Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Chov psů, chovatelství / Stredoázijský pastiersky pes/ovčiak/alabaj aťď :-), proste SAO
<< . 1 . 2 . 3 . 4 . >>
Autor Zpráva
pigie
Člen
# Zasláno: 21 Bře 2007 11:14
- Nahlásit

Bela
Presne tak. U jednej to skoncilo povytrhanim zastrciek a kablov do polovice steny a pod. Chladnicka je na petlicu a podobne

starr
Člen
# Zasláno: 21 Bře 2007 12:13
- Nahlásit

pigie
Čo to bolo za plemeno, čo vytrhalo aj zásuvky do pol steny?? SAO?

starr
Člen
# Zasláno: 21 Bře 2007 12:15
- Nahlásit

Bela
Robin, čo bol majster v ničení, je husky? A teraz už neničí? Aké opatrenia ste proti tomu podnikli?

Bela
Člen
# Zasláno: 21 Bře 2007 12:16
- Nahlásit

starr
toto moze robit hociaky pes...nie je to nic specificke pre nejake plemeno a zavisi to najma od individulaneho zalozenie konkretneho psa

Bela
Člen
# Zasláno: 21 Bře 2007 12:18
- Nahlásit

starr
uhm, husky...museli sme mu odpratat z cesty vsetko, co mohol ponicit, zamedzili sme mu pristup do kuchyne v case nasej nepritomnosti, vzdy mal po ruke nejaku kostisko na zuvanie a hlavne - rano sme s nim boli vzdy vyse hodiny vonku, aby sa unavil.
Teraz uz nenici, lebo je v psom nebicku
Tesak by mozno aj nicil, ale kedze teraz pracujem z domu, nema k tomu tolko prilezitosti

Bela
Člen
# Zasláno: 21 Bře 2007 12:24
- Nahlásit

starr
husky damage: http://www.siberianhuskyclub.com/huskydamage

pigie
Člen
# Zasláno: 21 Bře 2007 12:37
- Nahlásit

starr
nie, nebol to SAO, bol to krizenec Ved pisem, ze nepoznam nikoho, kto by tu mal takeho psa. Ale otec mi vravel, ze tu videl zda sa mu, akoby maleho kavkazana. Ja som ho este nevidela, tak uvidime....

starr
Člen
# Zasláno: 21 Bře 2007 14:03
- Nahlásit

pigie
Kavkazan a šarplaninec majú rovnakú povahu, že? (Nevhodní do bytu ). Inak tie dve plemená sa tak podobajú, že ich neviem vôbec rozoznať.

pigie
Člen
# Zasláno: 21 Bře 2007 15:13
- Nahlásit

starr
jo. Na suzitie s grupou ludi, co sidlisko je, su nevhodni. Uz sa tesim, az ho stretnem. Mal ze vraj cca 3-4mesiace. Popytam. Pretoze zase vela ludi si sem zoberie psa na par mesiacov a potom idu prec - na dom. Tak som zvedava

starr
Člen
# Zasláno: 21 Bře 2007 16:06
- Nahlásit

pigie
Pretoze zase vela ludi si sem zoberie psa na par mesiacov a potom idu prec - na dom.
To som z toho smutná, že si niekto poriadi psa na tak krátke obdobie, a potom ho dá "preč". To sú asi takí ľudia, čo nevedia, čo to obnáša, že? Pevne tomu verím, že mne sa to nestane. Asi hodím reč s manželom, že čo by povedal na landseera, pozerala som si o ňom pár stránok na nete a zdá sa, že by mal byť pre tie naše bytové podmienky vhodnejší ako SAO. Aj k tej našej labradorke mi celkom pasuje - miluje vodu ako aj ona .
No ja dúfam, že sa správne rozhodneme.

LucieS
Člen
# Zasláno: 21 Bře 2007 16:14
- Nahlásit

Bela
Ty fotky by měli dostat všichni zájemci o štěňata .
I když teda půlka z nich si určitě řekne "To se nám ale nestane".

pigie
Člen
# Zasláno: 21 Bře 2007 16:41
- Nahlásit

starr
nie, tak som to nemyslela. Oni maju rozostavany barak, len chcu psa socializovat v meste a potom sa so psom odstahuju. Zopar takych poznam. Je to podla mna OK a takym fandim. Aj ked maju SAO, ci ine plemeno
A Landseer by bol k labradorke fakt super aj povahovo

Bela
Člen
# Zasláno: 21 Bře 2007 17:19
- Nahlásit

LucieS
no, asi tak nejak

pigie
Člen
# Zasláno: 21 Bře 2007 17:20
- Nahlásit

LucieS
nam sa nestalo, hoci som bola pripravena obetovat cokolvek

starr
Člen
# Zasláno: 22 Bře 2007 08:12
- Nahlásit

pigie
Ja som tiež taká, že radšej som pripravená na najhoršie veci, na všetky problémy, no a potom som niekedy príjemne prekvapená, ako dobre to dopadne.
Som rada, že kombinácia labrador a landseer by mohla klapať.
Nevieš mi poradiť, ako sa sem dá vložiť nejaká fotka?

pigie
Člen
# Zasláno: 22 Bře 2007 08:28
- Nahlásit

starr
jj, ano. Ono je vzdy lepsie pocitat s najhorsim a potom zistit, akeho skveleho mas psa
Fotka sa vklada poucitim tlacitka s geometrickymi symbolmi. Okopirujes adresu obrazku, ktory musi byt na internete, tak ze nan kliknes a dac kopirovat adresu obrazku a skopirujes to potom do okienka, ktore ti vyhodi spominane tlacitko. A je to

starr
Člen
# Zasláno: 22 Bře 2007 08:31
- Nahlásit

pigie
Tak sem skúsim dať fotku mojej pseudolabradorky
Ako sa poznám, tak sa mi to nepodarí . No ale možnože motyka vystrelí!

popoluska
Člen
# Zasláno: 22 Bře 2007 11:07
- Nahlásit

ja len dufam, ze si to rozmyslite a vyberiete si nieco ine ako SAO. ten pes ma strazit a nie sa valat v byte... alebo sa prestahujte do RD a kupte ho

starr
Člen
# Zasláno: 22 Bře 2007 11:39
- Nahlásit

popoluska
S finančných, ekonomických, existenčných a rodinných dôvodov sa do domu presťahovať nemôžem.
Už som písala, že aj keby som bývala v dome, nechcela by som mať psa v záhrade (aspoň nie počas mojej neprítomnosti doma), pretože ľudia sú veľmi-veľmi zlí, a každým dňom zisťujem, že ešte o niečo horší a sú schopní strašne ubližovať zvieratám. Poznám prípady otrávení psov v záhrade, poznám prípady hodenia kameňa, skaly, petardy alebo výbušniny do psa, poznám prípad, kedy okoloidúci nastiekal na psa štekajúceho za plotom paralyzujúci sprej alebo paprikového antipsa, ukradnutie psa (aj dobrého strážcu zmanipulovali pomocou handry, ktorou predtým pretleli hárajúci fenku), takže pre mňa je manie psa vonku bez dozoru neprípustné. Nechcem riskovať, že by sa mu mohli stať tieto strašné veci. Preto som za to, aby pes vonku nosil náhubok (aby nič nezožral), aby sa držal v blízkosti pána (aby ho neodbachol v lese poľovník alebo nejaký iný maniak). Možno si pomyslíte, že s takýmto negatívnym rozmýšľaním by som nemala teda vychádzať ani na ulicu, že mi môže padnúť na hlavu lešenie, zraziť ma opitý vodič auta, môže mi spadnúť na hlavu konár zo stromu alebo tehla zo stavby. Ono je to v tom, že toto sú veci, ktoré sa môžu stať mne. Môžem im čiastočne zabrániť tak, že si budem dávať pozor, budem chodiť cez cestu len na zelenú, budem obozretná a pod. Lenže mať psa cez deň samého v záhrade, to mi proste nesedí. Hoci SAO je silný a neohrozený strážca, zlý človek si vždy nájde spôsob (za pomoci chemikálií, pyrotechniky, zbrane, kameňa alebo hormónov) ako môže môjmu zvieraťu ublížiť. Nechcem riskovať zdravie a život môjho psa ponechávaním ho bez dozoru na záhrade. Keby veci fungovali ideálne, tak by sa nemalo stať nič, lenže oni kvôli ľudskej zlobe ideálne nefungujú .
Preto ďakujem za Váš návrh, ale vidíte, aké mám k nemu stanovisko .
Som čudná, viem....

starr
Člen
# Zasláno: 22 Bře 2007 11:48
- Nahlásit

Dúfam, že sa Vám to bude dať otvoriť, ja keď kliknem na tie červené krížiky, tak ma to hodí hneď na tú stránku a na jej fotku.

starr
Člen
# Zasláno: 22 Bře 2007 12:05
- Nahlásit

popoluska
Ono sa zdá, že sa Vaše dúfanie v moje nezadováženie si SAO asi aj naplní, pretože som si pripustila príspevky Vás všetkých viac k srdcu, začala som viac rozmýšľať sama nad sebou, nad tým, čo môžem dať, čo môžem očakávať, čo potrebujem, čo nechcem a z čoho mám obavy... Aj s manželom (obdivovateľom SAO) som o tom hodila reč a prišli sme k uzáveru, že bude dobré, keď porozmýšľame aj nad iným plemenom. Kedysi dávnejšie, než sme sa zaľúbili do SAO, sa nám páčil landseer. Včera alebo predvčerom tu Cumba začala písať o landseeroch, ja som si na nich spomenula a dala som si otázku, prečo sa opäť nad tým nezamyslieť. Bolo by to vhodnejšie plemeno do bytu ako SAO, čo ste mi niektorí potvrdili, bol by vhodnejší na podmienky života na sídlisku pod lesom, bol by to skôr kamarát do voza aj do koča (v mojom prípade na túry, k vode i do električky ) ako SAO, skôr kamarát pre tú moju labru... Veď u o necelé dva mesiace je v Bratislave tá medzinárodná výstava psov, tak hádam tam nájdem zopár landseerov na analýzu . Určite však hodím reč aj s majiteľmi RTW a aj s majiteľmi SAO (s majiteľmi SAO už len pre to, aby mi potvrdili, že si mám radšej vybrať landseera ).

starr
Člen
# Zasláno: 22 Bře 2007 14:56
- Nahlásit

Ešte si sem dovolím pridať pár milých fotiek, ktoré sme odfotili minulý rok na výstave . Fakt milé!

URL
URL
URL

Aj na základe toho som si myslela, že je to so SAO jednoduchšie...

LucieS
Člen
# Zasláno: 22 Bře 2007 16:09
- Nahlásit

Super fotky ).
Můj kocour se taky teď chodí radši ňuchňat se Cindy, protože kočka ho fackuje a on se chce tááák mazlit.

Rozzarka
Člen
# Zasláno: 29 Čec 2007 17:07
- Nahlásit

landseera do bytu neee.... jednoho mám předtím jsem měla bernardýna a mastiffa a neudělali tohle co jeden landseer když se napije....

pigie
Člen
# Zasláno: 29 Čec 2007 17:45
- Nahlásit

Rozzarka
by ma zaujimalo co to spravi?

Bela
Člen
# Zasláno: 30 Čec 2007 10:50
- Nahlásit

pigie
asi zavisi od toho, co ten pes pije
ak single malt whisky tak mozno ide aj dost do penazi

Rozzarka
Člen
# Zasláno: 31 Čec 2007 12:48
- Nahlásit

Landseer,vůbec není nowofundlanďák v jiném kožíšku,je to náročný pes,a to velmi,je mu 8 měsíců,denně sežere tři kila superpremiových granulí,potřebuje denně aspoň 4 hodiny v pohybu, a spoustu trpělivosti,je tvrdohlavý.... a zkouší co může,měla jsem tibestkou dogu a angl. mastiffa spolu s bulíkem...a žádný z těchto psů nebyl takhle náričný.......co se týče výchovy,opravdu zlatej bulík..... je jinak fajn..občas si vyčíhne člověka co prostě nepustí na návštěvu ani ke koním....doporučuji se jet podívat někam na výstavu a tam hnedka poznáte jak to nejsou hodní medvídci.... jendou vedle nás vystavovali kavkazáky a ty nedělali takový rozruch jako landseeři,hodně štěstí při rozhodování....

Rozzarka
Člen
# Zasláno: 31 Čec 2007 12:51
- Nahlásit

S přítelem už jsme doma měli hodně psů.....a nikdy to nebyli žádní drobečci....měli jsme doma i bernardýna..... ale zaručeně je landseer největší osobnost..... ale někdy je to až hrozné jak vás ten pes má na háku....

Rozzarka
Člen
# Zasláno: 31 Čec 2007 12:56
- Nahlásit

Náš landseer za těch osm měsíců stačil vykousat díru do zdi,vytrhat lino z podlahy,sundat všechny kytky.....no o botách nemluvě...ukousané rohy od skříní a podobně..a to jsme si naivně myslela že když je pes celý víkend u koní a běhá tam a přez týden je furt s náma že tohle nás nepotká.... ale potkalo,demoliční četa funguje i v noci

LucieS
Člen
# Zasláno: 31 Čec 2007 13:39
- Nahlásit

8-mi měsíční landseer, 4 hodiny denně v pohybu a 3!!! kila granulí????? Můj 7-mi měsíční asiat sežere denně 600g granulí. Ho asi chci umučit hlady či co.

<< . 1 . 2 . 3 . 4 . >>
Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání