| Autor |
Zpráva |
misenka1
Člen |
# Zasláno: 5 Úno 2008 17:06
- Nahlásit
sarax
ty chodis do Grebovky?Ze sme vas tam este nestretli.
|
sarax
Člen |
# Zasláno: 5 Úno 2008 17:13
- Nahlásit
misenka1
nechodím to mám celkem daleko doražte do Modřan-Trinča si s Maxem??pohraje
|
radkah
Člen |
# Zasláno: 5 Úno 2008 17:25
- Nahlásit
misenka1
já tam chodím s dogou modrou a malou, ušatou kříženkou....co máš za psa?
|
zelmont
Člen |
# Zasláno: 5 Úno 2008 18:11
- Nahlásit
Konečně to vzal někdo za ten správnej konec. Pes přece patří k boudě na řetěz.
|
misenka1
Člen |
# Zasláno: 5 Úno 2008 19:04
- Nahlásit
sarax
tak to neni problem..dohodnut sa mozme..ten by to urcite uvital taku fesandu..
|
misenka1
Člen |
# Zasláno: 5 Úno 2008 19:07
- Nahlásit
radkah
jeje a co su tie bodky? mam staforda
|
radkah
Člen |
# Zasláno: 5 Úno 2008 20:19
- Nahlásit
misenka1
Bodky?-ztratila jsem se překladu
|
misenka1
Člen |
# Zasláno: 5 Úno 2008 20:42
- Nahlásit
radkah
tecky...
|
Mucholabka
Člen |
# Zasláno: 6 Úno 2008 09:31
- Nahlásit
Pište prosím na mé stránky do návštěvky www.apbt.cz dotazy na poslankyni.
|
blanulinka1
Člen |
# Zasláno: 6 Úno 2008 12:25
- Nahlásit
hruď paní poslankyně
|
Dines
Člen |
# Zasláno: 6 Úno 2008 12:34
- Nahlásit
blanulinka1
Hezký tetování
Já má bojovýho pudla a pukníra....a určitě by každýho na potkání sežrali - soudě podle skákání...
|
Silwuska
Člen |
# Zasláno: 6 Úno 2008 14:04
- Nahlásit
Definuje sa aj toto ako "skakanie"
alebo aj "sedenie" je agresivita??
|
Dines
Člen |
# Zasláno: 6 Úno 2008 14:10
- Nahlásit
Silwuska
Hustýýýý, jaks ho to naučila?
|
KatkaLip
Člen |
# Zasláno: 6 Úno 2008 14:22
- Nahlásit
Navrh je sice dost nestastne formulovany (treba to skakani ), ale rozhodne stoji za uvahu. Pokud jsem to dobre pochopila, rozeslala ho odbornikum, aby ji pomohli defnovat nebezpecne psy a vyjadrili se k nemu, coz mi pripada jako velmi rozumne reseni.
Vam se nikdy nestalo, ze vam psa, jine zvire nebo nedejboze dite napadl jiny agresivni pes? Coby jezdec na koni v prazske Sarce jsem byla opakovane svedkem utoku psu nejen na kone, ale i na ostatni lidi. Pokud je nevychovany jezevcik, je to jeste celkem sranda, ale pokud pitbul... svoboda jednoho konci tam, kde zacina svoboda druheho a ja jsem plne pro, aby si toho byli majitele psu (nejen tech nebezpecnych) vedomi. Naskakuje mi husi kuze, kdyz vidim silejiciho psa za plotem pri predstave, ze se nedopatrenim dostane ven a zautoci. Jednou se to stalo moji zname a dopadla dost spatne. Nevidim nic spatneho ani na tom, aby si podobne psy mohl porizovat jen clovek zodpovedny a proskoleny. Ono pak ve finale ta spolecnost bude mnohem pratelstejsi, kdyz psy nebude chovat kdejaky debil, ktery nam normalnim s vychovanymi psy nebude kazit povest.
|
Silwuska
Člen |
# Zasláno: 6 Úno 2008 14:27
- Nahlásit
Dines
To tak nejak prislo samo...je to hrozny lenivec, a zistil ze pri povele popros sa moze opret o chvost...a potom zistil ze si moze aj sadnu
|
Mucholabka
Člen |
# Zasláno: 6 Úno 2008 18:50
- Nahlásit
blanulinka1
tak ta kérka je krásná, já pořád ještě nemám návrh, co si nechám udělat, už abych vzala tužku do ruky
KatkaLip
Prosím tě, a kolikrát tě ten pitbull napadl? Já už psy napadené měla, sama mám pitbully, a přesto mě pitbull nikdy nenapadl, byla to fena CC, ovčáci, roťas a vždy v souvislosti s ožralým nebo retardovaným sociálně nepřizpůsobivým majitelem.
Proč bych měla být postihována za to, že mám rasu, která se mi líbí, a že ji mám proto, že s ní chci cvičit a sportovat a rozvíjet ji? Kvůli velké hlavě mojeho psa?
Kolik případů napadení tosou znáš? A kolik případů napadení ovčákem?
To si piš, že moji psi za plotem skáčou a štěkají, a dělat to budou. Jsou na svém vlastním pozemku a nevím, proč by to nemohli dělat.nam normalnim s vychovanymi psy nebude kazit povest.
Takže my s pitbullama je máme nevychované a jsme nenormální? Nebo jak to mám chápat?
Jsem za omezení chovu, jsem za různé formy omezení, ale proč bychom toho nemohli dosáhnout pozitivní motivací? Proč to musíme dělat formou genocidy?
|
drakka
Člen |
# Zasláno: 10 Úno 2008 15:53
- Nahlásit
myslim si ze definice 'nebezpecneho psa' je prilis problematicka na to, aby se to dalo nejak uzakonit. je fakt, ze vetsinu pokousani maji na svedomi nemecti ovcaci a nebo jezevcici (nekde jsem cetla nejakou statistiku), zrejme ale proto, ze jich je vsude fakt hodne a vetsina majitelu se jim ani zbla nevenuje. Na druhou stranu pitbulove/stafordi jsou to co jsou a nema cenu si rikat, ze je to plemeno apriori mirumilovne co by mouse neublizilo (vyjimky ale urcite existuji ). Problem vidim fakt v tom ze psa si dneska porizuje uplne kazdy, protoze to je strasne in, ale malokdo to bere aspon trochu zodpovedne, respektuje vrozenou povahu plemene i individualitu daneho psa a podle toho s nim zachazi. s kazdym psem se preci da neco delat kdyz se do toho vrazi dost snahy a energie, zadny se nerodi zabijakem.
|
KatkaLip
Člen |
# Zasláno: 10 Úno 2008 19:15
- Nahlásit
Mucholabka
Ja prece nepisu, ze te ma nekdo postihovat. Jen si myslim, ze by nebylo od veci, aby si podobne plemeno nemohl poridit kazdy trouba, ale pouze clovek, ktery ma se psy zkusenosti. Nemyslim si, ze by se meli nejak zpoplatnovat apod. Jestli vy s pitbulama mate psy nevychovane, nevim a nic takoveho jsem nepsala, takze se prosim nechovej jako potrefena husa. Pokud mas psy vychovane a nemas problem, tak co ti na mem nazoru vadi? Ze je utok pitbula pokud uz k nemu dojde nebezpecnejsi nez utok jezevcika, o tom se mnou doufam polemizovat nechces. A nema to nic spolecneho s tim, kdo je mirumilovnejsi. Asi stejne jako jestli nekoho postrelis se vzduchovkou nebo s brokovnici. Na to prvni zbrojni pas nepotrebujes. Na auto ridicak potrebujes, na kolo ne...
Taktez je mi jedno, co tvuj pes dela za plotem, ale prestava mi byt jedno, co dela, pokud nahodou se mu podari ten plot prekonat.
A jestli te zajima statistika utoku (za par let). Smecka dobrmanu, rotvajler, NO, aljassky malamut, jakysi vzrostly krizenec a pitbul. Mozna i dalsi, ktere si uz nepmatuju, tohle jen co mi utkvelo v hlave, nastesti uz par let ziju jinde. Nekteri vcetne toho pita opakovane, ale jestli to byli ruzni psi nebo stale jeden, to fakt nevim. Jen ten malamut byl jeden opakovane a ten NO a ti zpusobili i urazy, nastesti ne mne.
|
KatkaLip
Člen |
# Zasláno: 10 Úno 2008 19:17
- Nahlásit
Jo a rotvajlery, dobrmany a NO bych teda zaradila v nebezpecnosti na prvni mista zebricku, jsou nejen nebezpecni, ale snad nejutocnejsi.
|
davidkova renata
Člen |
# Zasláno: 10 Úno 2008 20:04
- Nahlásit
KatkaLip
jsou nejen nebezpecni, ale snad nejutocnejsi.
Taky pěknej názor,třeba bys měla zájem se s mým nebezpečným a útočným NO potkat!Možná by ses krapet umírnila ve výrazech
|
sarax
Člen |
# Zasláno: 10 Úno 2008 22:05
- Nahlásit
KatkaLip
. Jen si myslim, ze by nebylo od veci, aby si podobne plemeno nemohl poridit kazdy trouba, ale pouze clovek, ktery ma se psy zkusenosti. Nemyslim si, ze by se meli nejak zpoplatnovat apod. Jestli vy s pitbulama mate psy nevychovane, nevim a nic takoveho jsem nepsala, takze se prosim nechovej jako potrefena husa.
mno sem asi taky potrefená..ale každý plemeno se dá skazit..a dle tvýho pes nad 15 kil je nebezpečnej a na zbroják...uvědomuješ si co by zavedení tohoto znamenalo pro tyhle psy u nás??koukalas na stránky útulků v Německu??
A jestli te zajima statistika utoku (za par let).
to mě zajímá fakt moc..ale objektivní statistika...třá v Němcích BSL je na základě statistiky kterou Reuters zfalšovala aby výsledek odpovídal tomu čemu měl...dneska se to ví...že bylo všechno jinak..ale na změnu si asi lidi počkaj
|
Mathea
Člen |
# Zasláno: 10 Úno 2008 22:14
- Nahlásit
hehe, postrilejte mi moje canisterapeuticky psy! Vazne ohrozuji nase klienty, kdyz jim lezou na klin, nebo si vyskoci pro pamlsek na slecnu na vozejku, ktera z toho ma desnou prcu! Nedejboze, kdyz ji davaj pusu (olizou celej oblicej) a ona si to nehorazne uziva!
KatkaLip
Tak me teda z myho okoli nejvic utkvel v hlave opakovany utok golden retrievera na svoji vlastni rodinu. Se neni cemu divit, kdyz ho meli cely dny a noci zavrenyho v kotci a obcas mu soupli nejaky zradlo, ze... tohle proste neni o plemeni, ale jen a jen o lidech. A uz vidim, jak nas stat resi odborniky kynoloogy, aby posoudili cloveka, kterejsi chce poridit nejaky desne nebezpecy plemeno...Beztak by to tu dopadlo tak, ze by to posuzovali urednici, ktery v zivote nevideli kralika jinak nez ve svickovy.
|
radkah
Člen |
# Zasláno: 10 Úno 2008 23:52
- Nahlásit
Zajímalo by mě, jak zařadí křížence velkého vzrůstu a....je to celé nesmysl. Tyhle ataky jsou hlavně od asociálních psů, za které může nedostatečná výchova debilů - majitelů. Dala bych návrh zákona, který by určitým idio...zakazoval vycházet za světla a mezi slušné lidi. Nebezpečnost psa určuje jen jeho majitel a ne příslušnost k plemeni.
|
KatkaLip
Člen |
# Zasláno: 11 Úno 2008 07:35
- Nahlásit
Sakra lidi ctete nebo mi jen podsouvate to co nechcete slyset? Vsichni tu plamenne hlasate, ze kdyz jsou majitele debilove..., ale mate nevimproc problem s tim, ze by meli byt ti debilove trochu omezovani. Mne fakt nemusite vysvetlovat, ze to neni vina tech psu.
Sarax:
Ne, pes neni na zbrojak, prirovnanim, ktere by pochopilo dite drueh tridy jsem se snazila vysvetlit, ze nekde se ta hranice "nebezpecnosti" stanovit musi, i kdyz muzes oko vystrelit i vzduchovkou. Zkus lip cist.
Davidkova Renata:
Proc mas pocit, ze nutne ty psy musim neznat, abych napsala, ze jsou nejnebezpecnejsi v rukach debila (o jine situaci tu myslim neni rec)? NO jsem chovala a cvicila 15 let (fakt nemam potrebu sem davat prehled vykonanych zkousek nebo fotky poharu jeste z dob, kdy nejlehci zavody byly podle ZVV1, zadne ZOP apod.) a vedle svych jsem znala x dalsich. Nikdy jsem u svych s agresivitou problem nemela. Ale fakt nejsem slepa a vim, co dokaze NO, uvazany u boudy v rukach debila.
|
sarax
Člen |
# Zasláno: 11 Úno 2008 07:41
- Nahlásit
KatkaLip
Zkus lip cist.
hmmmm
co třeba zkusit líp formulovat???? a sorry..na debilitu papír nikdo nevydá...každá takováhle snaha skončí omezením chovu nějakých psů...neomezí rozhodně četnost debilů...
|
davidkova renata
Člen |
# Zasláno: 11 Úno 2008 08:10
- Nahlásit
KatkaLip
Ale fakt nejsem slepa a vim, co dokaze NO, uvazany u boudy v rukach debila.
A když tam debil uváže labrouše,křížence nebo setra?Dopadne to přece stejně...NO a jejich kříženci jsou bohužel asi u tý boudy nejčastějc,z čehož plyne ,že jsou nejvíc útočný.
|
Walda
Člen |
# Zasláno: 11 Úno 2008 08:28
- Nahlásit
KatkaLip
rozeslala ho odbornikum, aby ji pomohli defnovat nebezpecne psy a vyjadrili se k nemu
Třeba by si mohla paní poslankyně vypůjčit od televize osvědčené odborníky, kteří pracují na pořadu Psí život..... mohli by vymyslet pro identifikaci nebezpečných psů nějaké testy
.... to nic, to nebylo vážně, jenom vtípek.
|
mac1
Člen |
# Zasláno: 11 Úno 2008 09:26
- Nahlásit
Snahy o vytváření různých "psích zákonů " vyvoláváme my pejskaři sami svým chováním. Je tolik nezodpovědných pejskařů , mám pocit, že vlastně většina, vždyť pro většinu lidí je problém i uklidit výkaly po vlastním psu , a chování takových pejskařů pochopitelně vyvolává nevoli , že to odnášejí pak psi a ne ti lidé, to je smutné, ale zcela běžné v lidské společnosti. Kdyby se víc postihovalo ublížení na zdraví ( jedno jestli psa nebo človkěka) psem , nemusely by se vytvářet různé paskvily, jenže jak to je u nás s vymahatelností práva ... ( nakonec zákonodárce si volíme sami :-/ ) . A každá taková událost, jako se stala v Blansku ten tlak na nějaká omezení posílí a když si pak nepejskaři nebo i leckteří pejskaři přečtou některé názory pejskařů , jako že nebezpečná je i čivava , protože může malé dítě zranit v obličeji, protože může štípnout velkého psa do nohy a tím u něj probudí agresivitu , že v tomto směru není rozdíl mezi plemeny, tak co si můžou myslet o soudnosti pejskařů. A já se pak už ani těm lidem nedivím, že chtějí nějaká omezení.
|
Mucholabka
Člen |
# Zasláno: 11 Úno 2008 09:34
- Nahlásit
mac1
HM, na pitbullsedenu to bylo napsáno skvěle-copak se někdy stalo, aby ublížili pitbullové nějakého dogmana? A co má znamenat to, že to byli psi nad 35 kg? Obyčejní vořeši s tvarem pitbulla, bohužel, to je právě ten druh zvířat a jejich majitelů, kteří vyvolávají tyhle diskuse.
|
Mucholabka
Člen |
# Zasláno: 11 Úno 2008 10:54
- Nahlásit
mac1
Vcera jste se mohli dozvedet na TV NOVA, ze dva "bojovy psi" rozthali v BLANSKU jakesi holcice pejska a pote i ji zranili a utekli (stalo se jiz ve Stredu)........Tak jen pro info., holcicka tvrdila, ze to byl NO a BOXER, kdo si z toho zase udelal co chtel, to nevim, kazdopadne se tim v Blansku zvedla vlna nevole, pro ty, co maji informace z TV, samozrejme proti majitelum APBT a spol. Bohuzel se to tyka primo nas (psu od nas a majitelky), prosim vas tedy, pokud nekdo mate v teto lokalite moznost nejakych informaci o pravdepodobne agresivnejsi dvojici psu a asi padesatilete tlustejsi majitelce s cervenym ucesem ci cepici, podelte se, radi bychom pomohli s objasnenim a usetrili tak nervy vsem, kteri jsou ted v podezreni nepravem. Bojovat ale proti povesti, jakou maji "nebezpecna plemena", je i v tomto pripade tezke..
|