Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Chov psů, chovatelství / Aké granule pre šteňa IW
<< . 1 . 2 . 3 . 4 . >>
Autor Zpráva
Bela
Člen
# Zasláno: 12 Dub 2007 15:37
- Nahlásit

gabi
vsetkeho, a je to odvodene od percenta IDEALNEJ telesnej hmotnosti v danom veku, nie aktualnej, samozrejme udaj je len priemerny a orientacny a zavisi od od aktivity pas a dalsich faktorov..

tu je to aj v slovencine:
Množstvo potravy
Dá sa povedať, že priemerne aktívny pes potrebuje krmivo o váhe asi 2% z jeho telesnej hmotnosti (pes s hmotnosťou 30kg teda potrebuje denne asi 600g potravy – rozdelené na dve 300g porcie). Psy však majú v závislosti od aktivity a veku rôznu látkovú výmenu. Veľmi aktívne psy môžu denne potrebovať až 3-4% zo svojej hmotnosti. Šteňatá vo vývoji potrebujú až 10%.

http://www.holistika.sk/sk/clanky/vyziva/barf.aspx

Bela
Člen
# Zasláno: 12 Dub 2007 15:40
- Nahlásit

pigie
ja mam znameho ktoreho NO mali preslapy pri krmeni RC, akoze specialnymi granulami pre NO

tie nutricne potreby su aj u psov individualne a ked vidim, ze pes ma nabeh na preslap treba hned nabehnut na nejake dieteticke doplnky, bez ohladu na to, cim sa krmi.

gabi
Člen
# Zasláno: 12 Dub 2007 15:43
- Nahlásit

ked vidim, ze pes ma nabeh na preslap treba hned nabehnut na nejake dieteticke doplnky, bez ohladu na to, cim sa krmi.

Pokračuj, začína to zaujímavo...

Bela
Člen
# Zasláno: 12 Dub 2007 15:46
- Nahlásit

gabi
proste nedostava stravou dostatok zivin, prejavuje sa to na vyvoji kostry, tak treba tie ziviny doplnat, podobne ako u deti
to je vsetko, viac by ti o tom povedal moj veterinar

gabi
Člen
# Zasláno: 12 Dub 2007 15:48
- Nahlásit

Chceme prííkladýýýýý.

fatdog
Člen
# Zasláno: 12 Dub 2007 15:49
- Nahlásit

Cumba
Nebuď hnusný! Každé mäso je z mŕtveho zvieraťa, takže kafilérka ako kafilérka.
No ale alůe )
Snad se nebojíš přiznat si, že budeš psa krmit zdechlinkama?
Ano, každé maso je z mrtvého zvířete, otázka, jak to zvíře umřelo, proč umřelo, tak jak umřelo a hlavně za jak dlouho se ta zdechlinka zporacuje...a jak je s tou zdechlinkou nakládáno po tu dobu, než se zpracuje, tohle všechno je docela důležitý.....ale pokud máš strach z pravdy, tak to nezjišťuj

Bela
Člen
# Zasláno: 12 Dub 2007 15:55
- Nahlásit

gabi
Chceme prííkladýýýýý.
coho? Doplnkov vyzivy?
Ja ich po mene nepoznam, lebo sme ich chvalabohu nikdy nemuseli pouzit, ale nas vetoch by ti vedel povedat
(Viem, ze jeden s vola ze Irish Cal, ale su ich mrte...)

fatdog
Člen
# Zasláno: 12 Dub 2007 16:04
- Nahlásit

Bela
Viem, ze jeden s vola ze Irish Cal, ale su ich mrte..
to jooo, ale blby je, ze kazdej vet ma citovy pouto k tomu vyrobku, kterej sám prodává

Bela
Člen
# Zasláno: 12 Dub 2007 16:07
- Nahlásit

fatdog
a co mam ako teraz urobit?
presne to iste je aj s inymi pripravkami vratane humannych lieciv, mame kvoli tomu vsetci podochnut?

pigie
Člen
# Zasláno: 13 Dub 2007 01:46 - Změnil/a: pigie
- Nahlásit

Bela
proste nedostava stravou dostatok zivin
chyba, zivin bolo prave privela ;) zly pomer fosforu a vapnika... doslo k odvapneniu...

Inak, viete co je zvlastne? Ze zvacsa clovek co krmil len granulami alebo nemal psa vobec a zacne davat stenatu varene, tak z toho vznikne problem. Chovatelia, ktory krmia stale bez granuli tento problem mavaju omnoho menej, ak vobec. Myslim, ze je v tom trocha vedy ;)

Bela
Člen
# Zasláno: 13 Dub 2007 09:43
- Nahlásit

pigie
sorry tak som sa nepresne vyjadrila - proste telo nedostavalo to co malo pre svoj spravny vyvoj

inac, celkom by ma zaujumalo, ako to bolo s vyvojovymi problemami u psov v casoch, ked sa este o granuliach nechyrovala a akych je ich vyskyt u vlkov a volne zijucich psov.

Cumba
Člen
# Zasláno: 13 Dub 2007 10:11 - Změnil/a: Cumba
- Nahlásit

fatdog
Ja sa pravdy nebojíííím!!! Viem, aké svinstvá obsahujú niektoré (podľa Teba všetky ) granule. Viem, že obsahujú celé mŕtvoly, na zložení granulí Billa stojí, že obsahujú aj vtáčie perie, čo som teda čumela a divila sa, že to priznali.
Keď tu Bela spomenula tých vlkov, tak ma napadlo, že oni (a povedzme, že aj divo žijúci psi) žerú ulovené zvieratá hádam aj celé a keď je obdobie hladu, tak možno aj nejakého vtáka s perím alebo zdochlinu, takže je to asi jedno. Vážne si myslím, že mäso ako mäso.
Kŕmiť surovým mäsom sa mi vôbec nepáči, je to nehygienické a určite sú na ňom všelijaké mikróby a choroboplodné zárodky. Malo by sa aspoň obariť vriacou vodou, ak nie už povariť.

Cumba
Člen
# Zasláno: 13 Dub 2007 10:12
- Nahlásit

Bela
Čo je to ten prešľap?

Cumba
Člen
# Zasláno: 13 Dub 2007 10:13
- Nahlásit

Bela
Čo je to barfová strava?

starr
Člen
# Zasláno: 13 Dub 2007 10:18
- Nahlásit

Ja mám tiež negatívny postoj ku kŕmeniu surovým mäsom. Asi je to zastaralý názor, ale mám ho proste v sebe, lebo mi to povedala babka, keď som bola malá a jej som verila, lebo mala skúsenosti so psami, a síce, že keď sa psom dáva surové mäso, tak sú agresívnejší.
Potom sa mi to hnusí aj preto, že ja som vegetariánka a k surovému mäsu už neinklinujem vôbec, je to pre mňa úplne nepoužívaná a nečistá potravina.
Tiež by som sa bála tých choroboplodných zárodkov, salmonelózy a tak.
Čiže surové mäso u nás tabu. Môj pes ho nikdy nevidel a dúfam, že ani neuvidí. Nebola by som rada, keby pocítil v tlame chuť krvi iného zvieraťa. Už aj vidím za chrbtom vlkodlaka!!!

gabi
Člen
# Zasláno: 13 Dub 2007 10:19
- Nahlásit

Čo je to ten prešľap?
Myslím že je to práve niečo ako plochá noha.

gabi
Člen
# Zasláno: 13 Dub 2007 10:24 - Změnil/a: gabi
- Nahlásit

Vyzerá to takto nejako:
URL
URL
(pozeraj na prsty na predných nohách)

a to ešte sedí.

Hneď prvý večer čo ho máme doma, som mu na tú jeho plutvu stupla
a ani som si to skoro nevšimla.

Cumba
Člen
# Zasláno: 13 Dub 2007 10:32
- Nahlásit

gabi
Takže prešľap je taká tá dlhá labka? Ono je to len estetický probém alebo to aj toho psíka bolí? A ako mám vedieť, že to nie je jeho normálna labka, ale že je to prešľap?

aki
Člen
# Zasláno: 13 Dub 2007 10:37
- Nahlásit

Cumba
Koukni se tady: http://www.irskyvlkodav.cz/faq.php?detail=11#11

gabi
Člen
# Zasláno: 13 Dub 2007 10:47
- Nahlásit

Pekne vysvetlené
Je to ako u ľudí, plochá noha nebolí sama o sebe, ale človeka bolia nohy ako také, nevládze dlho stáť, večer má pocit celokvej únavy nôh, pri chôdzi bolia píšťaly, noha nedošlapuje pružne, takže dodatočne trpia všetky kĺby a kostra ako taká v celom vertikálnom smere.

Bela
Člen
# Zasláno: 13 Dub 2007 11:02 - Změnil/a: Bela
- Nahlásit

Cumba
"barfova strava" je slovensky posklonovana verzia terminu/skratky BARF, ktory sa preklada rozne, napr.: Biologically Appropriate Raw Food, alebo aj Bones And Raw Food (kikni tiez: http://en.wikipedia.org/wiki/BARF_Diet), cize krmenie surovou stravou, co je vo svete teraz jeden z trendov vyzivy psov a maciek a vznikol ake reakcia na skodlive ucinky granul.
pozri si aj: www.holistika.sk, alebo http://www.ifauna.cz/clanky/clanek.php?id=1496

Preco sa ti zda krmit surovym masom nehygienicke? ved sama pises, ze v prirode vlci/psi zeru svoju korist aj s perim a kozou a sem-tam aj nejaku tu zdochlinu a ciste maso z obchodu sa ti javi ako nehygienicke? Myslim,ze si trochu protirecis
Okrem totho treba brat do uvahy aj to, ze pes ma iny traviaci trakt ako clovek, takze to, co by nam mohlo sposobit nejake zazivacie problemy, psi zvladaju uplne normalne

mac1
Člen
# Zasláno: 13 Dub 2007 11:02
- Nahlásit

starr
no ono se také říkalo, že černí psi jsou agresivní , vzhledem k Tvému postoji sis možná měla spíš pořídit králíčka , nemyslím to nijak hanlivě ani posměšně, ale pes je prostě šelma ať chceš nebo ne a šelmy zrovna vegani nejsou . A přiznám se , že takový dobrý tataráček si s chutí dám i já, tak holt syrové maso neupírám ani svým psům .

Bela
Člen
# Zasláno: 13 Dub 2007 11:03
- Nahlásit

starr
že keď sa psom dáva surové mäso, tak sú agresívnejší. ...Nebola by som rada, keby pocítil v tlame chuť krvi iného zvieraťa. Už aj vidím za chrbtom vlkodlaka!!!

tak toto je fakt ciry nezmysel a predsudok

Bela
Člen
# Zasláno: 13 Dub 2007 11:05
- Nahlásit

mac1
že takový dobrý tataráček si s chutí dám i já
jeziiis, ani nehovor, tataracik, mnam, mnam.

Frog
Člen
# Zasláno: 13 Dub 2007 11:19
- Nahlásit

starr
že keď sa psom dáva surové mäso, tak sú agresívnejší.
To nemůžeš myslet vážně, že ne. Pokud je to vtip, pak hodně dobrý
Jiank já krmím syrovým masem a musím říct,že jsem naprosto spokojená stejně jako moje německá doga!. CCa do 1 roka jsem tu chuděru ládovala granulema z přesvědčení (nebo spíš z blbosti),že jí dávám to nejlepší,co mohu! Vyzkoušla jsem snad 50 druhů granulí od RC, Eagle packu přes Nutro choice, First mate až k Pro planu a po všem měla šíííílený průjmy. A když říkám,že šílený, tak myslím,že jsme chodili venčit třeba 6x za noc. V roce jsem začala krmit syrovým masem a od té doby ťuk ťuk průjem nikde, fenka konečně přibrala a těší se na žrádlo! A máme vyhráno. Jen mě mrzí,že jsem na to nepřišla dříve. Mám skvělého veta,který vždycky se vším poradí, takže vím čím krmím a můžu si dávku upravovat dle konkrétní kondice fenky... V granulích si zkrátka nejsem jistá z čeho jsou... a zda obsahují to co mají napsáno na pytli.

Frog
Člen
# Zasláno: 13 Dub 2007 11:22
- Nahlásit

mac1
vzhledem k Tvému postoji sis možná měla spíš pořídit králíčka , nemyslím to nijak hanlivě ani posměšně, ale pes je prostě šelma ať chceš nebo ne a šelmy zrovna vegani nejsou .
Ano přesně tak!

Bela
Člen
# Zasláno: 13 Dub 2007 11:26
- Nahlásit

Frog
ty mas veta, ktory ti vedel poradi ohladne krmenia surovou stravou???
wow, tak to je naozaj vzacny ukaz v nasich koncinach!

Frog
Člen
# Zasláno: 13 Dub 2007 11:31
- Nahlásit

Bela
Jo, jo mám a jsem za něj vděčná. Je to člověk,kterej ti zbytečně necpe nic, co nepotřebuješ, neúčtuje si úkony a dovede poradit! Sám mi navrhnul od začátku krmení masem a já blbá jsem ho hnedka neposlechla... Je taky chovatelem německých dog už 30 let, tak mu v tomhle 100% věřím. On sám krmí také syrovým masem,takže super...

Bela
Člen
# Zasláno: 13 Dub 2007 11:36 - Změnil/a: Bela
- Nahlásit

Frog
tak to je fakt skvele!
Nahodou nepublikuje niekde na nete nieco o vyzive psov?
Inac, aj som mala veta, ktory choval dlhe roky erdelov a tiez mi nedoporucoval krmenie granulami. Zial, uz sa veterinarnej praxi nevenuje

aki
Člen
# Zasláno: 13 Dub 2007 11:41
- Nahlásit

Frog
Zááávidím!!! Moji IW kluci byli na granulích skoro do dvou let - než nás začal zavážet Vetamix i na sever Moravy. Holkám jsem dávala od mala syrové kuřecí skelety a nemají s tím problém, kluci vemou syrové maso do huby a znechuceně vyplivnou . A tak jim všem vařím...od té doby, co jsou na vařené stravě - každý má na večeři kilo masa + přílohu + zeleninu - konečně přibrali, mají lesklou srst a já nemám zahradu tolik zas....u .

<< . 1 . 2 . 3 . 4 . >>
Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání