Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Chov psů, chovatelství / granule FirstMate
<< . 1 . 2 . 3 . >>
Autor Zpráva
Zuzana T
Člen
# Zasláno: 10 Čen 2008 12:48
- Nahlásit

zwergpinscher
tvému/tvým také

daliva
Člen
# Zasláno: 10 Čen 2008 13:05
- Nahlásit

zwergpinscher
K tomu Pangaminu - taky dáváme celoročně (buď verzi Bifidus nebo Aktiv) a máme jeden Kiltix na 3 psy (bohužel, nemůžeme dát obojek každému, protože některým je i ta největší velikost malá a navzájem si to sundavají). Na všech nacházíme klíšťat stejně (minimum), ale nevím, jestli za to může právě Pangamin...

Danča
Člen
# Zasláno: 10 Čen 2008 19:13
- Nahlásit

Zuzana T
Ahoj, my jsme krmili FM cca rok, byli to jediné granule, co náš pes žral, ale po delší době jsem musela přidávat něco chutného k tomu např. tuňáka, tvaroh, nastrouh. mrkev atd., samotné už to nechtěl. Kromě velmi velmi časté stolice, vypadala sice dobře, ale byla nedměrně častá, mu to kupodivu svědčilo.
Ale doporučuji zkusit Artemis
Je to nové holistické krmení a např. CHS Artemis Golden Retriever si tohle krmení moc pochvalují. Jukni na to, určitě to stojí za shlédnutí.

Barča MSC
Člen
# Zasláno: 11 Čen 2008 07:55
- Nahlásit

Danči.. možná stačio změnit řadu, zkombinovat chuť a zeptat se těch, co rozumí tomuto krmivu na možné "obohacení" pro pesáka:: existuje spousta možností jak pesákovi jídelníček zpestřit daným krmivem! Atd stolice.. na počátku je vždy zvýšená potřeba na záchod chodit neb se organismus musí vyčistit, ale následně je to ok..
Můj starší pes kadí 2-3 denně a mladší také, max jde jednou navíc, ale hoviša mají pevné, bez průjmu, bez problematických příznaků trávení jako je krev, zvýšená hlenovitost atd... prostě v pohodě a je zcela jasné, že když krmím 2x denně / ráno a večer/ , tak pes musí minimálně 3x denně jít jelikož trávící systém má jistou funkčnost.. tj. po natrávené večeři jde ráno, po natrávené snídani jde jak přijdu z práce a jelikož střeva fungují dobře, tak cyklus je zachován tak, že i večer se snaží pes vyprázdnit, aby neměl večer "těžko v bříšku"::

Ale jinak na krmivo Artemis jsem slyšela taky dobré slvoa, ale i negativa.. jako na vše bych řekla...

reneeska
Člen
# Zasláno: 11 Čen 2008 08:37
- Nahlásit

Já na FM nedám dopustit, i když teď přecházím konečně na masíko, ale FM si nechám na cesty a tam, kde to maso prostě nebude možný vzít. Pokud mi budou žrát po masu nějaký granule, věřím že to budou FM, protože po těch se můžou utlouct.

Ad bobky, taky jsem ten problém měli, ale stačilo snížit dávku o kapku a bylo to hodně znát, prostě nad míru si už z toho psice nic nevzala a jen to prošlo traktem. (Po poradě ve FM poradně)

Ad přídavky ke granulím, jak si to člověk udělá, tak to má, buď sežere, nebo nežere (u štěnda je to jiný, to papat musí)

Zuzana T
Člen
# Zasláno: 11 Čen 2008 08:43
- Nahlásit

Myslím,že žádné krmivo není dokonalé a hlavně universální pro každého.
Barča MSC
Ještě mám Barčo otázku - vždycky se říkalo,že pes brambory nestráví a vyloučí je takřka ve stejném stavu,jak je pozřel.Jakou funkci tedy plní u těch ultrapremiovek potato and fish?Dík.

zwergpinscher
Člen
# Zasláno: 11 Čen 2008 08:44
- Nahlásit

Danča
Artemis zajimavy, slozeni vypada dobre....teda ale cena poverne vysoka, zvlast za male baleni.
To ten timberwolf je na tom slozenim podobne a cena je preci jen o neco nizsi
daliva
jo tak mi teda mame obojek na kazdeho psa (ac maji pet kilo) akorat zatim necele dvou kilove stene ho ma teda hoodne velky a pangamin davame ve velkych davkach a zatim od nasazeni oboju zadne kliste!! a uz to bude tak druhy mesic, takze dobry.
Mame dva kiltixi, treti scalibor. Jestli se scalibor osvedci beru pristi sezonu ten, protoze nesrdi a navic je i proti pakomarum
Panganim se nam podarilo koupit tu
http://dromy.ic.cz/pangamin.html
coz se nam fakt vyplati, a pangaminujem i mi s pritelem

zwergpinscher
Člen
# Zasláno: 11 Čen 2008 08:45
- Nahlásit

Zuzana T
S brambory se to ma udajne tak, ze jsou dieteticky velmi vhodne, tudiz se pridavaji prave do ruznych i hypoalergenich krmiv a kdyz je podava doma, tak nejlip dobre rozmackane, resp. az na kasi a je to pak pry ok

zwergpinscher
Člen
# Zasláno: 11 Čen 2008 08:46
- Nahlásit

reneeska
tak at pesanum maso chutna
FM vyzkousene nemam jak jsem psala, ale ultraprem mam doporuceno z hodne stran

Barča MSC
Člen
# Zasláno: 11 Čen 2008 08:47
- Nahlásit

reneeska.. přesně tak, stačí i o kapánek snížit dávku - neznatelně pro tebe, ale znatelně pro psa a je vše ok:: souhalsím naprosto!!

Zwerg... pangamin je super věc a myslím, že tím rozhodně nic nepokazíte :: ani na soobě..cha chááááá

petrpajdal
Člen
# Zasláno: 11 Čen 2008 21:35
- Nahlásit

Barča MSC
Jojo, mě ani tak nemusíš říkat jak to chodí..jsem docela u zdroje, taky jsem měla díky tomu s FtM velkou trpělivost...musím říct, že se ale vyplatila, je fakt, že mu to nějakou dobu fakt svědčilo, sice chodil až 5x denně, což se mi zdá prostě moc, ale hovňousky měl kompaktní, takže jsem to začala přehlížet. co se týče příchutí u našeho psa nic moc nezabíralo..je to rozmazlenec, který ví, že když nebude, my se postáráme o něco jiného a lepšího), zkoušeli jsme i borůvky od FM, ale nic..zabral až olivový olej nebo různé potraviny vmíchané do granulí.. Nakonec nám ale strašně zhubl a celkově nebyl v dobré kondici. Nasadili jsem dlouho očekávaný Artemis a nemůžu si ho vynachválit, protože pes žere, jak nikdy..dokonce i s chutí snídá a poté i s chutí večeří, zní to asi divně, ale já z toho mám svátek)
Jinak ne všem se zavděčíš, to je jasný a je to tak se vším, tím spíše u krmení. Ale co se týče chutnosti prostě nevěřím, že existuje pes, co to nežere a jak to psům svědčí, to je asi individuální, jinak složení je fakt super a těžko hledat na našem trhu konkurenci myslím.

zwergpinscher
cena je za složení velmi přijatelná. Pokud někdo krmí paznehty typu Eukanuba za nehorázné prachy, cena za složení artemisu je směšná)
ale chápu, že ne každý chce rvát tolik peněz do krmiva

zwergpinscher
Člen
# Zasláno: 11 Čen 2008 21:41
- Nahlásit

petrpajdal
no ja krmim maso a Eukanubu radeji nekomentuji....a psala jsem ze slozeni Artemisu vypada dobre.....

petrpajdal
Člen
# Zasláno: 11 Čen 2008 21:43
- Nahlásit

zwergpinscher
ajaj, já vím, to jen k té ceně víš...no a kolik tě stojí Eukanuba? neřekla bych, že o moc méně..

zwergpinscher
Člen
# Zasláno: 12 Čen 2008 08:18
- Nahlásit

No ja tim myslim jako ze Eukanuba je dle meho nazoru (spolu s dalsimi proklamovanymi u nas zauzivanymi tremi znackami ) dost spatne kvality za hooodne penez.
A ten Artemis se mi libi, jen jsem psala, ze takhle "hezke" slozeni maji i ty Timberwolfy a vychazeji i snad o neco lepe na cene.
Jinak Artemis neznam tak nemuzu soudit, ale dobre vypada. Uz dobry?
Ja Eukanubou nikdy nastesti nekrmila, ale myslim ze jsme si zkazili psa na Proproplance.... (

Zuzana T
Člen
# Zasláno: 12 Čen 2008 08:22
- Nahlásit

Máte ,prosím,někdo tip na Ester C - na netu jsem zatím našla jednu makrobiotickou prodejnu ,kde ho mají.U eshop lékéren jsem ho nenašla - Díííík.

zwergpinscher
Člen
# Zasláno: 12 Čen 2008 08:26
- Nahlásit

maji ho na holisticshop.cz
ale i jinde jsem ho pred nejakou dobou nasla
http://www.lekarna.cz/swiss-ester-c-500mg-echinace a-tbl-30-1/
http://www.001shop.cz/Ester-C-Plus-1000-mg

Montik
Člen
# Zasláno: 12 Čen 2008 08:28
- Nahlásit

Já ho koupila i normoš v lékárně..je to od Swissu myslím...

Zuzana T
Člen
# Zasláno: 12 Čen 2008 08:39
- Nahlásit

zwergpinscher
Montik
Díky

Saita
Člen
# Zasláno: 12 Čen 2008 17:39
- Nahlásit

zwergpinscher Já věřím že Timberwolf jsou dobré granule ale bohužel stále nejsou k dostání. Mám už je dlouho v merku, vím že tu byly ale pak se přestaly dovážet, na podzim minulého roku se na jedněch stránkách objevilo že v listopadu by se měli objevit, později bylo napsáno v lednu. Potom jsem v časopise narazila na ty stránky na které jsi sem dávala odkaz, hned jsem si tam objednala ale termín předpokládaného dodání se opět neustále prodlužuje, naposledy byl zmiňován květen, už je červen a stále nic. Zajímalo by mě kde je pořád problém?
Ty granule Artemis vypadají zajímavě asi zkusím koupit a uvidím jak budou pejsanům chutnat.

zwergpinscher
Člen
# Zasláno: 13 Čen 2008 10:37
- Nahlásit

Saita
Jo slysela jsem ze to nejak vazne....nevim proc, nejak jsem to zatim nezjistovala, ja krmim maso, ale chtela jsem nejake hodne kvalitni granule tak na cesty apod. tak jsem si rikala ze prubnu ty t-wolfy, ale kdyz rikas ze stale nejsou....tak si pockame a mozna zkusime ten Artemis, ale k Artemisu jen tak mimochodem cituji:_"[i]

zwergpinscher
Člen
# Zasláno: 13 Čen 2008 10:38
- Nahlásit

Tak ted cituji
Artemis vypada dobre, jen to s tim cerstvym masem bude trik jak dostat
>maso v surovinach dopredu. Kdyz se da cerstve maso tak ma cca 70% vody
>aoproti obili ktere ma tak 5%. No pak se to vysusi a pomer se obrati:-/ to
>delaji vyrobci casto

Danča
Člen
# Zasláno: 13 Čen 2008 14:12
- Nahlásit

zwergpinscher
jejda, tak to soráč, špatně jsem to přečetla a pochopila jako tak, že krmíš masem a k tomu Eukanubou, proto můj výrok nekomentuješ...tak to jsme spolu za jedno. Timbrwolf, přítel byl na výstavě chov. potřeb kde mimochodem měli i toto a vážně o něm uvažujeme do našeho schopu...jsou také zajímavé..

S tím čerstvým mase to není trik, pak napíšu jak je to u artemis, spěchám...pá

zwergpinscher
Člen
# Zasláno: 18 Čen 2008 14:34
- Nahlásit

Danča
cekam cekam ale nic ??

Danča
Člen
# Zasláno: 18 Čen 2008 14:55
- Nahlásit

Oje, zapoměla jsem na tuhle diskuzi, tak tedy:
Artemis nezaměňuje termín (čerstvé maso) a (s původním obsahem vody). Artemis používá obojí, jak čerstvé maso, tak masovou moučku a to nejvyšší kvality.
Je pravda, že výrobci různých krmiv uvádějí, že jejich granule obsahují 30% čerstvého masa, ale ve skutečnosti těch 30% je na 100g granulí, ve výsledku to vychází na 6g sušeného masa.!

U Artemisu je použito na 100g granulí 59g sušeného masa a těchto 59g sušeného vzniklo ze 300g čerstvého masa. Dá se říci, že v krmivu je hodnota čerstvého masa 300%.

Barča MSC
Člen
# Zasláno: 18 Čen 2008 15:55
- Nahlásit

Zwer.. nemůžeš počítat s granulemi Timberwolf, když nikdo neví, kdy vůbec přijdou:: čekat tak na každou dodávku a měnit psíčkovi co prá měsíců žrádlo, by mě asi šlak trefil..

petrpajdal.. já tě rozhodně enpřesvědčuji o genialitě granulí, jen si myslím, že FM jsou prostě dobré..nic více nic méně:::Artemis grnaule neznám -slyšela jsem dobré i zlé, jako vždy

malekuratko
Člen
# Zasláno: 18 Čen 2008 21:15
- Nahlásit

Zuzana T
ohledně brambor, jsou opravdu pro psa nestravitelne pokud jsou podavany ve studene forme! v pripade ze ma pes GI potize (zvraceni ci prujem) se doporucuji podavat v kombinaci napr s rybou, ale pouze teple! jinak dochazi k reakci a nemohou byt organismem vyuzity.
ohledne stolice, vic jak 2-3x za den neni moc normalni, nejspis ma velky prijem potravy nebo obsahuje krmivo hodne vlakniny.
pokud jde o nas nam FM nesedli, ale po pravde jednomu mojemu psu nesedne od mala snad nic a druhej prechazi ze zradla na zradlo beze zmeny...

malekuratko
Člen
# Zasláno: 18 Čen 2008 21:17
- Nahlásit

malekuratko
samo teple brambory doma uvarene, ty v granulich nejspis budou nejak extrahovany, takovou kukurici pes taky nestravi a najdete ji snad u vsech granuli...aby ste je neohrivali

sarax
Člen
# Zasláno: 19 Čen 2008 00:36
- Nahlásit

Dá se říci, že v krmivu je hodnota čerstvého masa 300%.

takže těmahle granclema má pes víc masa jak v mase..

Mel
Člen
# Zasláno: 19 Čen 2008 08:08
- Nahlásit

sarax
takže těmahle granclema má pes víc masa jak v mase..
týýý vado, tak to beru - a to se vyplatí

Zuzana T
Člen
# Zasláno: 19 Čen 2008 08:52 - Změnil/a: Zuzana T
- Nahlásit

malekuratko
Takže brambory na kaši v případě zvracení?Zajímavé.Já se zatím spoléhám na Smectu.
FM LB Maitenance jsem objednala,tak uvidíme,jak to malé pojede.Nemusí to být ono,ale že by to nežrala strach nemám,ta " spase" absolutně všechno.Už jsem se naučila speciální chvaty,jak jí venku čapnout vyrvat nepoživatelné a bohužel i "poživatelné" věci z tlamky.

<< . 1 . 2 . 3 . >>
Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání