Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Chov psů, chovatelství / lesklá srst jak na na to
. 1 . 2 . 3 . >>
Autor Zpráva
Frog
# Zasláno: 18 Led 2006 10:14
- Nahlásit

Mojí fence se začaly dělat lupy a srst jí zmatněla, nevíte nějakou fintu jak ji dostat opět do krásy? Za měsíc jdeme na výstavu, tak bych potřebovala, aby byla opět ve formě.

fromeli
Člen
# Zasláno: 18 Led 2006 10:17
- Nahlásit

Frog
Nám vyhovuje pupalkový olej nebo olivový olej.

Lara
Člen
# Zasláno: 18 Led 2006 10:20
- Nahlásit

fromeli
A dáváš ho do žrádla nebo na srst? Nesměj se mi ,pokud se ptám jako blbec.

Barča
Člen
# Zasláno: 18 Led 2006 10:21
- Nahlásit

Já dávám taky olivový olej,taky jsem slyšela že je dobré syrové vejce,ale nevím,jestli to nejsou "babské"pověry

Anonymní
# Zasláno: 18 Led 2006 10:22
- Nahlásit

rybí tuk do jídla, a vajčka jsou taky fajn

Anonymní
# Zasláno: 18 Led 2006 10:22
- Nahlásit

Frog
mě se na tohle osvědčí na veterině koupit tubu Calopetu až když jí hafan vypapá tak je zas vyleštěnej jak má být

Frog
# Zasláno: 18 Led 2006 10:23
- Nahlásit

Super o pupalkovým oleji jsem slyšela taky, ale nevím dávkování.A myslíš, že zmizí i ty lupy???

Jandula
Člen
# Zasláno: 18 Led 2006 10:24
- Nahlásit

A nevíte někdo, jak zmírnit línání... Mám pocit, že se moje retrieverka ulíná k smrti...

daliva
Člen
# Zasláno: 18 Led 2006 10:25
- Nahlásit

Olivový olej, rybičky v oleji a žloutky..do jídla. Taky nám pomohla změna granulí, teď už prakticky nemusíme přidávat nic a srst je nádherná.

Frog
# Zasláno: 18 Led 2006 10:25
- Nahlásit

Anonymní
Calopet jí dávám teďka, tak doufám,že to zabere i na ty lupy.Nevíš zda mohu dávat zároveň i pupalkovej olej? Všeho moc totiž škodí, tak bych ju nerada "předávkovala".

Lara
Člen
# Zasláno: 18 Led 2006 10:26
- Nahlásit

Anonymní
Dobrej typ. díky. Vejce dostává, odpoledne skočím pro ten rybí tuk.

viky
# Zasláno: 18 Led 2006 10:28
- Nahlásit

vajicka, olej i slunecnicovy a lneny seminko.

Anonymní
# Zasláno: 18 Led 2006 10:41
- Nahlásit

Frog
tak to nevím olej jsem nikdy nedávala

fromeli
Člen
# Zasláno: 18 Led 2006 10:58
- Nahlásit

Olivový olej i pupalkový olej dávám na lžičku a špageta ho slízne.
Když je problém větší, třeba v létě měla vysušený uši, dávala jsem lžici, jina dávám lžičku.

Na lupy by to zabrat mělo, celkově to promastí kůži a srst se začne lesknout.

fromeli
Člen
# Zasláno: 18 Led 2006 10:59 - Změnil/a: fromeli
- Nahlásit

Frog
já dávám buď jedno nebo druhý.

Jinak u toho pupalkovýho pozor, některý obsahuje betakaroten, u jezevčíkový to neva, ale srst jde potom krásně do rez.

Ale maj i pupalkový bez betakarotenu.

wensday
Člen
# Zasláno: 18 Led 2006 11:00
- Nahlásit

Jandula
My změnili granule na Purinu Proplan s lososem a srst je nádherná a čemu se hodně divím, ač máme labradorku v bytě . vůůůbec nelíná. Když ji vyčesávám, kartáč je skoro prázdný......

ola
Člen
# Zasláno: 18 Led 2006 11:04
- Nahlásit

Frog
Já dávám Pangamin. Normálně ten pro lidi. Taky žloutek (pozor! ne vajíčko, ale pouze žloutek!!!) a občas nějaký ty sardinky!

fromeli
Člen
# Zasláno: 18 Led 2006 11:07
- Nahlásit

ola
pangamín dávám teď taky, konkrétně pangamín bifi plus, který tu pupalku má taky, ale myslím, že po oleji bude ten nástup účinku rychlejší.

Jandula
Člen
# Zasláno: 18 Led 2006 11:09
- Nahlásit

wensday
No jenže já jí krmím speciálníma granulema od Hillsu pro psy s artrózou, takže to nechci měnit...

Někdo říká, že se mají dávat mořské řasy, co vy na to?

fromeli
Člen
# Zasláno: 18 Led 2006 11:11 - Změnil/a: fromeli
- Nahlásit

O těch mořských řasách jsem myslím někde četla, že se dávaj na posílení nebo zvýraznění pigmentu.

www.nutripets.cz uvádí : zvýraznění pigmentace kůže, srsti, okrajů očních víček, očí, nosu, drápů, nášlapných polštářků tlapek atd

Anu
Člen
# Zasláno: 18 Led 2006 11:20
- Nahlásit

Ahojky moje stará fenečka měla lupi a šedou srst-měla probléma s nohama.Veterinář mi dal nějaké tablety s chrupavkou-kromě toho že se nohy úplně zlepšili,tak se ji srst leskla jak nějakému mladému výstavnímu šampionovi.Lupy,všechno prostě bylo pryč.bylo to sice na klouby ale může se používat i na srst.Stála ta kůra na půl roku 250Kč a pes byl jak o 8let mladší. Teď mám nového,je to plemeno,které vůbec nelíná.1měsíc krmím Purinou ProPlan,protože to je prý jednička a pes začíná línat a ztrácet lesk.Tak nevím co se děje.V Olomouci mi paní řekla,že taky krmila a pes dostal alergii a do 2měsíců opelichal-je to vůbec možné? Myslela jsem si že to je nejlepší z nejlepších.

Endy
# Zasláno: 18 Led 2006 11:41
- Nahlásit

Anu
To si mě moc nepotěšila.Malá mi taky nadměrně líná a zrovna se chystám přejít na lososovou Proplanku.Asi nezbývá než zkoušet.

Na srst je výborný biotin v kombinaci s mořskou řasou,jen ho ještě sehnat.

Anu
Člen
# Zasláno: 18 Led 2006 11:44
- Nahlásit

Třeba to je jen u mého psa,já nevím. Každý si ho chválí,jenže můj pes doposavad žádné granule nežral jen maso a leskl jak z alabastu,pak jsem zkusila ProPlan-pes se po něm může umlátit a najednu si ho vezmu do ruky a plná hrst chlupů-u psa,který nelíná ani při výměně ročního období.Jinak si to lososový,ale moc chválí,tak nevím jestli mám jen já takovýho exota

fromeli
Člen
# Zasláno: 18 Led 2006 11:49
- Nahlásit

Anu
může mu nesedět nějaká složka těch granulí, to chce ozkoušet.

Lea
Člen
# Zasláno: 18 Led 2006 11:51
- Nahlásit

Jo, rybí olej neboli dostatek nenasycené kyseliny Omega 3, to je to. A mě se ještě osvědčil Biotin+Zinek od Fitminu, vysoké dávky. Fena měla v létě štěňata, vylínala na kůži a v listopadu měla srst ještě lepší než před štěňatama

fromeli
Člen
# Zasláno: 18 Led 2006 11:53
- Nahlásit

Kolegyně si taky moc chválila od fitminu PRO SRST, když jí fena vylínala na kůži.

monika
Člen
# Zasláno: 18 Led 2006 11:56
- Nahlásit

Frog
nemáš náhodou německou dogu?

Garfield
Člen
# Zasláno: 18 Led 2006 11:59
- Nahlásit

Konečným efektem sice není lesklá srst, ovšem na vylínání je to opravdu zaručená věc. Vyzkoušená. Žádná klamavá reklama. Fakt zkuste...

...holící strojek.

Anonymní
# Zasláno: 18 Led 2006 12:00
- Nahlásit

Jandula

známí dávají pro rychlejší přelínání a osrstění berňákům Giom v prášku, tak třeba by to pomohlo i u labrouše ...

birma
Člen
# Zasláno: 18 Led 2006 12:21
- Nahlásit

já dávám pupalkový olej, lněné semínko a rybí tuk (ne všechno najednou) a pes vypadá jako z reklamy na šampón

. 1 . 2 . 3 . >>
Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání