| Autor |
Zpráva |
Frog
Člen |
# Zasláno: 13 Dub 2007 11:45
- Nahlásit
Bela
No vyloženě o výživě ne,ale teďka mu vyšla knížka o ND. http://www.deutsche-dogge.cz/str/index.htm a na jeho stránkách se dá také dosti vyčíst
|
Bela
Člen |
# Zasláno: 13 Dub 2007 11:48
- Nahlásit
Frog
a ved toho ja poznam!!! .
Obcas si listujem v jeho poradni a naberam rozumy. raz som mu tam aj pisala o radu
|
Frog
Člen |
# Zasláno: 13 Dub 2007 12:08
- Nahlásit
Bela
Tak to je fajn... Já jsem z Brna, tak k němu právě i jezdíme. je stráááášně hodnej a podle mě je prostě fakt dobrej!
|
starr
Člen |
# Zasláno: 13 Dub 2007 12:10
- Nahlásit
Frog
že keď sa psom dáva surové mäso, tak sú agresívnejší.
To nemůžeš myslet vážně, že ne. Pokud je to vtip, pak hodně dobrý
Myslím to úplne vážne, ja píšem zväčša len vážne, ak myslím niečo zo srandy, tak tam dávam smajlíkov.
Väščina starých ľudí si myslí, že to pravda, aj v starých knihách sa to tak písalo. Či je to volovina alebo pravda, tu rozoberať nebudem. Ja som len konštatovala, že mám takú informáciu a verím jej.
|
starr
Člen |
# Zasláno: 13 Dub 2007 12:15 - Změnil/a: starr
- Nahlásit
mac1
Bela
Ja píšem samé nezymsly a mám samé predsudky, presne ako väčšina ľudí. Každý niečomu veríme. Ateista si ťuká na čelo, keď počuje, že niekto verí v Pána Boha. Ja si ťukám na čelo pri čítaní niektorých príspevkov presne ako si Vy ťukáte pri čítaní mojich. Všetko je uhol pohľadu a pravda je vždy niekde uprostred.
A králička si neprosím, chovám morčatá a potkany.
|
Bela
Člen |
# Zasláno: 13 Dub 2007 12:16
- Nahlásit
starr
mám takú informáciu a verím jej.
A mozem sa ta spytat, preco jej veris? mas na to nejaky racionalny dovod?
|
Bela
Člen |
# Zasláno: 13 Dub 2007 12:17
- Nahlásit
starra píšem samé nezymsly a mám samé predsudky, presne ako väčšina ľudí (aj na tomto fóre).
tak tuto tvoju reakciu uz vobec nechapem
|
starr
Člen |
# Zasláno: 13 Dub 2007 12:20
- Nahlásit
Bela
A mozem sa ta spytat, preco jej veris? mas na to nejaky racionalny dovod?
Musí mať človek racionálny dôvod, keď v niečo verí? Máme racionálny dôvod k viere v Boha?? Diskutabilná otázka.
Môj dôvod je taký, že v duši cítim, že je to tak správne. V živote sa riadim tým, čo nie je v rozpore s mojím svedomím.
Čiže podľa Teba nemám racionálne vysvetlenie.
|
starr
Člen |
# Zasláno: 13 Dub 2007 12:22
- Nahlásit
Bela
tak tuto tvoju reakciu uz vobec nechapem
To nevadí, mňa málo kto chápe, nič si z toho nerob
|
Bela
Člen |
# Zasláno: 13 Dub 2007 12:28
- Nahlásit
starr
prepac, ale snad len naozaj nechces zrovnavat vieru v Boha a vieru v nejaky predsudok a ludovu poveru!
moja otazka je uplne legitimna - ano pytam sa, aky mas dovod verit prave tomuto. Praco neveris tomu, ze pes nebude agresivnejsi? Aj tomu by si mohla verit, ci nie?
Vies, ono, ludia stale veria vselijakym poveram, a riadia sa podla nich ale to este neznamena, ze sa aj zakladaju na realite a nejakom racionalnom poznani...
|
gabi
Člen |
# Zasláno: 13 Dub 2007 12:29
- Nahlásit
Väščina starých ľudí si myslí, že to pravda, aj v starých knihách sa to tak písalo.
Mám nejakú tú otázočku.
Rozprávame sa o surovom mase?
Čím kŕmi väčina starých ľudí svojich psov?
V podľa mňa dosť dobrej starej knižke sa písalo o kŕmení:
mäso, zelenina, príloha(zemiaky,cestoviny, ryža, krúpy...), mlieko, vajcia, syry, tvaroh.....
Granule nikde.
|
Frog
Člen |
# Zasláno: 13 Dub 2007 12:33
- Nahlásit
starr
Týýýý brďo, já zírám na drát, fakt! Na to ti můžu říct jediné, aby ses přijela podívat na mojí "agresivní" dogu krmenou syrovým masem .
|
Bela
Člen |
# Zasláno: 13 Dub 2007 13:03
- Nahlásit
starr
pridavam sa k Frog - mozes sa prist pozriet aj na mojho strasneho "agresora", mozno zmenis nazor, na to ako je to s tym surovym
|
starr
Člen |
# Zasláno: 13 Dub 2007 13:48
- Nahlásit
Bela
Frog
gabi
Mohla by som veriť aj tomu, že to tak nie je, jasné, že môžem zmeniť názor. Starí rodičia boli pre mňa autorita, lebo na rozdiel od rodičov mi nezvykli klamať ani si vymýšľať a rozprávali mi pravdivé veci zo svojho života - o vojne, o drsných časoch, o bití v škole trstenicou. Proste som im verila, okrem iného aj to, keď mi povedali, že poľovníckych psov kŕmieval pradedo surovým mäsom, aby boli ostrejší a lepšie prenasledovali zver.
Nevlastná babka mi rozprávala, že mali veľkých poľovníckych psov, ktorým raz dala jej mama s dobrým úmyslom prihriatu praženicu s hríbmi, ktorá už raz vychladla, bola to praženica, z ktorej jedli aj členovia rodiny. V tú noc, ako ju psy zjedli, umreli. Takže na základe toho si myslím, že (niektoré) hríby a huby sú po vychladnutí a opätovnom prihriati jedovaté, lebo mi to tak vylíčila tá babička.
Ono sú to možno hlúposti, ale skúste ma pochopiť, že mi je ťažko tomu prestať zo dňa na deň veriť, keď mi to rozprávali pre mňa tak vzácni ľudia. Navyše je tu aj tá moja averzia k mäsu všeobecne, čo vo mne umocňuje ešte pocit, že domáce zvieratá sa surovým mäsom kŕmiť nemajú. Psy aj mačky sú šelmy, to je jasné, ale sú to zároveň aj domestifikovaní miliáčikovia, ktorí v niektorých smeroch už majú ďaleko od svojich predkov, tak aj preto mi nesedí surové mäso a domáci pes.
No a v starých knihách sa nepísalo o granuliach preto, lebo vtedy nebolo priemyselne vyrábané krmivo pre zvieratá a možnože ešte ani pre ľudí .
Ja niekde hlboko vo svojej duši cítim, že ja, môj pes a surové mäso nie je dobrá kombinácia. To však neznamená, že Vám chcem radiť, aby ste nekŕimili svojich psíkov surovým mäsom, to som ani nenapísala, ani som to tak nemienila. Vy práveže cítite, že je to správne, vidíte, že im to chutí, tak ich s tým kŕmite. Lebo nemáte s tým ani duchovný ani rodinný ani žiaden iný problém. Ja ho mám, tak s ním psíka nekŕmim.
A o tom to je
|
starr
Člen |
# Zasláno: 13 Dub 2007 13:53
- Nahlásit
gabi
Čím kŕmi väčina starých ľudí svojich psov?
Myslím, že zvyškami zo svojho jedla - čo tiež neschvaľujem, lebo je tam na psí žalúdok priveľa soli a korenia.
Asi si to zmerovala tam, že ich kŕmia surovým mäsom, že? Nemôžem na to napísať, že ich s tým kŕmia, lebo neviem. Čo som tak sledovala, tak väčšinu naozaj všelijakými sajratnými zvyškami.
Ale som si všimla, že mačkám dávajú surové mäso.
|
mac1
Člen |
# Zasláno: 13 Dub 2007 14:21
- Nahlásit
starr
a napadlo Tě, že .."že ja, môj pes a surové mäso nie je dobrá kombinácia koukáš na sebe, své pocity, co se líbí Tobě , ale na psa zřetel nebereš , nebo snad trpí Tvůj pes nějakými zdravotními problémy, že by to pro něj nebylo dobré ?
|
mac1
Člen |
# Zasláno: 13 Dub 2007 14:23
- Nahlásit
starr
a co se týče loveckých psů, tak u těch naopak říká "tradice" nekrmit syrovým masem ať nenačínají
|
fatdog
Člen |
# Zasláno: 13 Dub 2007 14:25
- Nahlásit
mac1
a co se týče loveckých psů, tak u těch naopak říká "tradice" nekrmit syrovým masem ať nenačínají
Tyranko!!! taky nemyslíš na jeho pocity
|
starr
Člen |
# Zasláno: 13 Dub 2007 14:33
- Nahlásit
mac1
Všetci sme od prírody egoisti, líšime sa len MIEROU svojho egoizmu. Takže je prirodzené, že pozerám aj na seba a svoje možnosti, keďže svojmu psovi nosím potravu ja, to však neznamená, že ho neberiem na zreteľ. Veľa si odriekame, aby sme mohli psovi kupovať tie granule, čo mu kupujeme. Keď odhliadnem od svojich pocitov (ktoré sú pre mňa mimochodom veľmi dôležité, ale skúsim na odosobniť), tak má pes aj zdravotné problémy - alergiu na krmivo. Môže žrať len veterinárnu diétu alebo by mohol žrať len jahňacie mäso, ktoré si dovoliť nemôžeme. Takže žerie veterinárnu diétu Royal Canin. Veľmi jej prospieva, jej stav sa po nej zlepšuje, mám z toto radosť.
|
Bela
Člen |
# Zasláno: 13 Dub 2007 16:09
- Nahlásit
starr
samozrejme, ani tebe ti nikto nevnucuje, aby si krmila surovym masom, ked si myslis, ze to tak nie je spravne. len diskutujeme o veciac. A faktom je, ze spajat agresivitu psa s krmenim surovym masom nedava zmysel a je na to mnozstvo dokazov...
sama vsak mas doma alregika, tak mozno vies, ze u psov sa v sucasnej dobe zvysil vyskyt alregii a je dost pravdepodobne, ze to suvisi prave so stravou a so zmenami aj v sposobe zivota psov - ked zacali zit v tesnejsom kontakte s clovekom ako domaci milacikova, co suvisi aj masovym krmenim granulami a roznymi umelinovymi pamlskami, etc. Dost vyrazne sa skratila dlzka zivota psov a aj vyskyt rakoviny sa zvysil. Podobne je dost problemom aj obezita psov.
A to o niecom svedci. Mame ich radi, hyckame ich, myslime si, ze pre nich robime to najlepsie, ale casto krat nerespektujeme ich potreby a prenasame na ne svoje civilizacne neduhy...
|
pigie
Člen |
# Zasláno: 13 Dub 2007 16:15
- Nahlásit
starr
ja som tiez vegetarianka, maso som nezobrala do ruky 10 rokov. Ale ked prisiel pes, tak to bolo ine Nech sa mi to hnusilo akokolvek, pes je pes a zere maso. Teraz mu maso vzdy umyjem a dam. Pes ho ma rad, tak preco nie?
|
fatdog
Člen |
# Zasláno: 13 Dub 2007 16:18
- Nahlásit
starr
no... i ta veterinární dieta se z něčeho vyrábí....a je to opět většinou minimálně odpad z živočišné výroby...jen se prostě oddělují ty potencionální nosiče alergénů...takže i takovýto alergický pes by se dal krmit přirozenou negranulovanou stravou ....proože jak říkám i ta vet dieta se z něčeho vyrábí.... ))
tedy si myslím aspoň...
|
Bela
Člen |
# Zasláno: 13 Dub 2007 16:24
- Nahlásit
fatdog
myslim, ze starr tomu v podstate rozumie, preto pise, ze krmit jej alergicku havinu jahnacinou z masny si proste nemoze dovolit
ja tam skor vidim inu vec, ktoru ma ale velmi vela ludi - a to je prave ta averzia voci surovemu masu.
clovek sa obcas docka fakt burlivych reakcii (aby nedoslo k nedorozumeniu, teraz vobec nehovorim o starr)
|
fatdog
Člen |
# Zasláno: 13 Dub 2007 16:28
- Nahlásit
pigie
ja som tiez vegetarianka, maso som nezobrala do ruky 10 rokov.
stejná jako já....taky vždycky, jak ho ucejtím, tak ho rovnou spolykam...na co ruce, že jo??? ))
Pigie, nic ve zlém, ale má zkušenost je taková, že většinou je vegeteriánství jen důsledkem typicky lidského pokrytectví...
Zjistil jsem to i sám na sobě......jednou jsem byl se svým psem a kolem projel kamion s prasaty na porážku...jak už to bývá, prasata věděla, žře se něco děje a tak pokvíkavala....přišlo mi jich hrozně líto...představil jsem si, že by tak jel muj pes a bylo mi zle a vubec jsem pak nějakou dobu nechtěl maso....ale nakonec jsem si uvědomil, že to zase byla nějaká taková falešná sebelítost či chuť se "lacině" dojímat ..... o tom, že to tak je jakože se ta prasata zabíjejí, již vím několik desítek let a stejně to maso jím a jedl jsem, tak proč najednou dělat nějaké caviky?
Znám pár vegetariánek osobně, žádného vegetariána a musím bohužel zkonstatovat, že žádná z nich není psychicky vyrovnaná a většina je na tom charakterově dost špatně... mluvím o vzorku 8 žen.... mi to přijde, že to náhoda být nemůže.
Pigie, nic ve zlým, i když to dle mýho není náhoda, nikde není vůbec psaný, že Vy jste taky takováhle...to jsem tím říci nechtěl. Tak ať se neurazíte.
|
fatdog
Člen |
# Zasláno: 13 Dub 2007 16:29
- Nahlásit
Bela
myslim, ze starr tomu v podstate rozumie, preto pise, ze krmit jej alergicku havinu jahnacinou z masny si proste nemoze dovolit
neeneee...v tech granulich prece taky není ta jehněčina z masny ????? Jak by se asi dostali pak na takovou cenu???? Ne??
|
Fifi
Člen |
# Zasláno: 13 Dub 2007 16:46
- Nahlásit
Bela
ja tam skor vidim inu vec, ktoru ma ale velmi vela ludi - a to je prave ta averzia voci surovemu masu.
clovek sa obcas docka fakt burlivych reakcii
Jo, tak nejak. I ja se krmeni syrovym masem drive "podvedome" branila. Presla jsem z granuli na varene maso a pak mi nejakou dobu trvalo, nez jsem uznala rozumne argumenty ohledne krmeni vyslovene syrovym masem. Nyni vim, ze se nebylo ceho bat. A nekrmila bych uz jinak.
fatdog
Nejsme vegetariani, ale i tak chapu, ze nekdo jiny muze byt. Mame par znamych, co vegetariani jsou (muzi i zeny), a nejsou to psychicky narusene osobnosti. Naopak jsou to pohodovi, chytri lide.
|
Bela
Člen |
# Zasláno: 13 Dub 2007 17:49 - Změnil/a: Bela
- Nahlásit
fatdog
hm, ja v jej odpovedi citam:
Môže žrať len veterinárnu diétu alebo by mohol žrať len jahňacie mäso, ktoré si dovoliť nemôžeme. T
takze asi vidi a uvedomuje si v com je ten rozdiel...
fatdog
Fifi
tiez poznam zopar veterarianov a myslim, ze je medzi nimi rovnaky pocet normalnych ludi aj magorov ako medzi nevegetarianmi.
dokonca mam kamosku, ktorej prechod na vegetarianstvo vyyyrazne pomohl zbavit sa nepriemeranych, nevyrovnanych cholerickych reakcii
No pre niekoho su vegetariani cudaci.
ja myslim, ze nech si ludia jedia, co chcu, pokial to nevnucujum druhym
|
pigie
Člen |
# Zasláno: 13 Dub 2007 18:06
- Nahlásit
Bela
ja myslim, ze nech si ludia jedia, co chcu, pokial to nevnucujum druhym
asi tak.
fatdog
Inak, ja som sa za psychicky vyrovnanu nikdy nepovazovala Aj ked je pravda, ze k psychickej vyrovnanosti mi hodne ale hodne dopomohol az pes... Uz zopar ludi mi povedalo, ze keby som psa mala od mala, mohla som byt normalna
|
mac1
Člen |
# Zasláno: 13 Dub 2007 18:09
- Nahlásit
fatdog
Tyranko!!! taky nemyslíš na jeho pocity ...já nejsem tradice
|
Erin
Člen |
# Zasláno: 13 Dub 2007 18:30
- Nahlásit
fatdog
Chvd nóó co to jééé.
Žádnou, doporučil bych nějakou přirozenější stravu. Třeba maso s přílohou.
----------
Jedna chovatelka kupříkladu krmí své IW cho-chow a modrýma britkama, které také chová...no však až si to tady přečte, myslím, že zareaguje ... doufám, že stihnu do té doby utéci dosti daleko
[bSi koleduješ zmetku,se jednou podivíš až něčím nakrmím ))][/b]
|