| Autor |
Zpráva |
birma
Člen |
# Zasláno: 12 Kvě 2015 16:00
- Nahlásit
zbrnd
reálná trestní odpovědnost je nula, jediný, co mu hrozí je restrikce ze strany FCI a to má "každej" na háku
bych řekla, že pokud bys jako novej majitel zvířete zjistil, že neni potomkem těch rodič, který má v papírech, tak chovatele klidně můžeš žalovat za podvod a věřím, že bys vyhrál.
davame PP jakoze jsou dobri a kvalitni jedinci ...
jenže PP není přece doklad o kvalitním jedinci, ale jenom o tom, že zvíře mělo to a tu matku a onoho otce a oba byli uchovnění.
Já bych zrušil komplet chov psů tak jak se to dnes provádí
To je hezká představa. Jen by dle mýho názoru bylo výsledkem akorát to, že by lidi dál kupovali a prodávali psy na základě nějakých vnějších znaků (ve většině případů jen matky) a přibylo by zdravotních problémů a pravděpodobně i nešťastných psů a jejich majitelů, protože většina plemen má v průměru nějakou odhadnutelnou povahu a člověk aspoň s částí mozku si vybere podle toho (a počítá s tím, že to může dopadnout i jinak) a nemůžeš čekat, že většina populace změní své návyky jen proto, že jejich pes je místo milovníka všeho a všech nerudnej bručoun, nebo místo flegmatickýho gaučovýho povaleče nervozní hyperaktivka. Odsere to zas ten pes, kterej bude celej den někde sám zavřenej, nebo mu bude odepřený něco, co on bude mít jako základní potřebu pro svý duševní zdraví. Navíc i když se ti to nelíbí, tak největší zdravotní zhůvřilosti se v papírovym chovu nepovolujou (třeba krytí merle x merle)
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 12 Kvě 2015 16:21
- Nahlásit
birma
Podle by to dopadlo zase tvrdou selekcí jako dřív. Pes nevyhovuje a je jinej a dělá něco jiného než potřebujeme? Zabijem ho a pořídíme jiného. Dneska to dělá minimum lidí, pak by se to jen rozšířilo.
|
birma
Člen |
# Zasláno: 12 Kvě 2015 16:51
- Nahlásit
Maya
nedivila bych se vůbec. Případně ho zavezem někam do lesa a necháme ho tam...
|
zbrnd
Člen |
# Zasláno: 13 Kvě 2015 00:23
- Nahlásit
birma
bych řekla, že pokud bys jako novej majitel zvířete zjistil, že neni potomkem těch rodič, který má v papírech, tak chovatele klidně můžeš žalovat za podvod a věřím, že bys vyhrál.
To si to představuješ buď zjednodušeně nebo to nepíšeš ani trochu přesně.
Jednak bych musel prokazovat, že mě uvedli v omyl a to za účelem poškodit mě, což by mohlo být dost těžký. Zámeží nejspíš, jak by celá situace reálně vypadala a s čím by vyrukovali.
Pokud by to oni neprodali přímo mě, byl by to problém nejspíš o to větší.
Ale hlavně, já psal o odpovědnosti celkové, že ta trestní je nula a to je. Pokud si to prostě všechno připravíš, tak, aby jsi ty "podvody" prokazatelně nedělala tedy třeba dopředu přesně víš, co lidem říkat a co ne, jaký papíry dávat a podobně tak to krytí může být docela dobrý. A pokud nekryješ něčím zcela nepříbuzným, tak se zase bude mnohdy těžko vylučovat možnost příbuznost ...jsem přesvědčenej že stačí dobrý právník případně znalý soudní znalec a jdou dělat divy.
jenže PP není přece doklad o kvalitním jedinci, ale jenom o tom, že zvíře mělo to a tu matku a onoho otce a oba byli uchovnění.
reálně PP není ani to, co píšeš a to právě proto, že se fixluje a dělají chyby, ale realita není to, jak to lidé vnímají ty PP a to vnímání je poněkud někde jinde
To je hezká představa. Jen by dle mýho názoru bylo výsledkem akorát to, že by lidi dál kupovali a prodávali psy na základě nějakých vnějších znaků (ve většině případů jen matky) a přibylo by zdravotních problémů a pravděpodobně i nešťastných psů a jejich majitelů, protože většina plemen má v průměru nějakou odhadnutelnou povahu a člověk aspoň s částí mozku si vybere podle toho (a počítá s tím, že to může dopadnout i jinak) a nemůžeš čekat, že většina populace změní své návyky jen proto, že jejich pes je místo milovníka všeho a všech nerudnej bručoun, nebo místo flegmatickýho gaučovýho povaleče nervozní hyperaktivka. Odsere to zas ten pes, kterej bude celej den někde sám zavřenej, nebo mu bude odepřený něco, co on bude mít jako základní potřebu pro svý duševní zdraví. Navíc i když se ti to nelíbí, tak největší zdravotní zhůvřilosti se v papírovym chovu nepovolujou (třeba krytí merle x merle)
To nesouhlasím vůbec, pak by totiž nemělo smysl zakazovat či přikazovat cokoliv, protože ldii si stejně budou dělat co budou chtít ... a to tak není ....
No a k tomu merle...tak ono myslím bohatě stačí, že takový jedinci jsou ...ne papírovej chov psů je jen hnusnej business, nic víc ..
|
zbrnd
Člen |
# Zasláno: 13 Kvě 2015 00:26
- Nahlásit
Maya
Podle by to dopadlo zase tvrdou selekcí jako dřív. Pes nevyhovuje a je jinej a dělá něco jiného než potřebujeme? Zabijem ho a pořídíme jiného. Dneska to dělá minimum lidí, pak by se to jen rozšířilo.
jasný, minimum, proto máme taky v těch útulcích 100 000+ psů jen .... dříve jich tam byly mylyjony.....ah..uz vidim ten argument, že jako nebyly miliony, protoze je lidi vsechny zabili co? )))
birma
nedivila bych se vůbec. Případně ho zavezem někam do lesa a necháme ho tam...
No jasny a tomuhle zabrani PP od FCI ...že mě to nenapadlo dřív safra!
|
zbrnd
Člen |
# Zasláno: 13 Kvě 2015 00:36 - Změnil/a: zbrnd
- Nahlásit
Maya
no pokud je mi známo, i molosové existovali dávno před PP, tudíž to není tak, že by se dávali PP zmutovanejm na zakázku
Jistě, existovali, ale to byly trochu jiní molosové ..... nicméně samozřejmě i ti u byli výsledkem lidské tvořivosti aspoň z části
a jinak teda protestuju proti tvojí paušalizaci, to zmutování se netýká všech plemen, některá se dochovala i v normálním stavu ja protestuji proti tvému protestu neb je zcela irelevantní do doby než si přesně nevymezíme pojmy:
zmutovaný
normální stav
Xerxová
hlavně že vám je spolu fajn
ta má negativita nebyla zaměřena vůbec konkrétně vůči tobě či tvému drobečkovi, ale prostě proti tomu, že tohle děláme vyrábíme, ještě se tím chlubíme, cejchujeme to PP a říkáme tudy vede ta správná cesta....nejlépe s dovětkem, že ta cesta vede ke zdravým a spokojeným zvířatům a že to tedy děláme pro jejich dobro
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 13 Kvě 2015 08:26
- Nahlásit
zbrnd
..uz vidim ten argument, že jako nebyly miliony, protoze je lidi vsechny zabili co?
myslím, že většina jich pochcípala sama, stačila obyčejná psinka a taky čtení o tom, jak ještě před sto lety jeden pes se vzteklinou znamenal zákonem nařízené vybití všech psů v okruhu několika kilometrů, je pěkným dokladem o regulaci populace psů
holt dřív bylo přibejvání a ubejvání psů tak nějak víc v rovnováze, dneska díky očkování atd. je v převaze to přibejvání, ale nemyslím si, že by se dřív rodilo nějak výrazně míň psů
protestuji proti tvému protestu neb je zcela irelevantní do doby než si přesně nevymezíme pojmy:
zmutovaný
normální stav
normální stav je pro mě normální funkční pes bez přehnaných vyšlechtěných exteriérových nebo povahových extrémů
zmutovaný stav jsou ty extrémy
teď můžeš definovat ty
a si myslím, že zrovna moji psi jsou ti normální funkčí, ač mají PP
|
Neumi
Člen |
# Zasláno: 13 Kvě 2015 08:51 - Změnil/a: Neumi
- Nahlásit
protestuji proti tvému protestu neb je zcela irelevantní do doby než si přesně nevymezíme pojmy:
zmutovaný
normální stav
normální stav je pro mě normální funkční pes bez přehnaných vyšlechtěných exteriérových nebo povahových extrémů
teď můžeš definovat ty
to sem teda zvědavá, co vyplodíte.... aby teda člověk věděl, o čem se debatí
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 13 Kvě 2015 09:14
- Nahlásit
Neumi
to sem teda zvědavá, co vyplodíte
co asi tak může člověk vyplodit se zbrndem
|
zbrnd
Člen |
# Zasláno: 13 Kvě 2015 12:50
- Nahlásit
Maya
myslím, že většina jich pochcípala sama, stačila obyčejná psinka a taky čtení o tom, jak ještě před sto lety jeden pes se vzteklinou znamenal zákonem nařízené vybití všech psů v okruhu několika kilometrů, je pěkným dokladem o regulaci populace psů
naprosto my utekla navaznost na to o cem jsme odborne diskutovali
holt dřív bylo přibejvání a ubejvání psů tak nějak víc v rovnováze, dneska díky očkování atd. je v převaze to přibejvání, ale nemyslím si, že by se dřív rodilo nějak výrazně míň psů
tak to si myslíš ovšem velmi špatně ..... dokonce o tolik méně, že třeba ve městech je ta změna přímo do vočí bijící - a to srovnávám s dobou, kdy žádná psinka nebo vzteklina neznamanala v podstatě už dávno vůbec katastrofu
až se mi protrhne bránice, normálně ffááás paní udám za to .....takže bez přehnaných extrémů jo? to jsou který teda? jak se pozná, že je extrém přehnanej a jak se liší od nepřehnanýho extrému?
myslíš ty přehnané extrémy nebo ty nepřehnané?
hele nezlob se, jen vycházím z tvých definic
co asi tak může člověk vyplodit se zbrndem
nespoléhej furt na druhý, zkus něco nejprve sama
|
Xerxová
Člen |
# Zasláno: 13 Kvě 2015 13:53
- Nahlásit
extrémní bych chápala plemena, která by se bez pomoci člověka nebyla sama schopna udržet životaschopná a rozmnožující se. Většina buldoků (a jiných obřích hlav) neporodí bez císaře. Většina minikrysaříků a minijorků neodrodí, případně jim nesrostou hlavičky. Baseti (a kupodivu i někteří hodně chlupatí psi) nejsou schopni dotáhnout akt lásky do konce. Nedosáhnou a nebo se zamotají... Řada plemen není schopna zvládat bez chemie a léčiv srst a záhyby v kůži. Stejně tak naháči bez krémů a ochrany proti slunku budou mít problém...
chicht - a extrémní výšku jsem pominula - ale tam je potíž spíš s výživou v růstu než s "normálním" přežitím
no - ale už jsme se od původního "čistokrevného" bezpapíráka dostali někam hodně daleko
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 13 Kvě 2015 14:40
- Nahlásit
zbrnd
naprosto my utekla navaznost na to o cem jsme odborne diskutovali
to jsi začal ty, že dneska jsou miliony psů v útulcích a dřív to nebejvalo, tak jen říkám, že dřív to rovnou pochcípalo
a to srovnávám s dobou, kdy žádná psinka nebo vzteklina neznamanala v podstatě už dávno vůbec katastrofu
taky tu dobu pamatuju a nevím, naše maloměsto a vesnice mi přijdou zapsený furt stejně
jak se pozná, že je extrém přehnanej a jak se liší od nepřehnanýho extrému?
že třeba jako například boxer, kterej je i s nepřehnaně extrémně zkráceným čumákem schopný celkem fungovat oproti třeba mopsovi, kterej už má přehnaně extrémně zkrácenej čumák vraženej do lebky, takže tak akorát chrčí při každý popoběhnutí?
Xerxová
to je samo pravda, ale zbrnd jen jako obvykle slovíčkaří
|
Xerxová
Člen |
# Zasláno: 13 Kvě 2015 14:49
- Nahlásit
Maya na vesnici je to možná stejné - ale město je přepsíno podstatně víc. Za mého dětství (středověk to není - ale skoro) na třípanelákovém sídlišťátku (asi 60 bytů) byli dva psi. Bílá pudlinka Šmudla jedné vdovy a ratlíček Beník bezdětných manželů. Nic víc. V naší třídě měla psa jediná spolužačka...
Dneska stejné sídliště je plné psů. Jorků a hlavně skorojorků (určitě čistokrevných - abych nebyla mimo téma ), westíků, jezevčíků, pitů, raslů, zlaťáků...
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 13 Kvě 2015 15:00
- Nahlásit
Xerxová
tak je to možný, na sídlištích se já nepohybuju, na vesnici bych řekla, že je psů spíš míň, už není u každýho baráku podvraťák přivázanej u boudy
|
zbrnd
Člen |
# Zasláno: 13 Kvě 2015 16:51 - Změnil/a: zbrnd
- Nahlásit
Maya
to jsi začal ty, že dneska jsou miliony psů v útulcích a dřív to nebejvalo, tak jen říkám, že dřív to rovnou pochcípalo
jo takhle, tak to nesouhlasim, booo driv toliko psu fakt nebejvalo
taky tu dobu pamatuju a nevím, naše maloměsto a vesnice mi přijdou zapsený furt stejně
Tak samozrejme ten narust je hlavne ve vetsi jeste vetsich a nejvetsich mestech, to preci vime.
že třeba jako napříkla
no konečně taky nejaka jasna specifikace!!
že třeba jako například boxer, kterej je i s nepřehnaně extrémně zkráceným čumákem schopný celkem fungovat oproti třeba mopsovi, kterej už má přehnaně extrémně zkrácenej čumák vraženej do lebky, takže tak akorát chrčí při každý popoběhnutí?
jo taaakhle .... a je ten moops s PP?
to je samo pravda, ale zbrnd jen jako obvykle slovíčkaří
to je jasny, pritom to neni vubec treba...hlavni je produkovat preci shluky pismenek a vem cert, co maj vlastne znamenat'!! mas recht zase a opet!!
Xerxová
naprosto souhlas, sice u nas to nebyl pudlik a ... ale pamatuji si na jedineho psa v baraku 72 bytu ...jednalo se o mamku s dcerou, kdy dcera byla vasniva kynolozka a menila psy snad co tri roky, ty co nemela doma mela na cvicaku nebo je prodala a tak .... dneska by naprosto zapadla mezi bodrý lid, tenkrát ji celé okolí považovalo za asociálku teda nejen jí ale i její mamku, všichni se nad nimi strašně pohoršovali a všichni mluvili o tom, jakej musí mít doma chlív, jak to tam musí smrdět a co jsou tohle vůbec za lidi ... nikdy žádnej jeji pes neudělal problém...snad ani nevím, že by štěkali ...
No a v okolních barácích to bylo podobný.
Začalo se množit po revoluci ... klidně se přiznám, že jsme o tom taky uvažovali a málem i nakoupili pesany, tenkrát jsem o tom vlastně nic nevěděl, bral jsem to jako možnost kšeftu. To bylo tak zhruba 1990-1995 a to byl ještě relatvně klid ... kdýž nám kamarádka ukázala Neapolskýho mastina a povykládala, za jaký peníze se s tím obchoduje, byli jsme nadšeni ))) A taky jsme vůbec nechápali, že pes může vypadat i takhle. Tenkrát se začínalo mluvit i o Bordeaux dogách, ale vlastně nikde se na to nešlo ani kouknout - takže člověk o tom uvažoval jako o UFO skoro. Naštěstí jsem do toho nešel nikdy.
|
zbrnd
Člen |
# Zasláno: 13 Kvě 2015 16:54
- Nahlásit
Mayatak je to možný, na sídlištích se já nepohybuju, na vesnici bych řekla, že je psů spíš míň, už není u každýho baráku podvraťák přivázanej u boudy
i vesnice se mění, čoklíci se stěhují z řetězu k TV.
|