Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Chov psů, chovatelství / Granule v eshopech -padělky?
. 1 . 2 . 3 . 4 . >>
Autor Zpráva
Wendulica
Člen
# Zasláno: 7 Úno 2012 18:03
- Nahlásit

Zdravím,

mám na vás dotaz. Je možné, že krmiva, které kupujeme přes internet mohou být padělané?
K této otázce mám takový důvod...No prostě, byla jsem se podívat do nového obchodu s chovatelskými potřebami. Majitel prodejny si mě hned odchytil a ptal se mě, čím krmím, na kolik mě to vyjde a kde to kupuju. Tak jsem mu vše řekla (krmím Eminentem, kupuju přes eshopy, vyde mě to tak na cca 550Kč/15kg - ale chci přejít na jiné, lepší krmivo...) a on mi tvrdil, že většina krmiv prodávaných v eshopech jsou plagiáty a vůbec neobsahují to, co originál. Mě se to teda zdá nepravděpodobné, ale může to být pravda? Nebo to byl jen "strategický tah" obchodníka prodat své zboží z kamenného obchodu (nutil mi Fitmin).
Mimochodem - vím že Eminent není nic moc a chci přejít alespoň na ten Fitmin nebo Brit Care, ale protože máme dva psi, vyjde mi levněji nakoupit granule přes eshop a nerada bych kupovala nějaký humus.

Eninka
Člen
# Zasláno: 7 Úno 2012 18:07
- Nahlásit

Wendulica

zrovna v těchto dnech mám dilema nad podobnou věcí. Krmím Hillsem dietou na alergii na potravní složku. 12 kg pytel stojí u veta či v obchodě 1900 Kč. Bez tohoto krmiva se moje fenka šíleně drbe. Poprvé v životě jsem v e-shopu tyto granule objednala - pytel vyšel na cca necelých 1400. Od tý doby, co s tím krmím, tak se moje psice opět drbe jak šílená. Přemýšlela jsem, jestli to má originál obsah, protože si tuto její reakci nedovedu prostě vysvělit. Takže kdoví....

Vlčáčková
Člen
# Zasláno: 7 Úno 2012 18:13
- Nahlásit

Možná jak který e-shop. O nějakém polském kdosi na ifauně psal, že tam se prodává kde co. Jednou kvalitní, podruhé přišlo v tom samém pytli něco jiného...

Wendulica
Člen
# Zasláno: 7 Úno 2012 18:14
- Nahlásit

Eninka

No jediné, co mě napadlo, tak poslat odkaz přímo do eshopu a zeptat se na to. Jenomže tam mi můžou odpřísáhnout, že krmivo je originál, jen aby prodali...
Jestli je to opravdu tak a krmiva jsou padělky, tak je to vážně smutné.

Eninka
Člen
# Zasláno: 7 Úno 2012 18:15
- Nahlásit

já to mám ze Zoohitu

Eninka
Člen
# Zasláno: 7 Úno 2012 18:19
- Nahlásit

Wendulica

víš co může být? Oni o tom ani nemusí vědět...například když v supermarketu objevily kontroly pajcovanej tvrdej alkohol, tak se zjistilo, že tohle svinstvo jim dodával dodavatel - likérka a oni nic netušili. Mně se i stalo, a ne jednou, že jsem nechala nedopitýho panáka whisky do rána na stole a ono se to oddělilo, tmavý od světlýho, pohledově vody či čeho, anebo známýmu to zmrzlo v mražáku a praskla flaška, což je taky jasný z čeho to bylo...Dneska psali, že 25 procent alkoholu u nás je falzum, ani nedomýšlím zdravotní následky.

Vlčáčková
Člen
# Zasláno: 7 Úno 2012 18:24
- Nahlásit

Eninka
Dneska psali, že 25 procent alkoholu u nás je falzum, ani nedomýšlím zdravotní následky.
Nó, ale když jsem pila Tvou domácí višňovici, tak mi teda taky dobře nebylo! Nebyla pančovaná?

Eninka
Člen
# Zasláno: 7 Úno 2012 18:26
- Nahlásit

Vlčáčková

když jsem pila Tvou domácí višňovici, tak mi teda taky dobře nebylo! Nebyla pančovaná?

nééé, to ty jsi byla nezodpovědná při její konzumaci, to se totiž koštuje, né že pije na žízeň

Wendulica
Člen
# Zasláno: 7 Úno 2012 18:31
- Nahlásit

No tak jako pomalu aby tady člověk ničemu nevěřil..Je fakt, že v eshopech o tom nemusí vědět. Zálaží, kde to bere jejich dodavatel...Ono pokud se padělání potravin a nápojů týká lidí, tak se to řešit bude a budou za to padat aspoň pokuty. Ale co se týče zvířat, to se řešit nebude určitě.

Eninka
Člen
# Zasláno: 7 Úno 2012 18:38
- Nahlásit

Wendulica

mě tady ty věci taky děsně štvou. Vadí mi i obecně, že na výrobcích nemusí být země původu, stačí jen např: vyrobeno pro...
lidi snad mají právo se rozhodnout, jestli si koupěj třeba českej výrobek a ne Čínu. Každopádně tady se podvádí a pajcuje všechno možný, tak věřím i tomu, že žrádlo pro psy nebude výjimkou.

Wendulica
Člen
# Zasláno: 7 Úno 2012 18:44
- Nahlásit

Pozastavovala jsem se tady na vedlejší diskuzi, že někdo tvdil, že má informaco o tom, že se naše české krmivo vyrábí v Rusku..Nejdřív jsem se tomu uculovala, ale teď jako nevím..
Taky mě to hrozně štve. Šidí se úplně všechno, pořád se zdražuje a kvalita jde níž a níž. Za chvilku budeme my a naše zvířata jíst a pít o 300% dražší umělou hmotu a bude nám všem dobře

Vlčáčková
Člen
# Zasláno: 7 Úno 2012 18:45
- Nahlásit

Eninka
To víš, my Češi jsme proti alkoholovým záludnostem Moraváků bezbranní.
Nad alkoholem nelze zvítězit, jen Moraváci remizovali:

Eninka
Člen
# Zasláno: 7 Úno 2012 18:47
- Nahlásit

Vlčáčková

Vlčáčková, ty si neholíš nohy a pod pažema jo?

Wendulica
Člen
# Zasláno: 7 Úno 2012 18:48
- Nahlásit

Vlčáčková

Jsem Moravačka a remizovat do takového stavu se mi zatím nepodařilo

Eninka
Člen
# Zasláno: 7 Úno 2012 18:49
- Nahlásit

Wendulica

my dvě taky, odkud jsi?

Wendulica
Člen
# Zasláno: 7 Úno 2012 18:53
- Nahlásit

Eninka

Bydlím kousek od Vsetína, takže Moravačka a ještě k tomu z Valašska..takže mě alkohol jen tak neporazí
Odkud jste vy?

Eninka
Člen
# Zasláno: 7 Úno 2012 18:57
- Nahlásit

Wendulica

my jsme Brno-nejbližší okolí. Valašsko je dobrej kraj, jezdívali jsme často do Rožnova a na Horní Bečvu,, tak jsou (jste) skvělí lidi

ještě s tím co jíme apod...je to děs běs, známej má firmu a vyrábí maso a uzeniny...dodávají do supermarketů, do jednoho musejí dodávat stylem - nezájem o obsah, ale jen cena, cena, cena. Říkal, že salámy a uzeniny okolo masa ani neprošly obloukem, že jinak by se nevešli do té nucené ceny. A ještě jinej dělá v jednom z největších masokombinátů v ČR, info - bio výrobky vůbec nejsou z biopotravin, prostě ani omylem, nakoupí pár kilo biomasa kvůli kontrolám, aby se neřeklo, ale jinak je to malej podvůdek. Už ani nevěřím bio výrobkům, když to od něj vím

Wendulica
Člen
# Zasláno: 7 Úno 2012 19:03
- Nahlásit

Eninka

Děkuji za všechny Valachy

No já moc dobře vím jak to zase je s "bio" dobytkem (kmeným tím nejlevnějším a nejjedovatějším co se dá sehnat, chovaným v otřesných podmínkách apod.), takže je mi jasné, že tím to vše začíná.
Je to nanic. Musím pádit, tak se mějtě

Vlčáčková
Člen
# Zasláno: 7 Úno 2012 19:05
- Nahlásit

Wendulica
Tak Ty jsi valaška, pardon Valaška? Do Valmezu jsem chodila do školy.

Eninka
My jsme Brno, to je pravda. Ale Moravačka jsi jen Ty. Já jsem Čech z Brna.

Eninka
Člen
# Zasláno: 7 Úno 2012 19:11
- Nahlásit

Vlčáčková

Já jsem Čech z Brna

nojono, ty musíš mít furt něco extra

Vlčáčková
Člen
# Zasláno: 7 Úno 2012 19:38
- Nahlásit

Eninka
A dyť to není pravda! Jsem nenápadná šedá myš.

Ale abych se vrátila ke granulím. Tak jsem ochutnala Hills a Chicopee. A víš co? Trošku jiná chuť, ale v podstatě chut tvrdého suchého chleba.

Eninka
Člen
# Zasláno: 7 Úno 2012 19:41
- Nahlásit

Vlčáčková

jsem ochutnala Hills a Chicopee

to by mě zajímalo, kdyby jsi ochutnala po těchto granulích i hovínka, jestli by jsi taky poznala co je co

Vlčáčková
Člen
# Zasláno: 7 Úno 2012 19:53
- Nahlásit

Eninka
kdyby jsi ochutnala po těchto granulích i hovínka
Nejsem jako moje teta. Ta jako batole jedna kozí bobky. Teda ale řvala u toho.

Eninka
Člen
# Zasláno: 7 Úno 2012 20:05
- Nahlásit

Vlčáčková

jedna kozí bobky

bobku jeden....

Eninka
Člen
# Zasláno: 9 Úno 2012 17:42
- Nahlásit

janapalko

No plagiátoři, co padělají granule, to je kapitola sama pro sebe.

já ty dva pytle snad radši vyhodím, čímdál víc věřím, že mám ten podvrh taky doma, akorát o to hůř, že to odnáší pes s alergiíí

Grin
Člen
# Zasláno: 9 Úno 2012 18:09
- Nahlásit

Eninka
Hele a nechceš radši zjistit z čeho to čuba má? Víš jak jsem sem někam psala tu kontrastní dietu, jak postupně přidáváš různý masa a zeleninu a tak... to bys mohla klidně taky, i stěma granclema hypoalergenníma, prostě ji normálně krmit a po dobu třeba 3 týdnů jí k tpomu dávat třeba hovězí, pak vepřový, pak kuřecí... a zjistila bys snadno po čem má ty problémy chudinka. Já teda teď už krmim masem furt a pes je na tom fakt nevýslovně líp, přibírá, zasrsťuje, nelíná a nedrbe se. Jo a ke svačině (bobánek je na vykrmovačce ) dostává Trainer Fitness tu řadu kůň + hrášek a řadu králík + brambory, v tom kuřecí tuk vůbec neni, ani kuře, jsou to monoproteinový krmiva. Asi to nebude best of best, maso je maso, ale podle mě furt lepší než ten hills. Ale základ je asi nejdřív zjistit z čeho to má, na co je prostě alergická..

Grin
Člen
# Zasláno: 9 Úno 2012 18:17
- Nahlásit

janapalko
To je ovšem geniální metoda.
No to je, všecky geniální věci jsou jednoduchý.

Eninka
Člen
# Zasláno: 9 Úno 2012 18:54
- Nahlásit

Grin

nezjistili jsme s vetem přesnej prvek v potravě, kterej to je, ale ať jedla vařený cokoliv, maso, různý druhy, přílohy, prostě všechno možný, pořád se šíleně drbala a po krmení od Hillsu - dieta na potravní alergie, to úplně přestalo. Když jsem dala cokoliv k tomu, tak opět problém, prostě musí mít jen tyhle granule. A právě po těch z netu se zase drbe jak šílená, podle mě to není košér, ten obsah.

Grin
Člen
# Zasláno: 9 Úno 2012 19:01
- Nahlásit

Eninka
podle mě to není košér, ten obsah
to je klidně možný, ale bohužel jestli má teda takovýhle problémy s čímkoliv jiným, tak asi stačí aby v těch granulích změnili třeba odkud dodávají jednu složku (třeba místo a teď plácnu kuřete z Maďarska budou dávat kuřata z Polska který budou krmený jinak) a už může mít čuba potíže

Eninka
Člen
# Zasláno: 9 Úno 2012 19:04
- Nahlásit

Grin

to je kachní varianta, ona totiž může jenom kachnu a zvěřinu, ostatní ji dráždí...zkusím pytel od veta a jestli to přejde, tak je to jasný, dám sem pak info

. 1 . 2 . 3 . 4 . >>
Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání