Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Chov psů, chovatelství / Stredoázijský pastiersky pes/ovčiak/alabaj aťď :-), proste SAO
<< . 1 . 2 . 3 . 4 . >>
Autor Zpráva
pigie
Člen
# Zasláno: 9 Bře 2007 09:44
- Nahlásit

starr
Hm, ja chcem dom, ale psa do domu, nie na zahradu Jasne, rozhodla si sa, neberiem a chapem. Ja som nechcela dom. Ale teraz kvoli psovi ho proste chcem. Hypoteku mam na kruku "len" dalsich 12 rokov, potom byt pravdepodobne predam a idem na dom

starr
Člen
# Zasláno: 10 Bře 2007 10:36
- Nahlásit

pigie
Proti gustu žiaden dišputát .

pigie
Člen
# Zasláno: 10 Bře 2007 11:16
- Nahlásit

starr
No jo, do domu sa zmesti viac novofundlandanov. Do bytu maximalne dvaja, viac si ich predstavit neviem Okrem toho priatel dal podmienku, ze viac ich moze byt len na dome. Tak proste chcem dom, hoci som ho nikdy nechcela

starr
Člen
# Zasláno: 12 Bře 2007 12:36
- Nahlásit

pigie
Radšej desať psov ako jedného muža!

Bela
Člen
# Zasláno: 12 Bře 2007 12:48
- Nahlásit

starr
hlavne ak je ten muz lenivy a arogantny a nema rad psov!!!

starr
Člen
# Zasláno: 12 Bře 2007 13:56
- Nahlásit

Bela
No, presne! Lenže takých je tuším väčšina! Mali by ich vykastrovať, aby sa nemnožili a nedávali svoje škodné gény do ďalších generácií. Som za regulovanú plemenitbu

starr
Člen
# Zasláno: 20 Bře 2007 17:59
- Nahlásit

LucieS
Ahoj, bola som teraz na SAO fóre a čítala som tam o paničke, ktorá vynadala svojmu SAO a teraz si to vyčíta. No a Ty si na to okrem iného reagovala touto vetou: Jo tak "seřvat" ve smyslu "vynadat" mu při činu určitě jo. Jen je potřeba fakt neztratit hlavu, nikdy, nikdy nejednat v návalu hněvu a pak si to vyčítat. Mě to fenka celkem naučila, protože sebemenší chybu mi dala sežrat takovým způsobem, že on si to člověk pak pořádně rozmyslí....
Ale vím, je to kolikrát těžké.

Prosím Ťa, čo si tým myslela, že Ti dala sebemenšiu chybu "sežrat" takým spôsobom, že by si si to nabudúce poriadne rozmyslela?? Azda Ťa napadla alebo sa Ťa pokúsila zabiť??? To snáď nie?

LucieS
Člen
# Zasláno: 20 Bře 2007 20:22
- Nahlásit

Azda Ťa napadla alebo sa Ťa pokúsila zabiť??? To snáď nie?
Tak to fakt ne . Já jsem jí sebevědomí potřebovala naopak přidat. Chci tím říct, že když jsem udělala něco nefér, v návalu negativních emocí nebo bez pořádného rozmyšlení, tak jsem pak celou věc mohla učit úplně odznova. Nejdůležitější slovo v této chvíli byla důvěra. Asiat není žádný blbec, pamatuje si úplně všechno. Mít doma spolubydlící sfingu umí každej, já chtěla víc.
Ale klidně jsi mohla napsat na asiatí diskuzi, tam by to líp navazovalo.

moll
Člen
# Zasláno: 21 Bře 2007 07:03
- Nahlásit

přidám se se svou trochou do mlýna: podle mě je při rozhodování taky potřeba uvážit, že rotwíka je potřeba fakt zaměstnat výcvikem a případnou prací, kdežto SAO potřebuje hlavně výchovu a s výcvikem ve smyslu IPO se u něho moc nepořídí.naopak by aspoň občas potřeboval odventilovat své přirozené ochranářské a hlídací chování - už to tady bylo, že potřebuje něco hlídat. no a můj známý má sao a říká, že když jdou na procházku podruhé po sobě stejnou cestou tak už je jejich - jak tam někoho potkají, tak pejsan dává najevo, že co mu má kdo chodit po jeho cestě....takže mezi lidi do bytu....nevím - bude hlídat byt, dveře, chodbu, schody, barák....

starr
Člen
# Zasláno: 21 Bře 2007 08:00
- Nahlásit

LucieS
Tiež ma to napadlo, že som to mohla napísať aj tam. Ale už sa stalo...

starr
Člen
# Zasláno: 21 Bře 2007 08:05
- Nahlásit

moll
Aha, takže aziatovi človek nevysvetlí, že má strážiť len jeho byt, on proste bude považovať celý panelák, schody, výťah, cesty každodennej prechádzky do lesa a na lúku za svoje??

Nuž, pomaly ma tu lámete a ja začínam čím ďalej, tým viac pochybovať o vhodnosti SAO do bytu. Včera sme v inom príspevku písali o landseeroch, možnože by som sa mala začať orientovať na niečo takého rázu - síce kolos (ako aj SAO), ale mierny a vhodnejší do bytu, lebo nemá také strážne pudy. Rozmýšľam podľa Vás správne?

Taká blbá otázka, ale nebude mať landseer po každej veľkej potrebe s prepáčením okakané všetky chlpy okolo zadku? Toto je jeden z dôvodov, prečo sa bojím dlhosrstých psov

pigie
Člen
# Zasláno: 21 Bře 2007 08:29
- Nahlásit

starr
ale nebude mať landseer po každej veľkej potrebe s prepáčením okakané všetky chlpy okolo zadku
zavisi od stravy. Ak ma pes hnacku, tak ano, bude mat. Ak ma normalnu stolicu, tak nie Myslim, ze landseer je naozaj vhodnejsi do bytu ako SAO

moll
Člen
# Zasláno: 21 Bře 2007 08:35
- Nahlásit

starr
on proste bude považovať celý panelák, schody, výťah, cesty každodennej prechádzky do lesa a na lúku za svoje??

jo - přesně tak, protože si ještě v duši zachoval poslání, pro které byl vyšlechtěn a používán - pro ostrahu a obranu majetku svého pána....a v zemi původu se majetek pána rozkládal občas na hodně velké ploše....takže sao v podstatě hlídá kam dovidí (podobně jako brazilští filové). a ze stejného důvodu není vhodný a ani ochotný k výcviku - má v hlavě srovnané priority a moc si do nich nedá kecat. takže pokud páník projeví laskavou a pevnou ruku ve výchově, tak ho bude sao naprosto milovat a zbytek už bude řešit sám. a proto taky asi není vhodný pro každého - stejně jako zmiňovaní filové potřebuje potkat člověka naladěného na stejnou vlnovou délku.
takže do bytu je ten landseer nebo nějaký podobný méďa asi fakt vhodnější.

starr
Člen
# Zasláno: 21 Bře 2007 08:48
- Nahlásit

moll
Naozaj nechcem rýpať, len sa chcem spýtať, že prečo mi niektorí chovatelia SAO hovorili, že je SAO možné mať v byte bez problémov. Priznám sa, že ich bola menšina, ale boli také reakcie od ľudí, ktorí ich v tom byte mali. Myslím, že mi to nepísali za vidinou zisku z ich šteniat, pretože nemali žiadne šteňatá ani na predaj, ani v dohľadne a ja som ani záujem o ich šteňa neprejavila. Keby mi všetci do jedného povedali, že mať SAO v byte možné nie je, tak Vás tu furt neotravujem a zabudnem na to. Lenže zopár ľudí mi dalo nádej, a to mi stále jatrí dušu. A nielen mne, ale aj môjmu manželovi , ktorému SAO opantal dušu . A ešte jedna vec, prečo si stále nedám povedať , a to preto, že vo vedľajšom paneláku na našom sídlisku roky žil SAO a nikdy nikomu nič nespravil. Pamätám si ho, ako sledoval okolie z balkóna (bývali na druhom poschodí, takže dosť nízko), nikdy na nikoho neštekal, len sa díval a díval, a keď mal toho dosť, tak išiel späť do bytu.
Fakt mi prepáčte, ak som už otravná, ak si meliem stále svoje ako verklík, ja mám vo veciach rada jasno a vždy sa snažím vidieť veci buď biele alebo čierne, no a s bývaním SAO v byte to kvôli tým niekoľkým jedincom, čo povedali, že to ide, vidím stále sivé a som z toho už niekoľko mesiacov v dileme a zmätená a celý deň mám hlave len psov .

pigie
Člen
# Zasláno: 21 Bře 2007 08:53
- Nahlásit

starr
ale to sme tu uz rozoberali. Mozne to je. Zavisi od jedinca, ale chces to riskovat? Co ak ten tvoj prave bude obranar srdcom a dusou?

Bela
Člen
# Zasláno: 21 Bře 2007 09:03 - Změnil/a: Bela
- Nahlásit

starr
ja mám vo veciach rada jasno a vždy sa snažím vidieť veci buď biele alebo čierne
hm, svet vsak nikdy nie je cierno-biely, ba dokonca ani sedivy , ale dosta a hodne pestrofarebny.
Kolklo ludi, tolko skusenosti a hoci existuju nejake vseobecne pravidla, tak isto existuju aj vynimky. Mozes natrafit prave na tu vynimku, ale stretnutie s pravidlom je ovela prevdepodobnejsie. ale 100% istotu tu ti nikto neda.

slony
Člen
# Zasláno: 21 Bře 2007 09:09
- Nahlásit

starr
uz som to pisal - pri kazdom stenati je to loteria s urcitou pravdepodobnostou. A v pripade SAO je proste pravdepodobnost ze byt nebude to prave orechove vysoka. Takze si skus odpovedat na otazku "co urobim, ked to v byte nepojde" ...

LucieS
Člen
# Zasláno: 21 Bře 2007 09:16
- Nahlásit

slony
pigie

Naprosto přesně!!!

starr
nikdy na nikoho neštekal, len sa díval a díval, a keď mal toho dosť, tak išiel späť do bytu
A tohle tomu psovi chceš udělat? Omezit veškeré jeho chování a reakce na "dívání"?? On to sao umí, je takový, je klidný, vyrovnaný, vyhodnotí situaci a třeba se jen dívá. Ano. Ale když mu k tomu dívání upřeš aktivní pohyb, aktivní hlídání pozemku, reakce a emoce a omezíš ho vodítkem po sídlišti, co ti z toho psa zbyde?

moll
Člen
# Zasláno: 21 Bře 2007 09:20
- Nahlásit

starr
nikdy na nikoho neštekal, len sa díval a díval, a keď mal toho dosť, tak išiel späť do bytu.

no jo - on člověk bez podnětů taky po určitém čase otupí.....záleží to od povahy - buď se smíří se situací nebo proti ní bude bojovat.
ten sao třeba byl extra výjimečně klidná povaha nebo prostě žil jak mohl...
a halvně mysli na to, že sao hlídá = štěká, to bych považovala za větší problém než že někopho na procházce obere....tomu se dázabránit, ale štěkání a sousedi v baráku, to je někdy chu´tovka. takže otázka slony "co urobim, ked to v byte nepojde" ... je vcelku na místě. protože odrostlého sao si z útulku asi nikdo moc rád nevezme...

starr
Člen
# Zasláno: 21 Bře 2007 09:28
- Nahlásit

LucieS
co ti z toho psa zbyde?
Kôpka nešťastia?

starr
Člen
# Zasláno: 21 Bře 2007 09:32
- Nahlásit

moll
že sao hlídá = štěká, to bych považovala za větší problém
Myslela som, že stráži skôr potichu, že sa flegmaticky pozerá, a potom bleskovo zaútočí. Nevedela som, že stráži štekotom.

moll
Člen
# Zasláno: 21 Bře 2007 09:39
- Nahlásit

starr

běž někam na výstavu a opatrně se zkus přiblížit k odloženým sao - napřed koukají a pak tě budou důrazně varovat štěkáním a pokud si nedáš říct a půjdeš pořád blíž, tak......
ale člověk by musel být fakt momentálně zaostalý,aby mu nestačilo to varování - koukat do zubaté ječící tlamy není nic moc.

co ti z toho psa zbyde?
Kôpka nešťastia?

to v lepším případě, v horším se pes buide snažit svou otupnou situaci nějak řešit...a hádej jak?

starr
Člen
# Zasláno: 21 Bře 2007 10:07
- Nahlásit

v horším se pes buide snažit svou otupnou situaci nějak řešit...a hádej jak?
moll
Hádam, že ničením nábytku, devastovaním svojho okolia, možnože zavýjaním. Alebo dokonca aj fyzickými útokmi na majiteľa???

moll
Člen
# Zasláno: 21 Bře 2007 10:43
- Nahlásit

možná i tak......

pigie
Člen
# Zasláno: 21 Bře 2007 10:49
- Nahlásit

starr
Ja tu nepoznam ziadne "kavkazske" plemena, ale poznam dost pracovnych a nevyuzitych plemien. Tie jednoznacne na nedostatok prace reaguju agresiou voci psom. Vsetky do jedneho. Ako sa spravaju doma neviem...

Bela
Člen
# Zasláno: 21 Bře 2007 10:52
- Nahlásit

pigie
frustrovany pes sa doma zvykne spravat destrukcne...niektori svoju destrukcnost v krajnych pripadoch obracaju aj sami proti sebe

pigie
Člen
# Zasláno: 21 Bře 2007 11:00
- Nahlásit

Bela
ja som to myslela tak, ze neviem ako sa spravaju ti, co poznam. Mozno prave oni doma nic nenicia, len su agresivny... A zase su zlaticka dobracke, co doma vsetko znicia....

Bela
Člen
# Zasláno: 21 Bře 2007 11:04
- Nahlásit

pigie
co doma vsetko znicia
mas nicitela?
nas Robin bol v tomto liga majstrov

pigie
Člen
# Zasláno: 21 Bře 2007 11:06
- Nahlásit

Bela
Nie nemam. Len dve kamaratky maju. Strasne dobre psiska, len ich nemozu nechat samych...

Bela
Člen
# Zasláno: 21 Bře 2007 11:12
- Nahlásit

pigie
poznaaam, hlavne ked sme presvihli dobu, kolko sme podla jeho predstav mali byt prec - potom padalo za vlast vsetko v dosahu - vratane obsahu chladnicky, linolea a nabytku v hale...

<< . 1 . 2 . 3 . 4 . >>
Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání