| Autor |
Zpráva |
malekuratko
Člen |
# Zasláno: 20 Čen 2008 10:30
- Nahlásit
Zuzana T
jo vyborny je rvat psovi z huby hov... ja na zvraceni davam puldenni dietku a v pripade dalsich potizi valim k vetovi, vetsinou se nazere travy, vybleje a je fit, ale videla sem uz otraveny hafany takze bych nevahala, kdyz jsem byla na praxi tak brambory doporucoval, vice brambor min masa.
|
Carrie
Člen |
# Zasláno: 22 Bře 2010 18:52
- Nahlásit
Doporučuju granule Brit care, jsou v nich i zde zminěné- ovšem SPECIÁLNÍ brambory (klasické by psi vůbec neměli).Je to špičkové krmivo vyráběné v Čechách a nedám na něd dopustit!
|
ter2010
Člen |
# Zasláno: 26 Lis 2010 11:15
- Nahlásit
Dobrý den, chtěla bych se zeptat, zda máte někdo aktuálnějsší zkušenost s First Mate?
Rozhodujeme se mezi First Mate a Arden Grange. Líbí se mi, že obě firmy mají vlastní továrnu, ale zajímalo by mě jak je to s bezpečností surovin. Četla jsem, že Arden Grange má stále stejné dodavatel a kvalita surovin je dobrá. Ale bohužel všechny recepty obsahují kukuřici, která našemu pejskovi nevyhovuje. V jedné receptuře jsou brambory 42%, což se mi zdá moc. U First Mate se mi složení líbí víc. Nevím, ale zda jsou kvalitní... Díky moc!
|
younglady
Člen |
# Zasláno: 26 Lis 2010 12:11
- Nahlásit
Tak všude v AG kukuřice není ;)
http://www.ardengrange.cz/ek1-granule-pro-psy-&-es 25-bez-kukurice.html
já mám radě AG, nevím proč, je mi prostě sympatičtější ;)
|
PeKrato
Člen |
# Zasláno: 26 Lis 2010 12:27
- Nahlásit
Já krmím štěně FM rybím a spokojenost. Jen teda je potřeba počítat s tím, že vyšší obsah vlákniny dává i o trochu větší množství bobků. Ale jinak jsem fakt spokojená, pes po FM prospívá dobře, roste vyváženě a má krásnou srst.
Taky jsem vybírala z těchto dvou značek A nakonec jsem šla do FM kvůli dodavateli
|
ter2010
Člen |
# Zasláno: 26 Lis 2010 14:50
- Nahlásit
Díky moc za odpovědi . Přesně to rybí se mi také líbí
Ano, bez kukuřice je, já jsem zapomněla napsat, že mám čivavu a u těch granulí bez kukuřice je napsáno:
"Dospělí jedinci všech plemen kromě trpasličích s normální i zvýšenou aktivitou."
|
ter2010
Člen |
# Zasláno: 27 Lis 2010 17:28
- Nahlásit
Už jsem granule objednala, díky
|
danajasa
Člen |
# Zasláno: 27 Lis 2010 21:01
- Nahlásit
V jedné receptuře jsou brambory 42%, což se mi zdá moc
A proč já pořád všude čtu že brambory jsou pro psa téměř nestravitelné?Tak v podstatě kdyby tam byla místo brambor mletá lepenka výjde to nastejno.
|
Piki
Člen |
# Zasláno: 21 Led 2011 19:41
- Nahlásit
Brambory jso nejelpším zdrojem uhlohydrátů, ale doma vařené se nedoporučují...právě proto, že ty renomované výrobci je extrudují. FM nekrmím,ale složením jsou dobré plno známých jimi krmí a psi vypadají dobře.
|
mallos
Člen |
# Zasláno: 23 Led 2011 19:43
- Nahlásit
Piki
ano FM jsou dobre, hlavne ty chemicko konzervanty se mi na nich libi...
|
mallos
Člen |
# Zasláno: 23 Led 2011 19:45
- Nahlásit
danajasa
brambory maji jedinou vyhodu napriklad oproti hnede ryzi a to je, ze na ni nejsou zadne alergicke reakce. Na druhou stranu obsahuji nerozpustnou vlakninu a stravitelnost je o dost nizsi. Kazdopadne pokud si vezmes cenu ryze a brambor je jasne odkud vitr vane...
|
daliva
Člen |
# Zasláno: 23 Led 2011 21:42
- Nahlásit
mallos
Ktere chemicke konzervanty, mallosu?
|
mallos
Člen |
# Zasláno: 26 Led 2011 06:46
- Nahlásit
daliva
difosforečnan vápenatý E450i, dříve E540...
|
mallos
Člen |
# Zasláno: 26 Led 2011 06:48
- Nahlásit
daliva
propionan vápenatý E282
http://www.emulgatory.cz/seznam-ecek?prisada=E282
|
Skye
Člen |
# Zasláno: 22 Říj 2014 11:05
- Nahlásit
Tak a teď jsem na vážkách. Co je nejlepší pro 7 měsíční štěně: K-9, Orijen, FirstMate, Artemi nebo ArdenGrange? Poradíte?
|
zbrnd
Člen |
# Zasláno: 26 Říj 2014 10:20
- Nahlásit
Skye Co je nejlepší pro 7 měsíční štěně:nekrmit ho granulema
|
ZdeNek_K
Člen |
# Zasláno: 26 Říj 2014 11:22
- Nahlásit
Samozřejmě, přirozená strava je nejlepší. Zásadně vždy z čerstvých surovin, správný poměr všech živin, vitamínů a minerálu - ovšem pozor, strava musí být pestrá - neopakující se. Po večerech je tedy nutné sestavovat receptury tak abychom dodrželi tyto podmínky a zároveň hlídat aby strava v max. měsíčním cyklu měla celkově vše v pořádku a zároveň aby docházelo k výrazným změnám ve stravě a díky tomu se udržovala bakteriologická "výbava" střev v maximální kondici - konečně imunita je na tomto značně závislá.
No a nebo se na to vysereme neboť i to čemu říkáme "sportovně" vedený pes, o gaučácích ani nemluvě, nikdy nevytíží svůj organizmus na tolik aby krmení "rozumnými" granulemi nebylo více než dostačující.
--
Pěkné jsou výsledky testů krve u psů kterým se "vaří", aneb i tvor s nadváhou může zemřít na podvýživu. Překvapí někoho že i u těch "chudáků" co žerou šrot ze supermarketu k tomu nedochází?
|
kachna_
Člen |
# Zasláno: 26 Říj 2014 12:31
- Nahlásit
ZdeNek_K
Pěkné jsou výsledky testů krve u psů kterým se "vaří", aneb i tvor s nadváhou může zemřít na podvýživu.
důkazy, odkazy?
|
ZdeNek_K
Člen |
# Zasláno: 26 Říj 2014 12:43
- Nahlásit
kachna_
Bohužel, nemám. Osobně jsem dělal "průzkum" mezi několika veterináři. Vzhledem k tomu že nemám žádné "jméno" tak je zbytečné to zveřejňovat. Ověřit si to ovšem můžete sami, odběr krve je sice drahý ale co by chovatelé pro svého miláčka neudělali. Cena odpovídá jednomu až dvou kousků "nezbytného" vybavení psa z butiku ... .
|
birma
Člen |
# Zasláno: 26 Říj 2014 18:38
- Nahlásit
ZdeNek_K
nechávám relativně pravidelně dělat rozbory abych věděla, jak jsou na tom játra, ledviny apod. a vychází mi to stále dobře. Dělat jednotlivý prvky mi přijde jako vyhazování peněz, protože podle mě stav v krvi je ovlivněnej tak maximálně posledníma dvěma jídlama a o celkový vyváženosti nevypovídá zhola nic. To, co nechávám zkoumat vychází vždycky dobře, přestože rozhodně nekrmím podle měsíčního jídelníčku, tabulek a s váhama v ruce. Ostatně kdo tak krmí sebe a svoji rodinu? Nebo náš zdravotní stav narozdíl od psů nezávisí na tom, co jíme? Na oboje (tedy krmení psů i své) stačí podle mě selský rozum a základní znalosti.
|
davidkova renata
Člen |
# Zasláno: 27 Říj 2014 08:53
- Nahlásit
ZdeNek_K
Pěkné jsou výsledky testů krve u psů kterým se "vaří", aneb i tvor s nadváhou může zemřít na podvýživu. Překvapí někoho že i u těch "chudáků" co žerou šrot ze supermarketu k tomu nedochází?
no nevim..ve skupinách o normálnim žrádle ))) se tohle probírá taky docela často a kupodivu maj opačný zkušenosti..krev je v poho nebo se zlepšila
|
ZdeNek_K
Člen |
# Zasláno: 27 Říj 2014 09:50
- Nahlásit
Já to bral čistě statisticky, další věc je přání/víra a realita - tedy testy. Granule nejsou nejlepší možné řešení ale jsou plně dostačující. Pokud nedostačují tak problém je pes a je otázka zda má smysl takového jedince držet při životě. Aby nedošlo k nedorozumění, plně chápu že majitel chce svému psu pomoci ale měl by si také uvědomit že drží naživu jedince který je životaneschopný a tedy ho nemnožit.
|
ssshhhhh
Člen |
# Zasláno: 27 Říj 2014 11:57
- Nahlásit
Co se týče krmení psa například jen rohlíky nebo chlebem, tak věřím, že tam budou na tom lépe i ty granule ze supermarketu.
Jinak ze svých zkušeností a od známých jednoznačně domácí strava vítězí.
A když už nic jiného, tak to co mi vyleze ze psa poté co sežere granule (hromada rozplizlého humusu) se nedá srovnat s tím, co z nich vypadne po syrovém masu (pár malých pevných bobečků téměř bez zápachu). Navíc po jakýchkoliv granulích hrozně prdí, to po mase vůbec ne.
A to, že granule udrží při životě zdravého jedince, nesvědčí podle mě o ničem.
Moje čtrnáctiletá kočka je celý život na supermarketových granulích, do loňska zcela zdráva. To ovšem neznamená, že granule jsou to kvalitní, kvalitní je ta kočka jakožto jedinec.
A ona připomínka o udržení na živu toho kterého jedince a jeho množení/nemnožení se hodí pro zcela jiné téma.
|
birma
Člen |
# Zasláno: 27 Říj 2014 13:23
- Nahlásit
ZdeNek_K
Granule nejsou nejlepší možné řešení ale jsou plně dostačující
to ano, pravděpodobně by plně dostačovaly i jako výživa pro lidi - taky si doma chroupáte granule s tím, že plně dostačují a tudíž vám normálního jídla netřeba?
Plně dostačující je spousta věcí pro psy i pro lidi. Pevně doufám, že ti, kdo mají rádi své psy se s pouze dostačujícím nespokojují a snaží se o to, aby pes na tom, čím je krmen nejen přežil, ale i byl zdravý a chutnalo mu to. Stejně tak, jako když se zvládne vyprázdnit během pěti minut procházky, ho neodsoudí ke třem pětiminutovým procházkám denně na zbytek života, protože to je prostě dostačující.
|
kachna_
Člen |
# Zasláno: 27 Říj 2014 13:26
- Nahlásit
Já bych to viděla tak, že psa je možné nakrmit dobře nebo špatně, ne granulema nebo masem nebo konzervama.
ZdeNek_K
hele a ty věříš na to, že veterináři rozumí výživě? (existenci výjimek uznávám )
|