| Autor |
Zpráva |
jowana
Člen |
# Zasláno: 1 Kvě 2007 16:13
- Nahlásit
Jaké plemeno byste mi doporučily do bytu? Chtěla bych velkého, klidného, vyrovnané povahy, který bude inteligentní a neagresivní. Také aby se snesl s jinými psy, mámdoma už jednoho malého psíka. Zatím se mi nejvíce líbí tosa inu a RR, myslíte, že by do bytu šli?
|
WhiteWolf
Člen |
# Zasláno: 1 Kvě 2007 16:20
- Nahlásit
Myslím, že ani tosa ani RR neodpovídá tvým požadavkům - klidný a neagresivní Nevím, jak jsi to s tou agresivitou myslela..jako aby se snášel se psy nebo aby nebyl zlý na lidi?
|
jowana
Člen |
# Zasláno: 1 Kvě 2007 16:30
- Nahlásit
Jo, aby nebyl zlý na lidi a psy aby taky snesl, hlavně toho, co máme doma..Vim, že tosa je původně jako bojové plemeno, ale píší, že je v bytě klidná a že agresivita u nich není, jem dominance a to ještě spíše psi. Já chci fenku..Koho byste doporučili?
|
argosek
Člen |
# Zasláno: 1 Kvě 2007 16:39
- Nahlásit
jowana
to, jestli bude agresivni, zalezi spise na tobe, nez na plemenu.
|
sarax
Člen |
# Zasláno: 1 Kvě 2007 16:52
- Nahlásit
jowana
mno zrovna tosa inu ani RR bych nedoporučila..jak píše WhiteWolf nesplnuje to tvoje požadavky
|
jowana
Člen |
# Zasláno: 1 Kvě 2007 16:55
- Nahlásit
S tím taky souhlasim. Jak jsem psala, mám jednoho malého psíka, který zvládá základní povely. Vždy jsem ale toužila po velkém psu, ale nevím jakého. Jak jsem tak četla a hledala, jaký by se mi líbil, tak mě vždy něco zarazilo z čeho mám obavy. V podstatě ho nechci na obrany, speciální výcvik...chci velkého psa, který bude budit respekt, bude to příjemný společník, se kterým budu moct na delší výlet, ale taky aby byl snadno vychovatelný a mohla jsem zkusit třeba výstavu.. Nechci něco zanedbat a vybrat špatně..Je mi jasné, že každý jedinec je individuální a důsledná výchova je potřeba u každého psa. Ale přeci jen např. staford, bude v globálu určitě agresivnější než zlatý retrívr.., asi tak jsem to myslela s agresivitou..Uf, to bylo vyčerpávající, snad jste mě trochu pochopili, jak to myslím
|
jowana
Člen |
# Zasláno: 1 Kvě 2007 16:57
- Nahlásit
A co byste doporučily? Proč myslíte, že nesplňují?
|
Fifi
Člen |
# Zasláno: 1 Kvě 2007 17:44
- Nahlásit
jowana
Chtěla bych velkého, klidného, vyrovnané povahy, který bude inteligentní a neagresivní.
A do bytu..
To uz tady bylo nekolikrat. Pokud mas maleho psika, ktery splnuje zakladni povely(tot tva zkusenost se psy), tak vybirej klidnejsi a spolecenska plemena. Kdyz nevis jake plemeno a hledas v atlase ci na webu - zajdi se nekdy podivat na vystavu psu, osobni zkusenost a povidani majitelu ruznych plemen ti da vice nezli teoreticke polemizovani na netu.
|
younglady
Člen |
# Zasláno: 1 Kvě 2007 17:52
- Nahlásit
jowana
ale taky aby byl snadno vychovatelný
tak tím pádem rovnou tosu i RR vynechej.. pokud chceš "snadno vychovatelného" (dle mého tento výraz neexistuje) psa, doporučuje některého z retrívrů, belgičáka, krátkosrstou kolii, velkýho královskýho pudla... prostě něco jednoduššího...
|
younglady
Člen |
# Zasláno: 1 Kvě 2007 17:57
- Nahlásit
jowana
jo a co je ten tvůj malý psík za plemeno?
|
Anlie
Člen |
# Zasláno: 1 Kvě 2007 18:04
- Nahlásit
jowana
Vřele doporučuji královského pudla =o)
Je to pes velký,velice přátelský ke všemu živému i neživému (toho holuba určitě neulovil schválně ),plemeno je to snadno cvičitelné,ovladatelné,dostatečně fixované na pána a sou ideální kombinací hyperaktivního psa,kterému ale nedělá problém několik hodin denně prolenošit a pak ujít neskutečné vzdálenosti....
Střihů strsti je nepřeberné množství (na výstavy jen tři,ale i y těch se dá vzbrat takový,aby vypadal jako normoš pes),údržba v pohodě a nelínaj ¨
Jo,a jednoho mám doma
|
jowana
Člen |
# Zasláno: 1 Kvě 2007 18:20
- Nahlásit
Na výstavě jsem byla už několikrát. Už od mala mě psi zajímali a tak 5let se o ně zajímám hodně a snažím se dozvědět co nejvíce. Nechci si pořídit neuváženě psa a po roce ho dát pryč, že ho nezvládnu a že o něm ani nic nevim, proto se ptám.Společenské plemeno mám, jorka-bez problému zvládá přivolání, lehni, sedni, ke mně, přines..a problémy jsem s ním neměla. Starám se o něj, česu, koupu, kvalitně krmím..Vždy byl ale můj sen velký pes a konečně bych si ho chtěla a mohla pořídit. S jakými psy jste začínali vy? Připadá mi to od vás jak odsouzení, že na to druhá osoba nemá!Jsem ráda, že napíšete své názory, ale mohly byste i odůvodnění, proč se to domníváte, že se nehodí.
|
Anlie
Člen |
# Zasláno: 1 Kvě 2007 18:22
- Nahlásit
jowana
Jo,a v bytě je mu 100% dobře
|
younglady
Člen |
# Zasláno: 1 Kvě 2007 18:27
- Nahlásit
jowana
já začínala na jezevčíkovy, pak knírač, teď mám Parsonku a budu si k ní pořizovat RR... ale jen proto, že s nima už přes půl roku pracuju na cvičáku (cvičím psi)... Jork naní společenské plemeno ale teriér (patří do FCI 3)... Já tě nechci odrazovat, ale pořídit si tosu nebo RR není o tom že si pár let budeš něco studovat a pak na to skočíš, chce to trošičku praxe, neobcházwet jen výstavy, ale seznámit se s lidma ve tvém okolí to tyto plemena mají a jít s nima na procházky, k nim na kafe, abys viděla jak reagují v různých situacích. Znám asi 20 ridgebakářů a když jsem jim řekla, že jdu do RR tak mi oznámily, že jsem blázen Tosi přímo neznám, to ti snad poradí někdo jiný... Ale co se týče RR, každopádně jdi do holky, pokud nemáš více zkušeností...
|
Anlie
Člen |
# Zasláno: 1 Kvě 2007 18:27 - Změnil/a: Anlie
- Nahlásit
jowana
Neber to tady tak vážně a vybírej si ty odpovědi,které se ti ydají logicky správné.....když si tady projdeš několik diskusí tak yjistíš o čem to tu je,co můžeš čekat,a kdy se to zvrhne do "urážek"
A teď obecně k tvému dotazu....
Do bytu je vhodný prakticky každý pes,ale čím aktivnější plemeno,tím víc se mu musíš věnovat a trávit s ním více česu venku....
Taktéž některá dlouhosrstá plemena snáší hůř vyšší teploty a s tím je také nutno počítat.
Nedá se říct,že by nějaké konkrétní plemeno bylo agresivní,jen co vím,tak bojová plemena většinou hůře snáší psi stejného pohlaví,ale s lidmi bývají naprosto nekonfliktní..
|
younglady
Člen |
# Zasláno: 1 Kvě 2007 18:29
- Nahlásit
jowana
u RR dále počítej s tím, že jsou to lovci a budeš s tím muset bojovat, půlka RR co znám už na svědomí srnu nebo zajíce mají takže na to fakt bacha! Chce to chodit na cvičák nejlépe začít už ve 3 měsících se psí školkou... RR potřebují trpělivost a důslednost! Vůbec každý velký pes...
|
Anlie
Člen |
# Zasláno: 1 Kvě 2007 18:30
- Nahlásit
all
Tím prvním odstavečkem jsem nemyslela nikoho konkrétního ani tady ani jinde----jen píšu co jsem vypozorovala....
|
younglady
Člen |
# Zasláno: 1 Kvě 2007 18:31
- Nahlásit
younglady
co se týče RR v bytě budeš mít chlupy uuuuuuplně všude i ve vypraným prádle, protože krátký chlupy jsou pěkně zrádný A pokud budeš chtít poradit ze kterého krytí si fenku vzít, dej vědět, kamarádka je v RR už sedm let a ví co a jak...
odkud jsi?
|
younglady
Člen |
# Zasláno: 1 Kvě 2007 18:32
- Nahlásit
Anlie
ten koho se to týká se ozve, znáš to postřelená husa já bych se neozvala ani kdyby se mě to týkalo, po prodlouženém víkendu se psem na horách mi to nemyslí
|
Anlie
Člen |
# Zasláno: 1 Kvě 2007 18:35
- Nahlásit
jowana
Mohu nabídnout to samé co se týká pudlů (králováků)
S chlupama souhlasím s Younglady.....krátkosrtstá línající plemena jsou na tole naprosto nejhoršší....takže buď dlouhosrstý,nebo nelínající
|
Anlie
Člen |
# Zasláno: 1 Kvě 2007 18:36
- Nahlásit
younglady
Mě to zase nemyslí po včerejším flámu
|
jowana
Člen |
# Zasláno: 1 Kvě 2007 18:45
- Nahlásit
Bydlím v bytě v Mladé Boleslavi a domek máme v Českém ráji, takže víkendy trávim tam a vylítat by se mohl do sytosti..Jinak s několika RR jsem se setkala, má ho kamarádka, která teda o psech skoro nic nevěděla a pesan je hodnej a je s nim spokojená a ještě ho má sousedka a je zněj taky nadšená, její druhý pes..A nikoho s tosou bohužel neznám.
|
Fifi
Člen |
# Zasláno: 1 Kvě 2007 18:45
- Nahlásit
jowana
Na výstavě jsem byla už několikrát. Už od mala mě psi zajímali a tak 5let se o ně zajímám hodně a snažím se dozvědět co nejvíce.
Promin - a to porad jeste nemas po peti letech ani predstavu o tom, ktere velke plemeno by splnovalo tve predstavy? Na to se ptas cizich lidi po netu?
|
younglady
Člen |
# Zasláno: 1 Kvě 2007 18:47
- Nahlásit
jowana
nejde jen o bezcílné lítání, RR potřebuje zaměstnat, jezdit s ním na kole, běhat, dělat coursing nebo něco podobného... to že jsi potkala dva hodné máš docela štěstí, já znám i ten opak, kdy jsou nervní, labilní, vyjíždějí po psech a podobně... částečně je to dané genetikou, ale hodně si to udělá páníček sám
|
jowana
Člen |
# Zasláno: 1 Kvě 2007 18:59
- Nahlásit
Představu mám RR a tosa inu, jen mě zajímala zkušenost ostatních..Každý píše u tosy bojové a krvelačné plemeno a na stránkách CH.S: se dočtu"Tosa se necvičí, ale vychovává. Je pro ni důležitý důsledný , ale citlivý přístup. Má velký smysl pro poslušnost a při procházkách se nevzdaluje, nemá sklony k pronásledování zvěře. Je velmi inteligentní, sebevědomá a rychle se učí, nesnáší však dril. Na zavolání přibíhá okamžitě i bez předchozího nacvičování. Jestliže jí však během krátké doby víckrát přivoláte bezdůvodně, začne se tvářit otráveně a unaveně. Neustálé opakování cviků tose nečiní žádné potěšení. Pokud se chcete věnovat sportovní kynologii a psa cvičit, zvolte raději jiné plemeno.Své rodině je zcela oddán."Tak co si z toho mám vzít? Proto se ptám jestli o nich něco nevíte..
|
jowana
Člen |
# Zasláno: 1 Kvě 2007 19:02
- Nahlásit
Berete vše do slova.. Vylítat neznamená jen bezcílně běhat..I s jorkem cvičím aport a občas běhá vedle kola-tak 1-2km, je dost malá.
|
Anlie
Člen |
# Zasláno: 1 Kvě 2007 19:05 - Změnil/a: Anlie
- Nahlásit
jowana
Pak doporučuji pořídit na kolo koš,aby si nemusela jezdit s každým hafíkem zvlášť
|
jowana
Člen |
# Zasláno: 1 Kvě 2007 19:09
- Nahlásit
I košík teda tašku máme, jedem třeba 30km, tak jí vezmem do tašky, na lesní cestě jí vypustíme,necháme chvílí běžet a pak po chvíli jí zas dáme hezky do tašky..
|
younglady
Člen |
# Zasláno: 1 Kvě 2007 19:10
- Nahlásit
jowana
s aportem u RR moc nepočítej a u kola zas počítej tak deset kiláků, když už
|
jowana
Člen |
# Zasláno: 1 Kvě 2007 19:11
- Nahlásit
Můžu se zeptat kolik vám je a jak dlouho se zabýváte psy?
|