Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Chov psů, chovatelství / Holandský ovčák
<< . 1 . 2 . 3 . 4 . 5 . 6 . 7 . 8 . 9 . >>
Autor Zpráva
Ebony
Člen
# Zasláno: 27 Pro 2008 20:31
- Nahlásit

Erája
no nevím, to už se mi zdá dost riskantní, jako kraviny jo, ale ne za každou cenu,

Ebony
Člen
# Zasláno: 27 Pro 2008 20:38
- Nahlásit

aha, tak jsem to celkem s nechutí skoukla celý, ten poslední žebřík toho psa vyloženě "bavil" i s tím ostnáčkem na krku....by mě zajímalo, kolikrát spadl, mimo kameru

AlenaD
Člen
# Zasláno: 27 Pro 2008 21:25
- Nahlásit

threebit
Co se týká té chovky můžu jenom potvrdit. Chovatelku znám dobře jsou z našeho cvičáku.

Erája
Člen
# Zasláno: 28 Pro 2008 10:37
- Nahlásit

Ebony, souhlasim, ostnáč je hnus i ten psík je celkem ustrašený, převed to ten člověk do extrémů. Ale jak píšeš, jako kraviny dobrý, ale jak píšeš, ne za každou cenu. O to mi šlo.

threebit
Člen
# Zasláno: 28 Pro 2008 16:28
- Nahlásit

děkuji za názory moc se mi ta chovatelská stanice líbí =o)

Ebony
Člen
# Zasláno: 28 Pro 2008 17:44
- Nahlásit

Erája
no on to byl chlap, že, ti mají občas potřebu si dokazovat jací jsou páni tvorstva a že mrknou vokem, tak pro ně pes skočí z okna z desátýho patra, to už tak bývá....

davidkova renata
Člen
# Zasláno: 28 Pro 2008 17:56
- Nahlásit

Erája
Ebony
mě se to video nelíbí,holky,přijde mi to spíš smutný

Ebony
Člen
# Zasláno: 28 Pro 2008 17:59
- Nahlásit

davidkova renata
no mě taky ne, dyť o tom píšu...

davidkova renata
Člen
# Zasláno: 28 Pro 2008 18:01
- Nahlásit

Ebony
dyť o tom píšu...
jo já vim,jen že mám stejnej dojem a taky vůbec nevim k čemu to jako je

Hyena
Člen
# Zasláno: 28 Pro 2008 19:55
- Nahlásit

tak teda nevim, video jsem zkoukla a moc mě nezaujalo. V první řadě na většině žebříků ten pes neměl takovou jistotu, abych si ho tam troufla poslat bez zajištění. Spouštění za přední packy mi přišlo též velmi laické. Lidé se při vysokohorské turistice takto přestali jistit již dávno, protože tam hrozí zaškrcení velkých tepen. Posílání psa na skluzavku a lehání na šikmém stromě raději NO Coment. Stejně jako posílání na poslední horizontální žebřík. ne že bych měla něco proti cvičení psů na takové překážky. Ale opět mi to přijde veeelmi uspěchané a bez jištění. ale ono by překonávání horizontálního žebříku ve výši 1metru s jistící rukou majitele pod břichem nevypadalo tak frajersky.¨Možná to měl být nácvik psa pro záchranařinu, ale spíš mě to přišlo jako obyč "hospodksé předvádění".
Erája, myslím, že se to opradvu nedá srovnat s tím, když si Bonyho c pohodě pošleš na stříšku posedu, odkud může v případě ztráty rovnováhy seskočit bez větších obtíží.

Erája
Člen
# Zasláno: 28 Pro 2008 20:12
- Nahlásit

ok, máte pravdu, jsem si to převáděla na sebe a na zábavu pro psa i mě

hyeno, co ti vadí na tý klouzačce a tom stromě?

Hyena
Člen
# Zasláno: 28 Pro 2008 20:18
- Nahlásit

Erája
hyeno, co ti vadí na tý klouzačce
Že ten pes opakovaně padá dolů. Minimálně , když už by něco takového muselo být, bych ho alespoň navedlo z delší vzdálenosti ve vyšší rychlosti, což by mu pomohlo být úspěšný. U toho stromu mi vadilo, že ho nechal ležet v takové výši, kdy už to bylo na hranici "fyzikálních zájkonů", tj. pes si lehl, ale už sjížděl dolů sám od sebe , protože to bylo moc šikmo.

Benzi
Člen
# Zasláno: 28 Pro 2008 23:47
- Nahlásit

Čistě náhodou jsem narazila na tuto diskusi, a protože jsou mi holanďané taky sympatičtí, ráda bych se připojila.S jedním krásným českým jsme stáli na jaře v Katovicích v boji o BISe a jemu se podařilo zkončit na 3. místě - moc se mi líbil, ale jméno mi už vypadlo.
Pak jsem se v létě na táboře setkala s fenkou, která pracovala a ta na mne udělala opravdu dojem. Její paní cvičí už léta a říká, že má konečně "normálního psa" - předešlá fenka byla maliňačka. Prý by měli být povahou něco mezi NO a maliňákem. S fenkou má trojky zkoušky a na jaře by ji měla krýt holanským pracovním psem.Docela jsem přemýšlela, jestli si odsud štěně nevzít. Poptávala jsem se figurantů a výcvikářů, kteří se s tímto plemenem setkali, ale moc nadšeni z něj nebyli. No, nevím. Ale budu je sledovat, a kdyby se v budoucnu u nás prosadily dobré, pracovní povahy, byl by to možná můj další pes...
Ještě připojuji pro zajímavost odkaz na stránky fenky Aibinky, kterou jsem poznala:
http://www.aibinka.estranky.cz

Erája
Člen
# Zasláno: 29 Pro 2008 09:51
- Nahlásit

Hyena
jo tak to jo, já myslela že ti to vadí obecně, ne v tadytom extrému

threebit
Člen
# Zasláno: 29 Pro 2008 10:42
- Nahlásit

www.hollandsester.wbs.cz
www.vlolny.cz/axisscar
www.luckybunch.eu
www.hvezdaels.wz.cz
www.wapini.cz
www.qaltmercator.cz - - - -
www.holandskyovcak.com -- infekce
www.tasmanskytygr.wbs.cz
www.vladimirtabor.unas.cz
www.rhodericksodar.wz.cz
www.machackovy.cz
bar-bar-beskydy.ccsystem.cz

Hyena
Člen
# Zasláno: 29 Pro 2008 11:52 - Změnil/a: Hyena
- Nahlásit

Erája
já myslela že ti to vadí obecně
Obecně rozhodně ne, to už by si zjistila osobně
Benzi
Poptávala jsem se figurantů a výcvikářů, kteří se s tímto plemenem setkali, ale moc nadšeni z něj nebyli. No, nevím. Ale budu je sledovat, a kdyby se v budoucnu u nás prosadily dobré, pracovní povahy
když já si pořád kladu otázku, kde je začátek tohodle " začarovaného kruhu u nás". zda v tom, že jsou ti psi opravdu na práci nevhodní nebo v tom že se předem odsuzují a tudíž s nimi pracuje minimum lidí, nejsou vidět, není poptávka po štěňatech kvalitních povah (nejen exteriéru) .... a z toho se zpětně usuzuje na jejich nevhodnost...

Benzi
Člen
# Zasláno: 29 Pro 2008 15:54
- Nahlásit

To Hyena:
Pokládala jsem si stejnou otázku, proto jsem se ptala nezainteresovaných, jak se jim holanďani jeví.
Policie a vojáci v Holandsku dávají přednost maliňákům. Pár holanďanů prý taky slouží, ale jsou to asi jen výjimky. Nevidím do toho, ale je zajímavé, že se víc neprosadili ani v zemi původu, kde jsou velice známé a úspěšné chovy belgičáků.

Hyena
Člen
# Zasláno: 29 Pro 2008 16:03
- Nahlásit

Benzi
Pokládala jsem si stejnou otázku
Hele já zůstávám jen u té otázky, bo nejsem tak zběhlá v chovech, abych si troufla něco zobecňovat. Ale vím, co udělá " móda" určité linie v chovech jiných zvířat. tak se mi nějak úplně nechce přijmout tvrzení, že holanďané nejsou na práci vhodní. Hodně přemýšlím i o způsobech práce se psi- a o tom, zda prostě maliny nevítězí i tím , že se dají udělat rychleji a tudíž jsou tam i rychlejc výsledky. Už od několika lidí mám zpětnou vazbu, že když šli na holanďáky jako na maliny, tak to nebylo zrovna O.K. A tu atmosféru- mít co nejrychlejc se psem výsledky prostě okolo sebe vnímám.

Erája
Člen
# Zasláno: 29 Pro 2008 17:49
- Nahlásit

no já zas slyšela, že holanďáci jsou psi, co snesou vše - jakýkoli nápor. sice jsou strachy bez sebe, ale koušou dál. Jo a HH jsou služebáci hlavně ve sátech, tam jich je dost u policajtů i záchranářů. Vim i o nějakém(kých - teď si nejsem jistá), kteří jsou v Izraeli nebo kde, ve válce. Mě sportovka nezajímá, tak nevim podrobnosti, ale když courám po netu, tak jsem narazila právě na hodně psů policejních právě v USA.

Jinak kdo viděl cca před dvěma třema dny zprávy, tak v Kanadě byla pod sněhem 4 dny nějaká pani, a pes co ji našel vypadal jak holanďan

Ebony
Člen
# Zasláno: 29 Pro 2008 17:54
- Nahlásit

Benzi
no to vypadá dobře, rodokmen má nabitej pracákama, její děda je brácha Aronova otce, a dokonce ho znám osobně, byl to vojenský pes a účastnil se vojenského přeboru ještě, když jsem tam měla svoje družstvo
mám celkem radost, protože to už je druhý slušný vrh holanďanů, který vidím a kam bych si klidně pro štěně na práci šáhla.
Spíš si myslím, že holanďani mají smůlu, že je jich tak málo, a tím pádem není moc možnost si vybrat. Protože, přiznejme si to, i mezi ovčákama a malinama je spousta "nepovah", ale tím, že je jich takové množství, tak se dá dobré štěně najít.

Ebony
Člen
# Zasláno: 29 Pro 2008 17:56
- Nahlásit

Erája
mám zkušenost, že jsou pevnější v nervech, rozhodně než maliny, malina je sice akční bouchač, ale občas s ní mám problém, když se přetočí, kdežto Aron, na to co si prožil, tak se dal celkem dohromady, aspoň tak, že může normálně fungovat...myslím, že spousta jiných psů by se z toho nikdy nevzpamatovalo

Erája
Člen
# Zasláno: 29 Pro 2008 20:04
- Nahlásit

všichni tu píšete, že je škoda, že jich tu moc neni, že nejsou moc oblíbení. No popravdě, všude kam s hyeňákem přijdu tak se moc líbí a bojím se toho, že přijde do módy. To by pak plemeno šlo do háje stejně jako NO, labíci, jackové, řičbeci a všechna modní plemena. křížilo by se, chovalo na všem... To rači ať zůstanou nedocenění... Ať přibudou, ale přeju jim, ať se nestanou módou. A už teď je u nás hafo kříženců

Ebony
Člen
# Zasláno: 29 Pro 2008 20:08
- Nahlásit

Erája
co by se křížilo? tomu nerozumím....

a chovalo na všem? teď se na všem nechová? právě, když je málo jedinců, tak se do chovu pustí vše, aby nedocházelo k příbuzenské...třeba můj pes je příbuzný skoro na všechny feny tady, neříkám, že musí být "módní" chraň bůh, ale na to, aby z plemene šlo něco vybrat taky musí být určitá chovná základna, a to tady není

mimochodem, moji NO rozhodně v háji nejsou...

Benzi
Člen
# Zasláno: 29 Pro 2008 22:51
- Nahlásit

Ebony, ty jako chovatelka nejlépe víš, jaké problémy u NO jsou. I když je to bezkonkurečně nejlepší pracovní plemeno, zdraví šlo do háje. Na našem cvičáku mi tvrdí, že chov NO je tak obtížný proto, že když dají dohromady špičkové povahy, vyleze jim dysplázka.... Tak jdou prý radši cestou průměru, aby dosáhli lepšího zdraví.... No, i když NO obdivuji, kvůli zdraví bych tam znovu už nesáhla.
Tak nějak mne belgičáci rozmazlili svou dlouhověkostí a minimálními zdravotními problémy. Ale na tomto místě by mne zajímalo, jak jsou na tom se zdravím právě holanďani. O tom nevím nic.

Majitelka Aibinky chovala před ní maliny a teď tvrdí, jaké je to fajn mít zase "normálního psa", nepřetočeného v nervech, a přitom ochotného pracovat. Při kousání mi ale nepřipadala tak razantní (setkali jsme se na maliňáckém LVT)., jako maliňáci. Svoje si ale odvedla.

Nemyslím, že by holanďani začali být módní, o štěňata se lidi zrovna nervou. Museli by mít nějaké větší pracovní úspěchy. Jako gaučáci by byli zřejmě populárnější jejich chlupatí příbuzní, ale i ti se u nás pro nedostatek zájmu přestali chovat.

Benzi
Člen
# Zasláno: 29 Pro 2008 22:55
- Nahlásit

Jo a setkala jsem se před pár měsíci s mladým holanďanem kříženým s maliňákem. Byl kouzelný na pohled a měl maliňácký temperament. Nevím, jestli šlo o náhodu nebo někdo zkoušel, co to udělá.

Ebony
Člen
# Zasláno: 29 Pro 2008 23:20
- Nahlásit

Benzi
jaké problémy u NO jsou
stejný, jako u všech plemen...mně zrovna dysplazka nevadí a myslím si o ní své, měla jsem čtyřkový psy, který makali a nikdy nebyli nemocní
chov NO je tak náročný, protože musí splňovat spoustu kritérií, co potřebuje belgičan do chovu? DKK a bonitaci?
ovčoun musí mít všestranou jedničkovou zkoušku, výstavu, speciální ovčáckou, kde se střílí už od třídy mladých, DKK, DLK, DNA, bonitaci, kde se kouše, na klubový výstavě musí odkousat, jinak ho neposoudí, atd...a přitom je to jedno z nejlevnějších plemen
proč mi na JAGGY říkali, že nejvíc operovaných psů s caudou mají belgičáků, a co PRA, hluchota?
ano já ovčáky mám, nechovám je, krom krycího psa, nebudu chovat ani malinu, nehodlám rozmnožovat to množství psů, co je, i když tu mám kvalitní jedince
By mě zajímalo, když už jsou na vašem cvičáku tak nespokojení s NO, proč nechovají jiné plemeno, když jsou tedy lepší?
a za sebe já vím, že NO je naprosto normální plemeno a má problémy, tak jako ostatní, nic víc, nic míň, ačkoliv se mnozí snaží z něj udělat nějakou zrůdu, nevím proč, a je mi to jedno, ovčáka budu mít vždy, a vždy u mě bude No.1 a opravdu už to nehodlám řešit

Benzi
mladým holanďanem kříženým s maliňákem
hm, toho znám, ale k čemu, viděla jsem i maliny s ovčounem, ale nějak mi to nedává smysl

Erája
Člen
# Zasláno: 30 Pro 2008 09:12
- Nahlásit

Ebony
no křížilo by se - jako se kříží už teď - aby to bylo proužkatý. Prostě množitelé co jdou za prachama a je jim jedno, co je to za psa (agresor, ustrašenec) . A ty NO posuzuju jen podle toho, co vidim, co potkám. Je hafo bezpapíráků, křáženců.. zdraví jde do háje. Ale posuzuju jen z mýho hlediska, sportovku nedělám a ani mě to neláká, takže nějaký kousání... Vim u nás min o dvou HH bezPP dovezených z holandska, kteří se ocitli v útulku - jednu mam doma. Ale je to muj názor a množitele tu tímhle psaním ze světa nevymažu

Benzi
Člen
# Zasláno: 30 Pro 2008 18:38
- Nahlásit

Asi jsem se vyjádřila špatně, na mém cvičáku jsou NO psi číslo jedna a je radost se na ně dívat, ale ty nervy, když jdou mladí na RTG! Nechápala jsem to, zvlášť když rodiče jsou skoro čistí, ale máme tu např. jednoho moc šikovného, který má po 0 rodičích čtverky a jsou mu dva roky a nesmí se zatížit, jinak začíná hned kulhat, ale zrovna tento má štěstí. Jeho paní si sice vezme na výcvik dalšího, ale protože pro ni není pes jen sportovní náčiní, zůstane u ní doma na zahradě....
Právě proto, že jde o pracáky, je u nás lidi berou ne jako domácí mazly, ale na závody. To, co by nevadilo třeba mně, je pro ně tragedie, protože ví, že takového psa nemohou přetěžovat. Na druhou stranu - neváhají je vyměnit. Ale to už je jiná pohádka...

Samozřejmě že se zdravotní problémy objeví u každého plemene, ale znám opravdu dost belgičáků a málokterý je má. Jinak by se úspěšně nedožívali 15 a více let.

Ebony
Člen
# Zasláno: 30 Pro 2008 19:08
- Nahlásit

Erája
no křížilo by se - jako se kříží už teď - aby to bylo proužkatý
no jo, na to je lehké řešení - DNA
Vim u nás min o dvou HH bezPP dovezených z holandska,
jo, jednoho mi nabízela nějaká paní, chtěla za něj deset tisíc, že by to byl on...? byl roční a prý nebyl na výcvik dle jejích představ

Benzi
ale kolik těch belgičáků je taky celej život v zátěži, kolik jich má život jako sportovní náčiní? dyť ten ovočoun je nádeník, na kterým si každý zkouší kde co, a lehce se vymění za jinýho - je levnej a je ho dost, myslíš, že mají odpovídající péči, aby se dožili?
no oni maliny už k tomu spějou taky, moc patnáctiletých jich neznám...a bude hůř
Moji ovčouni zemřeli ve 14, 13,5 a jedna fena v šesti na osteosarkom,

čtverky a jsou mu dva roky a nesmí se zatížit,
to je právě blbost, dysplazkovej pes potřebuje nasvalit

hele to je jako by Wami, která má čtyři křížence, dva mají dysplazku z toho fena jí skoro nechodila a malá fenka jí málem zemřela na nějaké křeče, mohla s klidným svědomím tvrdit, že nejnezdravější plemeno na světě - je kříženec, nakonec, má to tvou logiku, ze čtyř, co má doma, jsou tři nemocní...

Benzi
Člen
# Zasláno: 30 Pro 2008 19:16
- Nahlásit

Máš pravdu v tom, že se s málokterým plemenem zachází tak, jako s NO. A taky málokteré by to vydrželo. Těžko odhadnout, jak by vypadali, kdyby měli péči, která se věnuje jiným. Vtip je v tom, že malina zavřená celý život v malém kotci by byla naprosto nepoužitelná - což většině zaručuje lepší život, než mají běžní NO.
Tím zatížením myslím závody, majitelka s ním rozumně cvičí, nenechává ho ležet. Ale když začne moc kulhat, musí mu dát oraz. Je to fakt pohodový pes a má na paničku štěstí.

<< . 1 . 2 . 3 . 4 . 5 . 6 . 7 . 8 . 9 . >>
Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání