| Autor |
Zpráva |
brut
Člen |
# Zasláno: 5 Čen 2006 19:29 - Změnil/a: brut
- Nahlásit
Ilky
Možná by stálo za zvážení ještě jiné plemeno......v tuhle chvíli bych se přikláněla i k českému strakatému psu.
Viděla jsem je na výstavě a jsou naprosto jedineční. Nejsou moc velcí, mají rádi pohyb, ale nejsou hyperaktivní a taky nejsou zas tak těžcí.......ale víc by Vám o nich řekla, myslím, Zuzka
|
Chodka
Člen |
# Zasláno: 5 Čen 2006 19:33
- Nahlásit
Ilky
zajdi si pročíst tady na boxéří diskusi je to taková drbárna ale určitě se tam o boxerech hodně dozvíš.Je tam i jedna co mají v rodině bostonka.Myslím,že si tam o boxerech uděláš na ně takový pehled.Já se přikláním k boxerovi mám roční boxerku a je to naše láska.
|
ko4ka
Člen |
# Zasláno: 5 Čen 2006 19:44
- Nahlásit
Ilky
hnědýho labrouška a goldíka může jen doporučit!!! Oboje máme doma
|
Ilky
Člen |
# Zasláno: 5 Čen 2006 19:47
- Nahlásit
Ještě jak tady tak bádám na netu, tak mě napadl Kavalír
|
Bent
Člen |
# Zasláno: 5 Čen 2006 19:53
- Nahlásit
Ilky
Tak tohle je možná ta nejlepší volba. U nás v baráku bydlí rodina, mají tři kavalírky, jsou to velice příjemní pejskové, poslušní dobře se cvičí, jejich 12ti letá dcera s nimi chodí na agility a bez problémů je venčí i sedmiletý syn. A protože bydlí o dveře dál můžu potvrdit že nejsou nijak extrémně uštěkaní.
|
fromeli
Člen |
# Zasláno: 5 Čen 2006 19:53
- Nahlásit
Ilky
tak ten mě napadl taky.
Jeden s náma chodil na cvičák a byl roztomilej, trochu šašek.
|
Ilky
Člen |
# Zasláno: 5 Čen 2006 19:56
- Nahlásit
Tak že by to u nás vyhrál nakonec on? Mně se líbí boxer, jenže je fakt, že je to přece jen velký pes a navíc se prý nedožívají vysokého věku a hodně trpí na nádory. Taky jsem ale slyšela, že kavalíři mívají často nemocné srdíčko, nevíte co je na tom pravdy?
|
fromeli
Člen |
# Zasláno: 5 Čen 2006 19:58
- Nahlásit
Ilky
záruku na zdraví Ti nikdo nedá, každé plemeno má svoje neduhy, které hafana mohou a taky nemusí postihnout.
Můj švagr má labradorku, která trpí snad i na to, na co labradoři netrpí a vedle nás ve vchodu bydlí stejně starý labrador a ten je zdravý jak řípa. No a pak si vyber.
|
Sveny
Člen |
# Zasláno: 5 Čen 2006 20:00
- Nahlásit
Ilky
Bohužel to o tom srdci pravda je. Také u nich není vzácný vyšší stupeň DKK, ale to si prostě nevyberete... všude je něco. Ale jako rodinný pes je kavalírek dobrá volba.
|
Ilky
Člen |
# Zasláno: 5 Čen 2006 20:02
- Nahlásit
fromeli
No to máš asi pravdu. Ale ono to srdíčko mi připadá jako hodně vážný. Ráda bych pejska pořídila na prázdniny, aby si děti pejska pořádně užily.
|
fromeli
Člen |
# Zasláno: 5 Čen 2006 20:05
- Nahlásit
Ilky
ale hodně věcí se dá v dnešní době léčit, když by došlo k tomu nejhoršímu.
Tady v domě měli lidi jezevčíkovou, která měla nemocné srdíčko a dožila se krásných 14 let
Ráda bych pejska pořídila na prázdniny, aby si děti pejska pořádně užily.
no tak hurá, okouknout chovné stanice, kde zrovínka maj štěníky.
|
Ilky
Člen |
# Zasláno: 5 Čen 2006 20:10
- Nahlásit
fromeli
Myslíte, že to bude ideální volba? Ono oni budou mít podle mě s očkama stejný problémy jako buldočci, mají je taky takový vykulený? A nemají tito pejsci lovecké sklony?
|
Bent
Člen |
# Zasláno: 5 Čen 2006 20:14
- Nahlásit
Ilky
Tak jsem byl vyzvídat u sousedů, nejstarší pes má 12 let a bez problémů, druhý pejsek má 6 let má sice slabé šelesty ale zatím to není ani na léky a běhá agility a nejmladší má 2 roky a je v pořádku. Sousedka říkala že Kavalírci opravdu mívají srdeční vady, chce to sehnat dobrého chovatele.
|
fromeli
Člen |
# Zasláno: 5 Čen 2006 20:16
- Nahlásit
Ilky
pokud vím, tak jsou to pesani společenští.
Holčina, co s náma chodila na cvičák na poslušnost s nima dělala agility.
|
fromeli
Člen |
# Zasláno: 5 Čen 2006 20:17
- Nahlásit
Jo a jinak bych řekla, že je to dobrá volba. Na www.efauna.cz je o nich pěkný povídání, uvádějí, že jsou vhodní pro začátečníky.
|
Ilky
Člen |
# Zasláno: 5 Čen 2006 20:20
- Nahlásit
Bent
A nemohli by mi ti tví známi doporučit nějakou chov. stanici?
|
irenaa
Člen |
# Zasláno: 5 Čen 2006 20:23
- Nahlásit
Ještě mě napadá šeltie,taky supr rodinný aktivní pejsek a perfektní na agility.
|
Ilky
Člen |
# Zasláno: 5 Čen 2006 20:24
- Nahlásit
irenaa
Ta má pro nás už moc náročnou srst. Proto jsme ani neuvažovali o dlouhosrsté kolii.
|
fromeli
Člen |
# Zasláno: 5 Čen 2006 20:27
- Nahlásit
Ilky
tady máš dokonce inzerát
|
aren
Člen |
# Zasláno: 5 Čen 2006 20:30
- Nahlásit
Ilky
A uvažovali jste o tom, zajít se podívat do útulku? Třeba vás tam vezme za srdce některý opuštěný pejsek, ošetřovatel vám může říct, jestli se vám bude povahově hodit...
|
Ilky
Člen |
# Zasláno: 5 Čen 2006 20:34
- Nahlásit
aren
uvažovali, ale vzhledem k nízkému věku dětí jsme radši zvolili tuhle variantu. Chceme si být jisti, že víme co nám z pejska vyroste. Ať už vzhledově či povahou.
|
Ilky
Člen |
# Zasláno: 5 Čen 2006 20:35
- Nahlásit
Takové štěňátka jsou volná. Jsou kouzenlí.
|
Ilky
Člen |
# Zasláno: 5 Čen 2006 20:37
- Nahlásit
a ještě tihle
|
Ilky
Člen |
# Zasláno: 5 Čen 2006 20:38
- Nahlásit
A není divné, že už mají letos 3. vrh? Je to tam jako na běžícím pásu.
|
fromeli
Člen |
# Zasláno: 5 Čen 2006 20:39
- Nahlásit
Ilky
no maj 4 fenky, tak pokud každej vrh od jiné matky, tak to není neobvyklé.
|
fromeli
Člen |
# Zasláno: 5 Čen 2006 20:41
- Nahlásit
Ilky
ta matka vrhu K se hezky "směje" při kojení
|
Ilky
Člen |
# Zasláno: 5 Čen 2006 20:41
- Nahlásit
A který se vám líbí nejvíce?
|
fromeli
Člen |
# Zasláno: 5 Čen 2006 20:43
- Nahlásit
mně asi Kim a Lucas
|
brut
Člen |
# Zasláno: 5 Čen 2006 20:45
- Nahlásit
Ilky
Tak to by mně taky zarazilo. Já bych nejdřív, jak už jsem psala výš, si obvolala několik stanic a zjistila si spoustu informací. Tohle mi připadá jako množírna..
|
fromeli
Člen |
# Zasláno: 5 Čen 2006 20:47
- Nahlásit
Ilky
ten Gregory, ze stanice, co Ti hodili na mujpes je taky roztomilej.
|