| Autor |
Zpráva |
Ondatra
Člen |
# Zasláno: 23 Dub 2007 13:36
- Nahlásit
Minulý týden jsem si nechal očipovat psa. Veterinář psovi píchnul čip, podal mi jeden list papíru, řekl mi, že ho zaregistroval a naúčtoval si rovných 900 Kč za čip. O víkendu jsem tu četl příspěvek o čipech a zajistil jsem, že můj čip nemá český kód a není nikde zaregistrovaný. Tedy je zaregistrovaný jen pas na veterinární komoře. O jiných registrech veterinář neřekl ani slovo. Dnes jsem zjistil, že za registraci budu ještě platit. Tak jsem zavolal do jiné ordinace a tam mi nabídli čip s českým kódem a zaregistrovaný do národního registru to celé za 700. Suma sumárum jsem na čipu prodělal asi 370 korun a ještě mám méněcený čip. Tak by mě zajímalo, kolik se jinde platí za čip a jestli je to normální?
|
Anlie
Člen |
# Zasláno: 23 Dub 2007 13:44
- Nahlásit
Já mam očipovaný 2 psi každej za cca. 500,-
Ale nějak mě nenapadlo zkoumat co to je za čipy??!!
|
fromeli
Člen |
# Zasláno: 23 Dub 2007 13:51
- Nahlásit
Já jsem dávala DATAMARS a 550Kč, Praha.
|
Hafina
Člen |
# Zasláno: 23 Dub 2007 13:52 - Změnil/a: Hafina
- Nahlásit
Ondatra
Taky mám psa očipovanýho za 500,-. Bohužel je to ale stejný případ jako máš ty. Nemá český předčíslí a zaregistroval ho jen do komory vet. lékařů. Sama jsem ho zaregistrovala ještě do národního registru. Stojí to jen 170,- což není žádná hrůza...
|
Anlie
Člen |
# Zasláno: 23 Dub 2007 13:55
- Nahlásit
jak vypadá český kod?
|
fromeli
Člen |
# Zasláno: 23 Dub 2007 13:57
- Nahlásit
jak vypadá český kod?
myslím, že pro Česko začíná 203
|
Anlie
Člen |
# Zasláno: 23 Dub 2007 14:11
- Nahlásit
fromeli
Super...tak mam sice kždej jinej,ale žádnej českej
|
Ondatra
Člen |
# Zasláno: 23 Dub 2007 15:56
- Nahlásit
Hafina
Jenže já za to dal o 400 víc, protože jsem věřil veterináři. 170 není hrůza, ale dohromady s cenou za čip už je to docela dost. Ještě by mě zajímalo, za kolik veterinář ten čip kupuje.
|
PepaZu
Člen |
# Zasláno: 23 Dub 2007 16:16
- Nahlásit
Za 900 je docela síla, bez kódu ČR a registrace skoro zlodějina. Možná bys měl změnit veta. Zkus se ho zeptat, za kolik ho nakoupil a kolik si účtuje za aplikaci? V autoservisu ti taky řeknou, kolik si účtujou za hodinu.
|
Mel
Člen |
# Zasláno: 23 Dub 2007 16:39
- Nahlásit
Ondatra
no, 900 za čip je docela síla...
Možná bys mohl prozradit toho veta, ať se mu můžem velkým obloukem vyhnout
|
Ondatra
Člen |
# Zasláno: 23 Dub 2007 16:50
- Nahlásit
ať se mu můžem velkým obloukem vyhnout
No jo, hned jak u něj a s ním skončím Ale nejdřív si to s ním půjdu vyříkat a vyrovnat. Kdyby byl jeden čip, chápu, že slovo neřekne. Ale takhle mi měl minimálně říct, že je víc variant. Uznávám, moje blbost shánět informace dodatečně. Neví někdo, za kolik se dá samotný čip koupit?
|
choco
Člen |
# Zasláno: 23 Dub 2007 17:16
- Nahlásit
Ondatra
taky by mě zajímal ten vet...
|
Hrdlik
Člen |
# Zasláno: 23 Dub 2007 17:49
- Nahlásit
Mě se zdá, že být vet je hodně dobrý džob. Zvlášť když pacoš platí a neptá se. Zkušenost mám podobnou. 750 bez registrace a čip začíná na 9, takže bez kódu země. Když jsme po pár měsících měnili veta, zjistili jsme, že jsme mohli mít čip s registrací asi za 580. Nový vet konstatoval, že každý holt vydělává, jak umí. Čip bez registrace se prý dá koupit do 140 korun i s daní. Tak to platil Ondatra marži víc jak 600 %! )
|
Terri
Člen |
# Zasláno: 23 Dub 2007 17:51
- Nahlásit
Mám Datamars za 600 kč se vším všudy.
|
Marmorata
Člen |
# Zasláno: 23 Dub 2007 17:58
- Nahlásit
Datamars, s kódem ČR a registrací za 650,- v Praze. Domů nám pak přišla ještě plastová průkazka s kódem. Čip bez registrace nám vet rozmluvil, ale byl asi o polovinu levnější, když bych chtěla.
|
Hubinek
Člen |
# Zasláno: 23 Dub 2007 21:56
- Nahlásit
Jsem další ze sponzorů - čip začíná na 968 a zaplatil jsem něco přes 600. Veterinář to údajně někam poslal na registraci zdarma, ale nevím kam a nikdy nepřišla odpověď a čip nešel najít. Takže navrch ještě registraci za 170.
|
MORIE
Člen |
# Zasláno: 24 Dub 2007 06:41 - Změnil/a: MORIE
- Nahlásit
tady je hodně informací o registraci a předčíslí.
Jediné předčíslí pro ČR je opravdu pouze 203. Dále musí čip obsahovat i kód výrobce čipu.
Protože jsem laik, napsala jsem mejla na Národní registr majitelů zvířat [info@narodniregistr.cz], kde mi zodpověděli, zda má můj čip i kód výrobce, příp. jaký. Za čip i pas dohromady jsem u vetky dala jenom 400,- (Brno), ale ještě mě stála registrace dalších 170,-.
|
Hafina
Člen |
# Zasláno: 24 Dub 2007 07:44
- Nahlásit
Hubinek
Mě čip začíná 978.
Ondatra
Já sice mám stejný případ, ale teda 900,- za čip, to je teda fakt síla.
|
abby
Člen |
# Zasláno: 24 Dub 2007 10:05
- Nahlásit
My máme trochu jinej problém.Čip máme už rok,ale ještě se mi nepovedlo zjistit,jestli je aktivní.Žádnej vet,co jsme k němu chodili neměl čtečku.Může se stát,že čip bude rozbitej?A jak mlžu zjistit,jestli je funkční?Dík.
|
Eimy
Člen |
# Zasláno: 24 Dub 2007 10:10
- Nahlásit
Hafina
My máme taky čip bez českýho předčíslí ... Začíná nám 972... Nechávala sem čipovat snad před 2 rokama a stálo mě to 500... Každopádně tak nějak doufám, že to máme beztak jen jako formalitu kvůli cestování...
abby
A to ho vet nepřejížděl čtečkou ani po aplikaci?
|
Mel
Člen |
# Zasláno: 24 Dub 2007 10:12
- Nahlásit
abby
no, ti nezbyde, než sehnat veta, co tu čtečku má
|
Anlie
Člen |
# Zasláno: 24 Dub 2007 10:14
- Nahlásit
Eimy
Mě je teda aspoň kontrolovali po aplikaci
|
Eimy
Člen |
# Zasláno: 24 Dub 2007 10:19
- Nahlásit
Anlie
Mně právě taky a pak ještě jednou, když se nám čip posunul. Stejně je to zajímavý, že v pase je napsaný, že záznam je možno provést jen po zkontrolování čísla čipu a nikdo to nedělá
|
choco
Člen |
# Zasláno: 24 Dub 2007 10:31
- Nahlásit
A na kolik vyjde ( nebo vás vyšlo) čipování i s vydáním mezinár. pasu? Matně si vzpomínám, že nám vet taky říkal, že to vyjde kolem 1000,-, ale zatím to neplánuju, tetování mi zatím na prďolovi stačí
|
abby
Člen |
# Zasláno: 24 Dub 2007 10:57
- Nahlásit
Taky nechápu,že sice čipujou,ale čtečku nemají.A příjde mi blbý jít k nějakýmu vetovi jen na zjištění čipu
|
laudianum
Člen |
# Zasláno: 24 Dub 2007 11:00
- Nahlásit
choco
Na Praze 8 jsem platila 580 čip a 200 pas. Čip je s českým kódem a registrace už je v ceně (do národního registru). Veterináři kupují pas za 50 - 70 korun, čip s registrací od 250 do 290 korun.
abby
Zjistíš to tak, že ho někdo přečte čtečkou. A čtečku musí mít každý vet, který vystavuje pasy. A taky každý, který čipuje. Protože ten čip musí zkontrolovat.
|
abby
Člen |
# Zasláno: 24 Dub 2007 11:02
- Nahlásit
laudianum
Jak vidíš,tak nemá.Nebo myslíš,že jsem jí ho aplikovala sama Byli jsme za tu dobu u 4 vetů.Každej čipoval a ani jeden ji neměl.
|
laudianum
Člen |
# Zasláno: 24 Dub 2007 11:03
- Nahlásit
abby
A příjde mi blbý jít k nějakýmu vetovi jen na zjištění čipu
No já bych šla k jinýmu vetovi napořád, nejen kvůli čipu. Jestli dělá všechno tak pečlivě a tak kašle na doporučený postupy... to bych se docela bála.
|
abby
Člen |
# Zasláno: 24 Dub 2007 11:06
- Nahlásit
laudianum
Já myslím,že to bude tím,že v Brně není čipování povinné a proto to nemají Musím zjistit,jestli ten ke kterýmu chodíme teď nečipuje nebo proč ji nemá.
Ale jen kvůli tomu,že ji nemá ho měnit nebudu,když jsme jinak spokojení.
|
Marmorata
Člen |
# Zasláno: 24 Dub 2007 11:09
- Nahlásit
Když jsem byli na čipování, veterinář nejdřív zkontroloval čip ještě v obalu, pak ho píchnul a pak ho znova přečetl. Když jsme pak šli pro pas, zase čip přečetl a při očkování znova, než ho zapsal do pasu.
abby
Kam chodíš na veterinu?
|