Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Chov psů, chovatelství / Pomoc s doporučením plemena
<< . 1 . 2 . 3 . >>
Autor Zpráva
ssshhhhh
Člen
# Zasláno: 1 Lis 2013 11:57
- Nahlásit

Za mě teda taky vlčí špic, nebo třeba nějakej pastevec, ALE tam je to dost napínavý s "výchovou", prostě není pro každého, navíc jsou většinou velcí až obří, navíc těžko budou aportovat, takže asi blbost, ten špic se mi zdá nejvhodnější.

Hravý a společenský (nebo pracovní) pes nesnese být sám na zahradě (pracovní chce něco dělat s člověkem a společenský chce být s člověkem).

Jinak co psaly holky víše o lovu atd je pravda.

Na druhou stranu máš dobrý podmínky a pes se může mít super, záleží se fakt jen trefit ve výběru plemene. (jinak to může být naopak pěknej prů.er, např bígl je nesmysl největší, není to pes na ven navíc jak chytí stopu je v tahu a určitě se nebude spokojeně vyvalovat před chalupou - ty jo, ten pastevec by se mi tam líbil, ale těch "ALE" je tam příliš mnoho).

Takže zkrátka za mě vlčí špic.

Maya
Člen
# Zasláno: 1 Lis 2013 11:58
- Nahlásit

lamalucni
u špiců je to čím menší, tím dražší, takže vlčí jako ti největší jsou v podstatě nejlevnější, ale jinak samože záleží hodně na chovce a rodokmenu, běžná cena za průměr je tak kolem těch 7, ale můžeš koupit i třeba za 25 tisíc.

ssshhhhh
Člen
# Zasláno: 1 Lis 2013 12:00
- Nahlásit

Jen kdyby tak měl ouška dolů...

ErzebethB
Člen
# Zasláno: 1 Lis 2013 12:01
- Nahlásit

lamalucni
No, když by vlčí stál 12-15, tak bych rovnou šla do lapinkoiry, která stála 19.000,- kč, vlčího jsem vybrala jako druhou rasu, jelikož se mi dvacka za psa dávat nechtěla.

ErzebethB
Člen
# Zasláno: 1 Lis 2013 12:03
- Nahlásit

ssshhhhh
Ušiska dolů se nenosí, stejně to maj furt přetočený

ssshhhhh
Člen
# Zasláno: 1 Lis 2013 12:09
- Nahlásit

ErzebethB

když mě se špicové moc líběj povahou a srstí, ale prostě miluju psíky s ouškama dolů, vypadaj tak nějak jako hodnější

Já bych chtěla krašáka, ale vůbec nevím na kolik přijde, navíc mám jednoho až dva psy (většinou už spíš dva) a třetí by byl moc. Jako mám jen dvě ruce a už tak nevím kterou drbat na břiše dřív.

Neumi
Člen
# Zasláno: 1 Lis 2013 12:10
- Nahlásit

ssshhhhh
psíky s ouškama dolů, vypadaj tak nějak jako hodnější
jojo, třeba právě ti pastevci

lamalucni
Člen
# Zasláno: 1 Lis 2013 12:13
- Nahlásit

ssshhhhh
Jen kdyby tak měl ouška dolů...

Bane, uši nahoru jsou super věc, je to další komunikační kanál, který mají psi s ušima dolů více či méně omezený Kdybych si měla vybírat psa čistě podle vzhledu, tak by nejspíš vypadal nějak jako kelpie - uši nahoru, normálně dlouhý čumák, nezarostlý obličej, rovný ocas... prostě nic nebrání normální komunikaci a pohybu

ssshhhhh
Člen
# Zasláno: 1 Lis 2013 12:14
- Nahlásit

Neumi

No jasně, takovej kavkazáček to je úplnej medvídek

ErzebethB
Člen
# Zasláno: 1 Lis 2013 12:36
- Nahlásit

ssshhhhh
Já bych chtěla krašáka
co to je? Kavkazan? Toho mají sousedi... v panelákovým bytě 2+1... sice to nechápu, ale pes je perfektní a panička taky... Ale to už je obr kráva, s tím se člověk nepomuchlá

Hele, půjčím Ti naší Elizu,... ta ač je špic, má uši dole skoro furt, když se mazlí, když si hraje, když na někoho štěká... Jen když sleduje, co bude k žrádlu, nebo kdo to jde, tak to je má nahoře A upřímně, když je nemá nahoře, vypadá jak chlupaté mládě tuleně...

lamalucni
dvě kelpie má naše cvičitelka na petpointu a jsou to hezký psi... ovšem souhlasím s tím, že je u ní přesně poznat, že se něco děje... když jsme měli labrouše, tak tam toho moc poznat nešlo...

Maya
Člen
# Zasláno: 1 Lis 2013 12:39 - Změnil/a: Maya
- Nahlásit

ssshhhhh
no špic je 2 v 1, koupíš tohle

a vyroste ti z toho ušatej špic

ErzebethB
Člen
# Zasláno: 1 Lis 2013 12:44
- Nahlásit

Ten je kásnej

lamalucni
Člen
# Zasláno: 1 Lis 2013 12:46 - Změnil/a: lamalucni
- Nahlásit

ErzebethB
když jsme měli labrouše, tak tam toho moc poznat nešlo...
labroš ještě dobrý, ten má aspoň mimiku, a i těma ušima do určité míry hýbat dokáže... v životě bych nechtěla třeba bloodhounda, na tom není poznat absolutně nic, tomu ten ksicht i uši visí furt stejně nebo černýho ruskýho teriéra, to člověk ani neví, jestli to zvíře vůbec má oči...

zbrnd
Člen
# Zasláno: 1 Lis 2013 12:53
- Nahlásit

Ani nezodpovězení otázky není důvodem k tomu, abych měnil téma.
Takže pokud pes pomáhá při lovu třeba těm mindrákům, co si chodí do živýho zastřílet jen tak pro zábavu, je to podle tebe lamalucni menší prasárna než když pes loví nekontrolovaně?

ErzebethB
Člen
# Zasláno: 1 Lis 2013 13:25
- Nahlásit

lamalucni
Jo jo mimiku měl dobrou Hlavně když se na lidi usmál (ukázal zuby) a oni si mysleli, že je chce sežrat :-D
Mimochodem, náš labrouš neměl ocásek a tak vrtěl půlkou těla, to bylo hrozně vtipný

Tos mi připomněla vtip:
Čuuus, ty máš krásnýho psa, co to je?
Čau čau
A kde to má hlavu?
Nevím, počkej až se rozeběhne

zbrnd
Je to prasárna obojí....

lamalucni
Člen
# Zasláno: 1 Lis 2013 14:01
- Nahlásit

zbrnd
Tady jsme v tématu "doporučení plemene". Pokud máš neodbytnou potřebu řešit problematiku lovu a loveckých psů, bylo by myslím vhodnější založit nové téma.

corgi
Člen
# Zasláno: 1 Lis 2013 14:37
- Nahlásit

gorgun
Jste asi jeden z mála lidí (tady za ta léta asi první), komu bych doporučila s poměrně klidným srdcem velškorgiho Gratuluji
Samozřejmě vzhled mnohé odradí, ale pokud nevadí, jak vypadá, a smíříte se s jeho velmi, VELMI vtipnou povahou (rozuměj vymýšlí záludné a pro něj humorné vtípky, jak páníčka ošulit), není nic lepšího. Pro mě samozřejmě lepší plemeno neexistuje, ale touhle "neobjektivitou" tady bude trpět víc lidí

Maya
Člen
# Zasláno: 1 Lis 2013 14:48
- Nahlásit

corgi
však velškorgi bude takovej jako špic jezevčíkovitý, něco jako vallhund

corgi
Člen
# Zasláno: 1 Lis 2013 14:56
- Nahlásit

Maya
velškorgi bude takovej jako špic jezevčíkovitý
No, v podstatě jsme příbuzný špicům, s vallhundem, šiperkou. Ale víc "do ovčáka" (vliv velšské kolie) - tedy víc "k člověku", víc smyslu pro humor, přátelský k dětem. Samozřejmě tvrdohlavost a určitá nezávislost nám zůstala. Ale každopádně jsme mnooohem krásnější než vallhund

Lucie Kratochvílová
Člen
# Zasláno: 1 Lis 2013 14:59
- Nahlásit

Maya
něco jako vallhund

Tý vago, to se chová i u nás? Ten je boží!

corgi
Člen
# Zasláno: 1 Lis 2013 15:13
- Nahlásit

Lucie Kratochvílová
Chová, ale mně jakožto corgaři se strašně nelíbí

ssshhhhh
Člen
# Zasláno: 1 Lis 2013 15:17
- Nahlásit

lamalucni
v životě bych nechtěla třeba bloodhounda, na tom není poznat absolutně nic, tomu ten ksicht i uši visí furt stejně nebo černýho ruskýho teriéra, to člověk ani neví, jestli to zvíře vůbec má oči
jé, to já taky ne, já myslela normoš uši dolu, jako dva otočený trojuhelníčky. Obludky nemusím. Já jen, že s ušima dolů je pes víc "punťovitej", uši hore je víc jak vlk.
ErzebethB
co to je? Kavkazan?
Ne, to je moc, nějak nechci psa co váží víc než já
Já myslela krašskýho pastevce, to je takovej o dost menší šarplaninec. Ale dost vzácnej, takže předpokládám že cena tomu bude odpovídat.

ssshhhhh
Člen
# Zasláno: 1 Lis 2013 15:19
- Nahlásit

corgi
Samozřejmě vzhled mnohé odradí
Ale né, jen je to trochu jak v těch světácích... Jako, co ten váš pes, proč furt leží? Ne, on neleží, on stojí...

Maya
Člen
# Zasláno: 1 Lis 2013 15:24
- Nahlásit

corgi
ale mně jakožto corgaři se strašně nelíbí
mě jako necorgaři připadá jako nepovedenej corgi
ale celkově mi připadaj srandovní oba

lamalucni
Člen
# Zasláno: 1 Lis 2013 15:31
- Nahlásit

Jů, ten valhund je srandovní plemeno! Ve variantě s dlouhejma nohama se asi nevyrábí, co?

corgi
Člen
# Zasláno: 1 Lis 2013 15:35
- Nahlásit

ssshhhhh
co ten váš pes, proč furt leží? Ne, on neleží, on stojí
To mi připomíná ty chytré řeči na cvičáku "On se ti zvedl! Tak ne, tak on leží".....

Maya
připadá jako nepovedenej corgi
No právě, takovej hodně ošklivej
celkově mi připadaj srandovní oba
Ale HEZKY srandovní!

lamalucni
Ve variantě s dlouhejma nohama se asi nevyrábí, co?
To nechápu, vždyť on má právě hrozně dlouhé nohy!

lamalucni
Člen
# Zasláno: 1 Lis 2013 15:38
- Nahlásit

corgi
vždyť on má právě hrozně dlouhé nohy!

Tak proč je nenosí?

corgi
Člen
# Zasláno: 1 Lis 2013 17:16
- Nahlásit

lamalucni
Tak proč je nenosí?
By se mu pletly...

gorgun
Člen
# Zasláno: 1 Lis 2013 17:50 - Změnil/a: gorgun
- Nahlásit

corgi
Vzhled je vážně netypický, velká hlava a ty uši to strašně podrtrhávaj, ale určitě se na něj mrknu taky

corgi
Člen
# Zasláno: 1 Lis 2013 17:59
- Nahlásit

gorgun
velká hlava a ty uši to strašně podrtrhávaj, ale určitě se na něj mrknu taky
Velškorgi jsou dvě plemena, já mám Pembroky - těch je víc (jsou tímpádem levnější na pořízení a snáz se sežene štěně), jsou menší, mají menší uši Pak jsou ještě Cardigani, ti jsou větší, mají "hrubší" rysy, větší uši, ale taky jsou ve víc barvách a údajně mají míň poťouchlou povahu, ale to nemůžu soudit.
Za mě ideální pes do daných podmínek - vydrží celoročně venku, nenáročný na péči o srst, při důsledné výchově netřeba chodit na cvičák, ale pokud majitel změní názor, může se s ním lecčemu věnovat. Potřebuje pohyb, ale spokojí se s "normální" procházkou, netřeba hodinu házet míček nebo běhat vedle kola. Umí být i pěkný gaučák, rozumí si s domácími zvířaty včetně malých dětí, neloví, nesleduje stopu zvěře.

<< . 1 . 2 . 3 . >>
Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání