| Autor |
Zpráva |
abby
Člen |
# Zasláno: 24 Dub 2007 11:12
- Nahlásit
Marmorata
K MVDr. Chybovi.A na kontrolu jsem se ptala každého veta,kterého jsme navštívili.Jen ne toho,co nám to aplikoval,protože mě to tehdy nenapadlo.
Ráda bych to zjistila.1. když jedeme za hranice a náhodou by to kontrolovali,tak bych to nerada zjišťovala až tam a za 2. jestlui třeba necestuje (ten čip)
|
laudianum
Člen |
# Zasláno: 24 Dub 2007 11:13
- Nahlásit
abby
Ale čtečka je povinná pro vystavování pasů. Jezdím na chatu na Vysočinu, a tam má čtečku i venkovský veterinář. Bez čtečky nemůže zkontrolovat, jestli ten čip funguje. Co když vám píchnul placebo?
|
Marmorata
Člen |
# Zasláno: 24 Dub 2007 11:16
- Nahlásit
1. když jedeme za hranice
No tak to musí mít pes pas, když jedete za hranice. A v pasu musí být číslo čipu a to musí někdo zkontrolovat, než ti ten pas dá, ne?
|
abby
Člen |
# Zasláno: 24 Dub 2007 11:18 - Změnil/a: abby
- Nahlásit
Marmorata
Pas máme a nikdo to nekontroloval.Pas nám dal vet při aplikaci.
Hlavně si myslím,že když vet něco píše do očkováku,tak by měl nejdřív zkontrolovat,že se jedná opravdu o toho psa (když to jde).
laudianum
Nám to aplikoval právě vet na vysočině,kde jsme si psa brali.
|
Mel
Člen |
# Zasláno: 24 Dub 2007 11:21 - Změnil/a: Mel
- Nahlásit
laudianum
jsem platila 580 čip a 200 pas
Pas za dvě kila??? Tak to my měli to čipování i s pasem asi za šest stovek....
|
Anlie
Člen |
# Zasláno: 24 Dub 2007 11:28
- Nahlásit
Já jsem u prvního hafa platila za očkování+čip+pas asi 1200,-(ale nevim kolik co stálo, a u druhýho (jinde) tuším asi 550,- za čip a 150,- za pas...
|
venda
Člen |
# Zasláno: 24 Dub 2007 11:37
- Nahlásit
helejte, a kde si můžu v Praze nechat psa očipovat za těch 500,-? já chodim na veterinu na Arbesák (Praha 5) a matně si vzpomínám, že tam je na ceníku čipování spíš k tisícovce...
|
Marmorata
Člen |
# Zasláno: 24 Dub 2007 11:39
- Nahlásit
abby
Pas máme a nikdo to nekontroloval.Pas nám dal vet při aplikaci.
Tak to je síla. Až v pasu něco nebude sedět, malér budeš mít ty. Když se podíváš na web národního registru tak je tam seznam veterinářů i s tím, jestli mají čtečku.
|
laudianum
Člen |
# Zasláno: 24 Dub 2007 11:52
- Nahlásit
venda
Nejlevnější je to asi v trojském útulku, s registrací a českým kódem. Většina vetů v Praze si bere 700, protože tolik postupně sleví město na poplatcích (tak to jeden zdůvodnil v televizi ). K tisícovce to asi bylo i s pasem, ne?
|
laudianum
Člen |
# Zasláno: 24 Dub 2007 11:57
- Nahlásit
Mel
A co je to za čip? Dvě kila za pas v tom součtu docela jdou. Ale jinak to není málo, při tom, za kolik ho kupují. Když jsem se ptala jinde, chtěli 1000 za čip+pas.
|
abby
Člen |
# Zasláno: 24 Dub 2007 12:09
- Nahlásit
Marmorata
Díky,mrknu na to.Jak jsi to myslela,jestli tam nebude něco sedět.Číslo čipu tam je nalepo a sedí s čipem,který je registrovaný.Jediné,co by se mohlo pohnojit je,neaktivní čip
|
Ondatra
Člen |
# Zasláno: 24 Dub 2007 12:10
- Nahlásit
Dnes jsem s veterinářem mluvil a otázal se ho, co započítal do té ceny (900). Zdůvodnil to cenou čipu a administrativou + čas. Ve velkoobchodu jsem zjistil, že čip nakoupil tak za 150,-. Když to počítám, tak si za 10 - 15 minut, co jsme strávili v ordinaci, naúčtoval asi tak 750,- Kč. To je tak 3000 a víc na hodinu. Tolik si snad nepočítají ani právníci.
|
sarax
Člen |
# Zasláno: 24 Dub 2007 12:10
- Nahlásit
laudianum
Nejlevnější je to asi v trojském útulku, s registrací a českým kódem.
to už tam maj nový čipy a jiný než před 3 rokama??náš staroch je z Troji...čipvanej u nich a čip nikdo nepřečte, a za hranicí Prahy tuplem....
|
abby
Člen |
# Zasláno: 24 Dub 2007 12:13
- Nahlásit
Marmorata
Tak jsem tam koukala a vetů,co nemají čtečku je tam dost.Jen mě překvapilo,že jako pracoviště se čtečkou je tam uveden i náš minulý vet.Tak se tam stavíme a zkusíme to zjistit (asi si to pořídil dodatečně).
|
Marmorata
Člen |
# Zasláno: 24 Dub 2007 12:13
- Nahlásit
abby
A máš jistotu, že se na čtečce ukáže stejný číslo jako na samolepce, když to nikdo nenačetl? To jestli čip funguje musí vet přece zkontrolovat ještě než ho do psa píchne. Co má pejsan za čip?
|
Marmorata
Člen |
# Zasláno: 24 Dub 2007 12:15
- Nahlásit
abby
jako pracoviště se čtečkou je tam uveden i náš minulý vet
Třeba se mu vybily baterky
|
abby
Člen |
# Zasláno: 24 Dub 2007 12:25 - Změnil/a: abby
- Nahlásit
Marmorata
Co ti na to mám říct.Byla jsem blbá.Vlastně ho klidně kontrolovat mohl a já bych to ani nevěděla,protože mě nenapadlo to řešit.Držela jsem psa a co tam dělá on mi bylo jedno (po aplikaci to nekontroloval určitě).Až pak jsem si uvědomila,že vlastně nemusí být funkční.
Tak jsem se dívala ještě jednou a nemá ji
|
Marmorata
Člen |
# Zasláno: 24 Dub 2007 12:32
- Nahlásit
abby
Nic si z toho nedělej, takhle občas dopadáme všichni. Já takhle zaplatila několik tisíc za zbytečné vyšetření... Netroufla jsem si říct, jestli se nedá začít jinak. Zase si třeba tvůj vet neúčtuje tak strašný peníze, jako tu psal ondatra.
|
abby
Člen |
# Zasláno: 24 Dub 2007 12:34
- Nahlásit
Marmorata
Já fakt nevím,jak to mám udělat Měnit veta jen kvůli čipu (v seznamu jsme ho nenašla,tak je možný,že ani nečipuje) se mi nechce.Ale do zahraničí jezdíme a hlavně jsem ji nechala čipovat,kdyby se ztratila a takhle to může být k ničemu.
|
laudianum
Člen |
# Zasláno: 24 Dub 2007 12:37
- Nahlásit
sarax
No pokud vím, tak tam mají Datamarsy (kolegyně si tam brala psa asi před půl rokem a byl očipovaný Datamarsem, měla k němu růžový papíry).
|
laudianum
Člen |
# Zasláno: 24 Dub 2007 12:41
- Nahlásit
hlavně jsem ji nechala čipovat,kdyby se ztratila a takhle to může být k ničemu
Tak hlavně jestli je ten čip zaregistrovaný v národním registru. Bez toho je fakticky k ničemu.
|
abby
Člen |
# Zasláno: 24 Dub 2007 12:42
- Nahlásit
laudianum
To jsem už psala,že je.
|
Hubinek
Člen |
# Zasláno: 24 Dub 2007 13:06
- Nahlásit
No možná by to chtělo chovat se jako jinde. Když se mi zdá drahý autoservis, zkusím si najít jiný. Tak proč ne veterináře? On se asi nikdo nezeptá proč dává takový čip a jestli není i jiný.
|
Eimy
Člen |
# Zasláno: 24 Dub 2007 17:24
- Nahlásit
Tak to my jsme za těch 500 měli čip i s pasem, to sem myslela, že je tak trošku samozřejmost
|
Mar3
Člen |
# Zasláno: 24 Dub 2007 18:31
- Nahlásit
nevíte někdo, kolik stojí čipování+pas u MVDr. Chyby v Brně? díky
|
Hrdlik
Člen |
# Zasláno: 24 Dub 2007 18:47
- Nahlásit
To nevím, ale veterinář musí mít na pasy povolení od veterinární správy. Je to na stránkách státní veterinární správy a Dr. Chyba vůbec na tom seznamu není, takže pas vystavit nemůže, řekla bych.
|
Mel
Člen |
# Zasláno: 24 Dub 2007 21:11
- Nahlásit
laudianum
A co je to za čip?
normálka, datamars... ale fakt je, že já psa nechávala čipovat ještě před tím, než to bylo povinný, takže je možný, že cena je teď fakt jiná. A bylo to u našeho "vesnickýho" veta, ke kterýmu chodíme na očkování a na banální věci, je totiž levnější než na nějakých klinikách
|
suesie
Člen |
# Zasláno: 24 Dub 2007 21:19
- Nahlásit
Hrdlik
A kde najdu prosím ten seznam?
|
suesie
Člen |
# Zasláno: 24 Dub 2007 21:22
- Nahlásit