Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Chov psů, chovatelství / Pomoc s doporučením plemena
<< . 1 . 2 . 3 .
Autor Zpráva
Maya
Člen
# Zasláno: 1 Lis 2013 19:23
- Nahlásit

corgi
prostě špic jak vyšitej

zbrnd
Člen
# Zasláno: 1 Lis 2013 22:49
- Nahlásit

lamalucni
Tady jsme v tématu "doporučení plemene". Pokud máš neodbytnou potřebu řešit problematiku lovu a loveckých psů, bylo by myslím vhodnější založit nové téma.
Tady jsme na cz-psu a takhle to u uz hodne let funguje.
Pokud mas neodbytnou potrebu mentorovat, tak si zkus vzpomenout, ze jsem tim reagoval na neco, co jsi rovnez v tomto tematu napsala Ty

ErzebethB
Člen
# Zasláno: 2 Lis 2013 16:33
- Nahlásit

gorgun
velškorgi jsou takoví klauníci... Káťa Lerlová jednoho tuším má a ten je krásnej )

EnnyForMe
Člen
# Zasláno: 6 Lis 2013 11:45
- Nahlásit

ErzebethB
Veškorgi a všichni k tomu příbuzní jsou krásní,jen je třeba se na ně dobře podívat.Ostatně jako na všechna plemena.Možná se mýlím,ale nějak si nedovedu velšk.představit v kotci,nebo u boudy,a o to myslím v tom dotazu taky jde.A taky je třeba při umístění v psincích a kotcích trochu myslet na to,že jsou plemena,která nejsou ráda sama a spíš prospívají ve smečce/a to jsou už i dva/.Např bíglové,chrti a spoustu dalších.Pokud nejsou oddělení,tedy s vámi doma,tak mu tu smečku tvoří a nahrazuje vaše rodina.Já bych pro tazatele a jeho podmínky viděla nejlépe toho ,už zde někým zmíněného chodského psa.

corgi
Člen
# Zasláno: 6 Lis 2013 16:43
- Nahlásit

EnnyForMe
nějak si nedovedu velšk.představit v kotci,nebo u boudy,a o to myslím v tom dotazu taky jde
Zadavatel píše, že pes bude venku, přes zimu možná v nějaké chladné místnosti - o kotci nepíše. Já mám oba psy venku, ani žádnou studenou místnost nepotřebujou, mají srst jak lední medvěd a v zimě jsou schopní spát jen pod střechou v pelíšku, ani si do boudy nechtějí zalézt. Beru si je k sobě, když přijdu z práce. Tchánovci jsou typičtí venkované, pes dovnitř nesmí, přes noc je (bůhvíproč) v kotci, ráno vypuštěn, procházka denně podle mě rozhodně ne. Měli voříška, pořídili jsme jim taky corginku - je naprosto spokojená a tak nemožně optimistická, až to moje psy štve, když přijedeme na návštěvu Takže já nevidím žádný závažný důvod, proč by to corgi být nemohl - ale samozřejmě to není jediné plemeno na světě

EnnyForMe
Člen
# Zasláno: 6 Lis 2013 17:05
- Nahlásit

corgi
Však jsem psala,"možná se mýlím" Sama jsem neměla,ale v příbuzenstvu.A byli vážně moc fajn.A stále s nimi ,všude a u všeho zůčastnění,aniž by překáželi,nebo dělali něco špatně.Moudří miláčci.

corgi
Člen
# Zasláno: 6 Lis 2013 17:20
- Nahlásit

EnnyForMe
A stále s nimi ,všude a u všeho zůčastnění,aniž by překáželi,nebo dělali něco špatně
V tomhle podle mě tkví jejich hlavní výhoda - jsou natolik "skladní", že se všude vejdou, ať už jde o dopravu, ubytování, restaurace atd. Zároveň nejsou tak malí, aby se s nimi nedalo dělat nic "pořádného", a jsou natolik inteligentní, že když se člověk rozhodne pro výcvik nebo sport, má tu možnost. Mám srovnání s NO, kterou jsem měla dřív - už bych se k velkému psovi nevrátila

EnnyForMe
Člen
# Zasláno: 6 Lis 2013 21:22
- Nahlásit

corgi
Jj,to v těch kladech máš svatou pravdu.A ještě když jich je víc než jeden.I když já tedy celý život velké psy,nejmenší je nynější,královák.Ale myslím,že to co člověku vyhovuje ,je alespoň hlavně pro mne určující, plemeno-povaha.Např.se mi líbí spousta krásných teriérů,ale určitě bychom si nerozuměli Některá plemena se k některým lidským mentalitám nehodí.A cogi bych teda mohla,to určitě,ale museli by být alepoň tak tři.Jsou moudré a smečka jim sluší.

<< . 1 . 2 . 3 .
Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání