Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Chov psů, chovatelství / Pomoc s doporučením plemena
. 1 . 2 . 3 . >>
Autor Zpráva
gorgun
Člen
# Zasláno: 1 Lis 2013 09:14 - Změnil/a: gorgun
- Nahlásit

Zdravím, vím že je to asi stále se opakující otázka, ale potřeboval bych pomoc s výběrem, tedy spíše s radu do čeho jít, po čem se mrknout. Pod omáčkou je Jádro pudla. Omlouvám se za délku, ale chtěl jsem co nejlepší vylíčení.

* Omáčka *
- Bydlím na hodně malé vesnici, všichni kdo tady mají psi, je mají spíše jako hlídače, takže vycházky s ostatními tady nejsou v možnostech.
- Bydlím v domě se zahradou (délka cca 110m, šířka 50m), pes by byl venku a v zimě nejspíše v "kolárně" (nepoužívaná garáž).
- Jsem vysokoškolák takže časová dostupnost se velice často mění, ale ráno si občas chodím vyvětrat hlavu, klidně se i proběhnout na chvilku než mířím do školy, když se vrátím vyrazíme znovu, večer bych chodil snad vždy.
- Děda, jehož záliba je zahrada na které tráví většinu dne, by tam sním byl, nebyl by tedy zavřený v kotci, ale žádný běhání nebo procházky tady v možnosti nejsou, ale hod tenisáku nebo tak jo.
- Mám 13 letou sestru která by se mu taky věnovala.
- Máme dvě venkovní kočky. Zatím žádnou jinou zvířenu.
- Psa jsme měli kdysi z útulku, plemeno neznámé, nevydržel bez společnosti ani chvilku a jelikož jsme neměli kotec a když doma nikdo nebyl, rád utíkal a dělal pochůzky s pošťačkou.
- Když jsem byl malý (0-4 roky) měli jsme Dogu, nevím jakou, ale vydržela všechno i dloubání do oka a i snahu se naučit "Jak dělá koník?" a někdy i jako koním sloužila o_O. Střežila mě jako oko v hlavě, takže bych ji bral jako volbu spíše později do rodiny.
- Děda má představu že když psa vypustí donese mu bažanta, nebo zajíce, je jich tu dost, jsme obklopeni samým polem.
- Chtěl bych si ho pořídit až po zimě, měl bych tedy čas si přečíst po různé knihy, fóra atd., jen hledám ono doporučení na jaké plemena se zaměřit.

* Jádro pudla *
- Pořízení až po zimě.
- Štěně.
- Velikost malá/střední.
- Naučení základních povelů.
- Délka srsti nehraje roli, ale problém by byl u každodenního vyčesávání
- Žádné soutěže, výstavy, nic takového.
- Cvičák není ani blízcí pejskaři.
- Byl by venku, ale do domu by se taky někdy mrkl na návštěvu.
- Občas chvilku ranní procházky/proběhnutí, pravidelné večerní procházky/proběhnutí.
- Společenský, neagresivní, hravý.
- Finančně né náročný, jo student tvrdý život má, ale klidně to může být "popelnice" aspoň by kočky začali lovit myši.
- Když donese bažanta nic se nestane

Ad: Ségře se líbí Beagle.

lamalucni
Člen
# Zasláno: 1 Lis 2013 09:26 - Změnil/a: lamalucni
- Nahlásit

gorgun

Především, to donesení bažanta je blbost, na to zapomeň rovnou. Za prvé zdravého bažanta drtivá většina psů nemá šanci slovit, a hlavně - jakékoliv lovení a zdrhání za zvěří je potřeba v zájmu ovladatelnosti a bezpečnosti od základu důsledně potlačovat, protože jinak vám pes hodně rychle skončí v silnici pod autem, někdo ho zastřelí apod. Nemluvě o tom, že nechat psa dle libosti lovit zvěř je prostě prasárna. Něco jiného jsou psi lovecky využívaní, ale ani ti se nemůžou v revíru pohybovat dle libosti a lovit, co se jim zachce (nemluvě teda o tom, že zrovna toho bažanta donesou jen tehdy, pokud ho nejdřív lovec zastřelí, zdravého by měli i tak zcela ignorovat )

Ten zbytek: k venkovnímu pobytu by to neměl být pes úplně malý, spíš střeďák. Napadá mě třeba některý ze špiců, nebo chodský pes (i když ten je možná už hodně akční a nevím, zda by byl při popisovaném režimu úplně spokojený...)

Edit: Bígl je fajn pes, ale je to velice aktivní plemeno a hlavně - je to honič. Chytne stopu a není. Málokdo ho dokáže vychovat tak, aby s ním mohl bezpečně chodit navolno, a dá to dost práce. A navíc si nejsem jistá, zda má dost podsady na celoroční pobyt venku...

birma
Člen
# Zasláno: 1 Lis 2013 09:37
- Nahlásit

Taky bych to viděla na špice
Jinak mi trochu přijde, že si odporuješ - společenský pes bude na zahradě trpět, hodně hravý pes se bude nudit. Děda možná tráví na zahradě dny od jara do podzimu, ale v zimě tam nejspíš moc času nepobude, zároveň se pozdě rozednívá, brzo stmívá - bude i tak někdo (krom ségry), kdo bude mít na psa čas?
A ještě bych si v rámci rodiny ujasnila, čí ten pes bude - to je člověk, který se musí postarat, když se nikomu nechce a zároveň to bude dobré ujasnění pro situaci, kdy dostuduješ a budeš se chtít odstěhovat - půjde pes s tebou, nebo ne? Abyste se o psa nepoprali, nebo hůř, abyste si všichni nemysleli, že bude s těmi druhými a psa ve výsledku nikdo nechtěl.

gorgun
Člen
# Zasláno: 1 Lis 2013 09:57 - Změnil/a: gorgun
- Nahlásit

Bažant byl spíše takový vtípek.
Ne kromě ségry, dědy a mě samozřejmě, by na psa nikdo jiný čas neměl. Časově to mám teď tak že dva dny v týdnu přijdu pozdě domů a dva dny už ve dvě a 3 dny mám teoreticky úplně volné. Jenže to se v letním semestru může změnit a jakožto prvák tam hodlám minimálně 3 roky strávit a jelikož si ho chci pořídit právě až v letním semestru bude tomu později odpovídat i časová náročnost.
Odchod je možný, ale zatím nepravděpodobný, ale pokud bych se nestěhoval do garsonky šel by se mnou.
Společenský jsem myslel spíše k rodině. A hravý ve smyslu že když si sním půjdu hrát, hodím mu míček nebo tak to to bude dělat rád a né nuceně, vím že záleží taky na výchově.

zbrnd
Člen
# Zasláno: 1 Lis 2013 09:59 - Změnil/a: zbrnd
- Nahlásit

lamalucni
Nemluvě o tom, že nechat psa dle libosti lovit zvěř je prostě prasárna. Něco jiného jsou psi lovecky využívaní, ale
Teda nyní jsi překvapila.
Takže ti psi lovecky využívání už taková prasárna nejsou?
To by mne od Tebe překvapilo.
Ale možná si to jen každý vysvětlujeme jinak, já mám na mysli to, že mi to prostě přijde stejná prasárna vůči "světu" rozdíl je v tom, jaká je to prasárna vůči legislativě.
Naopak pokud by to opravdu mělo sloužit k zajištění obživy ať už člověka nebo psa, tak mi to jako prasárna ani tak nepřijde.
Ale možná jsi to myslela jinak, tak se raději ptám.

Maya
Člen
# Zasláno: 1 Lis 2013 10:00
- Nahlásit

gorgun
Bígla fakt ne, to není pes do těhle podmínek. Na nošení bažantů zapomeň, nejen že je to nezákonný, navíc by ti psa dřív nebo pozdějc některý myslivec picnul, oni se s tím dneska nemažou a zastřelit lovícího psa můžou.
Špic by do těhle podmínek šel, vlčí nebo střední, záleží jakou chceš velikost, mám oba, možná spíš vlčího, jako dospěli jsou klidnější.

birma
Člen
# Zasláno: 1 Lis 2013 10:01
- Nahlásit

gorgun
jakožto prvák tam hodlám minimálně 3 roky strávit ... Odchod je možný, ale zatím nepravděpodobný
uvědom si, že psa pořizuješ tak na 10 - 15 let

lamalucni
Člen
# Zasláno: 1 Lis 2013 10:07 - Změnil/a: lamalucni
- Nahlásit

zbrnd
Takže ti psi lovecky využívání už taková prasárna nejsou?

Vytrhuješ věty z kontextu. Dál píšu, že právě ti lovecky využívaní psi si nemůžou lovit dle libosti a živelně. I když upřímně řečeno když vidím, jak to někteří lidi od lovečáků berou, tak mám chuť jim jednu pořádnou lísknout... ale to je na úplně jinou debatu a tady bych to dál nerozvíjela, prosím

gorgun
kromě ségry, dědy a mě samozřejmě, by na psa nikdo jiný čas neměl
birma to podle mě myslela spíš tak, že za psa by měl být zodpovědný jeden člověk. Takže i když nikdo z vás tří nebude zrovna mít na psa čas a nebude se mu chtít, tak ten jeden si prostě čas udělat bude muset, vždycky a za každých okolností.

pokud bych se nestěhoval do garsonky šel by se mnou.
A pokud by ses stěhoval do garsonky, co s ním bude?

gorgun
Člen
# Zasláno: 1 Lis 2013 10:09
- Nahlásit

Chápu že to není roční záležitost, jenže těžko říct co se stane příští rok natož uvažovat takhle dopředu to bych taky mohl 10 let počkat a pak si říct, jo tak psa jsem pořídit mohl zvládl bych to v pohodě. 3 Roky jsem měl andulku <- ano chápu je tu rozdíl, neberte doslovně.
Měním návyky, jelikož jsem na střední byl na intru a jediné co jsme dělali bylo že spali, hrály atd. tak teď dělám změnu a využívám venku, tu moc mladých není a všichni známí jsou přes 20Km vzdálení, auto nemám, špatný spoje, a psa uvázat ke kolu a prohnat ho 40Km dle mého není ideál pokud nato není stavěn, takže chci někoho s kým se po tom okolí může toulat klidně i 3 hodiny v kuse.

lamalucni
Člen
# Zasláno: 1 Lis 2013 10:14 - Změnil/a: lamalucni
- Nahlásit

gorgun
těžko říct co se stane příští rok natož uvažovat takhle dopředu

ono když má člověk psa, tak by měl podle mého názoru svá rozhodnutí a životní plány do značné míry tomuto faktu podřídit... aneb berou mě všichni čerti, když čtu ta kvanta inzerátů "daruji psa z důvodu stěhování, z důvodu narození dětí, z důvodu časově náročné práce"... kurňa, to se jako nedá vybrat takové bydlení, aby tam pes mohl jít se mnou, a s dětma se snad pes nedá zvládat??? Já jsem si i novou práci vybírala s ohledem na to, abych měla čas na psy... Pardon, jsem to potřebovala vyventilovat a trošku se mi ulevilo

gorgun
Člen
# Zasláno: 1 Lis 2013 10:21 - Změnil/a: gorgun
- Nahlásit

Pokud už mám něco o co se mám starat tak to dělám pořádně a budu se snažit přizpůsobit jak jen to půjde, ovšem život hází pod nohy různé klacky a stát se může všechno, ale rozhodně se nehodlám něčeho zbavovat protože se mi to už nehodí. A jelikož jsem do programování, tak pokud budu mít tuto práci je ve většině firem slušná časová volnost.

A o psa bych se staral já primárně, jak jsem napsal výše: když tak už pořádně.

Ad: Garsonka opět příklad, nikdy pokud bych nebyl donucen životem nebo jiným faktorem bych tam nešel protože bych to nevydržel.

lamalucni
Člen
# Zasláno: 1 Lis 2013 10:27
- Nahlásit

gorgun
Tak tohle zní dobře A zrovna programátor je opravdu zaměstnání, při kterém se dá pes výborně časově zvládat, navíc spousta firem umožňuje i brát si psa do kanceláře Chápu, jak to myslíš, v životě může přijít jakýkoliv kotrmelec a ne všechno se dá předvídat... Každopádně co se týče té garsonky, když už na ni přišla řeč, tak zrovna ta by až tak na překážku nebyla - pokud má pes dost vyžití, tak je mu absolutně fuk, jestli chrní pod stolem v garsonce nebo v 5+1

zbrnd
Člen
# Zasláno: 1 Lis 2013 10:28 - Změnil/a: zbrnd
- Nahlásit

lamalucni
Vytrhuješ věty z kontextu. Dál píšu, že právě ti lovecky využívaní psi si nemůžou lovit dle libosti a živelně. I když upřímně řečeno když vidím, jak to někteří lidi od lovečáků berou, tak mám chuť jim jednu pořádnou lísknout... ale to je na úplně jinou debatu a tady bych to dál nerozvíjela, prosím
Nic nevytrhuji. Neokopíroval jsem to celé, ale má reakce byla i na to, co nyní píšeš.
Takže ještě jednou.
Pakliže ti psi neloví dle libosti a živelně, ale pod vedením svých pánu nosí ty bažanty, co je my dobří lidé chováme na hromadách, aby si pak mindráci mohli přijít zastřílet do něčeho živýho, tak to už podle tebe prasárna není jo?
No já to tu klidně rozvíjet budu pokud mi někdo nedá důvod tak nečinit. Tím důvodem by mohlo být třeba relevantní vysvětlení důvodu, který by měl vést k tomu, že bych najednou začal mít v této komunitě nefalšovaných velkokynologů ohledy nebo třeba zablokování m.acc...jinej důvod pro změnu mého chování nevidím.

gorgun
Člen
# Zasláno: 1 Lis 2013 10:30 - Změnil/a: gorgun
- Nahlásit

lamalucni
V garsonce bych nevydržel já, představa že bych byl opět v bytě který má jen jeden pokoj je pro mě nesnesitelná, možná lépe snesitelná ze psem, ale rozhodně ne s další osobou a nebo sám <- odporuje si to, ale prostě přes to nejede vlak.

A abych to shrnul doporučení je na Špice tedy.

Maya
Člen
# Zasláno: 1 Lis 2013 10:32
- Nahlásit

No jo, nikdo neví, co bude zejtra natož za pár let a si myslím, že gorgun má celkem dobrý podmínky, pokud si teda dobře vybere plemeno, protože jakože všichni víme, že v takových podmínkách by spoooousta plemen umřela nudou a nebo dostala majitele do blázince

Maya
Člen
# Zasláno: 1 Lis 2013 10:35
- Nahlásit

gorgun
mám na stránkách po povaze vlčího špice, tak si když tak počti http://assil.sweb.cz/vlcispic-povaha.html

ErzebethB
Člen
# Zasláno: 1 Lis 2013 10:41
- Nahlásit

gorgun
vydržela všechno i dloubání do oka a i snahu se naučit "Jak dělá koník?" a někdy i jako koním sloužila o_O. Střežila mě jako oko v hlavě, takže bych ji bral jako volbu spíše později do rodiny.
Nejsem si úplně jistá, zda toto chápu správně, ale určitě bych v životě toto dítěti nedovolila dělat - jednak proto, že psovi může dojít trpělivost a nemusí to dopadnout dobře a jednak proto, že dítě samotné získává dojem, že zvířata jsou hračky a ne živí tvorové a mohlo by si rýpnout do jiného psa, který mu tu ruku sejme.... :-/

Délka srsti nehraje roli, ale problém by byl u každodenního vyčesávání
Každodenní vyčesávání srsti nenajdeš u žádného psa, jelikož bys mu spíš ubližoval, než mu pomáhal.... Pes který by měl být celoročně venku by měl mít dobrý kožich proto, aby to vůbec zvládl... u malých plemen je velký problém rychlé prochladnutí a taktéž to platí i u krátkosrstých plemen.... Určitě bych doporučila psa se tzv. samočistící srstí, kterou není potřeba tak často česat a de facto ho stačí jen uschnout, nebo setřít vlhkým hadrem + koupel párkrát do roka.

Společenský, neagresivní, hravý.
Nejsem si úplně jistá, jestli si neprotiřečíš - zahradní pes by v podstatě až tak společenský být neměl, jelikož by to sám na zahradě asi úplně nedával....

- Finančně né náročný, jo student tvrdý život má, ale klidně to může být "popelnice" aspoň by kočky začali lovit myši.
Každý pes je finančně náročný.... ať už to vezmeš jakkoli.... minimálně počáteční suma je větší - pořízení štěněte (pokud budeš chtít PP, či raději útulkáče za symbolickou částku), dále očkování, odčervování, misky, nějaké hračky, vodítko, obojek, , postroj, obojek a přípravky proti klíšťatům a jiným hajzlům atp. žrádlo (tady je to největší zátěž,... psa je potřeba dobře krmit, tzn. žádné 10kg balení z kauflandu za 300,- Kč, ale pořádné grancle, případně rovnou BARFovat a tudíž i tam ta částka není zrovna zanedbatelná) tohle všechno chce zvážit... další častou investicí budou pamlsky, ať už si je budete doma péct, kupovat nějaké sušené maso, nebo ho krmit piškotama, či psím salámem, pořád to něco stojí...

Ségře se líbí Beagle.
Bígl není pes na zahradu.... to je domácí mazlíček, který miluje lidskou společnost a samotu nesnáší zrovna dobře...

Osobně si myslím, že by byla dobrá volba špiclouna, jak píší holky nahoře, ALE i špicové jsou závisláci a je potřeba je aspoň 3x měsíčně pročísnout, aby se jim nedělali chuchvalce...
Co takhle vlčáka? To jsou velmi inteligentní, krásní psi s perfektním kožichem na celoroční bytí venku? Se samotou nevím, jak se snáší, ale vzhledem k tomu, že to je jedno z nejčetnějších hlídacích psů bych se toho až tak moc asi nebála...

Být Tebou to ještě dobře zvážím....

lamalucni
Člen
# Zasláno: 1 Lis 2013 10:49
- Nahlásit

gorgun
Ještě mě napadla klasická dlouhosrstá kolie. I když u nich je to prý v poslední době horší se zdravím (hlavně oči) i povahami (bázlivost), takže by to chtělo dost vybírat kvalitní spojení.
No anebo ten chodský pes, ale ten by každopádně vyžadoval o něco víc aktivity než špic. To už je na tvém zvážení, chce to pobavit se i s pár chovateli plemene.

Maya
Člen
# Zasláno: 1 Lis 2013 10:51
- Nahlásit

ErzebethB
potřeba je aspoň 3x měsíčně pročísnout, aby se jim nedělali chuchvalce
to ale mluvíš o svém keesovi, nezapomeň že my svoje vlčí špice češeme jednou za měsíc nebo za dva
Co takhle vlčáka?
no jestli tím myslíš německýho ovčáka, tak to jsou pracanti dost velcí a jestli tím myslíš ty vesnický křížence ala německý ovčák, tak tam je to s povahou vždycky sázka do loterie jako u všech vořechů, jako hlídačí obvykle dobří, ale když je nějakej problém, tak se s nima lidi většinou nemažou a daj je na řetěz, což předpokládám by gorgun nechtěl
doufám, že ví, že pokud takhle vybírá plemeno, tak jistotu, že ho bude mít má pouze u psa s PP
jinak s těma finančníma nákladama naprostý souhlas, ale na druhou stranu, když je pes menší a hlavně zdravý a tu základní výbavu už má, tak pak už to měsíčně není zas až takový pálka ho uživit

Maya
Člen
# Zasláno: 1 Lis 2013 10:52
- Nahlásit

lamalucni
a můj favorit clumber španěl, kterýho mi doma zakázali

lamalucni
Člen
# Zasláno: 1 Lis 2013 10:55 - Změnil/a: lamalucni
- Nahlásit

Maya
clumber španěl
tak ty neznám, jací jsou stran povahy a vhodnosti k pobytu venku... mě by hlavně odradily ty jejich visící víčka - jak se u nějakého plemene začne ektropium považovat za normu, tak je to zlé viz baset, bloodhound, německá doga...

gorgun
Člen
# Zasláno: 1 Lis 2013 11:03
- Nahlásit

Vlčák je na mně už takový větší a měl ho děda (druhý, kynolog) bohužel už není mezi námi, jinak bych sem ani nepsal a šel za ním.
Finančně jsem myslel hlavně nemoci a tak, vím že některé plemena na to jsou více náchylní.
A pročísnutí není problém, šlo mi hlavně o to denní, pokud žádný takový není tak je vše v pořádku.

lamalucni
Člen
# Zasláno: 1 Lis 2013 11:05
- Nahlásit

gorgun
Vlčák je na mně už takový větší

Tak zkus kouknout na toho choďáka, to je takovej zmenšenej vlčák

Maya
Člen
# Zasláno: 1 Lis 2013 11:08
- Nahlásit

lamalucni
jj, ty oči a vůbec celkově stavba těla u nich ke zdraví moc nepřispívá, já znala jednoho a ten byl naprosto super a přesně vystihoval, to co se o nich píše
Štěňata jsou jako u většiny plemen hravá a zvědavá. Až mezi druhým a třetím rokem života se zklidní a stávají se z nich uvážliví, vyrovnaní a zároveň sebevědomí aristokraté

Jeho výchovu zvládne snad každý, ovšem není to pes pro lidi, kteří chtějí temperamentního psa, nebo psa neustále vesele naladěného a čekajícího na rozverné hry.

Jako ale je fakt, že ta veselost špiců by mi asi chyběla, takže nakonec všechno dobrý.

gorgun
Člen
# Zasláno: 1 Lis 2013 11:13 - Změnil/a: gorgun
- Nahlásit

Když tak nějaká rada kde se mrknout po Špicovi ve Zlínském kraji ?
Sestra se mě tu pokouší uplácet že je "kqasný" že sním bude chodit taky ven.
Ad: Není to konečný rozhodnutí, jen ať se mrknu do čeho bych šel.

Maya
Člen
# Zasláno: 1 Lis 2013 11:28
- Nahlásit

gorgun
a máš na mysli teda vlčího špice?
špiců je 5 velikostí, na ven jsou vhodní vlčí, velký nebo střední, vlčí a velký cca 45-50 cm v kohoutku, střední cca 30-35 cm, ale pravda velký a střední se sháněj dost blbě, vlčího seženeš snáz

Maya
Člen
# Zasláno: 1 Lis 2013 11:44
- Nahlásit

gorgun
jinak nevím co přesně je ve Zlínkém kraji, ale tam někde poblíž třeba
http://www.keeshond.cz/
http://www.chs-teswitz.cz/novinky/

a určitě by se našly ještě další chovky tam někde poblíž
jinak inzerce a nově narozená štěňata atd. jsou na stránkách klubu http://spic.cz/

gorgun
Člen
# Zasláno: 1 Lis 2013 11:48
- Nahlásit

Jo mrknu potom vlčím, a díky všem moc za rady .

ErzebethB
Člen
# Zasláno: 1 Lis 2013 11:52
- Nahlásit

Maya
No, ono dneska taky ale sehnat čistího vlčouna není prča... Však já v podstatě chtěla vlčího a následně jsem zjistila, že je rozdíl kees/wolf a až pak jsem zjistila, že se mi líbí ty jejich směsky.... pořádnej kožich, špičatý uši, kratší čumák, tenký packy, což třeba naše keeska nemá a tak jí to stříhám A to pročísnutí 3x do měsíce znamená tak 20min. práce, což si myslím je únosné úplně v pohodě... ))

Jak píšu, nevím přesně jakou má povahu vlčák - pravej... ale vůči tomu, jaké píše požadavky na to, kde bude chovanej tak mi to přišlo první na mozek

gorgun,
Když tak nějaká rada kde se mrknout po Špicovi ve Zlínském kraji ?
Sestra se mě tu pokouší uplácet že je "kqasný" že sním bude chodit taky ven.

Pokud se rozhoduješ jakého špice, doporučuju toho největšího - vlčího.... jsou úžasní.... jsou to samorosti (neplést se samotáři), neskutečně inteligentní, zvědaví, ale samotu jako takovou nesnáší zrovna dobře, jsou to závisláčci a paličáci ale na rovinu, máme doma vlčíhoho špice/keeshonda půl roku a už bych jiného psa nechtěla =)) Je to muchlací, neustále vyřechtaný a celkově je to takový úplně úžasný plemeno...

Ale připrav se na to, že pořizovací cena špiců je okolo 5.000,- a vejš... my tu naší pořizovali za 7.500,- Kč.

lamalucni
Člen
# Zasláno: 1 Lis 2013 11:55
- Nahlásit

ErzebethB
připrav se na to, že pořizovací cena špiců je okolo 5.000,- a vejš... my tu naší pořizovali za 7.500,- Kč.

tak to je dost laciný plemeno, myslela jsem si, že budou dražší - u většiny plemen, co znám, se na těch 5000 tak nějak začíná (a to jde zpravidla o štěně s vadou nebo o odrostlejší, co chovateli zůstalo "na ocet") a slušný štěně je tak kolem dvanácti-patnácti...

. 1 . 2 . 3 . >>
Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání