Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Chov psů, chovatelství / Granule v eshopech -padělky?
<< . 1 . 2 . 3 . 4 . >>
Autor Zpráva
Eninka
Člen
# Zasláno: 10 Úno 2012 14:01
- Nahlásit

janapalko

však jo, akorát chcu vykoumat, jestli ten obsah byl fakt jinej, než měl, protože jestli jo, tak to se fakt naštvu a uveřejním to tady, aby věděli ostatní

Eninka
Člen
# Zasláno: 10 Úno 2012 14:57
- Nahlásit

Baico

http://www.novinky.cz/ekonomika/258778-kurata-v-ce skych-obchodech-obsahuji-i-bakterie-salmonely.html

Baico
Člen
# Zasláno: 10 Úno 2012 15:03
- Nahlásit

Eninka
Nojo, ale salmonela je něco jiného než hormony a antibiotika. Navíc salmonelu zničíš tepelnou úpravou. Nesmíš míchat dohromady hrušky s jablkama. Kdyby jsi brala všechno, tak nesmíš jíst nic, co si sama doma nevypěstuješ.

Eninka
Člen
# Zasláno: 10 Úno 2012 15:04
- Nahlásit

Baico

já vím, já jen že o tom byla zrovna dneska řeč

Baico
Člen
# Zasláno: 10 Úno 2012 15:07
- Nahlásit

Eninka
já vím, já jen že o tom byla zrovna dneska řeč
Ele salmonela nevzniká uchovatele,ale špatnou hygieno při zpracování.

Maya
Člen
# Zasláno: 10 Úno 2012 21:12
- Nahlásit

Eninka
Hele ale mohla to být i jednorázová špatná dodávka, stalo se tohle bráchovi s Eukanubou, po jednom pytli měl pes šílenou srajdu, stačilo koupit nový pytel ve stejným shopu a byl v pohodě, nikdy předtím ani potom se to nestalo a bere furt z jednoho shopu

Eninka
Člen
# Zasláno: 10 Úno 2012 23:14
- Nahlásit

Maya

mohla to být i jednorázová špatná dodávka

to je možný, ale vzhledem k tomu, co za potíže mi způsobila (pokud to je opravdu těma granulem), tak mě to totálně odradilo to brát z netu, i když za to třeba fakt nemůžou, prostě i kdyby to byla náhoda, přece jenom...

Adiddaska
Člen
# Zasláno: 13 Úno 2012 22:23
- Nahlásit

Ele salmonela nevzniká uchovatele,ale špatnou hygieno při zpracování.

kontaminace salmonelou se děje hlavně při skladování (samozřejmě i surovin na výrobu granclí ne jen granclí samotnejch) špatnou hygienou, zejména kontaktem s hlodavci.

Baico
Člen
# Zasláno: 14 Úno 2012 07:34
- Nahlásit

Adiddaska
kontaminace salmonelou se děje hlavně při skladování (samozřejmě i surovin na výrobu granclí ne jen granclí samotnejch) špatnou hygienou, zejména kontaktem s hlodavci.
Děkuji ti náčelníku, že jsi se mě zastal Já už to přeci jen tak v hlavě nemám.

Eninka
Člen
# Zasláno: 14 Úno 2012 17:25
- Nahlásit

Dneska jsem dovezla jiné granule od veta, jestli se psice přestane po nich drápat, tak pošlu ty z netu někam na ten rozbor. Nevíte někdo, než to začnu zjišťovat, kde se takovej rozbor dá udělat? Vet mi neporadil, prý jen ví, kde se dá rozborovat jídlo pro lidi, ale s tímto se nesetkal. Já vím, že i když to někde půjde udělat, že to bude asi stát dost peněz, tak uvidím, jestli mi to bude stát za to, ale jde mi o princip.

Eninka
Člen
# Zasláno: 14 Úno 2012 17:39
- Nahlásit

tak jsem teď vytáhla ven ty granule, představte si, že ty z netu jsou o dost menší, prostě úplně jiná velikost. Barva stejná, ale velikost jiná, a to mají úplně stejnej datum spotřeby, tudíž, že by ve stejnej okamžik začali dělat jinej rozměr, to se mi teda vůbec nezdá.

helps
Člen
# Zasláno: 14 Úno 2012 18:13
- Nahlásit

upřímně, zoohit je sice nejlevnější, ale ne zrovna věrohodnej... to je potom těžký si stěžovat....

Eninka
Člen
# Zasláno: 14 Úno 2012 18:19
- Nahlásit

helps

zoohit je sice nejlevnější, ale ne zrovna věrohodnej

to jsem vůbec netušila, mrchožrouti jedni

danajasa
Člen
# Zasláno: 14 Úno 2012 18:36
- Nahlásit

Eninka
http://www.vedilab.cz/poradna/granule-podezreni-na -skodlive-slozeni-4/

helps
Člen
# Zasláno: 14 Úno 2012 18:46
- Nahlásit

Eninka

no takhle... jsou lidi, kteří s obchodem mají dobré zkušenosti. ale pro spešl granule, kde mi extra záleží na složení bych tam nešla...

lamalucni
Člen
# Zasláno: 14 Úno 2012 19:23
- Nahlásit

Eninka

Taky by to ještě mohly být granule z jiné továrny - někteří výrobci mají víc výrobních míst (i v rámci Evropy) a mám za to, že Hills patří mezi ně. Takže je možné, že (teoreticky) u veta dostaneš granule například z Německa, určené pro český trh, kdežto u Zoohitu granule dejme tomu z Polska, co já vím...

Eninka
Člen
# Zasláno: 14 Úno 2012 21:25 - Změnil/a: Eninka
- Nahlásit

lamalucni
helps

ať je to jak je to, pořád je tady ten problém, že pes na to alergicky reaguje, tak i kdyby byla velikost třeba jiným závodem, to budiž, tak tam přece nesmí být nic, co způsobuje alergii, když jsou určeny právě pro tohle. Já to stoprocentně nechám otestovat, protože jestli je to podvrh, tak to nenechám jen tak, protože mě už tady na našem trhu podvrhy všeho možnýho fakt štvou. Zatím to beru jako presumpci neviny, ale jen do okamžiku, než se potvrdí skutečnost.
edit: oprava gramatiky

Maya
Člen
# Zasláno: 14 Úno 2012 21:57
- Nahlásit

Eninka
Co se dotázat tady? Měli by být schopní alespoň poradit kam se obrátit http://www.vuzv.cz/index.php?p=index&site=default

Eninka
Člen
# Zasláno: 14 Úno 2012 22:05
- Nahlásit

Maya

díky moc za odkaz, zítra obvolám, kde by mi to mohli udělat

lamalucni
Člen
# Zasláno: 15 Úno 2012 08:07
- Nahlásit

Eninka
tak tam přece nesmí být nic, co způsobuje alergii

Nechci se zastávat výrobce ani e-shopu, ale faktem je, že neexistuje nic takového, jako "stoprocentně nealergická" strava. Na naprosto jakoukoliv surovinu může být některý jedinec alergický - jen některé potraviny jsou mnohem častějším původcem alergií, než jiné. Ale když budeš mít například hypoalergenní granule "kachna a proso", tisíc alergiků je bude snášet naprosto bez problémů - a tisící první se po nich sesype, protože je zrovna náhodou alergický na kachnu nebo na proso.
Ale ten rozbor každopádně udělat dej, to je dobrý nápad.

Baico
Člen
# Zasláno: 15 Úno 2012 08:36
- Nahlásit

Maya
Eninka
Tam ti ten rozbor neudělaj, mají tam na to sice laboratoř, ale jen pro výzkmné účely. Vím o čem mlvím, pracovala jsem tam

arsiela
Člen
# Zasláno: 15 Úno 2012 08:41
- Nahlásit

lamalucni
Naprosto přesně,rozhodně se nědějou podvody přímo v eshopech (jakože by měnili obsah pytlů),ale s granulema je to naprosto stejné jako s dováženejma potravinama.Kupte si activii v Německu a uplně stejnou v ČR a nebudete se stačit divit jakej je to rozdíl.Nebo umělé mléko pro mimina v Polsku a tady.Stejný název,stejné složení,ale kvalitně rozdíl.
Ještě když jsem krmila granulema tak royal koupenej v Německu byl uplně jinej než koupenej tady(stejná gramáž,určení)

cernej caj
Člen
# Zasláno: 15 Úno 2012 09:07
- Nahlásit

arsiela
ale to se vseobecne vi, ze vyrobci upravuji lidske veci "dle specifikace pro spotrebitele a to cemu davaji prednost". Proto ma coca cola v nemecku ci na slovensku jine slozeni - protoze napr. preferujeme tento typ cukru i kdyz je levnejsi,tak nam ho tam daj a cenu nechaj stejnou ale my se zatim jako spotrebitele neumime branit, protoze nevime na co mame narok, nevime, ze se branit muzeme a nevime, ze treba jinde je to jinak. A vyrobce argumentuje ze bere v potaz priority a chute obyvatel a ze to tak je "protoze my to tak chceme"

a asi to muzou pak klidne delat u cehokoli, z ejo...

Eninka
Člen
# Zasláno: 15 Úno 2012 10:04
- Nahlásit

lamalucni

faktem je, že neexistuje nic takového, jako "stoprocentně nealergická" strava. Na naprosto jakoukoliv surovinu může být některý jedinec alergický

to máš určitě pravdu, ale já používám pořád stejnou značku granulí, díky kterým je pes v klidu, a po použití úplně stejný značky z e-shopu se okamžitě po prvním krmení objevily alergický reakce, kvůli kterým právě krmím těmato granulema.

Baico

a ty bys nevěděla, kde by mi to udělali? Nenapadá tě nějaká labina?

Baico
Člen
# Zasláno: 15 Úno 2012 10:07
- Nahlásit

Eninka
a ty bys nevěděla, kde by mi to udělali? Nenapadá tě nějaká labina?
Obrátila bych se spíš na poravinářskou inspekci, než na výzkumák.

Maya
Člen
# Zasláno: 15 Úno 2012 10:11
- Nahlásit

Eninka
Já to vidím spíš na odlišné zdroje surovin jak už tu někdo psal. Hills pro východní Evropu se vyrábí u nás na Moravě, pro Německo se bude vyrábět spíš ve Francii nebo Holandsku. Pak stačí když koupí stejnou moučku každej jinde a může být klidně jinak konzervovaná, jiné kvality a máš problém hned.

Eninka
Člen
# Zasláno: 15 Úno 2012 10:21
- Nahlásit

Baico

nebo ČOIka? Ti by mohli vědět..

Baico
Člen
# Zasláno: 15 Úno 2012 10:29
- Nahlásit

Eninka
nebo ČOIka? Ti by mohli vědět..
Ti asi taky.

Eninka
Člen
# Zasláno: 15 Úno 2012 10:39
- Nahlásit

Maya

Hills pro východní Evropu se vyrábí u nás na Moravě, pro Německo se bude vyrábět spíš ve Francii nebo Holandsku

to může být, ale kromě toho škrábání jsou ty granule z shopu menší, a to ne o málo...že by dělali aji jinou velikost...

Maya
Člen
# Zasláno: 15 Úno 2012 10:57
- Nahlásit

Eninka
Klidně, tam asi záleží jaký mají stroj a technologii výroby, což se může továrna od továrny lišit, já takhle loni koupila kocourovi granule, co kupuju už přes 10 let, taky vet. dietu Hills, jsem to tuším probírala i taky a místo koleček byly trojúhelníčky nebo tak nějak, nakonec mi jejich zástupce napsal, že změnili stroje a technologii výroby, složení prej stejný, ale jinej tvar

<< . 1 . 2 . 3 . 4 . >>
Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání