Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Chov psů, chovatelství / Výběr rodinného psa
<< . 1 . 2 . 3 . 4 .
Autor Zpráva
Ilky
Člen
# Zasláno: 5 Čen 2006 20:58
- Nahlásit

fromeli
Máš pravdu, Gregory je slaďoučkej. A dokonce i v barvě která u mě vítězí na plné čáře.

Bent
Člen
# Zasláno: 5 Čen 2006 21:00
- Nahlásit

Ilky
Jo ten Gregory je fakt nejroztomilejší.

Ilky
Člen
# Zasláno: 5 Čen 2006 21:06
- Nahlásit

Bent
I ta chovná stanice na mě působí lepším dojmem.

fromeli
Člen
# Zasláno: 5 Čen 2006 21:07
- Nahlásit

Ilky
no tak tam brnkni a popovídej si s chovatelem nebo chovatelkou a uvidíš, jaký na Tebe udělají dojem.

Handy
Člen
# Zasláno: 5 Čen 2006 21:08
- Nahlásit

Mně teda přijdou úžasňoučký všichniii

brut
Člen
# Zasláno: 5 Čen 2006 21:40
- Nahlásit

Ilky
Taky se mně líbí a myslím, že výběr vůbec není špatný.

Jen se hodně vyptávejte a nechte si pokud to jen trochu půjde všechno ukázat .....tím myslím hlavně zprávy od veterinářů o zdravotním stavu rodičů štěňátek.

Evik
Člen
# Zasláno: 6 Čen 2006 07:23
- Nahlásit

takže vyhrává kavalírek???? Přiznám se, že toto plemeno mě vůbec nenapadlo, ale faktem je, že jsou to moc milí a přátelští psi, k dětem taky prima. Jedna naše známá je kdysi chovala (pořád je má, ale už nechová)
Ono, jak už tu ostatní psali, každé plemeno má nějaké "mouchy", ti kavalírci, ale podle mě patří spíš mezi ta "zdravější plemena", co vím právě od té známé, říkala, že její psi nikdy problém neměli, ale prý tam ta určitá náchylnost k srdečním vadám je. Takže to chce dobře si vybrat chovatele, vyptat se na rodiče a na předky, zda nějakou srdeční vadou netrpěli, a zvýšit tím pravděpodobnost, že štěndo bude zdravé. Záruka na to samozřejmě není, ale pravděpodobnost vyšší je.

Syska
Člen
# Zasláno: 6 Čen 2006 08:12
- Nahlásit

Ilky
Já jako majitelka francouzského buldočka vřele doporučuju toho malého ušatého komedianta, se kterým se opravdu nudit nebudete, miluje procházky i děti a má úžasnou povahu...

Mar3
Člen
# Zasláno: 6 Čen 2006 08:38
- Nahlásit

příklání mse k Sysce - taky jednoho mám. Navíc je to komediant mazlivej, někdo tady psal že není nadlouhý procházky nebo na nějakou aktivitu - tak s tím zásadně nesouhlasím!!! (znám buldočky co dělají coursing a agility!!) (i my budeme,až vyroste)
a je to opravdu kouzelnej šašek. navíc skoro vůbec neštěká...

Ilky
Člen
# Zasláno: 6 Čen 2006 10:57
- Nahlásit

No uvažujeme pořád nad tím kavalírkem, ale Syska a Mar3 mš celkem nahlodali s tím buldočkem. Ten se mi právě moc líbí, i bostonek.

Syska
Člen
# Zasláno: 6 Čen 2006 10:59
- Nahlásit

Ilky

Moje Tessinka

suesie
Člen
# Zasláno: 6 Čen 2006 11:02
- Nahlásit

Ilky
Já naprosto souhlasím s Syska a Mar3. My máme taky doma toho ušatýho čertíka a že by nebyl na dlouhý procházky? no nevím nevím, ten náš je strašněj hyperaktivka, dokáže celý den někde lítat a dělat kraviny. Až mu vždycky připomínám, že má být přece podle atlasu psů klidné plemeno. Ale nějak se k tomu pořád nemá. Řekla bych, že buldočci jsou třeba oproti mopsům velcí sportovci. Mají opravdu rádi pohyb, ale na druhou stranu se velice dobře dokáže přizpůsobit tempu své rodiny. Když jsou jeho pánečci lenoši, strašně rád lenoší s nimi a když jsou sportovci, sportuje. Jedna známá běhá s buldočkama i u kola a jak říkala Mar3 dělá i agility a coursing a i my se na to chystáme.

Syska
Člen
# Zasláno: 6 Čen 2006 11:06
- Nahlásit

Samozřejmě je důležitý, když je opravdu horko, buldočka raději nechat ležet někde ve stínu a mít pořád po ruce vodu, ono těm splasklým čumáčkům se opravdu hůře dýchá. Ale nám lidem se taky v pařáku nechce pořádat nějaký túry, že... Jinak je to hrozně přátelské a zvědavé plemeno a opravdu pohodové, tam kde je jeho páneček spokojenej, je i on spokojenej. A moji prďolu můžu bez problémů nechat na víc dní u rodičů, nepláče, neteskní, je prostě v pohodě.

Dannie
Člen
# Zasláno: 6 Čen 2006 11:10
- Nahlásit

Ilky
Boxera i kavalírka můžu mooooc doporučit!!! Jsou to zlatíčka. Mám oba doma...

Ilky
Člen
# Zasláno: 6 Čen 2006 11:12
- Nahlásit

No boxera si nejspíš pořídíme až budou děti trošku větší. Teďka uvažujeme právě mezi těmi menšími plemeny. Dcera se totiž na pejska strašně těší a tak to pro ní bude asi takhle lepší.

Dannie
Člen
# Zasláno: 6 Čen 2006 11:16
- Nahlásit

Ilky
Kavalírci jsou opravdu moc super pejsci...Máme doma fenečku. Je naprosto bezproblémová, nikomu a ničemu neublíží... Myslím, že pro začátek je to moc dobrá volba....

brut
Člen
# Zasláno: 6 Čen 2006 11:51
- Nahlásit

Ilky
Tak teď vám vůbec nezávidím...je to téměř na "babo, raď "

Hlavně si nejprve obvolejte víc chov.st. ať máte jistotu, že si vyberete zdravého jedince s dobrou povahou ke svým dětem. Přeji Vám i dětem mnoho zážitků s báječným psím kamarádem

Mar3
Člen
# Zasláno: 6 Čen 2006 11:54
- Nahlásit

http://www.mujpes.cz/galerie.php?id=28409&galery=2 958

Můj Blueberry s Tessinkou od Sysky

Mar3
Člen
# Zasláno: 6 Čen 2006 11:55
- Nahlásit

vidrbína
Člen
# Zasláno: 6 Čen 2006 12:54
- Nahlásit

Pokud mohu doporučit z vlastní zkušenosti Nova Scotia Duck Tolling Retriever - není to plemeno tady u nás ještě moc známé, ale je to všestranný pejsek, miluje svoji rodinu a děti obzvlášť.Může dělat psí sporty, chodit na túry, běhat u kola...
Je velice snadno cvičitelný,pohodový a opravdu není uštěkaný
Máme v rodině tři "exempláře" a za 14 dní si dcera jede pro dalšího.

vidrbína
Člen
# Zasláno: 6 Čen 2006 12:56
- Nahlásit

Ještě jsem zapomněla dodat, že je nejmenší z retrívrů - pejsek v dospělosti má kolem 50cm v kohoutku. Pokud nevíte jak pejsek vypadá, jukněte na www.nefritovykaminek.wz.cz do sekce kamarádi.

vidrbína
Člen
# Zasláno: 6 Čen 2006 12:59
- Nahlásit

No a do třetice - pokud chcete mrňavku, tak máme ve smečce ještě tibetského španěla.(máme i čivavu a krysaříka, ale to jsou štěkálci) Miluje svoji rodinu, může s vámi chodit na procházky i dost dlouhé, ale rád také zalehne na pohovku vedle svého páníčka.Záleží jak si ho vychováte.I když je malý, dokáže i dobře hlídat. Kdysi jsem se rozmýšlela,jestli tibeťák nebo kavalír a nikdy jsem svojí volby nelitovala.

Markét
Člen
# Zasláno: 6 Čen 2006 14:13
- Nahlásit

Ilky
Boxer je skvělý i k malým dětem, můžu doporučit, vždyť krásně pracuje i při canisterapii.
Ale pokud by to měl být menší pejsek, co takhle brabantík nebo bruselský grifonek? Mají skvělou přátelskou povahu, k dětem (ale lidem obecně) jsou vynikající a navíc oproti mopsíkovi jsou mnohem sportovněji vybavení. 20 km výlet je pro ně hračkou (uběhnou to i u kola).
Jinak pokud se cheš dozvědět více o boxerech, zavítej k nám na fórum Německý boxer - tam ti "vtlučeme pár klínů do hlavy" co se týče placatek

Danuš
Člen
# Zasláno: 6 Čen 2006 16:48
- Nahlásit

Ilky

Pro 10ti letou holčinu bych doporučila, co se cvičitelnosti a ovladatelnosti týče, kavalírka, knírače, pudlíka. Jenže pudlík je náročný na údržbu srsti, knírač bývá hlučnější. Takže kavalírek je super volba. Pozor - existuje king charles španěl a kavalír king charles španěl. Jsou to odlišná plemena, jedno je náchylnější na dědičné nemoci (myslím, že to je king). Koukni na www.darcy.wz.cz. Jsou to stránky jedné moc fajn holky, co má kavalírky - pejsky a myslím, že by ti i dost dobře poradila. Dost se v kavalírkách vyzná.

Ten boxer je taky super volba, ale volila bych ho spíš, až bude holčina starší a bude mít víc síly. A taky bych u boxíka spíš volila fenku než psa. Je s ní rozumnější řeč a je lépe ovladatelnější a i menší a lehčí.

Golden není špatný, ale je opravdu problém najít slušný štěně po DKK neg. rodičích. Mně se to nepovedlo. Sháněla jsem štěndo kolegovi a po té, co jsem zjistila, že negativní oba rodiče snad neexistují, slevila jsem a rodiče tohoto štěněte byli - jeden DKK neg a druhý DKK 1. stupně. Stálo mě to asi 3 týdny usilovného surfování po netu a asi 3 konzultace u poradkyně chovu retrieverů.

Co se týče menších pejsků, zde nabízených (brabantík, krysařík, čivava,..) - ti jsou k dětem asi opravdu moc malí. A nejmenší děcko by jim mohlo ublížit. Mám malé knírače a 5ti letou holku, která jim dává slušnou sodu. Neustále je citýruje, organizuje,....

<< . 1 . 2 . 3 . 4 .
Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání