Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Chov psů, chovatelství / Majitelia SAO chovaného v byte
<< . 1 . 2 . 3 . 4 . 5 . 6 . >>
Autor Zpráva
LucieS
Člen
# Zasláno: 9 Bře 2007 11:12
- Nahlásit

Hele, ta moje doma taky neštěká. Prakticky vůbec. Tak jednou dvakrát do roka. Prostě doma přebírám hlídačku já a ona může chrnět. (ale nejsme v bytě, ale v baráčku - není prostě důvod)
Což ovšem nevylučuje, že když se něco fakt děje, tak vyletí. Jednou takhle vylítla z tvrdého spánku uprostřed noci během vteřiny naježená ke dveřím a faaakt štěkala. No dovedete si představit, co to se mnou udělalo. Ale posbírala jsem odvahu, rozsvítila venku, vzala jsem baterku, pootevřela dveře a pustila psa... doteď nevím, co to bylo. Jestli zloděj na zahradě, tak měl čas zdrhnout.

Bent
Člen
# Zasláno: 9 Bře 2007 11:12
- Nahlásit

starr
Kamarádka má v bytě Kavkazana. Sice byl neplánovaný, ale stalo se a má ho. Je to pes kterej tři roky strávil na řetězu a hlídal autobazar a když ho zrušili tak psa chtěli nechat utratit. Kamarádka to nemohla přenést přes srdce a ujala se ho. Prvního půl roku s ním problémy docela byly ale spíš v chování, protože byl poměrně nesocializovaný, ale velkou trpělivostí mý kámošky se z něj stal slušně vychovaný a poslušný pes. V bytě má sám pro sebe jeden pokoj s velikou matrací a já mám pocit že je hodně spokojený a šťastný. Když je doma sám většinu času prospí. V bytě nic neničí a dá se říct že je docela opatrný aby třeba nesmetl ze stolku kafe. Není nijak uštěkaný na pohyb za dveřma, spíš varovně blafne až když někdo přijde do bytu. Pak kouká na kámošku a když od ní slyší klíííd to je kamarád je v pohodě. A venku na procházce po sídlišti je taky úžasný. Malé uřvané psiska vyloženě přehlíží a na ty větší taky jen varovně blafne. Ono když někdo vidí jak jde po ulici medvěd, tak si svýho nevycválanýho mazlíka přidrží. Kámoška ho má už tři roky a pořád uvažuje že by si pořídila ještě jednoho. prostě se do toho plemene zamilovala.

gabifi
Člen
# Zasláno: 9 Bře 2007 11:58
- Nahlásit

podívám se na věc z druhé strany. Kdyby si mí sousedi na patře v bytovce pořídili SAO, vůbec bych nebyla nadšená. Tak nějak bych od něj čekala, že si ty naše společné prostory před bytem a před barákem v dospělosti začne hlídat.

starr
Člen
# Zasláno: 9 Bře 2007 12:22
- Nahlásit

Viete, čo ma trochu hnevá? To, že furt spomínate psov bez vodítka. Pes na verejnom priestranstve PATRÍ na vodítko, je to vo väčšine vyhlášok a všeobecných záväzných nariadení miest a obcí. Ja som človek naučený poriadku a disciplíne, aj moje zvieratá boli vždy poriadne a disciplinované a nedovolím si porušiť akýkoľvek zákon alebo VZN. Nedovolím si ohrozovať bezpečnosť spoluobčanov voľne pusteným psom. Je mi fuk, či je to SAO, westhighlandský teriér alebo malý hladkosrstý pinč, cítim v sebe zodpovednosť a nedovolila by som si medzi ľudí pustiť psa len tak hala-bala. Či o pol noci alebo na pravé poludnie, pes má byť pod kontrolou majiteľa, aby nikomu neublížil, a aby ani jemu nehrozilo ublíženie. Náhoda je sviňa. Kľudne si o mne myslite, čo chcete, je mi jasné, že budete protestovať a odsudzovať ma.

starr
Člen
# Zasláno: 9 Bře 2007 12:25
- Nahlásit

Bent
Konečne jeden názor, čo ma potešil!
Ďakujem

Mucholabka
Člen
# Zasláno: 9 Bře 2007 12:29
- Nahlásit

rozhodně lépe v bytě, než na řetěze-přivázat jako štěně, odvázat až zdechne a žrádlo podávat lopatou.

Jimmi
Člen
# Zasláno: 9 Bře 2007 12:32
- Nahlásit

starr
ty vlastně chceš od lidí jenom názory schvalující tvojí volbu, tak si s pánebohem psa pořiď, ale laskavě nás neodsuzuj, když ti někdo řekne i něco negativního....a hlavně!! nikdo tě neodsuzuje a neprotestuje

Jimmi
Člen
# Zasláno: 9 Bře 2007 12:33
- Nahlásit

Mucholabka
no oni tak mnohdy končí - nejdřív byteček, potom chlíveček

Dante
Člen
# Zasláno: 9 Bře 2007 12:36
- Nahlásit

Bela
Spodni susedia sa nikdy nestazovali (ale mozno su len taki tolerantni... )

Ježiš, hned měním!!! My máme sice jen trpasličího jezevčíka (a to neštěká!), ale poslouchat občas ty jejich kecy, že večer zas třikrát přeběhl po dlažbě, to je fakt na Bohnice! Příště se už asi neudržím a řeknu jim, že můžou být rádi, že místo nás nebydlí šestnáctičlenná romská rodina se dvěma dogama!

Bela
Člen
# Zasláno: 9 Bře 2007 12:38
- Nahlásit

starr
sorry, ale mne to tiez tak pripada, ze si chcela pocut nie roznu skalu nazorov a skusenosti, ale len tie, ktore su v sulade s tvojou volbou psa.
Myslim, ze ludia sa ti tu snazili pomoct a poradi naozaj uprimne a podla najlepsich vedomosti...ale ocenit len ten nazor, ktory koresponduje s tvojou predstavou sa mi zda dost zvlastne...

starr
Člen
# Zasláno: 9 Bře 2007 12:39
- Nahlásit

Jimmi
A kto Ťa odsudzuje, že píšeš niečo negatívneho?
Ja som sa akurát potešila tej jednej odpovedi, ale to neznamená, že Vaše ostatné si nevážim, a že za ne nie som vďačná. Práveže som, veď je to poučné.

pigie
Člen
# Zasláno: 9 Bře 2007 12:40 - Změnil/a: pigie
- Nahlásit

starr
Keby som sa ja radila len tym, co mi povedia ludia - hlavne rodicia a priatelia, tak nikdy nemam fundlaka v byte. Ale nikdy som od nich nechcela pocut suhlas. Rozhodnutie som spravila sama, a nastastie konecne aspon raz v zivote nepocuvam, ze si za to mozem sama. Lebo som spokojna aj ja, aj pes Len treba mat zadne dvierka. Ja som bola rozhodnuta ist k nasim na dedinu, ak by to neslo

starr
Člen
# Zasláno: 9 Bře 2007 12:41
- Nahlásit

Bela
Pozri sa, čo som odpísala Jimmimu...

VŠETKY VAŠE NÁZORY SI VÁŽIM A SOM VĎAČNÁ, ŽE MI VENUJETE SVOJ ČAS, KTORÝ BY STE MOHLI STRÁVIŤ AJ INAK NEŽ ODPISOVANÍM MI.

Už nebudem dávať najavo svoje emócie, keď ma tu niekto viac alebo menej poteší, lebo to nie je správne pochopené a ešte sa niektorí takmer urazíte.

Jimmi
Člen
# Zasláno: 9 Bře 2007 12:41
- Nahlásit

starr
Kľudne si o mne myslite, čo chcete, je mi jasné, že budete protestovať a odsudzovať ma.

to jsou tvoje slova
nikdo tě neodsuzuje a neprotestuje - toho psa si pořiď a dělej co umíš, tedy jestli něco umíš

pigie
Člen
# Zasláno: 9 Bře 2007 12:43
- Nahlásit

starr
Uz si podrazdena Citanie tejto diskusie nechaj na neskor To je dobra rada, nie podpichovanie

starr
Člen
# Zasláno: 9 Bře 2007 12:44
- Nahlásit

Podráždená nie som, som úplne v pohode, mala som dobrý obedíček a teraz si čítam. Mám dosť pevné nervy.

Fajka
Člen
# Zasláno: 9 Bře 2007 12:45
- Nahlásit

starr
K tomu štěkání, já mám Akitu a ta doma taky vůbec neštěká. Štěkla párkrát když v telce štěkl pes a teď už jí to vůbec nevzrušuje a ani žádné jiné zvuky. Leda by do místnosti vstoupila cizí osoba, jinak jí je všechno šumák.

A ještě k tomu venku nebo v bytě. Bydlíme v domku s celkem velkou zahradou. Pořídili jsme psa na ven s hustou srstí aby u nás v horách netrpěl zimou a tak. No a dopadlo to tak že jsme-li venku na zahradě je pes venku s námi, jdeme-li domů jde pes s námi a rozvaluje se na koberci. Nechce být prostě sama.
Po důkladném vyřádění venku doma chrupká a je pokojená.

Problém je akorát když je po nemoci nebo hárá a nemůže se pořádně vylítat, to je pak jak tajfun i doma... jako zrovna teď

starr
Člen
# Zasláno: 9 Bře 2007 12:46
- Nahlásit

Jimmi
Umím psát na počítači!

gabifi
Člen
# Zasláno: 9 Bře 2007 13:17
- Nahlásit

Jimmi
....a kolem toho chlívečku shnilý ploteček, který sahá pejskovi někam do půl těla

starr
každý týden mám tu čest vidět na cvičáku fantastické psy po kterých mé srdíčko touží.......a bude pouze toužit, protože vím, že na ně nemám sílu, výdrž, osobnost, bydlení, rodinu atd. atd.

Jimmi
Člen
# Zasláno: 9 Bře 2007 13:20
- Nahlásit

gabifi
no nejlépe si pořídit psa podle barvy čalounění na pohovce - a vyprdnout se na to, co je pro psa aspoň trochu přijatelný

LucieS
Člen
# Zasláno: 9 Bře 2007 13:33
- Nahlásit

starr
Vyjádři se prosím k jedné věci ohledně těch vodítek. Jsi ochotná vůbec psa někde pustit z vodítka??? Jestli ne, bude to chudák. A s vědomím všech následků to sem píšu.
Westík a spousta jiných psů může chodit na flexině a nic se neděje. Ano, i asiat může chodit na flexině (při troše fantazie a včasném omotání okolo lampy v kritické chvíli), pokud kromě takových procházek má ten volný pohyb na zahradě.
Ale bytový asiat doživotně uvázaný na vodítku... prosím neeeeeeeeeeeeeee!
Jak už jsem tu psala už nevím kde (asi na asiatech), asiat má neuvěřitelné zrychlení když potřebuje, a má spoustu energie. O tohle toho psa připravíš. O to, aby se mohl volně rozletět, udělat otočku, vyrýt brázdu packama do hlíny a přiletět ti vlípnout pusu na ucho.

Ne každý asiat se venku dá pustit z vodítka. A na štěněti to nepoznáš, jestli to bude zrovna ten tvůj nebo ne.

Jo a k těm vyhláškám - radši no comment. Čím víc psů na vodítku, tím víc nesocializovaných magorů. Takže nedodržuju.

Bent
Ano, tohle bývá typické chování dospělých, vyrovnaných pastevců v rukou citlivé majitelky (majitele).
Spousta lidí si pořídí dané plemeno, protože zrovna takového mají v okolí a děsně se jim to líbí... jenže pak ho blbě vychovají... něco se pokazí... stačí, že pes bude mít "horší" geny a sklony... a jste v háji.

starr
Člen
# Zasláno: 9 Bře 2007 13:40
- Nahlásit

gabifi
Lenže ja si trúfam, pretože viem, že mám veľa sily, výdrže, dobrú osobnosť, bývanie aj rodinu.

Bela
Člen
# Zasláno: 9 Bře 2007 13:46
- Nahlásit

starr
Nedovolím si ohrozovať bezpečnosť spoluobčanov voľne pusteným psom.
tak to musis mat doma sakra divocha
moja skusenost je skor taka, ze volne pusteni ludia ohrozuju bezpecnost mojho psa

starr
Člen
# Zasláno: 9 Bře 2007 13:47
- Nahlásit

LucieS
Už som sa vyjadrila niekde predtým o vodítku z metráže (10 m, 20 m, koľko bude treba), na ktorom má pes aj voľnosť, aj ja nad ním kontrolu. Viac sa teraz k imaginárnemu potenciálnemu SAO na vodítku alebo bez vodítka vyjadriť neviem.

Viem sa vyjadriť len k svojmu súčasnému psovi. Toho púšťam z vodítka tam, kde nie sú ľudia a kde vidím na mnoho metrov, ak by nejakí niekde boli. Nakoľko som zodpovedná, tak jej nechávam náhubok, keď je pustená. Jednak z dôvodu bezpečnosti potenciálnych ľudí, potom aj z dôvodu gastronomického - môj psíček holduje najrôznejším výkalom, hnilobám, rozkladajúcim sa mrcinám a čo ja viem ešte čomu. A o pokazený žalúdok, parazity a infekcie nestojíme.

slony
Člen
# Zasláno: 9 Bře 2007 13:50
- Nahlásit

naco to zbytocne hrotite ? ... aj tak je pravda niekde inde a zivot ukaze , ja len verim ze nie na ukor psa , thats all folks

pigie
Len treba mat zadne dvierka

o tom to je

starr
Člen
# Zasláno: 9 Bře 2007 13:51
- Nahlásit

Bela
Nemám divocha, mám SAO v koži labradorčej . Je to pes z drvivej väčšiny labrador, avšak má aj nejakých iných predkov - netuším akých - do úvahy by možno pripadal bandog, SAO, pitbull, ale nemám to ako overiť.

Ako tí ľudia ohrozujú Tvojho psa, čo mu robia?

Bela
Člen
# Zasláno: 9 Bře 2007 13:54 - Změnil/a: Bela
- Nahlásit

LucieS
mam sice na vec trochu odlisny nazor ako starr, ale zial u nas je to s tymi vyhlaskami take zle, ze clovek toho psa uz naozaj nemoze nikde pustit navolno, bez toho aby neporisil nejaky predpis a neriskoval pokutu (chodia mestski policajti a buzeruju ludi), alebo nabodaj nieco horsie (napr. zastrelenia psa).
A to uz vobec nespominam tych iniciativnych spoluobcanov, co sa mi denne staraju o dvihanie adrenalinu v duchu hesla, ze cloveka sa musi kazdy den aspon raz dobre na**st, a ktori mi nikdy dostatocne hystericky nezabudnu pripomenut, ze moj pes beha navolno...

Čím víc psů na vodítku, tím víc nesocializovaných magorů.
uplny suhlas, ale toto si ti, ktori tie vyhlasky vyrabaju absolutne neuvedomuju

Bela
Člen
# Zasláno: 9 Bře 2007 13:56
- Nahlásit

starr
som to tu uz minule spominala, ze ho nakopla jedna dochodkyna, lebo sa isiel kamaratit s jej jorkom

slony
Člen
# Zasláno: 9 Bře 2007 14:00
- Nahlásit

starr
Pes na verejnom priestranstve PATRÍ na vodítko, je to vo väčšine vyhlášok a všeobecných záväzných nariadení miest a obcí
odporucam precitat 212/2002 Zb. , ze zakon je nad VZN asi vies

Nedovolím si ohrozovať bezpečnosť spoluobčanov voľne pusteným psom
najlepsie voditko je zvladnuta socializacia, vychova a zakladny vycvik nehorujem za vzdy a vsade volne pustenych psov , urcite som proti psom na volno bez kosika ale suhlasim s tym co napisala LucieS . A 10m voditko na ktorom ma aj volnost aj kontrolu je, prepac , alibizmus ... uz 25kg labik ked ma priestor nastartovat riadne cukne, 40kg pes zhodi alebo urve, 70kg ani nezaregistruje . Nepresviedcam , konstatujem z vlastnej skusenosti a to nie som tintitko a pouzivam kvalitne materialy .. a uz koncim

starr
Člen
# Zasláno: 9 Bře 2007 14:01
- Nahlásit

Bela
Asi ho nakopla preto, že si ho mala voľne pusteného, ona si neželala, aby mal kontakt s jej psom a nevedela to kultivovanejšie vyriešiť. Asi sa ho aj bála a preto tak konala.
Ja vidím Tvoju skúsenosť ako dôkaz toho, že je lepšie mať psa na vodítku pekne pri sebe a púšťať ho len tam, kde nemá komu prekážeť.

<< . 1 . 2 . 3 . 4 . 5 . 6 . >>
Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání