| Autor |
Zpráva |
Grin
Člen |
# Zasláno: 9 Úno 2012 19:11
- Nahlásit
Eninka
to je kachní varianta,
ufff no proto jsem psala "a teď plácnu" a "třeba" - ale když si vyměníš slovo kuře za slovo kachna tak to pořád platí.
zkusím pytel od veta a jestli to přejde, tak je to jasný
to je fakt, tak to rychle zjistíš.
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 9 Úno 2012 21:30
- Nahlásit
může být i rozdíl v šaržích, třeba tvůj vet má cca rok staré pytle, protože jich moc neprodá a v eshopu maj vetsi obrat a uz treba maj novejsi sarzi kde uz jsou ty kachny jinak krmeny... (zas jako priklad, ale de o to ze se to zas tak snadno bohuzel urcit neda).
|
Grin
Člen |
# Zasláno: 9 Úno 2012 21:34
- Nahlásit
cernej caj
Hele jak dlouhou maj vubec granule trvanlivost? To me nenapadlo ale je to logicky co pises..
|
Eninka
Člen |
# Zasláno: 9 Úno 2012 21:36
- Nahlásit
cernej caj
Grin
to nebude tím, pochybuju, že by změnili v granulích složení a pak se psům alergie vyskytla, ale mám pytle ještě v popelnici, je to dobrej nápad na to kouknout
|
Grin
Člen |
# Zasláno: 9 Úno 2012 21:46
- Nahlásit
Eninka
Neeee nejde o slozeni, prosim snaz se to pochopit, muzou zmenit misto, kde tu ingredienci chovaji nebo pestuji, muzou zmenit treba krmivo te ingredience nebo muzou te ingredienci davat jine vitaminy nebo jinak hnojit.. tzn na slozeni se to neobjevi!!!!! Ve slozeni to nenajdes, ale presto to bude tvemu psovi vadit. Predstav si ze jsi alergicka na penicilin a v obchode si koupis kure do ktereho pred smrti nacpali penicilin (hypoteticky, tohle se pochopitelne stat nemuze) - potom dostanes reakci i kdyz nejsi alergicka na kure! Uz rozumis?
|
Eninka
Člen |
# Zasláno: 9 Úno 2012 21:52
- Nahlásit
Grin
aha, máš pravdu, takhle jsi to myslela, já to blbě pochopila. No ale jestli je to tak, tak jsem v háji, než najdu jinej produkt, tak se Eninka uškrabe, chudera
|
Grin
Člen |
# Zasláno: 9 Úno 2012 21:59
- Nahlásit
Eninka
Kup to u veta a mrkni na sarzi jak rikala cernej caj, uvidis jestli se po tom bide drbkat, treba to bylo opravdu padelany baleni, to nevis. A kdyby se ti zacala drbat i po tech od veta, treba pozdeji po novejsich, tak pak teprve bych to resila
|
Eninka
Člen |
# Zasláno: 9 Úno 2012 22:13
- Nahlásit
Grin
zkusím to
|
Eninka
Člen |
# Zasláno: 9 Úno 2012 22:24
- Nahlásit
janapalko
no ale mně nic jinýho nezbývá, nemůžu nechat psisko se trápit
věčným škrábáním přeci
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 10 Úno 2012 07:44
- Nahlásit
Jinak granule maj trvanlivost 2 roky.
Hlavně, abys našla něco pro to psisko, po čem nebude mít nějakou negativní reakci, nebo ti fakt nezbyde než dělat domácí stravu, abys měla větší jistotu, co jí dáváš
|
Eninka
Člen |
# Zasláno: 10 Úno 2012 09:19
- Nahlásit
cernej caj
jenže já jí právě tři roky vařila jenom normální stravu, maso, zelenina, rýže, těstoviny atd. Pak to přišlo, to škrábání...
Trvalo tři čtvrtě roku, než jsem dospěla ke granulím, které jsou
na alergie z potravní (nějaké složky) a pak to teprve ustalo.
To jsem právě řešila celou dobu s tím vetem. Zkoušeli jsme vylučovat z té stravy všechno možný, ale nic nepomáhalo. Např. ale kuřata jsem nedávala vůbec, protože v nich je nejvíc srač.k v mase, z krmení kuřat. Našla jsem pytel od veta a pytel z e-shopu. Náhodou mají stejnej měsíc spotřeby, šarže je v jednom čísle odlišná a odstín na textu na pytli je rozdílnej, prostě trochu jiný barvy. Asi se naštvu a nechám udělat rozbor těch granulí, stojí mi to za to zjistit, co je "jinak".
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 10 Úno 2012 09:33
- Nahlásit
Eninka
aha takze vlastne ses rada, ze mas neco, co tvuj pes zere jakztak bez potizi... tak jestli do toho rozboru pujdes, tak bych byla fakt zvedava jestli to je jiny
|
Baico
Člen |
# Zasláno: 10 Úno 2012 09:39
- Nahlásit
Eninka
Např. ale kuřata jsem nedávala vůbec, protože v nich je nejvíc srač.k v mase
Myslíš? Stále přetrvávají mýty o tom, jak jsou jsou krmné směsi pro zvířata plné antibiotika a jiných chem. sraček. Není to pravda. Nesmí se to už spoustu let a je to přísně kontrolováno. A nikdo si to nelajzne.
|
Eninka
Člen |
# Zasláno: 10 Úno 2012 09:51
- Nahlásit
cernej caj
zkusím zjistiti, kde se to dělá a pokud to nebude stát tisíce, tak
to nechám udělat, tohle mě fakt zajímá, dám sem info, jestli to někam dávám na rozbor
|
Eninka
Člen |
# Zasláno: 10 Úno 2012 09:57
- Nahlásit
Baico
no já jen vím, že z různých kontrol a testování kuřata, obsahem různých látek z krmných směsí toho mívaj nejvíc, nebo-li, že se nejvíc u těchto chovů porušují pravidla, a taky se sem nejvíc vozí kuřata odjinud, Polsko atd. a tam právě šidí ty směsi.
Samozřejmě nejlepší je hovězí, i proto, že nejdýl "roste" a ryby,
no ale to je pak dost zúženej výběr pro krmení
|
Baico
Člen |
# Zasláno: 10 Úno 2012 10:00
- Nahlásit
Eninka
a taky se sem nejvíc vozí kuřata odjinud, Polsko atd.
To je možný, ale já mluvím o českých chovech. Musíš být patriot a kupovat česká kuřata.
|
Eninka
Člen |
# Zasláno: 10 Úno 2012 10:02
- Nahlásit
Baico
já právě patriot jsem, ale jak to mám poznat? Kde se dozvím, odkud ty kuřata jsou?
|
Vlčáčková
Člen |
# Zasláno: 10 Úno 2012 10:05 - Změnil/a: Vlčáčková
- Nahlásit
Eninka
Batoleti jedné mojí známé začala růst prsa. Tak s tím valila k dětskému lékaři a on zakázal dávat holčičce kuřata, že je to plné hormonů. Poté se to upravilo.
|
Baico
Člen |
# Zasláno: 10 Úno 2012 10:16
- Nahlásit
Eninka
ale jak to mám poznat? Kde se dozvím, odkud ty kuřata jsou?
No buď kupuješ přímo od zemědělce a pokud v obchodě, tak to na tom kuřeti musí být napsané.
Vlčáčková
Batoleti jedné mojí známé začala růst prsa
Ale to bylo za krále klacka ne?
|
Eninka
Člen |
# Zasláno: 10 Úno 2012 10:23
- Nahlásit
Baico
jenže na kuřatech např. v marketu, anebo chlazených, bývá uvedenej dodavatel, ale to neznamená, že ten dodavatel do nedovezl bůhvíodkud, zemědělec je dobrej tip, asi někoho pohledám po okolí.
|
Baico
Člen |
# Zasláno: 10 Úno 2012 10:27
- Nahlásit
Eninka
jenže na kuřatech např. v marketu, anebo chlazených, bývá uvedenej dodavatel
Musíš koukat na zemi původ ne na dodavatele.
|
Eire
Člen |
# Zasláno: 10 Úno 2012 10:35
- Nahlásit
Eninka
Se soustředíš na žrádlo pořád a co štítná žláza?Má ji vyšetřenou?
A taky psychika dělá mnoho...
|
Eninka
Člen |
# Zasláno: 10 Úno 2012 11:03
- Nahlásit
Eire
Se soustředíš na žrádlo pořád a co štítná žláza?Má ji vyšetřenou?
A taky psychika dělá mnoho
to by podle mě nereagovala na změnu potravy. Prostě hypoalergenní granule = klid, vše ostatní = škrábání.
|
Grin
Člen |
# Zasláno: 10 Úno 2012 11:09
- Nahlásit
Eninka
to by podle mě nereagovala na změnu potravy
reagovala. Jak u slinivky tak u stresu. Ten organismus je tak jako tak v nerovnováze prostě, a stačí mu málo.
Ty ji nemáš vyšetřenou na slinivku?? Tak to nech určo udělat krevní obraz. A co střevní bakterie? červíci? Z toho všeho se může škrábat
|
Eninka
Člen |
# Zasláno: 10 Úno 2012 11:14
- Nahlásit
Grin
má všechny vyšetření, který veta napadlo, prostě vnitřní orgány, krev, paraziti, prostě všechno možný,,,žádnej výsledek...ale např. krmím granulema, vše ok, ukradne ze stolu buchtu s ořechama - ihned reaguje škrábáním... uklidní se to, vše ok, dám jí pamlsek - reakce - škrábání, pamlskovat můžeme jen sušeným kačením masem, to je klid. Věřím fakt tomu, že ji alergizuje něco z tý stravy a konzervanty to nebudou.
|
Grin
Člen |
# Zasláno: 10 Úno 2012 11:21
- Nahlásit
Eninka
může mít alergii na víc věcí, například rejži + obiloviny + kuřecí - proto jsem ti říkala že k těm granclím co jí seděj zkusit dokrmovat ještě vždy jednu jedinou věc - kupříkladu kachní maso (sušené + syrové + vařené ale hlavně jenom to maso) po nějakou dobu. Když jí není nic po sušenym kachnim, nemělo by jí nic bejt po kachně jako takový. A pokud jde o to co jí ta kachna, koupila bych kachnu na farmářskejch trzích, tam ti to řeknou. Dá se myslim koupit i kachna krmená kukuřicí a podobný věci... ale nesmí ti samo sežrat koláč do toho nebo něco jinýho, nesmí jiný pamlsky než tu kachnu.
A když jí nic nebude, hned máš jednu věc na kterou 100% neni alergická a můžeš pokračovat se zvěřinou třeba.
|
Eninka
Člen |
# Zasláno: 10 Úno 2012 12:00
- Nahlásit
Grin
já si snad ty zvířata začnu doma chovat sama, abych měla jistotu, čím je to krmený, prostor na to mám, ale času ne, ach jo...
|
Grin
Člen |
# Zasláno: 10 Úno 2012 12:10
- Nahlásit
Eninka
no já jsem taky byla dost zoufalá - zaplaťpánbu že už je to za mnou a vim z čeho to má
|
Eninka
Člen |
# Zasláno: 10 Úno 2012 13:24
- Nahlásit
janapalko
když já už mám právě vyzkoušený ty granule, co jediný jí nevadí,
a ještě jedna věc k tomu, další fenka - BŠO - měla pořád průjmy a co ji krmím stejnýma granulema, tak má od tý doby od průjmů pokoj. Taky jsme nemohli přijít na to, proč to má, slinivku a všechno možný vet vyloučil, tak nechci vrtat do něčeho, co už mám ověřený. Já mám asi divný psy
|
Eninka
Člen |
# Zasláno: 10 Úno 2012 13:46
- Nahlásit
janapalko
však krmím, akorát jsem si je poprvé objednala z e-shopu a po nich se pes začal okamžitě škrábat, tak jsem pojala podezření, jestli nejsou nějakej podvrh, proto jsem se tady zapojila do diskuze
|