| Autor |
Zpráva |
Erin
Člen |
# Zasláno: 13 Dub 2007 18:37
- Nahlásit
Cumba
Zkus vařit maso+ přílohy jednou za 14 dní podávat 5 dní v krmné dávce vitamíny.
Granule,které střídavě svým IW podávám jsou Nutra Nugets,Acana,ale stěžejní dávkou je vařené i syrové maso.Štěněti ještě tvaroh,jogurt,sardinky,ovesná kaše...ocení tuto stravu i dospělci.
|
Bela
Člen |
# Zasláno: 13 Dub 2007 18:41
- Nahlásit
Erin
ake vitaminy pridavas?
|
Erin
Člen |
# Zasláno: 13 Dub 2007 18:49
- Nahlásit
Bela
Roboran pro psy,dále spařené krájené zelí,dušenou mrkev.Syrové vejce,majoránku,česnek.
|
Bela
Člen |
# Zasláno: 13 Dub 2007 18:55
- Nahlásit
Erin
ten roboran davas len stenatam, alebo stale?
niekde som totiz citala, ze ked sa krmi surovym, tak netreba pridavat ani vitaminy ani mineraly
|
Smečka
Člen |
# Zasláno: 13 Dub 2007 18:59
- Nahlásit
Bela
Do syrového nemusíš dávat nic.Stačí přidávat zeleninu.
|
Erin
Člen |
# Zasláno: 13 Dub 2007 19:35
- Nahlásit
Bela
Dávám i dospělým v pětidenních periodách.
Se stravou postavenou na výhradně syrovém mase nemám zkušenost.
Krmím jak syrovým,tak vařeným i granulemi.Vařené převažuje.
|
Smečka
Člen |
# Zasláno: 13 Dub 2007 22:50
- Nahlásit
Krmím psy jen syrovým,kondici mají pěknou.
|
fatdog
Člen |
# Zasláno: 13 Dub 2007 22:57
- Nahlásit
Erin
,majoránku,česnek.
majoránka má být dobrá k čemu? nikdy jsem to ani neslyšel, tak se jen prám...a na česnek bych dával bacha, tuším, že u mnohých psů může být spousštěčem zažívacích problémů...třeba u psů se slabším žlučníkem.....
|
fatdog
Člen |
# Zasláno: 13 Dub 2007 22:59
- Nahlásit
ale jako pokud ten česnek snášej, tak je nejspíš zdravej a dobrej
|
Erin
Člen |
# Zasláno: 13 Dub 2007 23:01
- Nahlásit
fatdog
no právě majoránka podobně jako tymián pomáhá trávení a česnek v dávkách úměrných váze psa, je velmi dobrý na funkci ledvin.
|
Erin
Člen |
# Zasláno: 13 Dub 2007 23:03
- Nahlásit
fatdog
Jo bezva je přihodit libeček a nať petržele..to si ledvinky přímo chrachtaj blahem
|
fatdog
Člen |
# Zasláno: 13 Dub 2007 23:08 - Změnil/a: fatdog
- Nahlásit
Erin
aha dík
|
Bela
Člen |
# Zasláno: 13 Dub 2007 23:09
- Nahlásit
Erin
fatdog
zeleny petrzlen moj pes miluje, aj majoranku, oregano, zazvor, kurkumu...je to proste pes typu "babka korenarka"
|
starr
Člen |
# Zasláno: 14 Dub 2007 10:25
- Nahlásit
fatdog
neeneee...v tech granulich prece taky není ta jehněčina z masny ????? Jak by se asi dostali pak na takovou cenu???? Ne??
Neviem presne, čo je to to masny alebo masna, ale nevadí.
Ja si práveže myslím, že preto sú také drahé, lebo majú v sebe tú jahňacinu. 14 kg stojí 3.200,- SKK, keď to porovnám s nejakými granulami Jednota Coop za 345,- za 15 kg vrece, tak je to dosť slušný rozdiel . Proste vidím na psovi, že je to iná kvalita, a že mu to pomáha a je to pre nás jediný dostupný spôsob ako ho kŕmiť vzhľadom na jeho alergiu. Sme spokojní aj my, aj pes a to je hlavné!
|
fatdog
Člen |
# Zasláno: 14 Dub 2007 10:37 - Změnil/a: fatdog
- Nahlásit
starr
já Ti upřímně přeji, aby jsi měla pravdu....a co že je to za značku?...ta cena se mi zdá brutální, ale nemám přehled o cenách na Slovensku....pokud jsi tu znacku nekde psala, tak promin, jsem to asi prehledl
"z masny" znamená z prodejny masa ... od řezníka, co prodává maso pro lidi jako ....
|
starr
Člen |
# Zasláno: 16 Dub 2007 08:56
- Nahlásit
fatdog
....a co že je to za značku?...
Je to veterinárna diéta Royal Canin.
|
fatdog
Člen |
# Zasláno: 16 Dub 2007 09:08
- Nahlásit
starr
Je to veterinárna diéta Royal Canin.
aha....tak to můj šok byl nejspíš způsoben tím, že cena v SK je odlišná od CZK docela hodně....
já Tě nerad trápím, al pokud máš představu, že v těch granulích je třeba namletý čerstvý jehněčí.....tak asi ne.....je hold třeba vyjít z kupeckého uvažování......prostě obecně myslíš, že je reálný, aby někdo koupil maso, který se Tobě samostatně zdá drahé (taky že je drahé, mně se to tak taky zdá), zpracoval ho, prodal, vydělal na tom on i všichni další obchodníci, kterým projde rukama a ještě se dostal takový výrobek ve finále na lepší cenu než u té suroviny? Mně to přijde nereálné. Budou tam prostě jehněčí druhorné produkty živočišné výroby popřípadě zvířata, která pojdou, zraní se, nedůchčata apod....stejně jako u normálních granulí...nicmén chápu, že pokud to Tvůj pes snese a je v poho, tak jsi za to vděčna...mám to docela podobné...na granule nadávám, nesnáším je, ale přesto s nimi krmím (
|
starr
Člen |
# Zasláno: 16 Dub 2007 12:46
- Nahlásit
fatdog
Ja som o tom takmer presvedčená, že sú v tých granuliach nameleté jahňacie, ovčie a baranie mrciny, to si určite nemyslím, že je tam čerstvá jahňacina.
|
Cumba
Člen |
# Zasláno: 17 Dub 2007 12:56
- Nahlásit
Erin
Zkus vařit maso+ přílohy jednou za 14 dní podávat 5 dní v krmné dávce vitamíny.
Granule,které střídavě svým IW podávám jsou Nutra Nugets,Acana,ale stěžejní dávkou je vařené i syrové maso.Štěněti ještě tvaroh,jogurt,sardinky,ovesná kaše...ocení tuto stravu i dospělci.
Čo sa týka toho mäsa, tak aké by si mi doporučila? Stačí z mäsiarstva také namleté všeličo pre psov, čo stojí cca 15 korún kilo alebo to musí byť normálne celistvé mäso, napríklad hovädzie stehno, ktoré stojí asi 180 korún za kilo?
Tie prílohy, to môžu byť napr, ryža, zemiaky, ovsené vločky a tak? Zeleninu do toho už dávať nemusím?
Písala si, že podávaš striedavo granule a Tebou pripravovanú stravu. Ako často to striedaš? Ja som si myslela, že to sa nemôže, že musíš dávať buď to alebo to druhé.
|