| Autor |
Zpráva |
sue
Člen |
# Zasláno: 3 Čen 2007 19:42
- Nahlásit
Jakou máte zkušenost s tímto plemenem?Piště strasti a i radosti s nimi....
|
Fík
Člen |
# Zasláno: 4 Čen 2007 07:17
- Nahlásit
Jaké strakáčky máš na mysli? Dalmatiny nebo francouzské buldočky nabo "barevný" ráz špiců, těm se také říká strakoši?
|
sue
Člen |
# Zasláno: 4 Čen 2007 07:27
- Nahlásit
Fík
myslim české strakaté psy
|
tosca
Člen |
# Zasláno: 4 Čen 2007 08:54
- Nahlásit
sue
Než se Ti tu ozvou majitelé strakáčů, zkus si počíst tady:
http://neviditelnypes.lidovky.cz/p_zviretnik.asp?c =A060411_230036_p_zviretnik_dru
http://neviditelnypes.lidovky.cz/portret-jaga-c9o- /p_zviretnik.asp?c=A060925_135559_p_zviretnik_dru
http://neviditelnypes.lidovky.cz/psi-jaga-se-bavi- 0i0-/p_zviretnik.asp?c=A061107_213712_p_zviretnik_ dru
http://neviditelnypes.lidovky.cz/psi-jaga-postrach -ulice-0v2-/p_zviretnik.asp?c=A061120_194729_p_zvi retnik_dru
http://neviditelnypes.lidovky.cz/psi-i-my-mame-pro blem-0r2-/p_zviretnik.asp?c=A061121_175935_p_zvire tnik_dru
http://neviditelnypes.lidovky.cz/psi-dva-psi-cwy-/ p_zviretnik.asp?c=A070205_173938_p_zviretnik_dru
všechno je to od lidí, co jsou v majetku strakáče
|
KatkaM
Člen |
# Zasláno: 4 Čen 2007 09:41
- Nahlásit
sue
Zkušenosti jenom ty nejlepší, jak jinak?
Nějaké notoricky známé odkazy:
Strakatý svět
diskuzní fórum
a mé soukromé
|
sue
Člen |
# Zasláno: 4 Čen 2007 13:42
- Nahlásit
KatkaM
máš moc hezký stránky...a jak ty jsi spokojená se strakáčem??já přemýšlím o pořízení si dalšího hafa a rozhoduju se jaký plemeno a patří mezi ně i strakáč
|
sue
Člen |
# Zasláno: 4 Čen 2007 13:49
- Nahlásit
tosca
to jsou moc hezký články
|
KatkaM
Člen |
# Zasláno: 4 Čen 2007 14:47
- Nahlásit
sue
Spokojená jsem velmi (kromě občasných černých chvilek v oakmžicích, kdy nám před nosem přeběhne srnka, ale těch je minimum) a netrpělivě čekám na další přírůstek
Pozn.: počítej s tím, že pokud nemáš opravdu velké štěstí, tak se na strakáče poměrně dlouho čeká, klidně i půl roku (někteří i déle)
|
sue
Člen |
# Zasláno: 4 Čen 2007 14:50
- Nahlásit
KatkaM
teda koukám že jsou to ,,lovci,, ....................popravdě ta tzv.čekací doba mi přijde i vhod:-D
|
KatkaM
Člen |
# Zasláno: 4 Čen 2007 14:57
- Nahlásit
sue
někteří loví, někteří ne....
někteří náruživě aportují, někteří vůbec....
někteří vlezou do jakékoli louže, někteří by do vody dobrovolně nevkročili...
... a takhle by se dalo pokračovat
Každý je prostě tak trochu jiný.
Všechny strakáče obecně spojuje neagresivní povaha, láska k lidem, dětem a psům, nevyčerpatelná energie ke hraní a touha po společnosti.
|
wami
Člen |
# Zasláno: 4 Čen 2007 14:58
- Nahlásit
KatkaM
ptala jsem se kdysi i na ifaune... ale kdyz se to tema otevrelo i tady...
za par dlouhych let, az budu mit pocit, ze zas jednou se u nas najde mistecko pro dalsiho chteneho pejska (mensi velikosti, nez sedivak ), mam nostalgickou slabost pro dlouhosrste strakacky. Vim ale, ze se jich rodi strasne malo - netusim, jaka je situace v chovu, ale podnika se neco pro zachovani dlouhosrste variety?
|
sue
Člen |
# Zasláno: 4 Čen 2007 15:00
- Nahlásit
KatkaM
to jsou dokonalí rodinný psi co? předpokládám že sklony k dominanci ve směs nemají(jasně vyjímky existují)
|
KatkaM
Člen |
# Zasláno: 4 Čen 2007 15:20
- Nahlásit
sue
No, sklony k dominanci mají značnou, ale jen když ví, že si to můžou dovolit. Pokud je druhý silnější nebo starší pes, tak se okamžitě podřídí, pokud se dostanou mezi sobě rovné nebo mají navrh, tak to dávají dost najevo. Ale vše bez agresivních projevů. Umí se prostě chovat ve smečce. (Znovu zdůrazňuji, že se jedná o většinu a najdou se i výjimky).
wami
Ano, podniká. Je snaha přednostně využít v chovu (pokud to jde) dlouhosrsté a i hnědé jedince oproti klasické černobílékrátkosrsté variantě. Neboj, dlouhosrstí nevymřou.
|
wami
Člen |
# Zasláno: 4 Čen 2007 15:27
- Nahlásit
KatkaM
bylo by to skoda...
mam na ne slabost, ptze jsme kdysi jednu takovou "strakacku" meli - ale tehdy se to jeste jmenovalo "Horakuv laboratorni pes" a byla tomu tak akorat podobna, ale bez PP...
|
KatkaM
Člen |
# Zasláno: 4 Čen 2007 15:28
- Nahlásit
wami
jojo, já vím....
|
wami
Člen |
# Zasláno: 4 Čen 2007 15:29
- Nahlásit
KatkaM
koukam, ze uz jsem proflakla i psama, ktery uz davno nejsou...
Nj, ale na sestricku, se kterou clovek zil 14 let, se proste jen tak zapomenout neda...
|
Bluecrazy
Člen |
# Zasláno: 4 Čen 2007 16:17
- Nahlásit
sue
Zdravim,
muzu potvrdit ze strakaci jsou uzasni psi, ale myslim ze u nich nejde az tak "globalizovat" povaha, kazdy je jiny U nas v parku mame strakacky ctyri a kazdy jeden z nich je odlisny. Dva jsou braskove, hnede strakati, z jednoho vrhu, uplne s rozlisnymi povahami a pak dva dospeli psi, stejne tak. Ale jsou moc fajn Drzim palce lidem, kteri chteji toto plemeno uvezt zpatky k zivotu.
|
sue
Člen |
# Zasláno: 4 Čen 2007 18:07
- Nahlásit
Bluecrazy
děkuju no já se právě rozhoduju mezi německym pinčem a strakáčkem...mám už fenu NO a ta je dominantní tak jsem aspoň trochu chtěla přiblížit jejich povahu...já vim povaha je hodně individuální ale za pokus to stálo
|
sue
Člen |
# Zasláno: 5 Čen 2007 07:44
- Nahlásit
tak jak to tak vypadá tak se připojím k chovatelům strakáčků...už jsem se konečně rozhodla (asi po roce)
|
KatkaM
Člen |
# Zasláno: 5 Čen 2007 08:17 - Změnil/a: KatkaM
- Nahlásit
sue
Nejbližší akce, kde bude víc strakáčů, je tuto sobotu 9.6. v Mladé Boleslavi, je to 2. klubová výstava.
|
sue
Člen |
# Zasláno: 5 Čen 2007 08:20
- Nahlásit
KatkaM
ach jo to jsem zrovna v práci
|
KatkaM
Člen |
# Zasláno: 5 Čen 2007 08:43 - Změnil/a: KatkaM
- Nahlásit
sue
Pokud jseš z Prahy, tak se celkem často schází pražská smečka na hromadné vycházky, domlouvají se na diskuzi. Jinak další klubová akce je až v září a listopadu.
|
sue
Člen |
# Zasláno: 5 Čen 2007 08:47
- Nahlásit
KatkaM
no jsem ze Slanýho...jukala jsem na nějkých stránkách že máte srazíky
|
KatkaM
Člen |
# Zasláno: 5 Čen 2007 08:49
- Nahlásit
sue
No, já ne Jsem ze západních čech, tak to jenom na dálku monitoruju.
|
sue
Člen |
# Zasláno: 5 Čen 2007 08:49
- Nahlásit
KatkaM
a odkud jestli se můžu zeptat?
|
KatkaM
Člen |
# Zasláno: 5 Čen 2007 08:54
- Nahlásit
Vždyť jsem tu už psala odkaz na své stránky
|
sue
Člen |
# Zasláno: 5 Čen 2007 08:56
- Nahlásit
KatkaM
já fím já jsem to poslal dřív než mi to došlo .....to jsi teda separovaná dost
|
Bluecrazy
Člen |
# Zasláno: 5 Čen 2007 11:46
- Nahlásit
sue
Ahojky.
Ja mam doma fenulku irish soft coated wheaten teriera, muzu rict ze pokud nekdo mluvi o dominantnim psovi, taxe muze prijit podivat na zdarny priklad ke me domu take premyslim o druhem pejskovi, trochu blaznive pac finance a prostor to zatim moc neumoznuji, ale mam dva favority bily svycarsky nebo italsky spinone. I kdyz ten svycar je na me gusto mozna trosku submisivni
Mmch, vcera jsem pri venceni opet potkala ta dve strakata stenata, je uzasny pozorovat jak Sim, je sileny rostak, furt by nekoho mucil a naopak Amik by se furt mazlil a je taky poslusnejsi, jsou to pritom brachove
|
sue
Člen |
# Zasláno: 5 Čen 2007 11:50
- Nahlásit
Bluecrazy
No tak oni softíci jsou hodně dominantní...znám jednoho stačí mi to ....no naše ovčáková je takovej prudič...jo u mě zatim prostor taky neumožňuje si pořídit dalšího hafa a proto mi celkem vyhovuje i ta čekací doba na strakáče ......no spinona jsem ještě nikdy neviděla ....jo já si vybírala mezi něm.pinčem a strakáčem(oba jsou velice odlišní)....ale nakonec to vyhrál ten strakáček
|
Bluecrazy
Člen |
# Zasláno: 5 Čen 2007 11:58
- Nahlásit
sue
A muzu se zeptat jak se softik jmenuje?
Spinone je lovecky, udajne jich je jen tri v republice.
Ja bych mezi nem pincem a strakacem taky volila strakace, jen se musis pripravit na to, ze v parku budou 90% lidi "jezisky vy mate ale klasnyho voziska!"
|