Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Chov psů, chovatelství / Majitelia SAO chovaného v byte
<< . 1 . 2 . 3 . 4 . 5 . 6 . >>
Autor Zpráva
pigie
Člen
# Zasláno: 9 Bře 2007 14:01
- Nahlásit

starr
Este ti nekopli do psa? Mne do stenata, podobne aj Bele. Moj bol dokonca na voditku...

Bela
Ja porusujem, kde sa da. Vzdy som si to doteraz vykomunikovala. Zalezi od cloveka, ak je rozumny policajt a vidi, ze psa ovladam, tak ti psa poskrabka za uchom a povie, na koho si mas davat pozor, lebo ta spokutuje Najviac ma nastvalo, ked si ma odchytili pri dostihovej drahe, nikde nikoho, tam vidis na kilometer jednym aj druhym smerom. Ani noha. Ja, pes, priatel a chcel pokutovat. Malo to asi 19 rokov a bola som prilis drza na to, aby to dotiahol do konca Zacal rozpravat nieco o strachu zo psov, ktori maju spoluobcania. Tak som mu povedala, ze nech nejakeho spoluobcana oslovi teraz a spyta sa ho, potom zaplatim tu pokutu Nieco zablakotal o tom, ze ma upozornuje a zmizol. To bol jediny zly zazitok s mestanmi

starr
Člen
# Zasláno: 9 Bře 2007 14:03
- Nahlásit

slony
Podľa mňa to nie je alibizmus, ale dobrá vec, za ktorou si stojím. Však koľko ľudí, toľko názorov.
Ani labrador, ani 40 kg pes veru so mnou ešte "necukol".

starr
Člen
# Zasláno: 9 Bře 2007 14:05
- Nahlásit

pigie
Nie, ešte mi nikto nikdy nekopol psa.

Ale čo nebolo, môže byť...

starr
Člen
# Zasláno: 9 Bře 2007 14:08
- Nahlásit

pigie
Potom to v tejto spoločnosti tak vyzerá, keď ľudia takto porušujú nariadenia. A ešte sa s tým aj chválite, že porušujete, kde sa dá! Veď to je hanba! Žiaden poriadok, žiaden rešpekt pred verejnými činiteľmi, bordel na uliciach, strach ísť niekam von, že tam človeka niečo alebo niekto napadne.

Bela
Člen
# Zasláno: 9 Bře 2007 14:15 - Změnil/a: Bela
- Nahlásit

starr
mne psa aj zastrelili ...bezdovodne a protipravne!

nesuhlasim s tebou. na kopanie nemala najmensi dovod. Moj pes jej nic nerobil, ani jej psovi. Nikomu neprekazal. Jej reakcia bola totalne neadekvatna situacii. Ona mala zhysterceneho nesocializovaneho psa. Kopanie nie je sposob riesenia situacie - mala som ja snad prist k nej a dat jej facku? to by bola taka zopdovedajuca reakcia.

Nevidim dovod, preco ma niekto traumatizovat mojho priatelskeho psa len kvoli tomu, ze on/a nevie o psoch a ich spravani ani h***, a svojho si totalne zneurotizovala aj tym, ze v zivote nebol pusteny z voditka a nevie komunikovat s inymi psami. Iste, ked ju druhy krat stretnem, vyhnem sa jej sirokym oblukom, ale to neznamena, ze pristupujem na jej sposoby

davidkova renata
Člen
# Zasláno: 9 Bře 2007 14:17
- Nahlásit

LucieS
Jo a k těm vyhláškám - radši no comment. Čím víc psů na vodítku, tím víc nesocializovaných magorů. Takže nedodržuju

slony
najlepsie voditko je zvladnuta socializacia, vychova a zakladny vycvik
Díky za to,že někdo taky zohlední ty psy a nejen ty lidi,co maj všechna ty práva a výhody a hlavně jsou to holt páni tvorstva,kterým musí ustoupit z cesty všechno živé,protože kdo je víc...

starr
Člen
# Zasláno: 9 Bře 2007 14:18
- Nahlásit

Bela
To je múdre, vyhnúť sa jej oblúkom, s tým súhlasím. Nestojí Ti za to.

Bela
Člen
# Zasláno: 9 Bře 2007 14:27 - Změnil/a: Bela
- Nahlásit

starr
Este k tvojej predchadzajucej poznamke: ludia vzdy budu porusovat hlavne tie predpisy, ktoru se nezmyselne.
A v BA, ci vseobecne na SK su mnohe tieto obmedzenia naozaj nezmyselne az diskriminacne. ved. napr. ta situacia co vyssie popisuje piggie je uplne absurdna...
Ak si ty myslis, ze je to tak ok, je to tvoj nazor a mas na nanho pravo.
Ja si nemyslim, ze komu dal panboh urad, tomu dal aj patent na rozum a ze ked je nieco vyhlaska, tak je to aj spravna a mudra vyhlaska...
Tebe mozno nevadi, ze tvoj pes je kvoli nim celozivotne odkazany na voditko, mne hej - to je rozdiel v nasich nazoroch.

Falka
Člen
# Zasláno: 9 Bře 2007 14:28
- Nahlásit

Přesně tak, já taky dbám na to, aby můj pes nikoho neobtěžoval, nepřekážel a nikomu neubližoval a dociluji toho zejména výchovou psa. Čubina je venku ovladatelná, na první povel se otočí na fleku a maže ke mě. Vodit hyperaktivního psa na vodítku je týrání zvířat. Samozřejmě na více frekventovaných místech, kde je hodně lidí, provoz atd. čuba na vodítku je. Ale v městkých parcích, popř. "zapadlejších" ulicích s menším provozem atd. je na volno.
Když si to tak vezmu, platím celkem vysoké poplatky za psa, sama si po něm venku uklízím (pytlíky mám svoje, protože v těch koších kde mají být věčně nejsou), a pes by měl chodit všude na vodítku a nejlíp i s košem, přestože je ovladatelná, mám jí stále na očích, aby se nikde nemotala? Když popojedu kousek za město, do lesa, všude najdu cedule se zákazem volného pobíhání psů (ochrana hnízdišť a volně žijících živočichů). Takže kde se má vylítat?
Jo a k tomu 10m vodítku - sorry ale ve městě bude pes na takovémhle vodítku překážet a motat se kolemjdoucím mnohem víc, než vychovaný pes volně puštěný (příp. pro sichr s náhubkem...). Toť můj názor.

starr
Člen
# Zasláno: 9 Bře 2007 14:28
- Nahlásit

davidkova renata
Áno, len nie vždy sa dá tá socializácia, výchova a základný výcvik praktizovať.
Vo vedľajšom paneláku býva pani, ktorá si vzala z útulku orieška. Už je starší, nikdy nebol cvičený a socializácia tiež dosť neznámy pojem. Tá ho musí mať na vodítku furt, lebo keby ho pustila, tak by dostal chudák asi šok, ušiel by neviem kam. Je zlatý, má ju rád, ale on proste na tom vodítku musí byť.
Taký istý prípad je jeden vipet z toho istého paneláku. Je to chrtovité lovecké plemeno, musí byť na vodítku, u chrtov sa nedá obvykle tá poslušnosť tak zvládnuť, sú to psy poľujúce zrakom, keď niečo zbadajú, tak sa za tým rozbehnú výcvik-nevýcvik.
A poznám aj amerických stafordšírskych teriérov a stafordšírskych bulteriérov, ktorí tiež musia byť na vodítku, lebo sa radi pobijú s inými psami.
Alebo mojej bývalej kolegyni sa stalo, že mala voľne pusteného dobermana, ktorý zabehol za nejakou dobermankou a tá ho na tej lúke zabila. Až sa mi nechcelo veriť, keď mi to rozprávala, ale nemala dôvod si to vymýšľať.
Nad nami býva starý deduško, ktorý mal krátkosrstého jazvečíka. Bol s ním na chate. Dobehli k nim dvaja NO a jazvečíka mu roztrhali.
Môjho otca párkrát napadli v lese pustený boxer s NO.
Ja poznám priveľa negatívnych prípadov na to, aby som mohla povedať, že je v pohode púšťať psov na voľno.

starr
Člen
# Zasláno: 9 Bře 2007 14:31
- Nahlásit

Bela
Môj pes nie je celoživotne odkázaný na vodítko. Už som písala, že ju púšťam na miestach, kde nie sú v dohľade ľudia, okrem toho aj na záhrade.

Falka
Člen
# Zasláno: 9 Bře 2007 14:32
- Nahlásit

Starr
Ale tohle nejsou úplně běžné případy, většina lidí, kteří vlastní takovéhle psi, ti bude na vyhlášky stejně kašlat. A lidi, kteří jsou slušní, mají psi socializované a vychované, na to doplácejí. To, že nějaký nesocializovaný voříšek musí být na vodítku je hezké, ale většina lidí tu mluví o svých vychovaných a socializovaných psech.
Nicméně u nás znám i pár lidí, kteří mají chrty (vipety) a ti chodí v pohodě na volno. Asi nemají bůhví jaký výcvik, ale jsou ovladatelní, přijdou na zavolání atd.

Petra
Člen
# Zasláno: 9 Bře 2007 14:36
- Nahlásit

Bela
Falka
Tak mě připadá že tahle debata nemá cenu

Lesanka
Člen
# Zasláno: 9 Bře 2007 14:39
- Nahlásit

Falka
souhlasím, nejde o plemeno, ale o to, že někteří lidé psy nemusí, a tak je třeba si vše dobře promyslet. Bylo by dobré, aby si člověk koupil pesu, kterou zvládne. Aby psík neobtěžoval okolí a lidi neměli kecy, oni je mít stejně budou, ale proč jim dávat důvod, že?

Falka
Člen
# Zasláno: 9 Bře 2007 14:42
- Nahlásit

Petra
No jako asi každá debata, kde mají lidé různý názor....
Lesanka
Ano, asi tak. Můžu mít jakéhokoliv psa, pokud vyhovím jeho požadavkům a nebudu s ním obtěžovat nebo ohrožovat ostatní. Je pravda, že středoasiat do bytu se mi nezdá. Neříkám, že to nejde, zkušenost nemám. U nás v domě taky měli dříve lidi velké psy (ale typu retrívr atd.), a bylo to v pohodě, myslím, i se sousedy atd. Ale hodně dobře bych to rozmyslela...

davidkova renata
Člen
# Zasláno: 9 Bře 2007 14:45
- Nahlásit

starr
ktorá si vzala z útulku orieška. Už je starší, nikdy nebol cvičený a socializácia tiež dosť neznámy pojem
no to bych možná i pochopila...
Taký istý prípad je jeden vipet z toho istého paneláku. Je to chrtovité lovecké plemeno, musí byť na vodítku,
Tak tohle moc neberu,do paneláku s běžným režimem se takový pes asi moc nehodí.
Ty ostatní případy,které uvádíš svědčí ale pouze o neschopnosti majitele zvládnout svého psa.Což je ale jejich vina!Pokud si cíleně (jako v tvém případě) pořídím štěndo,je na mě co z něj bude.Pokud mám rozum v hlavě a aspoń nějakou zkušenost,není to až takový problém.Začíná to už u volby plemene-viz ten chrt...
Víš, možná se pletu,ale z tvých příspěvků to na mne dělá dojem,že přednější jsou ti zcela cizí lidé a často nesmyslné vyhlášky než tvůj vlastní pes a jeho právo na spokojený a plnohodnotný život.A to mi vadí...
Mí NO vždy navolno byli,jsou a budou a košík máme jen do MHD.Dala jsem si dost práce s výchovou,jelikož bydlím na sídlišti,jinak to nejde.Moje čuba nikoho neobtěžuje,s nikým se nepere,ničeho si nevšímá -pokud ano,přivolám si jí bez problémů k noze.Ale abych jí vláčela na vodítku jen proto,že někomu z nějakých pochybných důvodů vadí,že vůbec existuje-tak to ani omylem!!

Petra
Člen
# Zasláno: 9 Bře 2007 14:45
- Nahlásit

Falka
jasně já vím že co člověk to jiný názor, ale mě přijde že je starr rozhodnutá a tady to chtělla od vás(nás) potvrdit

Falka
Člen
# Zasláno: 9 Bře 2007 14:50
- Nahlásit

Petra
Asi máš pravdu....

Lesanka
Člen
# Zasláno: 9 Bře 2007 14:53
- Nahlásit

Falka
u nás zase mají maďarského ohaře a ten jim pošrábal dveře. Tuhle jsem měla doma velkého psa, co si normálně dveře na kliku otvíral, koukám na chodbu otevřeno o on to pes.
Petra
je třeba aby si starr uvědomila, že to bude hlavně pro ní makačka. Záleží jestli je doma nebo chodí po práce.

starr
Člen
# Zasláno: 9 Bře 2007 14:57
- Nahlásit

davidkova renata
Máš nesprávny dojem.

Falka
Člen
# Zasláno: 9 Bře 2007 14:57
- Nahlásit

Lesanka
Jo, to je pravda, asi tak. Já mám středního psa (ale zase hyperaktiva) a mám pořád schýzy, že je doma sama... chodím normálně na 8h (jako většina lidí) do práce. I když... teď to vypadá, že jí min. 1x, možná 2x týdně budu moct vzít sebou, tak to by bylo super. To je třeba taky nevýhoda takhle velkýho psa, toho už ti těžko někdo povolí třeba v práci.... Pokud je doma, je to něco jinýho, ale i tak by to asi byl celkem záhul.

starr
Člen
# Zasláno: 9 Bře 2007 14:58
- Nahlásit

Na dnes končím našu plodnú debatu.

Prajem Vám pekný víkend.

davidkova renata
Člen
# Zasláno: 9 Bře 2007 15:06
- Nahlásit

starr
Máš nesprávny dojem.
Ok,to je jen dobře.

LucieS
Člen
# Zasláno: 9 Bře 2007 15:20
- Nahlásit

Tak to sem překopíruju ještě jednou:
asiat má neuvěřitelné zrychlení když potřebuje, a má spoustu energie. O tohle toho psa připravíš. O to, aby se mohl volně rozletět, udělat otočku, vyrýt brázdu packama do hlíny a přiletět ti vlípnout pusu na ucho.
Ani 10m šňůra ani 40m šňůra asiatovi nestačí!!!
Naopak ve chvíli, kdy se rozběhne, budeš mít príma poježděníčko po břiše .

Lesanka
Člen
# Zasláno: 9 Bře 2007 15:24
- Nahlásit

Falka
no právě, já si pořídila malou pesu, protože si jí občas do práce beru. Včera mi jí například kolegové krmili oříškama

Bela
Člen
# Zasláno: 10 Bře 2007 12:20
- Nahlásit

slony
Diki za objasnenie. Ja o SAO viem velmi malo, preto som sa pytala.
Moje velmi oblubene plemeno je napr. aj cuvac, ale do bytu by som si netrufla si ho zobrat....

pigie
Člen
# Zasláno: 10 Bře 2007 13:00
- Nahlásit

Bela
Jedneho tu vidavam. Prehnuta chrbtica, krvacajuce prelezaniny, rychlost pohybu 1m za 5 sekund. Poznam ho od stenata. V dvoch rokoch to bola gula. Ciste znicenie psa nicnerobenim.

Bela
Člen
# Zasláno: 10 Bře 2007 13:05
- Nahlásit

pigie
, by som tych majitelov hnala...
tam je vsak evidentne problem aj v tom, ze sa psovi nevenuju - pri takom pristupe by mal prelezaniny snad kazdy pes.

ale celkovo, podla mna cuvac a dalsi molosoidni pastierski strazni psi, do mesta a bytu vhodni nie su

aren
Člen
# Zasláno: 10 Bře 2007 13:09
- Nahlásit

Bela
ale celkovo, podla mna cuvac a dalsi molosoidni pastierski strazni psi, do mesta a bytu vhodni nie su

a to SAO je, že.
A čo haaaskýýý????

Bela
Člen
# Zasláno: 10 Bře 2007 13:17 - Změnil/a: Bela
- Nahlásit

aren
dobra otazka, ale hasky je uplne iny pripad - ti boli odjakziva nauceni tesne spoluzit s ludmi, Cukcovia is ich bravali do postele a detom ich strkali do fusakov, aby ich zohrievali - podla poctu psov "merali" aka je vonku zima .
Haskaci su narocni jedine na pohyb (edit: ale to je aj mnozstvo inych psov) - ked su dobre vybehani, tak s nimi neni doma ziadny problem. Ale co sa tyka komunikcie s ludmi a inymi psami su v podstate bezproblemovi. A do bytovky su duplom vhodni, lebo nie su hlucni - nestrazia.

Iste, keby som zila niekde v juznom spanielku tak nad haskacom vobec neuvazujem. Stretla som malamutka v juznej Alabame a ten pes vyslovene trpel.

<< . 1 . 2 . 3 . 4 . 5 . 6 . >>
Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání