| Autor |
Zpráva |
wami
Člen |
# Zasláno: 8 Úno 2011 11:05
- Nahlásit
Gerda
kdes to ulovila
|
Hyena
Člen |
# Zasláno: 8 Úno 2011 11:08
- Nahlásit
Dámy a nechcete to ubohé zvíře někdo adoptovat. spojila jsem se s majitelkou a dá jí grátis
|
Gerda
Člen |
# Zasláno: 8 Úno 2011 11:17
- Nahlásit
Jako bonus můžeme k holanďáčkovi přihodit i skoroborderku ))) Ta je taky dost v nouzi.
Tento zlý holanďan zavírá lidi do klecí a nechce je pustit ven. Vemte si ho někdo prosim:
|
Hyena
Člen |
# Zasláno: 22 Čec 2011 12:33
- Nahlásit
Kopíruji z nouzovek
Urbanova Irena | 18.07.2011 16:35:46 | IP: 85.160.167.184
Dobrý den, dne 7.7.2011 jsem nalezla u obce Lible v okrese Rychnov nad Kněžnou fenu holandského ovčáka asi zhruba tříletou. Tetování ani čip jsme bohužel nenašli. Kontakt 604818965
|
davidkova renata
Člen |
# Zasláno: 22 Lis 2011 17:47
- Nahlásit
Hyena
čus víte o ní?
evidenční číslo: 2335/2011
plemeno: holandský ovčák
popis: fena
srst: standard, standard
velikost: standard
nalezen: 21.11.2011, 18:05
P-9,Vysočany
charakteristika: čipovaná,hledá se majitel.
k odebrání: V Zámcích 56, Praha 8
telefon: 283 011 711, 233 554 242
|
Hyena
Člen |
# Zasláno: 23 Lis 2011 22:42
- Nahlásit
Díky, ale už je pryč z nabídky.
|
PesManie
Člen |
# Zasláno: 24 Lis 2011 09:40
- Nahlásit
Ahoj, rozhodoval se tu někdo mezi holanďákem a flat coated retrievrem?
|
Hyena
Člen |
# Zasláno: 24 Lis 2011 12:40
- Nahlásit
PesManie
Zkus kontaktovat Macháčkovi http://www.machackovi.cz/kategorie/nasi-pejsci/ Chovají psi obojího plemene. Myslím, že by ti mohli dát info ohledně srovnání obou.
|
PesManie
Člen |
# Zasláno: 24 Lis 2011 12:51
- Nahlásit
Ty už jsem kontaktovala ALe děkuji
|
Hyena
Člen |
# Zasláno: 24 Lis 2011 12:55
- Nahlásit
PesManie
y už jsem kontaktovala ALe děkuji
tak uvidíš jestli se ti ozve někdo jinej, ale za sebe nevím o nikom, kdo by nějakýmzpůsobem kombinoval nebo chtěl kombinovat tato plemena. Jako konverze mezi NO, BOM a HH, to jo... ale o kombinaci s lovkama ... To halt asi budeš muset spíš obhlídnout někde flatíky a jinde holan´dáky a rozhodnout se, kteří by víc sedělit omu, co chceš dělat.
|
davidkova renata
Člen |
# Zasláno: 3 Srp 2012 12:57
- Nahlásit
Hyena
pani vidíte to??
https://www.facebook.com/#!/photo.php?fbid=1015070 0491632983&set=a.10150700491447983.407346.12723354 2982&type=1&theater
esi né tak to budu muset zkusit jinak,ale nevim jak.-))
přihodte ho někam esi tam už neni jo??
|
pedro111
Člen |
# Zasláno: 23 Led 2013 23:11
- Nahlásit
Zdravím, chtěl bych si časem pořídit Holanďana. Co jsem tak prohlížel stránky CHS v česku tak jsem neviděl nikde žádné jedince co by měli složené vyšší zkoušky jak ZVV1 nebo IPO1 většina z nich má pouze základní zkoušky jako je ZZO, ZOP nebo BH každý se s nimi zaměřuje jen na vystavování.
A tak se ptám to je tak složité Holanďany připravit na složitější zkoušky ?
Jak se s nimi cvičí? Trvá u nich dlouho, než něco pochopí nebo je to třeba podobné jako u BO ?
Nezná někdo nějaké dobré chovné stanice v zahraničí ? Ideální by bylo kdyby to bylo někde v Holandsku, Belgii nebo Německu.
Chtěl bych pracovní krev a né výstavnou.
Díky za vaše odpovědi Petr
|
Erája
Člen |
# Zasláno: 25 Led 2013 19:55
- Nahlásit
Záleží, na co chceš. Holandani chápou velice, velice rychle, ale o to rychleji se nuděj a odmítají dělat to znovu a znovu. Dospívají opravdu pozdě - 3. - 4. rok. Do té doby to jsou nefalšovaní puberťáci. Po tomhle věku je nějaká naděje, že se něco změní :-D
Obecně nemají moc zájem o aport, co vím, tak kořistnický pud (při obranách) taky nijaký. Co jsem slyšela (sama to nedělám, takže jen z diskuzí), tak buď nekoušou nebo naopak koušou, ale natvrdo, na zlobu. Poslušnost hodně mizerná - jak jsem psala, nuděj se, nebaví je to. Čumák maj velice dobrý, ale přesvědčit je ....
Pokud chceš opravdu holandáka do sportu (což teda jaxi moc nechápu, pokud ti jde o výsledky :-D ), tak ti můžu doporučit jedno brzké spojení v Německu. Pes je poloviční brácha mého psa, a fena je v registru, ted nevím jaká generace. Je to spojení čistě pro sport. Povahou by štěnda měla být spíš do BOM.
|
pedro111
Člen |
# Zasláno: 26 Led 2013 17:14
- Nahlásit
No co jsem si tak hledal a prohlížel nějaká videa tak i s HO se dá dělat velice pěkně podobně jako s BOM je spousta psů co v zahraničí pomáhají policii nebo vojákům a zvládají velice náročné situace. Nebo jsou schopni složit IPO3 a podobně…
Jen si myslím, že u nás nejsou tak dobří jedinci (povahově) co by to měli prostě v sobě. A tak se s nimi nikdo nechce dělat.
Mám doma dvě fenky NO a každá je úplně jiná v povaze jednu musím neustále motivovat, aby vůbec cvičila (hned se nudí) a ta druhá je prostě sporťák co by se přetrhla pro jakoukoliv odměnu.
Holanďana bych si chtěl pořídit až tak nejdříve za rok nejprve si chci dodělat tu mladší fenku co mám doma. Aby jsem se mu pak mohl více věnovat předci jenom dva puberťáky na ráz cvičit je o nervy
Navíc jeho výběr nechci nijak uspěchat chci si pořídit takového psa, s kterým bude radost cvičit, který se do práce pohrne. To že dospívají později mi nijak nevadí na závodění budu mít připravenou svou ovčandu a tak nebudu mít důvod nikam spěchat.
Jestli mohu poprosit o webové stránky té chovné stanice v Německu byl bych moc rád aspoň je mohu okouknou a třeba se zajet i podívat…
|
Erája
Člen |
# Zasláno: 29 Led 2013 10:23
- Nahlásit
No, ty videa, co jsi viděl nebyli na 99,9% holandáci, ale KNVP nebo jiný mix HO to je ten problém a v současné době je to i problém FCI chovu, že načerno přikřižují BOM nebo i NO v chovkách, co jsou zaměření na sport/kousání (napsala bych práci, ale já si pod tím představim pasení )
Link na chovku se pokusím sehnat
PS: ted je k mání 3 letý pes: http://www.inzerce-psu.com/holandsky-ovcak/173403- prodame-mladeho-psa-holandskeho-ovcaka-/
|
Hyena
Člen |
# Zasláno: 29 Led 2013 18:46 - Změnil/a: Hyena
- Nahlásit
pedro111
Jinak z jara plánují druhý vrh CHS Z Vandalky- matka je myslím jedna z u nás sportovně nejúspěšnějších holanďanů.
|
Erája
Člen |
# Zasláno: 1 Úno 2013 19:35
- Nahlásit
Pedro, tak to krytí v německu je zrušený. podrobnosti nevím, jen že si to majitelka feny rozmyslela
|
pedro111
Člen |
# Zasláno: 4 Úno 2013 13:39
- Nahlásit
Erája je to možné že to byl KNVP na videu se nedá poznat jestli je to čistokrevné.
Pokud to chápu dobře tak KNVP jsou nějací kříženci HO s BOM ?
Jenže jistotu mít nemohu ani u nás že to někdo nepřekřížil aby měl více pracovní krev... to se podle mě projeví až na dalších potomcích kdy se tam může vyskytnout třeba BOM.
|
Erája
Člen |
# Zasláno: 4 Úno 2013 15:06
- Nahlásit
Ano, to nemůžeš a právě z toho důvodu je v mnoha zemích včetně čr povinná genetika (někde se dělá snad jen profil jedince - jako u nás myslím, jinde, myslím že v německu, se dělá u každého vrhu test na parentitu - ale nemám to nastudované, takže přesně nepovím).
A ano, KNPV psi jsou speciální kříženci (odborně: produkty užitkového křížení). Mají pečlivě vedenou plemennou knihu, jsou to zdraví psi, i když mnohdy pochybného vzhledu - ale ten je u pracovních psů vedlejší samozřejmě). Když je to HOxBOM, tak co se narodí pruhatý, tak je HO, co se narodí zrzavý, tak je BOM. jinak se tam i přikřižoju třeba NO. Ale u KNPV by to asi chtělo mít známí, asi jen tak nepustěj super psa, ale spíš "odpad" pro ně. A co jsem slyšela (jen slyšela), tak jsou to spíš služebáci, než sportovní psi. Ale to fakt neposoudím. podle videí koušou hlavně na celotělák.
|
Hyena
Člen |
# Zasláno: 4 Úno 2013 17:44
- Nahlásit
pedro111
Jestli vládneš němčinou, tak ti doporučuju se přihlásti tady na to forum- jsou tam jako majitelé FCI psů tak i KNPV a můžeš se tam lépe zorientovat jak je to v Německu.
http://www.hollandse-herder-forum.de/index.php
|
pedro111
Člen |
# Zasláno: 26 Úno 2013 14:17
- Nahlásit
Chtěl jsem se zeptat neví někdo o nějakém dobrém vrhu, co se uskuteční v tomto roce?
Spíš ale do "pracovních povah" chci se psem hlavně cvičit a pak až dělat výstavy...
Díky za rady a případné odkazy…
|
Erája
Člen |
# Zasláno: 26 Úno 2013 19:47
- Nahlásit
Pedro, pokud máš profil na FB, je tam pár skupin, kde se objevují plánovaná krytí, narozené vrhy, volná štěnda. Ted se bavím o celoevropské nabídce, někde jsou i z Ameriky nebo z Thajska (ale to jsou xherder)
|
pedro111
Člen |
# Zasláno: 26 Úno 2013 22:36
- Nahlásit
Profil na FB mám ale co jsem tak koukal tak mi to něnašlo nic moc zajímavého našlo mi to pár skupin s HO ale většinou to bylo z Ameriky což je na mě dost z ruky a posílat si štěně které si nemohu osobně vybrat rozhodně nechci...
Boužel jsem tam nenašel žádnou českou skupinu nebo jsem možná blbě hledal?
Pokud nějaká taková je tak budu rád za její odkaz případně mi můžete napsat přímo tam na FB jsem tam jako Petr Wlček
|
Erája
Člen |
# Zasláno: 2 Bře 2013 22:16
- Nahlásit
proužky kam se podíváš http://eraja.rajce.idnes.cz/II._pruhate_venceni_Pr ahou_-_tentokrat_Kbely/
|
wami
Člen |
# Zasláno: 7 Bře 2013 09:40
- Nahlásit
pedro111
skupina pro české holanďáky na FB už je, ale je fakt, že tady zatím toho moc pracovního není. https://www.facebook.com/groups/308719772562597/
Na pracáky se chce koukat spíš v Němecu, Holandsku, a páč nešprechtím, tak se to i mě dost blbě dohledává.
kdybych měla teď do něčeho jít, budu číhat, co mají v plánu tady
www.ledobryhollanders.nl
a možná bych dost zvažovala tenhle vrh - rodiče sice moc zkoušek nemají, ale jsou z krevní linie, kde se hodně makalo...
http://hohenheimer-herder.de/wurfplanung/
|
Erája
Člen |
# Zasláno: 7 Bře 2013 21:50
- Nahlásit
wami, pedro už je v naší skupině přidaný
|
wami
Člen |
# Zasláno: 8 Bře 2013 07:07
- Nahlásit