Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Chov psů, chovatelství / lesklá srst jak na na to
<< . 1 . 2 . 3 . >>
Autor Zpráva
arsiela
Člen
# Zasláno: 18 Led 2006 12:53
- Nahlásit

Ještě kromě jmenováného je dobrý dermanom

Anu
Člen
# Zasláno: 18 Led 2006 12:59
- Nahlásit

Může mi někdo říct,jak dáváte lněné semínko? vařila jsem ho koni,byl to takový sliz a neumím si představit,že mi to žere pes. To nějak vaříte,nebo jak?

daliva
Člen
# Zasláno: 18 Led 2006 13:00
- Nahlásit

My změnili granule z Proplanu na FirstMate Lamasko a LB Adult, srst se změnila (zkvalitněla, zvýraznělo zabarvení) už během prvních dvou dní podávání a to tak, že nás na to upozorňovaly návštěvy a i my, kteří jsme psy viděli denně, jsme byli schopni to zaregistrovat... Od té doby fakt nic navíc nepřidáváme a i teď v zimě je srst perfektní.

Jinak pro psy s pohybovými potížemi (klouby, artróza) máme dobrou zkušenost s Alavisem, který má také příznivé účinky na srst. Ale jen kvůli srsti bych ho nedávala, to je spíš jako vedelejší pozitivní efekt. Ale pro Jandulu a jejího retrievra by to možná bylo řešení...

Jandula
Člen
# Zasláno: 18 Led 2006 13:03
- Nahlásit

daliva
Díky, už jsme ho jednou, před rokem zkoušely, ale to měla pět měsíců a zvracela ho... nemohla jsem to do ní dostat za žádných okolností..

Chci ho zkusit zase tak za měsíc, dva, až dobere Caniviton.

Anu
Člen
# Zasláno: 18 Led 2006 13:07
- Nahlásit

jsem z toho jelen.Když už konečně najdu granule,které mi pes bez problémů žere,tak z toho začne pelichat-nelínající. To mi asi nepůmůže nějaký přídavek pokud je alergický.To mám radost. Myslila jsem že ProPlan je natolik kvalitní,že už nebudu muset nic podávat. Kolik stojí kilo těch granulí?

fromeli
Člen
# Zasláno: 18 Led 2006 13:10
- Nahlásit

Anu
jestli dáváš kuřecí, tak zkus změnu na jehněčí variantu.

fromeli
Člen
# Zasláno: 18 Led 2006 13:11
- Nahlásit

daliva
a co bobany po FM? Když jsem ho dávala já, bylo to děsný.

daliva
Člen
# Zasláno: 18 Led 2006 13:16
- Nahlásit

Anu
Kvalitních superprémiových granulí je spousta a každému psu sedne něco jiného. My jsme taky dlouho pátrali a zkoušeli, než jsme našli ty, které našim psiskům vyhovovaly ve všech ohledech. FM kupujeme něco kolem 1300Kč za 18kg pytel. Více na www.firstmate.cz.

Jandula
Nesnášenlivost Alavisu se může vyskytnout, náš ortoped nám na klouby doporučil ještě Proglycan - jeho účinky na srst (jsou-li) ale neznám.

Verca
Člen
# Zasláno: 18 Led 2006 13:19
- Nahlásit

Já mám taky plemeno, které nelíná (boloňák) a krmím ProPlankou a že by měla nějak lesklou srst, to se teda říct nedá. Krmím tím 1 měsíc a žádné změny nepozoruji. A když vyčesávám tak co 2-3 dny, tak vždycky vyčešu chomáček. Ale jako začátečník fakt nevím, kolik se má vyčesat a jak vypadá nádherná srst.

Jandula
Člen
# Zasláno: 18 Led 2006 13:19
- Nahlásit

daliva
no uvidíme, ona měla jako štěndo dost citlivý žaludek, dokonce jí dělali vyšetření na rozšíní jícnu, protože neustále zvracela, ale bylo to jen hltáním...

Tak to chci zkusit ještě teď, když už se to upravilo...

daliva
Člen
# Zasláno: 18 Led 2006 13:20
- Nahlásit

fromeli
No, u nás právě oproti čemukoliv jinému (RC,Nutram,Acana, Proplan...) v pohodě, takže i v tomto ohledu spokojenost. A to jsme ani neabsolvovali to pozvolné přecházení a míchání granulí - ti naši prevíti si rovnou s ohromnou pečlivostí "vyzobali" nové granulky, takže bez přípravy rovnou najeli na FM. Asi je to opravdu individuální, co komu jak sedne - ani my lidi nemáme stejné chutě a zažívání...

Anu
Člen
# Zasláno: 18 Led 2006 13:23
- Nahlásit

No teď jsem koupila přes kila-denně má mít 100g tak nevím. Mám pocit,že pořádně nakrmit psa je velká alchimie

fromeli
Člen
# Zasláno: 18 Led 2006 13:23
- Nahlásit

daliva
no já dávala lamb, potato, rice, moc jí to chutnalo, ale ty pozůstatky......, muž nadával, že bude nosit místo sáčku igelitovou tašku:-P
Teď má ANF a to je pro nás supr, ale je to fakt o zkoušení.

Anu
Člen
# Zasláno: 18 Led 2006 13:30
- Nahlásit

Předpokládám,že v těch FM je taky na prvním místě maso. Jinak mi to ten pacholek nežera-třeba ani K9.Zkusím. Nejde mi ani tak o ozařující lesk,jako o pohodu psa.Vypelichanýho psa ale nechci tak to zkusim.Díky za rady.

zuzka
Člen
# Zasláno: 18 Led 2006 13:52
- Nahlásit

wensday
když krmíte lososovým proplanem, jak se pejsa "tváří" na jiné granule (např. na návštěvě, nebo pokud je zrovna nemáte)? Naše Bela lososové miluje, ale manžel mě zrazuje od toho koupit celý pytel, že pak ty normální (kuřecí, lamb) nebude chtít. Nebo se jí můžou přežrat i ty?

Frog
# Zasláno: 18 Led 2006 14:28
- Nahlásit

monika
No mám němemeckou dogu

ira
Člen
# Zasláno: 18 Led 2006 16:15
- Nahlásit

Nedám dopustit na klasický Roboran H,složením je podobný s Fitminem Pro Srst,ale stojí do 30 kč.
Našim psům navíc moc chutná !!

birma
Člen
# Zasláno: 18 Led 2006 16:48
- Nahlásit

Anu
lněný semínko nadrtim, přeleju horkou vodou a po nějaký době přidám do krmení

fromeli
Člen
# Zasláno: 18 Led 2006 16:54
- Nahlásit

birma
a kolik mu ho dáš?

dejavu
Člen
# Zasláno: 18 Led 2006 17:54
- Nahlásit

nemate strach ze syroveho zloutku ze salmonelozy?

Lea
Člen
# Zasláno: 18 Led 2006 20:03
- Nahlásit

Anu
birma
Jo, lněný semínko jo, ale prodává se pro koně rovnou olej ze lněnýho semínka, tak to je snad jednodušíPoužitelný samo i pro psy. Já totiž jak slyším o vaření lněnýho semínka, vybaví se mi, jak jsme ho jednou koním vařili v kýblu v klubovně a zapoměli jsem na něj a málem vyhořeli a ještě k tomu přidusili kočku, co se tam zapoměla
Ale místo lněnýho oleje nebo semínka je pro psy mnohem využitelnější a hodnotnější zdroj omega3kyseliny je rybí olej, prodáváme např. lososový, ale ten ze sleďů nebo sardinek, co je ve FirstMate je ještě lepší.

birma
Člen
# Zasláno: 18 Led 2006 20:07
- Nahlásit

fromeli
já to nedávám pravidelně, takže asi jako všechno - tak nějak od oka
Lea
ten olej jsem nikdy neviděla, já ho nevařim, akorát zalejvám horkou vodou (jdu si udělat čaj, než se mi uvaří voda, tak ho nadrtim a pak tou, co mi zbude po čaji zaleju).
já teď dávám třeba i rybí tuk, kterej byl kupovanej původně pro mě, ale já ho nevyužiju...

birma
Člen
# Zasláno: 18 Led 2006 20:09
- Nahlásit

dejavu
strach nemám - taky si dám občas vajíčko na měkko a neumírám strachem o sebe..

Lea
Člen
# Zasláno: 18 Led 2006 20:13
- Nahlásit

Měli ho v DJ, tuším a prodávali ho se slevou, tak nevím jestli ho znovu koupili.
My jsme ho vařili celý to semínko, tak já nevim, asi je to jedno. A rybí tuk kdyžtak kdyby někomu nabízeli infadolan, tak ten ne, jenom kdyby měli stáčený do flašky, jiný nekupujte.
A ještě jednou vychvaluji ten Fitmin Pro srst

birma
Člen
# Zasláno: 18 Led 2006 20:19
- Nahlásit

Lea
když ho mám na mase tak nic nepotřebuje, to se leskne až až, jenom když musí bejt nějakou dobu na granulích, tak ho pak dávám takhle do kupy, protože se mu pokaždý udělajlupy a srst mu zmatní....

Lea
Člen
# Zasláno: 18 Led 2006 20:26
- Nahlásit

Jsem vyloženě dvoupólní. Na jedné straně tu lidem radím, jaký granule a na druhý tu melu o tom, jak je nejlepší krmit masem, stydím se, ale co mám dělat jak prodavačka psího žrádla?

birma
Člen
# Zasláno: 18 Led 2006 20:28
- Nahlásit

Lea
já myslim, že taky každej profesní deformaci chápe

monika
Člen
# Zasláno: 18 Led 2006 21:06
- Nahlásit

Frog
já jsem zammon70 z diskuze německé dogy (mám Dorku).Agátka je supr, srst se spraví a výstava bude dobrá.

Lea
Člen
# Zasláno: 18 Led 2006 21:10
- Nahlásit

birma
Jo dyť my jsme na tom stejně, jestli se nepletu!

birma
Člen
# Zasláno: 18 Led 2006 21:15
- Nahlásit

Lea
už nějakou dobu ne - měla jsem to jako brigádu a nějak jsem požadavky majitelky obchodu při škole nezvládala plnit...

<< . 1 . 2 . 3 . >>
Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání