebojte pani, už končím, jdu za Mikoušem, nemá cenu se stresovat kvůli přejícnejm lidem
|
moth
|
# Zasláno: 28 Pro 2008 14:53
- Nahlásit
Inu
co sa stale rozculujes, radsej vysvetli, preco ma cervene / zihane stenatko AI cernu masku, ked sa narodi?!
|
moth
|
# Zasláno: 28 Pro 2008 14:56
- Nahlásit
Tak na zaver znova nevyziadana rada - cim tmavsia maska u stenatka AI, tym lepsie a kvalitnejsie urajiro u dospeleho psa, dik za porozumenie, uz viac "radit" nebudem
|
Dasha
Člen |
# Zasláno: 28 Pro 2008 14:58
- Nahlásit
moth
tvá péče o druhé je obdivuhodná... pánbůtitozaplať!
inu
gratuluju k jedináčkovi! je to raritka nebo se běžně rodí jen jedno morčátko?
jinak nemám žádnou akitu a ani nic podobnýho, jen jsem ze zvědavosti nakoukla a stačilo...
|
Fajka
Člen |
# Zasláno: 28 Pro 2008 15:02
- Nahlásit
Bubacek
Pořád platí to co jsem ti řekla
a já nemám důvod tomu nevěřit ....
moth
inu
Já se trošku zamyslím na jednu stranu si tě Moth vážím protože už máš s akitama dlouholeté zkušenosti jaké nemá nikdo z nás... a než my se dostaneme na tvoji úroveň uplyne mnoho let a vody... a možná se na tvojí úroveň nikdy ani nedostanem a zůstanem u toho jednoho chlupáče a budeme s ním více či méně štastný (jak já s Fajkou)
Chápu že chceš svým osobitíým způsobem lidi navést tím správným směrem .... ale věř mi že lidi jsou jako malé děti.. dokud si nesahnou na tu horkou troubu a nespálí se tak neuvěří... můj výběr fenky je toho důkazem...ani já bych nevěřila pokud by mě před 3 lety takto radil... dnes už vím o něco víc.. nadruhou stranu chápu (a asi ani mě by se to před 3 lety nelíbylo) kdyby mi někdo mluvil do výběru jako to ted proběhlo mezi tebou a inu... Protože nepochybuju o tom že si Inu vybrala dle svého nejlepšího vědomí a svědomí... (alespoň dosavadního...)
Jako já vás chápu částečně obě ale pořád nechci věřit že by nás to mělo rozeštvat mezi sebou....
|
inu
Člen |
# Zasláno: 28 Pro 2008 15:03
- Nahlásit
Dasha
děkuju. Raritka to je, od začátku bylo na UZ patrný jedno, prostě se to asi stává
|
inu
Člen |
# Zasláno: 28 Pro 2008 15:08
- Nahlásit
Fajka
Problém je tenhle: já nepočítám s tím, že Yumouš bude krycí pes. Jasně, asi ho uchovním, ale krýt s ním v plánu nemám, leda by byl něčím tak výjimečný, aby to stálo za to.
Plyšák není Hanušiným prvním štěnětem, a jelikož je z opakovaného spojení, už tu existují psi, lze se podívat na jejich zdraví, chlupy, koule.
Proto je moje volba taková, jaká je. Protože kdybych neměla žádné informace, šla bych do Tomimopy, která má všude krásné inzeráty a velevzácné psy.
Poprvé v životě lituju, že chci jít do papírovýho psa. Protože začínám zjišťovat, že papíráci nemohou zjevně sloužit jako parťáci a kamarádi, mají aureolu, která jim dává za povinnost bejt něco víc.
Věděla jsem, že akití komunita je humus. Ale že je ten humus až tak hnusnej.. no, vítám se v realitě
|
Dasha
Člen |
# Zasláno: 28 Pro 2008 15:09
- Nahlásit
inu
no já mám půlroční štěně a ti byli jen dva, na sonu jich ale bylo vidět víc, takže tam asi zasáhla příroda či co
a k tomu výběru...mám psa, zatím ještě málopočetné plemeno a taky jsem si "vyslechla" různé názory na matku, otce, plusy, mínusy...stejně jsem měla dávno jasno a mohl mi kdo chce co chce říkat, já chtěla štěně jen a jen od nich a nelituju!!! prostě čék musí občas dát na intuici nebo co to je přeju hodně krásných zážitků a hooodně zdraví!
co se vlastně dá dělat s akitkou? neuvědomuju si, že bych je někde viděla
|
Fajka
Člen |
# Zasláno: 28 Pro 2008 15:11
- Nahlásit
inu
Protože kdybych neměla žádné informace, šla bych do Tomimopy, která má všude krásné inzeráty a velevzácné psy.
tak jestli tím chceš naznačit že by si byla takovej trouba jako já tak máš pravdu
|
Fajka
Člen |
# Zasláno: 28 Pro 2008 15:12
- Nahlásit
Dasha
co se vlastně dá dělat s akitkou?
Všecko možný výletit, coursing, výstavy, poslušnost, stopy......
www.akita-feiko.estranky.cz
|
Fifi
Člen |
# Zasláno: 28 Pro 2008 15:14
- Nahlásit
inu
Protože začínám zjišťovat, že papíráci nemohou zjevně sloužit jako parťáci a kamarádi, mají aureolu, která jim dává za povinnost bejt něco víc.
Ale blbost. Zrovna ted se tu kolem me valej dve aureolacky papiracky, ktery maji zivotnim ukolem byt prave tim partakem a kamaradem! A nic vic.
|
Dasha
Člen |
# Zasláno: 28 Pro 2008 15:17
- Nahlásit
Fajka
a jak se s nima dělá? přirovnávám si je povahou trochu k seveřanům - nezávislí, samostatní...a jo, už to tady čtu:vyrovnaný, věrný, učenlivý a chápavý. tak asi dobře
|
Fajka
Člen |
# Zasláno: 28 Pro 2008 15:19
- Nahlásit
Dasha
A je správně... nezávislí samostatní tvrdohlaví.... ale dá se.. když člověk příjde jak na ně... já už na to přicházím třetí rok
|
inu
Člen |
# Zasláno: 28 Pro 2008 15:20
- Nahlásit
Dasha
dík
Jinak v tomhle případě prostě bylo asi jen jedno vajíčko, s holkama jsme si dělaly srandu, že mamča Hany sází na kvalitu
Co se s nima dá dělat? Cokoliv, k čemu je přemluvíš: vím, že dělaj canisterapii i agility, můžou dělat i poslušnost. Já bych chtěla zkusit canisterapii nebo coursing, ale to záleží na tom, jaký plyše bude a co ho bude bavit Ale především bych jim chtěla vylepšit pověst.
Fajka
Jo, pani, přesně tak Ale včas mě vosvítili hagisovi tím, že měli psa z jiný chovky a já zjistila, že nejní jen Tomimópá
Fifi
No vidíš a to je to, proč toho psa chci. Nemá mi plnit nějaký ambice. Máme si společně válet šunky, chodit ven a dělat, co nás bude bavit
|
Dasha
Člen |
# Zasláno: 28 Pro 2008 15:25
- Nahlásit
inu
s tou pověstí na tom asi něco bude, teď jsem si uvědomila, že tady chodí jeden pes, paní ho vodí za obojek, pevně přitaženýho k tělu a kdyby mohl, tak naši smečku sežere. Ale to je asi spíš Americká akita, co já vím, se v tom nevyznám. Jo a ještě jednu měla místní honorace jako dekoraci a zajímavost
Fajka
tak hodně štěstí a pevný nervy!
|
Fajka
Člen |
# Zasláno: 28 Pro 2008 15:26
- Nahlásit
inu
Jo, pani, přesně tak Ale včas mě vosvítili hagisovi tím, že měli psa z jiný chovky a já zjistila, že nejní jen Tomimópá
no jo paní ale v mojí době.. nebyli žádní Hagísovci a webky měl málo kdo a páč se přítel upnul na pruhovaný tak nám nezbejvalo nic jiného
|
Fajka
Člen |
# Zasláno: 28 Pro 2008 15:29
- Nahlásit
Dasha
tak hodně štěstí a pevný nervy
díík.. kdo zná Fáju tak ví že pevný nervy faaakt potřebuju
|
inu
Člen |
# Zasláno: 28 Pro 2008 15:31
- Nahlásit
Dasha
ti psi bohužel strašně odsíraj to, že jsou pěkní a japonsko teďka začíná bejt IN. Takže často jsou prostě blbě socializovaní, nebo opomíjení a jsou z nich pak bestie.
Takže základ je vzít si plyše z dobrýho chovu (povahově dobří rodiče) a potom ho nezmrvit.
Fajka
já ti nic nevyčítám. Já jen píšu, že bych nepovzdělaná taky šla asi do velevzácné růžové akity
|
Dasha
Člen |
# Zasláno: 28 Pro 2008 15:34
- Nahlásit
inu
jojo, to odsírání čeká na všechny...bohužel
|
Dasha
Člen |
# Zasláno: 28 Pro 2008 15:36
- Nahlásit
inu
ale mně osobně se až tak moc nelíbí stejně jako se převážné většině lidí nelíbí můj pes
|
inu
Člen |
# Zasláno: 28 Pro 2008 15:39
- Nahlásit
Dasha
mě se líbí, páč je velkej, a má uši nahóru
A co máš za rasu?
|
Dasha
Člen |
# Zasláno: 28 Pro 2008 15:42
- Nahlásit
inu
a pořád se usmívá čtu si o plyšátku a poznávám se v tom tvém povídání
mám krátkosrstou kolii (to je to štěně) a labradora
|
Dasha
Člen |
# Zasláno: 28 Pro 2008 15:45
- Nahlásit
inu
ha! taky na mě "vyzbyl" narodil se pejsek a fenečka a já vyhrála! čekala jsem 2 roky
|
inu
Člen |
# Zasláno: 28 Pro 2008 15:45
- Nahlásit
Dasha
jo, pořád se usmívá, proto si lidi myslej, že je neškodná
Jé, kraťanda, ty se mi taky moc líbí!
|
Dasha
Člen |
# Zasláno: 28 Pro 2008 15:48
- Nahlásit
inu
no na mě spíš teda působí, že bych se k ní nehrnula na dlachmání i když se směje, tak ve mně vyvolává respekt
|