Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Chov psů, chovatelství / Přestup plemene z jednoho klubu do druhého
<< . 1 . 2 . 3 . >>
Autor Zpráva
boerboel
Člen
# Zasláno: 2 Dub 2006 09:16
- Nahlásit

jeden RTG byl proveden v Č.Budějovicích a druhý u dr.Deckera. Respektivě opačně. Po odmítnutí ze strany MC jsem dál v tomto neintervenovala, ale snažila jsem se o přestup do jiného klubu, což mi bylo na CMKU zamítnuto bez rozumného uvedení důvodu. Co se týče American Bullstiffa, inzerát nebo spíš propagace křížence byla v MC zpravodaji 3/2004 na straně 79. Pokud tohle není porušení stanov CMKU, tak už nevím co! Pokud si tento inzerát najdete, moc by mne zajímál váš názor na tuto věc. Ještě k podání protestu chovatelů ME a BF: fil se to vůbec netýkalo a s případným protestem to bylo tak, že jsem se samozřejmě ozvala a potom můj pes nedostal jiné hodnocení než VD či D a problém s BB je zřejmě dozvuk, tak jistě sama uznáte, že s takovým vlivem si jistě každý rozmyslí protestovat. Jediné, co vám může přiblížit situaci v MC je veliký odliv členů do jiných klubů.

brut
Člen
# Zasláno: 3 Dub 2006 10:46
- Nahlásit

boerboel
Tak jsem našla ten inzerát, byl nakonec ve Svět psů 3/2006 , přepíši ho doslova:
šť. po import. rodičích. Barva plavá a meruňková. Sebevědomý odvážný pes oddaný své rodině. Tel. 774885994, www.boerboel.cz

boerboel
Člen
# Zasláno: 3 Dub 2006 11:18
- Nahlásit

no ale to je zvláštní, protože to je moje číslo a teď jsem štěňata ani neměla a do Světa psů ani neinzerovala. To je fakt zvláštní. v lednu jsem měla už všechna miminka u páníčků. Dávám inzeráty výhradně na net.

brut
Člen
# Zasláno: 3 Dub 2006 13:10
- Nahlásit

boerboel
Já nevím, ale fakt tam ten inzerát je. Přišlo mi to divný, když jsi tady psala, že jich moc není a štěňat taky ne. Zkus se někde do toho časopisu podívat a zjistit, kdo to tam s tvým číslem dal. Pak se ozvi, ať víme výsledek. Jinak mi holka říkala, že na netu jsou štěňata s PP, ale nemůžu to najít. Tak budu zase hledat a kdyžtak ti to sem dám.

daliva
Člen
# Zasláno: 4 Dub 2006 10:00
- Nahlásit

boerboel
To zamítnutí ČMKU celkem chápu, není možné, aby dva kluby zastřešující jedno plemeno měly odlišné podmínky uchovnění - to by pak PP skutečně o ničem nevypovídalo... Proto už i KCHMDPP požaduje rtg - vůbec se to tam změnilo k lepšímu, dříve na mě svým jednáním působili dost "pokoutně". Nicméně bez udání důvodu je také divné,ČMKU by měla být schopná argumentovat - argumenty měla...
Tak ten Zpravodaj jsem nenašla - máme je různě rozpůjčované a některé starší výtisky dáváme i novým majitelům našich štěňátek (to by neměl být tento případ, tak staré vydání to není), počíhám si na to, až se vrátí, zajímalo by mě to. Jak to vypadá a čeho to má být kříženec? Já znám "bullstiff" pouze jako název ruské ch.s.BM... Je to jako regulérní článek nebo inzerce? Od inzerce se totiž klub distancuje a zodpovídá za ní pouze zadavatel...
S těmi protesty je to zvláštní, vím o několika lidech, kteří podali protest a nijak je to dále neovlivnilo, což neznamená, že nemáte opačnou zkušenost. Jen mě zaráží, že jste byla proti sama, ale je fakt, že ME obdivuji na klubovkách pouze zpovzdálí a do interních záležitostí v jejich chovu nevidím.
Nechci se MC nějak zastávat, mám jen odlišnou zkušenost než vy. Ani většího odlivu členů jsem si nevšimla, naopak mi přijde - dle zpravodajů - docela slušný příliv nových členů, možná se to týká jen určitých plemen.

daliva
Člen
# Zasláno: 4 Dub 2006 10:03
- Nahlásit

boerboel
Jinak ještě jsem zběžně prolistovala posledních pár zpravodajů a co výtisk to aspoň jeden importovaný či uchovněný BB, se solidním výsledkem DKK a solidním bonitačním hodnocením (ze země původu výsledky nad 75-80%). Podle toho soudě by to se začínajícím chovem tohoto plemene u nás nemuselo být tak hrozné, ale samozřejmě objektivně posoudit to nedokážu...

boerboel
Člen
# Zasláno: 5 Dub 2006 17:06
- Nahlásit

byla jsem pár dní mimo, tak se ozývám až dnes. Máme určitě s MC jiné zkušenosti, tak zřejmě naše debata nebude k ničemu. Budu moc zvědavá, až se vám vrátí ono číslo MC zpravodaje. pokud ne, můžu vám klidně celý článek i s kontaktem poslat mailem. Pokud vás zajímá spíš příliv nových členů a nezajímá odliv starších, je to škoda. a sama jsem tenkrát s diskuzí ohledně křížence mezi ME rozhodně nebyla. Pokud jste u toho nebyla tak nevím, jak můžete tuto situaci posuzovat. A fakt, že můžou mít dva kluby odlišné podmínky pro uchovnění plemene nemůžete popřít. Nebojte se, já jsem už vzdala jakoukoliv šanci o toto plemeno bojovat, moc mne mrzí postoj několika lidí a jsem opravdu moc ráda, že snad budou dovezeni noví boerboelové, kteří vyhoví, budou krásní a budou plodní. Je to opravdu obdivuhodné plemeno a jen a jen lidi kazí jeho rozvoj. Pozdravujte paní Bečkovou.

boerboel
Člen
# Zasláno: 5 Dub 2006 17:17 - Změnil/a: boerboel
- Nahlásit

Zen článek o těch křížencích byl mimo regulerní inzerci s titulem "Američtí bullstiffové Světová rarita" - nové plemeno v ČR. Tomuto je ing.Bečková ochotna udělat reklamu! Doslova se píše:
"Před nedávnem jsme zaznamenali světovou raritu jednoho z nejvzácnějších plemen na Světě- podle našich informací totiž existuje jediný vrh na světě a tudíž jsou štěňata zcela unikátní. Je to plemeno American Bullstiff. Jak sám název plemene napovídá, snoubí se ve vrhu láskyplnost a dobromyslnost mastiffů ( po taťkovi) a temperamentní povaha po mamce - americké buldočce. Chovatelka nenašla v sobě sílu utratit velmi životaschopná a čilá štěňata - a tak se teď hledají hodní lidé, kterým nebude vadit, že toto NEUZNANÉ plemeno budou moci jen ukazovat na výstavách specializovaných jen na mixy ( to znamená křížence). Telefon chovatelky od Protivína je:..............., elektronická adresa .....................Na snímcích je taťka s mamkou" atd. Jestli tohle není dezinformace a podpora kříženců ze srany MC, tak už nevím co by to bylo!

boerboel
Člen
# Zasláno: 5 Dub 2006 18:03
- Nahlásit

Podívala jsem se do zpravodajů a našla jsem v 2/05 import reg. do chovu, ale bylo s ním 3x kryto, ani jednou fena nezabřezla, 3/05 import pes bez RTG!, 4/05 import fena bez RTG! Asi jsme viděla každá jiné zpravodaje. V současné době jsou tu, pokud mi něco neuniklo, jeden pár na severu Čech- dousud neměl potomky ( zřejmě problém v psovi),pan Stašek - chovná fena, pes zřejmě nevyhověl, pokud jezdí majitel krýt jinam, fena nikdy nezabřezla, pan Tlustý - fena 4/4, pes uchovněn, ale nekryje, já fena 4/4, pes 4/4, další pár jižní Čechy pes vyhověl, fena 4/4. Nevím jestli fena, která má DKK 3/4 mi dá ve spojení se psem, který má 2/3 záruku kvalitního odchovu.Ale podle stanov MC je kvalitní do chovu. To je směšné.

moll
Člen
# Zasláno: 5 Dub 2006 19:44
- Nahlásit

boerboel
jůůůůůůůůůůů! tak takové psy - jediný vrh na světě - máme taky!!!!!! zcela značkové křížence B Fily a R Ridgebacka (4ks) a 1 ks lajka x velký černý knírač!!! ani jsme nedocenily vzácnost našich chovanců - my je měly za prosté křížence a tudíž psy nedosahující výšin psím šampionů. možná se teď budeme hlásit na výstavy jako neuznaná plemena - to je výborný nápad. ale vážně - psy s PP jsou bezvadní a velká většina poctivých chovatelů opravdu produkuje štěňata s příslušnými papíry, ale doslechla jsem se, že PP opravdu není záruka původu a rodičů - něco na způsob "papírů" od kardeného nebo pašovaného nebo přestavěného auta. takže - co si má nový nadějný chovatel značkového psa počít?

boerboel
Člen
# Zasláno: 5 Dub 2006 21:18 - Změnil/a: boerboel
- Nahlásit

Jestliže máte taková štěňátka, stačí se přihlásit do molloss clubu. Tam vám ještě zdarma tu reklamu udělají. Nebo, že by to zdarma nebylo?... Tu chovatelku, která měla tento unikát znám a to bohužel dost dobře a věřte, že z lítosti ta štěňátka nebyla na živu. Vím i jak je schopná se o svoje psy starat.

moll
Člen
# Zasláno: 6 Dub 2006 08:09
- Nahlásit

boerboel
to hodnocení chovatelky mi nezní moc dobře - a nebo že bych už viděla všude kolem čerty na zdech?

daliva
Člen
# Zasláno: 6 Dub 2006 10:13
- Nahlásit

boerboel
Uff, tak nejdřív jsem musela trochu vstřebat ten útočný tón - myslím, že podebatit můžeme, i když máme na něco odlišný názor, přinejmenším nás spojují báječná psiska Nemůžete přece čekat, že na základě internetové dikuze radikálně otočím názor na klub, se kterým mám dosud osobní zkušenost dobrou... Ale k vašim příspěvkům:
1) Situaci v chovu ME opravdu soudit nemohu (a také jsem to nedělala), protože do ní nevidím. Zajímalo mě to principielně - kvůli chování klubu, proto jsem se ptala, zda vás protestovalo víc a zda mají všichni od té doby potíže jako vy...
2) Odliv členů u BM a BX skutečně nepozoruji - až na pár výjimek, které kvůli neuchovnění jedinců s dkk 4/4 přešli pod KCHMDPP. To je ovšem mimo mé přesvědčení a chápání chovatelské etiky, proto to nedávám na vrub klubu.
3) K "reklamě" na Am.Bullstiffa - ani se nedivím, že mi to uniklo. Pokud je ten text, který uvádíte, přesným přepisem ze Zpravodaje, tak na mě to působí čistě jako konstatování, že na svět přišla nedopatřením nechtěná štěňata kříženců (nic z toho tam není zatajováno), kterým se hledá nový slušný domov. Jen je to stylizováno s určitou nadsázkou, tak jako se např. v kolonce Nové vrhy objevují i nové přírůstky Homo Sapiens v členských řadách klubu. Propagaci, podpor či legalizaci v tom fakt nevidím. V rubrice Moloss v nouzi se přece také objevují útulkoví psi bez ohledu na původ a nelze to považovat za propagaci psů bez PP...
4) Zpravodaje teď nemám u ruky, ještě se podívám, kde jsem k tomu stavu BB v ČR přišla.

daliva
Člen
# Zasláno: 6 Dub 2006 10:31
- Nahlásit

boerboel
Ještě k tomu hodnocení DKK, což mi původně přišlo jako nosné téma této diskuze - docela dost se o tuto problematiku zajímám (u našich obříků to ani jinak nejde) a čím víc toho zjišťuji, tím je to komplikovanější a nejednoznačnější. Proto mě zajímal váš postup v případě odlišných hodnocení DKK u vašeho psa. Výsledek lišící se o 1 stupeň by se ještě dal pochopit a zdůvodnit odlišnou kvalitou rtg snímků, ale o 2-3 stupně mi přijde zu fiel. Pokud bych tedy byla tak neochvějně přesvědčena o kvalitách svého psa a o tom, že by měl zasáhnout do místního chovu, určitě bych se vydala touto cestou a žádala vysvětlení a kontrolu objektivity...
Stejně jako vám se mi nelíbí uchovňování jedinců na DKK 3/4 (konečně to odporuje i pravidlům FCI o zákazu chovu na těžce dysplasických jedincích), proto se o problematiku zajímám, vlastní kritéria mám mnohem přísnější a snažím se přinést další řešení (zřejmě dost nepopulární), např. v podobě omezení krytí jedinci s vyšší DKK pouze na jedince s čistým výsledkem apod.
Nicméně i tak mě zarazil váš přístup a vidím v něm trochu protimluv:
1) píšete, že nevěříte, že jedinci s 2/3 a 3/4 mohou dát záruku kvalitního odchovu (souhlas, i když o zárukách v chovu nelze mluvit nikdy, pracujeme s živými tvory...), přesto však chováte na psech s 4/4
2) píšete, že jen lidé kazí rozvoj plemene, přesto riskujete chovem bez PP na (dle veterinárních vyšetření) "nezdravých" jedincích problematické potomstvo, které plemeni jako takovému nepřinese vůbec nic
Tomu opravdu nerozumím.

boerboel
Člen
# Zasláno: 7 Dub 2006 07:03
- Nahlásit

I já právě psala jako nadsázku o povoleném odchovu na psech 3/4, když psi 4/4 navyhovují. Mé zkušenosti s NO jsou takové, že jsem měla po feně 0/0 a psovi 1/2 polovinu štěňat nevyhovujících a po feně BB s 4/4 jen 2 z deseti, která by nevyhověla.
Ve zpravodaji bývají inzeráty na psy v nouzi ( nebo jen byly, když jsem ho ještě odebírala) ale jen na oficiální molloss plemena.
Vzhledem k tomu, že skutečně znám i onu chovatelku a znám i její vazbu na MC, byla jsem tím pobouřená. Neberu to jako pomoc v nouzi, ale jako pomoc k výdělku. Proč nepomáhá touto cestou MC i novým nezkušeným chovatelům, kteří mají doma čtyřměsíční štěňata s PP, a dokonce jsou schopni pošpinit jméno chovatele. Jediná rada je: vy jste teda pěkně naivní. To jste nevěděla, že jsou neprodejní?
Ještě k tématu diskuze: původně znělo: Možnost přestupu plemene z klubu do klubu. Jestli chcete jiné téma můžeme se o něm bavit v jiném okně.
Zkušenosti jiných chovatelu AM: fena 10let - není schopná se postavit ale má 0/0, jiná fena 11let!-2/2 - běhá bez problémum, Pes 3/4 - všichni potomci 0/0 nejhůř 0/1.
Můj názor na nesmyslnost selekce podle DKK je pořád stejný. A omlouvám se za útočný tón. není naměřený proti vám. Mám jen hodně nejen osobních zkušeností z posledních 25 let v chovatelství a posledních 12 let právě s MC a přestože se mi v MC líbilo, poznala jsem mnohé a bylo to dávno před tím, než jsem měla problém s BB. Ten na tom vůbec nic nezměnil.

boerboel
Člen
# Zasláno: 7 Dub 2006 07:47
- Nahlásit

Ještě k MC. Jestliže se situace v klubu výměnou předsedy změnila, budu velice ráda, pokud se všechno obrátí k lepšímu. Je hodně poctivých chovatelů a potřebují dobré zastřešení.
Můj jedinec, ačkoliv je "nezdravý" dle veterinárního hodnocení, neměl v životě sebemenší zdravotní problém problém, což se týká i ostatních "nezdravých" jedinců BB. To samé nemůžu říct o mých Zdravých jedincích jiných plemen, ale to je skutečně debata na dlouho a stejně se žádnému výsledku nedobereme. Dostali jsme se jinam, než jsem původně zamýšlela.
O kontrolní RTG mého psa opravdu zažádám. Tuto možnost jsem nevyužila, protože mě vůbec nenapadla. Myslela jsem, že pokud je hodnocení negativní, už ho nemůžu změnit.
Burbulkům u nás přeji, aby se jim podařilo překonat překážky a postavili se jako právoplatné plemeno ke všem ostatním.

moll
Člen
# Zasláno: 7 Dub 2006 07:53
- Nahlásit

boerboel
pokud máte schované straré RTG snímky, pokuste se napřed udat na přehodnocení u někoho jiného je a teprve po neúspěchu udělat nové snímky a nové vyhodnocení.

boerboel
Člen
# Zasláno: 7 Dub 2006 08:08
- Nahlásit

dík za radu. Určitě t udělám. Jsem ochotná udělat i několikrát RTG a jsem si téměř jistá, že pokaždé bude snímek i hodnocení jiné. A nemá to co dělat s profesionalitou veterináře, ale s podle mého s vypolohováním při snímkování. Rozdíl je udržet 30tikilového psa a 60-70kg těžkého svalnatého psa. Pokud je pokaždé nastaven jinak, už může být snímek zkreslený.

boerboel
Člen
# Zasláno: 7 Dub 2006 08:54
- Nahlásit

teď jsem se dívala na stránky moloss clubu a našla jsem tam jen kontakt na ing.Bečkovou. Nikde kontakt na paní Ohlídalovou a nevím, jestli jsem nehledala špatně, ale nenašla jsem ani zmínku o nějaké změně ve vedení. Všechny kontakty mě navádějí jen na ing.Bečkovou a to v praxi znamená víceméně na pana Trochtu. Pokud máte na paní Ohlídalovou kontakt, prosím, pošlete mi ho.

boerboel
Člen
# Zasláno: 7 Dub 2006 09:13
- Nahlásit

Ještě napíšu jednu zkušenost. (a už přestanu otravovat )
V Brně provádějí operace kyčlí, při kterých jsou schopni změnit DKK o dva stupně. Operace se provádí ve čtyřech měcících a v dospělosti nikdo nepozná, že byl nějaký zásah. Po operaci je pejsek v podstatě zdravý. tudíž na základě RTG DKK schopný chovu. Jak se potom bude posuzovat vhodnost k chovu? DKK je rozpoznatelná už v těch 4 měsících, bylo by tedy vhodné posuzovat snímky z této doby. Znám právě takto operovaného pejska a jsem sama zvědavá, až půjdou v roce na kontrolní rentgen, jak dopadnou. Operace byla provedena vyhlášeným ortopedem a konzultovaná dr.Duchkem. Jedná se o metodu z USA (prý)

daliva
Člen
# Zasláno: 7 Dub 2006 10:36
- Nahlásit

boerboel
Poslední slovo k té inzerci kříženců - z textu, který jste tu reprodukovala žádná cena nevyplývá, pouze se hledá nový domov. Já jsem také proti zpeněžování kříženců, ale tento text z tohoto hlediska kvůli tomu, jak je formulován, soudit nemůžu. Chovatelku taky neznám, ani její vazby na MC. Na druhou stranu mi taková forma inzerce v klubovém Zpravodaji nepřijde moc efektivní, protože cílová skupina (=členové MC) asi nebude mít zájem rozšiřovat své smečky o takové psy, příp. je natolik informovaná a fundovaná, že je schopna si udělat vlastní názor a zvážit své rozhodnutí... Ale to už nechme být.

daliva
Člen
# Zasláno: 7 Dub 2006 10:49
- Nahlásit

boerboel
K tématu přestupu z klubu do klubu jsem se vyjadřovala hned ve svých úvodních příspěvcích - uvedla jsem i svou osobní zkušenost s KCHMDPP, který dlouho fungoval jen na kontakt na mobilním telefonu a kde jsem se dozvěděla pouze takové perly, jako že bonitaci si mohu prakticky určit na kdy chci, kolik mě to bude stát jako poplatek klubu a kolik se musí dát "extra bez dokladu" posuzovateli. V podstatě mi členství bylo vylíčeno jako soubor poplatků, žádné služby či zdroj pravidelných informací - "protože to tu nemá kdo dělat, leda že byste se do toho dala vy". Tak to vypadalo ještě loni, takže po takové zkušenosti jsem skutečně o spolupráci s takovým spolkem ztratila zájem. Letos jsem našla jejich nové stránky, které vypadají o poznání zajímavěji a profesinonálněji, konečně byl zveřejněn i chovatelský řád klubu, takže je možné, že i tam došlo k prospěšným změnám a kluby si začnou adekvátně konkurovat (tím líp pro členy obou).
Stránky MC jsou v žalostném a neaktualizovaném stavu už dlouho, takže tam se čerstvých zpráv nedohledáte. O změnách jsme byli informováni až v prosincovém Zpravodaji a dle pí. Ohlídalové se na webu začne pracovat co nejdříve. Kontakt jsem tuším uvedla už dříve: ch.s. Ex Oriente, exoriente@volny.cz

daliva
Člen
# Zasláno: 7 Dub 2006 11:12
- Nahlásit

boerboel
A k té DKK - jak jsem psala, je to složité a jeden údaj (tj. Dkk jednoho jedince) zdaleka nemá přesnou vypovídající hodnotu - je třeba hodnotit v širší souvislosti - rodiče, sourozenci, předci, ideálně i další potomstvo těchto jedinců. Stejně tak málo vypovídající je i vnímání postižení a bolesti - zvláště u tvrdých molossů, kteří jsou schopní trpět nejzávažnějšími chorobami bez nejmenšího náznaku (BB nam to asi budou podobně). To však tady skutečně nevyřešíme. Přesto si myslím, že selekce na DKK (mj. samozřejmě) je plemeni přínosná, což dokazují i zahraniční výsledky chovů. My jsme ovšem teprve na začátku..
V tom vašem případě jsem právě proto už od počátku mluvila o tom rozdílu ve snímcích a hodnocení. Já bych prostě ten budějovický snímek vzala a požádala další veterináře (ideálně ty, kteří jsou akreditovaní pro MC) o vyhodnocení. Případně je požádala o kontrolní rtg, ale máte-li už jeden snímek k dispozici, je to zatím možná zbytečná zátěž pro pejska. (Proto jsem se ptala, jaké hodnocení dal dr. Duchek, protože ho považuji skutečně za solidní kapacitu a rozumného posuzovatele.) Pak by mě právě zajímala reakce MC, pokud byste předložila 4 odlišné výsledky od 4 jimi schválených posuzovatelů... to by byla cesta k argumentaci a dalšímu jednání, kterou bych preferovala před oslovováním dalších klubů.
S tou operací nevím, jednak mi to přijde zbytečná zátěž pro štěně a jednak je to zásah v době, kdy se kloub ještě vyvíjí. Co se významu pro chovnost týče, taková operace by stejně musela být poznačena v PP a jako taková by mohla být překážkou pro uchovnění (stejně jako jiné "kosmetické" operace zakrývající dědičné vady). Takže je otázka, proč takovou operaci provádět (pokud samozřejmě není indikována zdravotními potížemi zvířete).

moll
Člen
# Zasláno: 7 Dub 2006 11:43
- Nahlásit

Takže je otázka, proč takovou operaci provádět (pokud samozřejmě není indikována zdravotními potížemi zvířete).
protože se operace do papírů psa nenapíše a pes může být v chovu velmi úspěšný = žádaný a majiteli vydělá nějaký peníz.

daliva
Člen
# Zasláno: 7 Dub 2006 12:27
- Nahlásit

moll
No, samozřejmě, taky eventualita - ovšem takový postup je jednoznačný podvod. A podfuky prováděné na úkor zdraví zvířete (potažmo jeho dalšího potomstva při skrývání vážné dědičné vady) považuji za svinstvo největší...

moll
Člen
# Zasláno: 7 Dub 2006 12:35
- Nahlásit

daliva
svinstvo to je, ale myslím, že občas některý "chovatel" na tyto metody přistoupí

brut
Člen
# Zasláno: 7 Dub 2006 14:33
- Nahlásit

daliva
Souhlasím s moll , jsou "chovatelé" kteří se neštítí žádné špatnosti a nějaký podvod s nenapsáním operace do papírů není vyjímka

dorfa
Člen
# Zasláno: 7 Dub 2006 19:15
- Nahlásit

daliva

jsou "chovatelé" kteří se neštítí žádné špatnosti a nějaký podvod s nenapsáním operace do papírů není vyjímka

Jsem přesvědčena, že kdyby chovatelům nešlo jen a jen o to uchovnění., tak by za operaci, která bude stát určitě desetitisíce neutráceli.Zdravotní indikace není pro ně důvod k operaci, jediný důvod k operaci je vidina chovného jedince a posléze zpeněžení štěňat nebo krytí.
Já vím, že všichni nejsou stejní, ale stejně mám čím dál tím větší pocit, že těch co jednají nečestně je více a více.

daliva
Člen
# Zasláno: 7 Dub 2006 19:55
- Nahlásit

moll
dorfa
brut
Jojo, já nepopírám, že se taková svinstva dějí a asi i docela často, ovšem lidem, kteří toto provádějí, neříkám chovatel. (Ačkoliv jako ekonom s těžkou profesionální deformací si zrovna u molossů s jejich náklady umím ten zisk jen těžko představit. Ale to je jedno..)
Podle mě by měl být postižen i veterinář, který takovou operaci provede a oficiálně nezaznamená..páč jinak v tom jede taky (ne že bych si dělala iluze o veterinářích).

dorfa
Člen
# Zasláno: 7 Dub 2006 21:07
- Nahlásit

daliva
Nemyslím si, že by veterinář něco porušoval, nebo, že by v něčem jel také.Je mu to prostě jedno.On je placen za operaci a nic víc ho nezajímá.Proč taky. On ze svého pohledu provádí operaci, u zvířete jehož zdravotní stav to žádá, nic víc a nic míň. Naopak je rád, že někdo je ochoten utratit „investovat“ peníze za operaci. Normální majitel psa (bez chovatelských ambic), by s nevětší pravděpodobností peníze do operace nedal.
Pokud v tom nehraje roli vidina budoucího zisku, jak jsi psala, že si jí u molossů těžko dokážeš při jejich nákladovosti představit, tak v tom případě to nechápu. Proč někdo investuje tolik prostředků, času a energie k dosažení chovnosti, když z chovatelského hlediska je přínos v nejlepším případě diskutabilní ne-li přímo nežádoucí?

<< . 1 . 2 . 3 . >>
Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání