Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Chov psů, chovatelství / bílý švýcarský ovčák-výběr
. 1 . 2 . 3 . 4 . >>
Autor Zpráva
jenny1992
Člen
# Zasláno: 20 Pro 2014 21:11
- Nahlásit

Zdravím,
timto bych chtěla oslovit všechny majitele BSO, zda by se nesvěřily se svými skušeností a výchovou co se týče tohohle plemene. Příští rok si budu jednoho pořizovat a i když jsem už snad přečetla všechno možné o tomto plemeni není nad skusenosti majitele. Rada bych tak věděla jestli nevite o nějaké dobré a solidní CHS. Nebo jestli jste pro pejska bez pp od rodicu s papirama.
Děkuji za vaše odpovědi

LoveCharlie
Člen
# Zasláno: 3 Bře 2015 20:02
- Nahlásit

Taky zdravím ,
"švýcar" od dobrého chovatele je ve správných rukou opravdu skvělým psem. Máme 9ti měsíčního puberťáka a je to zlatíčko. Miluje lidi, obzvlášť děti, od kterých si nechá líbit prakticky cokoliv.
Za plotem je to ale nekompromisní hlídač .
Jsou to opravdu učenliví psi a alespoň ten náš se do práce (nebo jakékoliv akce) hrne na 1000%.
Ze začátku je potřeba opravdu DŮKLADNÁ socializace. Prostě ho tahat všude a ukazovat mu všechno. Pes si v těchto prvních pár měsících zapamatuje a uloží do paměti VŠECHNO - takže jak pozitivní, tak i negativní zážitky.
Většina těchto psů je velmi kontaktní, rádi s vámi budou dělat cokoliv, ale potřebují dostatek fyzické i psychické zátěže. Takže pokud předtím, než půjdete do práce psa chvilku proběhnete a pak ho zaměstnáte nějakým hlavolamem nebo kousací věcí, bude spokojený. Samozřejmě vás pak nemine další dlouhá procházka po návratu z práce, a to v jakémkoliv počasí .
Já osobně jsem pro psa s papírama. Ano, psi bez papírů jsou minimálně o polovinu levnější, ale s papírama máte daleko větší šanci, že pes bude zdravý a bude po fyzické i psychické stránce odpovídat standartu. Dobrý chovatel vám poradí se vším a kdykoliv. Většina z nich úvítá trvalý kontakt (samozřejmě to není podmínkou ) a zajímá se o své "děti".
My jsme napsali hned do několika chovatelských stanic než jsme narazili na tu pravou (www.moraviatraj.cz), ale vyplatilo se nám to moc. Paní chovatelka je mooc příjemná, psy má opravdu ráda a věnuje se jim. Když jsme si přijeli vyzvednout štěníka, byl vymazlený, zvyklý na spoustu věcí a ve výborné kondici . Takže Chs Moraviatraj opravdu vřele doporučuju a přeju hodně štěstí při výběru prcka .

aňoňouma
Člen
# Zasláno: 4 Bře 2015 09:56
- Nahlásit

jenny1992
Pes bez PP po rodičích s PP není dobrá volba. Obvykle jde o to, že rodiče mají nějakou vadu, pro kterou nebyli uchovnění, takže nemůžou mít štěňata s PP. Například dysplazii kyčlí či loktů. Nebo nestandardní povahu - u BŠO se poměrně často vyskytuje bázlivost a labilita.
Co vím, tak jsou hodně doporučované chovatelské stanice Nubika a La Blankpapilio.

katina11
Člen
# Zasláno: 9 Kvě 2015 06:37 - Změnil/a: katina11
- Nahlásit

Dobrý den, mám štěně BŠO a určitě doporučuji je to kamarádský ,milý a hodný pes. Ten náš je z CHS Cloe- Tafrob. Ale je bez PP. Lehko se učí novým povelům. Je hodně živý ten náš , ale až bude starší měl by se zklidnit. Jinak tohoto psa doporučuji. =)

impact
Člen
# Zasláno: 9 Kvě 2015 15:24
- Nahlásit

katina11
Ten náš je z CHS Cloe- Tafrob. Ale je bez PP.
To ale není chovatelská stanice. Někdo Vás obalamutil a prodal Vám bílého psa, kterého nazval podle plemene, kterému se nejvíc podobá. Ale dané plemeno to není. Něco jako tenisky ADIBAS u vietnamců na tržišti.

zbrnd
Člen
# Zasláno: 10 Kvě 2015 01:40
- Nahlásit

hlavně když se máte rádi

katina11
Člen
# Zasláno: 10 Kvě 2015 10:42
- Nahlásit

ne je to čistokrevný bílý švýcarský ovčák podivejte se na stranky cloe- tafrob .... to na prvni pohled jde hned poznat že je to BŠO, možná to neni CHS, ale BŠO to určitě je ... poznám plemena a švýcarskému ovčákovi se nejak moc žádný pes nepodobá jedině kdyby měl uši dole a ne nahoře

impact
Člen
# Zasláno: 10 Kvě 2015 10:48
- Nahlásit

katina11
Na stránky jsem se dívala. Proto taky vím, že Vás napálili.

katina11
Člen
# Zasláno: 10 Kvě 2015 10:53
- Nahlásit

ale náš pes je na prvni pohled švycarsky ovčák co by to bylo jinak za plemeno ??

katina11
Člen
# Zasláno: 10 Kvě 2015 10:54
- Nahlásit

a jak ste přišla na to ze nas napalili ??

katina11
Člen
# Zasláno: 10 Kvě 2015 11:02
- Nahlásit

a my sme ho nekupovali přímo od chovatelů ale už si ho nekdo koupil a pak ho musel z určitých důvodů prodat takže až od nich ho máme

zbrnd
Člen
# Zasláno: 10 Kvě 2015 11:16
- Nahlásit

katina11
neni to fuk jestli je to BŠO nebo ne? udělá ten papír o jeho původu z něj lepšího psa nebo z Vás lepšího člověka?

katina11
Člen
# Zasláno: 10 Kvě 2015 11:24
- Nahlásit

já vím nezáleží na plemenu hlavní je ze ho máme rádi a s PP sme nechteli protoze je moc drahy nam staci normalni bez PP hlavne ze je to proste nas pes ktereho mame radi .... ale nevim co to Impact rika o nejakem podvodu kdyz je to cistokrevny švycarsky ovcak na prvni pohled má to i v ockovacim prukazu jenom to me zmatlo ze tady mluvi o nějakem podvodu nebo napaleni, ale ja verim ze to nic takoveho neni

impact
Člen
# Zasláno: 10 Kvě 2015 11:47
- Nahlásit

katina11
Do toho očkovacího průkazu si můžou napsat třeba slovenský čuvač, to je úplně jedno. Podstatné je, co má pejsek v průkaze původu.

katina11
Člen
# Zasláno: 10 Kvě 2015 12:25
- Nahlásit

no to je jedno prostě já vím že to je BŠO a už to nebudu řešit prostě poznám svého psa vím jak vypadá vím co je to za plemeno a proste hlavní že že ho máme rádi

zbrnd
Člen
# Zasláno: 10 Kvě 2015 14:21
- Nahlásit

impact
a mas to compacte

davidkova renata
Člen
# Zasláno: 10 Kvě 2015 14:40
- Nahlásit

bože.. svatá prostato

zbrnd
Člen
# Zasláno: 10 Kvě 2015 15:41
- Nahlásit

davidkova renata
bože.. svatá prostato
To je Walda nebo PetraK?

davidkova renata
Člen
# Zasláno: 11 Kvě 2015 08:37
- Nahlásit

zbrnd
To je Walda nebo PetraK?

to su já,zlato tvůj dyjadém

Maya
Člen
# Zasláno: 11 Kvě 2015 09:02
- Nahlásit

davidkova renata
Ale tak zase při pondělku poránu taková sranda s očkovákem a vůbec se docela šikne

davidkova renata
Člen
# Zasláno: 11 Kvě 2015 18:17
- Nahlásit

Maya
ale jako jo ))) já dycky myslim,že mě už nemůže nic zaskočit a překvapit a vono jo,čéče

birma
Člen
# Zasláno: 11 Kvě 2015 18:54
- Nahlásit

Maya
při pondělku poránu taková sranda s očkovákem a vůbec se docela šikne
vůbec nechápu, co je na tom vtipnýho! Já mám doma třeba křížence šakala a vydry a fakt to tak je, protože to mám uvedený na startovce DT! Tak!

katina11
Člen
# Zasláno: 11 Kvě 2015 19:04
- Nahlásit

musíte si z toho dělat takovou srandu ?? co byste dělali vy kdyby vám nekdo napsal ze vas pes neni plemeno za které ho máte a vymysli si ze to je uplne nejake jine plemeno i když ho nikdy nevidel ale ja plemena poznam a vim ze to je BŠO takže bye bye

kachna_
Člen
# Zasláno: 11 Kvě 2015 19:20
- Nahlásit

birma
protože to mám uvedený na startovce DT! Tak!
pche, to já mám v očkováku napsáno "Novopacká kolie"

zbrnd
Člen
# Zasláno: 11 Kvě 2015 19:31
- Nahlásit

kachna_
pche, to já mám v očkováku napsáno "Novopacká kolie"
tak se nediv, dyš tak vypadáš

zbrnd
Člen
# Zasláno: 11 Kvě 2015 19:38
- Nahlásit

davidkova renata
dyjadém? to je ten exém z Dyje či jak?

já dycky myslim,že mě už nemůže nic zaskočit a překvapit a vono jo,čéče
no tak hlavně, že spousta je nadšenekcjch jak maj čitokrevný psy s PP a zatím maj jen džukely se sfalšovanými PP a navíc na co je psu PP když ma panecka retarda, coz je stav u vetsiny psu.. a hlavne proc se divit beznym lidem, ze nevedi, jak se pozna spicovej pes, ze je to podle papiru od urcitejch autorit kdyz i nejvetsi kynologicti odbornici odsud jsou klidne ochotni diskutovat o prinusy instruktazniho videa psoodbornice, ktera prohlasi, ze tenhle pes byl v teto domacnosti na vrcholi potravniho retezce .....to me jako desi asi milionkrat vice nez ze tady nejaky bezny clovek nevi, jak se poznaj spravny PP ... ktery svedci stejne jen o tom, ze byly vystaveny..jinak vo nicem..

kachna_
Člen
# Zasláno: 11 Kvě 2015 19:50
- Nahlásit

zbrnd
tak se nediv, dyš tak vypadáš
dneska budu dlooouho zpytovat zrcadlo a přemýšlet, jestli jsem tak chlupatá nebo flekatá
tenhle pes byl v teto domacnosti na vrcholi potravniho retezce
tak pokud těla byla řádně ohlodána...

zbrnd
Člen
# Zasláno: 11 Kvě 2015 20:06
- Nahlásit

kachna_dneska budu dlooouho zpytovat zrcadlo a přemýšlet, jestli jsem tak chlupatá nebo flekatá
to nedelala, co kdyby z toho vyslo, ze to je spis kachna nes packakolie?

tak pokud těla byla řádně ohlodána...
asi byla.... pac z jeho jinyho by autorka toho zbleptu mela tak narusenou psychiku?

birma
Člen
# Zasláno: 11 Kvě 2015 20:09
- Nahlásit

katina11
co byste dělali vy kdyby vám nekdo napsal ze vas pes neni plemeno za které ho máte
já bych asi nedělala nic, neb souhlasim s tim, že pokud nemáš doložený předky, tak můžeš tvrdit maximálně to, že tvůj pes vypadá jako nějaký vemeno a nic víc.

zbrnd
kdyz i nejvetsi kynologicti odbornici odsud jsou klidne ochotni diskutovat o prinusy instruktazniho videa psoodbornice, ktera prohlasi, ze tenhle pes byl v teto domacnosti na vrcholi potravniho retezce
ses neměl dívat na začátek, ale rovnou to přetočit na požadovanej čas, pak bys nic takovýho neslyšel

zbrnd
Člen
# Zasláno: 11 Kvě 2015 20:13
- Nahlásit

birma
ses neměl dívat na začátek, ale rovnou to přetočit na požadovanej čas
ja myslim, ze tam bych nasel cokoliv....mi stacilo, kdyz jsem si nasel nahodne pprvni video s ni a kdyz jsem videl, jak je na to postrojena, bylo mi jasny, vo co nejspis pujde a jakej ma vztah ke psum...pak kdyz jsem na ni chvili koukal a videl jeji projevy .... takze myslim, ze bych nasel asi u ni kdekoliv .... je to smutny bohuzel ... a jeste smutnejsi je, ze s tim nikdo nic nedela a nejspis ani neudela...tak mame ty psy radi ...

. 1 . 2 . 3 . 4 . >>
Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání