Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Chov psů, chovatelství / granule FirstMate
. 1 . 2 . 3 . >>
Autor Zpráva
Zuzana T
Člen
# Zasláno: 9 Čen 2008 12:22
- Nahlásit

Možná to tu někde v tématech už bylo,ale nanašla jsem to:
Ráda bych znala váš názor na tyto granule.Věčnost krmím Pro Plankou,ale teď mám nové štěně goldena / 3 měs./.Je doveženo ze zahraničí a zatím je na krmivu od chovatele Satisfaction.Až ho skrmíme,tak se rozhoduji - co dál.
Goldeni mají problém s rychlým a někdy nestejnoměrným růstem především dlouhých kostí.Je tu někdo se zkušenostmi s tímto krmivem u mladých psů velkých plemen? Díky předem.

borderojd
Člen
# Zasláno: 9 Čen 2008 12:29
- Nahlásit

ahoj mi mámefirstmate rádi, ale je fakt že nemám psa velkého plemene spíš středního. Já osobně bych doporučila podívat se na jejich stránky případně se obrátit naporadnu aby ti vybrali vhodné krmivo, můžeš to skusit a když to nebude vyhovovat, tak přejít na něco jiného

Dasha
Člen
# Zasláno: 9 Čen 2008 12:44
- Nahlásit

Zuzana T
já FM krmím labíka, konkrétně FM Lamasco. Ale on už je dospělák, je mu 6 let a je hoooodně aktivní, v kondici, tak proto to Lamasco. Kamarádka FM krmí 2 borderky( jedna cca půl roku, druhá asi rok a půl) a taky je spokojená. Ale chce to prostě vyzkoušet.

reneeska
Člen
# Zasláno: 9 Čen 2008 12:49
- Nahlásit

někdo říkal že právě pro ty velký plemena nic moc, nevím, já mám střední a krmíme FM a naprostá spokojenost.

daliva
Člen
# Zasláno: 9 Čen 2008 12:52
- Nahlásit

Krmím FirstMate už čtvrtým rokem (obří plemeno) a velká spokojenost - psíci všech věkových kategorií nadšeně dlabou, jsou v dobré kondici, mají krásnou srst a my z nich máme radost.
Pro štěně doporučuji FM LargeBreed Puppy a od 7 měsíců přejít na Lamasko.

Zuzana T
Člen
# Zasláno: 9 Čen 2008 12:53
- Nahlásit

Dasha
No také bych to ráda vyzkoušela,jenže oni pro puppy dělají jen balení po 18ti kg,což je navyzkoušení moc.Navíc nechci nejak experimentovat,když to není dospělák,ale mimčo.

bsn
Člen
# Zasláno: 9 Čen 2008 12:56
- Nahlásit

Také krmíme FM již delší dobu- máme střední pl.bereme lamasko a pro seniory - velká spokojenost

Zuzana T
Člen
# Zasláno: 9 Čen 2008 13:13 - Změnil/a: Zuzana T
- Nahlásit

daliva
Super,ty máš přesně zkušenosti,co potřebuji.Mě to doporučila kamarádka,která má eshop a říká,že se na FM dost přechází.Hlavně mě zajímá,jestli po FM nerostou štěňata příliš do výšky?

Barča MSC
Člen
# Zasláno: 9 Čen 2008 13:20
- Nahlásit

Mám psi velkého plemene.. staršího krmím FM 4,5 let:: mladšího od jeho dovozu, tj. 2 roky!! Nemáme problém je možnost střídat "příchutě" pokud je pejsek babra v jídle jako náš, jsou to kvalitní granule a pokud by jsi potřebovala cokoliv poradit, klidně se ozvi a řeknu vše, co vím!! Samozřejmě uslyšíš i spoustu tlachů o špatnosti a nevím čem, ale z mé zkušenosti s zukušeností "lidí co mají FM také" max spokojenost..

Zuzana T
Člen
# Zasláno: 9 Čen 2008 13:23
- Nahlásit

Barča MSC
S chutí problém nemáme - štěně se chová při jídle jako bagr - v životě jsem takhle konzumovat granule neviděla..Přečetla jsem si o FM kde co,ale zkušenosti chovatelů jsou vždycky nejlepší.Asi do toho jdu.

borderojd
Člen
# Zasláno: 9 Čen 2008 13:24
- Nahlásit

já si myslím, že jsou snad i sedmikilovky nebo tak, koukala si přímo na stránky fm? a třebas by se i s nima dalo nějak domluvit když jim popíšeš situaci.

Zuzana T
Člen
# Zasláno: 9 Čen 2008 13:32
- Nahlásit

borderojd
Bohužel nééé,LB i Lamasco jen 18.18 kg.

Mmartin
Člen
# Zasláno: 9 Čen 2008 13:42
- Nahlásit

Zuzana T
Já krmím labíka Borůvkama od FM a maximální spokojenost... Krmil jsem od mala proplankou, pak pár měsíců šlápnutí vedle s Royalem a poté Orijen. Už po tom orijenu byl pes jako vyměněný a přechod na FM byl další skok nahoru - srst, aktivita, ...

Barča MSC
Člen
# Zasláno: 9 Čen 2008 13:46
- Nahlásit

Zuzi.. můžeš mi popsat tvou situaci nějak konkrétně do mailu?? pomůžu a doporučím co půjde k Tvému psíčkovi nejlépe a samo napíšu i možné negativa atd.
Pokud tedy poradit chceš.. jinak nenutím.. granule je možné u mě brát neb co je dobré pro mé pesáky se nebojím nabídnout i jiným, takže myslím, že po 4,5 letech ti můžu odpovědět::

a případně dle bydliště atd doporučit člověka co ti granule doveze až domů a dál pomůže..

Zuzana T
Člen
# Zasláno: 9 Čen 2008 13:52
- Nahlásit

Mmartin
Orijen je výborný,ale pokud je pes hodně temperamentní,tak po Orijenu je z něj raketa!A také se po něm dost přibírá,je super pro nežravce.

Zuzana T
Člen
# Zasláno: 9 Čen 2008 13:54
- Nahlásit

Barča MSC
JJ napíšu,večer z domova.Hoď mi se tvůj mailík,sím.A děkuji předem.

daliva
Člen
# Zasláno: 9 Čen 2008 16:17
- Nahlásit

Zuzana T
Zuzano, FM právě štěňata do výšky nežene. A kdybys měla pocit, že ti roste moc rychle (někdo to má dáno i geneticky), klidně přejdi na Lamasko dříve (teď jsem to u jednoho importovaného mimča udělala a v pohodě, všichni se nás na cvičáku ptali, čím krmíme ).
Ještě k tomu pro retrívra doporučuji kloubní výživu, máme skvělou zkušenost s Articanem, který působí i jako ochucovadlo, + vit. C (min.500mg denně).

Barča MSC
Člen
# Zasláno: 9 Čen 2008 16:59
- Nahlásit

Zuzko můj mail nadješ na našem webu www.alexapepee.cz

Mmartin
Člen
# Zasláno: 9 Čen 2008 17:12
- Nahlásit

Zuzana T
Ano, já mám temperamentního psa a je fakt, že po orijenu z něj byla raketa... Ovšem po přechodu na borůvkový FM přeřadil na druhou kosmickou rychlost... Ale mně to vyhovuje...

Zuzana T
Člen
# Zasláno: 9 Čen 2008 18:30
- Nahlásit

daliva
Tak to je super.Kloubní výživu Artican dávám štěňatům i ze svých odchovů od 1 měsíce života do 1 roku.Mám s ním skvělé zkušenosti a nedám na něj dopustit.Své dospělé čubině ho dávám dvakrát ročně.Vit.C jsem nyní malé také nasadila- ikdyž se říká,že je to nesmysl,na vytáčivost tlapek to vliv má.Takže zkušenosti máme stejné.

Zuzana T
Člen
# Zasláno: 9 Čen 2008 18:47
- Nahlásit

Mmartin

zwergpinscher
Člen
# Zasláno: 9 Čen 2008 22:14
- Nahlásit

Zuzana T
Ahoj chci se zeptat, jake cecko psum pridavate? doporucuje se Ester, ale neni az tak k sehnani spis pres net nez v lekarne...
Jinak C urcite neni blbost, protoze ma velmi dulezity vliv na syntezu kolagenu...to ze se do vetsiny granuly nepridava je vec jina

Zuzana T
Člen
# Zasláno: 10 Čen 2008 07:02 - Změnil/a: Zuzana T
- Nahlásit

zwergpinscher
Jsem ráda,že také někdo v Čechách má na Vit C pozitivní názor.Dávat céčko mám od zahr.chovatelů goldenů.Já dávám lidský Celaskon 100 mg.Myslíš,že je nějaký rozdíl mezi lidským a tím pro zvířata?Daliva, myslím psala dávat 500mg,ale vím,že pes neumí odbourat Vit c jako člověk,tak dávám 100mg jako dítěti do 15ti kg váhy/ moje čubina má 3.5 měs a váží kolem 12ti kg/.

daliva
Člen
# Zasláno: 10 Čen 2008 07:53
- Nahlásit

zwergpinscher
Doporučuje se dávat céčko s postupným uvolňováním (Ester C, Cetebe), právě kvůli tomu odbourávání - nepřekyseluje, a skutečně velké dávky - v době překotného růstu (4-7m) dávám i 1000mg, vím o chovatelích, kteří při růstových obtížích dávají i 1500mg (i více, ale to jsem nikdy nezkoušela). Určitě to není hloupost, jak kvůli syntéze kolagenu, tak kvůli imunitě...

Barča MSC
Člen
# Zasláno: 10 Čen 2008 09:08
- Nahlásit

Naprosto souhlasím s podáváním Céčka psíčkům:: moji kluci ho dostávají také, stejně jako pangamin... Faktem je, že nedávám C denně, ale dle uvážení - přesto si myslím, že je vhodným doplňkem stravy!

zwergpinscher
Člen
# Zasláno: 10 Čen 2008 12:07
- Nahlásit

Zuzana T
Jak pise daliva ten rozdil prave je ohledne toho prekyseleni a tech 500 mg je prave nejak jako minimum.
Tu to pise i pan MVDr., ktereho mimochodem vsichni moc chvali (mimo jine odbornik na homeo...)
je to v diskuzi uz vicekrat ale pamatuji si tohle, na strance odpoved pro LIBA z 5.6. dotaz
http://www.deutsche-dogge.cz/bonoda/poradna.html

Jinak na strance jsou pekne rozhovory z rozhlasu, muzes si udelat alespon hruby prehled na co se divat u granuli atd.

Pro nas uz jsou teda asi trictvrte roku nejlepsi granule maso

Zuzana T
Člen
# Zasláno: 10 Čen 2008 12:20
- Nahlásit

zwergpinscher
masíčko,jo- no to já mám také ráda.Kolikrát jsem si říkala,že kdybych se cpala granulkami - přesně podle tabulek,tak jsem holka jako lusk,ale takhle po masíčku a jiných dobrotkách....
Ale jo,vaření je určitě pro psíky prima,ale musíš být znalá,co přidávat,v jakém poměru atd.Přiznám se,že granule jsou pohodlnější.Jsme dost často na cestách v karavanu a krmení granulemi je k nezaplacení.

zwergpinscher
Člen
# Zasláno: 10 Čen 2008 12:29
- Nahlásit

Zuzana T
Jo tak na cesty atd taky granule...ale jinak my nevarime, mame syrove a ty vyvazenosti pomeru nejsou az tak relevatnti jak je proklamovano vyrobci granuli a jejich prodejci- veterinari...ale to uz je kazdeho vec ze jo
Tak at se pesanovi dari

zwergpinscher
Člen
# Zasláno: 10 Čen 2008 12:33
- Nahlásit

uz si nepamatuji co vsechno, ale fajn info jsou v diskuzi krmeni psa klasickou stravou, i pro lidi co krmi granule se tam da ziskat dost info o dobrych vecikach co psum pridavat
Jinak nevim jestli davas, ale pangamin je super, levny a prirodni Bkomplex, ve velkych davka ma udajne i nejaky antiprazatarni ucinek nevim no
My mame obojky kiltix a scalibor, takze nemuzu posoudit, ale panganim a cesnek psi papkaji, takze mozna to pomaha, klistata nemame

zwergpinscher
Člen
# Zasláno: 10 Čen 2008 12:37
- Nahlásit

Jinak se divam ze na zacatku jsi se ptala na FM granule, no ja zkusenost nemama a info jsou ruzne, ale myslim si (podle toho jak uz se delsi dobu o granule zajima) ze jsou dobry, ale vsechno je fakt individualni.
Obence u nas proklamovane Pro Planka (tou jsme krmili ( kdysi), RC, Hills a Eukanuba nejsou nic extra za ty penize.

Mozna fajn jsou
Orijen
Canidae
i snad Trainer Fitness,
FM a nove se do CR zavazi granule s velmi dobrymi referencemi z USA testu kvality.....(kdyz das na strance FM nekde jako seznam dobrych znacek tak tam nektere jsou)
Timberwolf (znama se vyjadrila, ze si mysli ze to budou jedny z nej co u nas budou k dostani, ona je analytik potravin tak ji celkem verim....)
maji je na www.carlai.eu
i jinde ale drazsi

. 1 . 2 . 3 . >>
Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání