| Autor |
Zpráva |
corgi
Člen |
# Zasláno: 17 Říj 2011 16:34
- Nahlásit
Do města nám přibyli majitelé boloňáka s PP, naprostí laici, naštěstí celkem rozumní lidé. Teď se mi pochlubili, že mají pro mazlíka nevěstu. Pes je 8 měsíční, takže jsem se hned poptala, jak to, že už mají uchovněno - no samozřejmě o tom nevědí nic a moc dobře nechápou, proč by neměli psa půjčit na krytí feny bez PP, když ona je tak pěkná a on taky. Snažila jsem se jim leccos vysvětlit, ale chtělo by to nějaký moudrý text. Tady na diskuzi kdysi dávno byly odkazy na různá povídání o tom, proč nemnožit bez PP, ale nemůžu to najít Pomoc!
|
Eire
Člen |
# Zasláno: 17 Říj 2011 16:46
- Nahlásit
Jeden z mnoha textů na dané téma http://www.velsatis-yorkshire.cz/Proc_psa_PP.htm
ale z vlastní zkušenosti,vlastním psí salon,si lidé stejně "tu svou "pravdu prosadí.jsou i tací ,kteří psa uchovní,jen aby se jim "vrátily" náklady v podobě merglí,za které zvíře pořídili.O genetice,nemocech vůbec nic neví...prý jim poradí poradce chovu
|
Vlčáčková
Člen |
# Zasláno: 17 Říj 2011 17:30
- Nahlásit
No, ono by se hodilo i téma: Proč nemnožit s PP.
V dnešní době přeplněných útulků a pokažených plemen množením nekvalitních jedinců... Si myslím já a myslím to i na sebe, kdy jsem před 11 lety namnožila papíráky a taky bych to už dneska neudělala.
|
stetisek123
Člen |
# Zasláno: 17 Říj 2011 17:35
- Nahlásit
Eire
Hale, švagrová to samý! Pes s papírama! Proč tak drahý! Nechci chodit na výstavy. Koupili si choďáka bez papírů. Naložili ho do auta ujeli 5 metrů a ze pa vylezla blecha, šli k vetovi, pes bez kulek (oboustrannéj kryptorchid) a svrab v uchu. Dneska má stavy, kdy kulhá a dokonce mu i jedna noha už vypadla z kloubu. Pes má mít dle standardu 25 kg, ten jejich má 35...
|
corgi
Člen |
# Zasláno: 17 Říj 2011 18:11
- Nahlásit
Eire
si lidé stejně "tu svou "pravdu prosadí
Tihle jsou "naštěstí" jako nepopsaný list, vlastně ještě ani neví, co s tím psem vlastně chtějí nebo nechtějí dělat. Odchytila je nějaká paní, majitelka fenky bez PP, že by jako brala toho jejich psa na krytí. A oni vůbec netuší, proč by to třeba neměli dělat. Já jim chci jen rozšířit obzory tím podle mě správným směrem. Nic jim vnucovat nebudu, ať si udělají vlastní názor.
Vlčáčková
pokažených plemen množením nekvalitních jedinců
Mi povídej, byla jsem teď v Budějkách na MVP a můžu popravdě říct, že bych si tam korgiho nevybrala ani omylem. Ach, kam se to jen ubírá....
|
Sízra Milanová
Člen |
# Zasláno: 17 Říj 2011 18:49
- Nahlásit
Vlčáčková
No, ono by se hodilo i téma: Proč nemnožit s PP.
souhlasim....nejlepší by bylo nemnožit vůbec a to myslim uplně vážně, psů je všude v útulcích moc a co je dobrý pro kterou rasu je relevantní taky pouze a jen pro lidi a ne pro psy....
|
stetisek123
Člen |
# Zasláno: 17 Říj 2011 19:27
- Nahlásit
Sízra Milanová
souhlasim....
já ne, něterá plemena bychom títmto ztratili
|
Sízra Milanová
Člen |
# Zasláno: 17 Říj 2011 19:39
- Nahlásit
stetisek123
něterá plemena bychom títmto ztratili
a to by zas vadilo jenom lidem...
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 17 Říj 2011 19:46
- Nahlásit
corgi
Podívej se, jak je to s uchovněním boloňáků a pokus se jim to vysvětlit jak je to s uchovněním. Oni to ani nemusí tušit, taky jsem to zažila s lidma, co si koupili zlaťáka s PP a po pár letech, pes samozřejmě neuchovněný, chtěli koupit fenku opět s PP s tím, že budou mít štěňata a na můj skromný dotaz, zda teda budou odchovávat bezpapíráky na mě koukali jak z jara, protože prostě žili v domnění, že když mají párek s PP, tak štěńata budou mít automaticky PP taky. Nakonec koupili druhého psa.
Jinak když si zadáš do vyhledávače Proč psa s PP, tak ti vyjede spousta odkazů.
|
Eire
Člen |
# Zasláno: 17 Říj 2011 20:34
- Nahlásit
Sízra Milanová
souhlasim....nejlepší by bylo nemnožit vůbec a to myslim uplně vážně
Opravdu?A že jsi si teda nevzala štěně z útulku.
|
davidkova renata
Člen |
# Zasláno: 18 Říj 2011 08:12
- Nahlásit
Eire
a proč by to měla udělat? a ty máš psy z útulku?
|
stetisek123
Člen |
# Zasláno: 18 Říj 2011 08:25
- Nahlásit
davidkova renata
jo, právě proto jsem to napsala, mně by moje plemeno moc chybělo a já i při velké argumentaci nedokázala to svoje plemeno opustit. Proto si stojím za tím, že já bych tohle nedokázala překousnout.
Vím to o sobě protože moje plemeno v útulkách není, tak alespoň pomáhám jinak. Je to alibismus, ale já prostě preferuju to, co mi dávaj smetáci
|
Sízra Milanová
Člen |
# Zasláno: 18 Říj 2011 09:12
- Nahlásit
Eire
to jsem měla,to máš pravdu! Chtěla jsem štěně uplně malý a abych věděla co z toho vyroste,protože to je můj první pes a chtěla jsem aby byl zdravej,což jsem si myslela že to že je s PP,tak trochu garantuje,ale neni to tak no. Příště bych si už z útulku psa vzala i s rizikem že z toho vyroste něco uplně jinýho než se na první pohled zdá ...a taky jsem až poslední měsíce trochu nahlídla do problematiky chovu psů a dost jsem přišla o iluze ....(a to nemyslim svojí chovatelku,kdyby měl někdo takovej pocit)
|
davidkova renata
Člen |
# Zasláno: 18 Říj 2011 09:12
- Nahlásit
stetisek123
nejlepší by bylo nemnožit vůbec
nojo jenže já jaxi vnímám rozdíl mezi slovy chovat a množit.. množit můžeš v pohodě aji PP,třá takovej pán co nechá svou 2letou fenu cestovat po 3 majitelích(průběžně věděl) a všichni stojej za hovno a nakonec tato skončí v útulku a on se postarat nechce páč očekává další vrh,tak to je u mne množitel a PP jest v tomto případě ale ůplně ku hovnu esi si rozumíme.
|
Baico
Člen |
# Zasláno: 18 Říj 2011 09:21
- Nahlásit
davidkova renata
množit můžeš v pohodě aji PP
Máš pravdu předsedo. Bohužel, i když se člověk rozhodne pro PP štěně, tak musí hodně pátrat a vybírat. To že to zvíře má ten cár papíru, to vůbec nic nezaručuje.
|
Grin
Člen |
# Zasláno: 18 Říj 2011 10:19
- Nahlásit
Baico
to tedy nezaručuje
jako takhle: Idea PP je dobrá, v praxi to tak dobře ale prostě nefunguje. To se bohužel ale nedá nic dělat, jelikoš žádná utopie v normálním světě nefunguje. Ofšem čím víc lidí bude poučených, bude se o tom furt mluvit, bude se upozorňovat na chyby v papírových chovech (protože pouze u papíráků ty chyby najíz lze - u bezpp je to všem srdečne jedno že) tak tím lepší to časem bude. Ale PP je jediná cesta, protože jen chov PP podléhá nějakým pravidlům... neříkám že bezpp se nemůžou narodit štěňata zdravá a z dobrého spojení která nikdy neskončí v útulku! Pouze tvrdím, že s PP se tohle líp hlídá.
|
Lucie Kratochvílová
Člen |
# Zasláno: 18 Říj 2011 10:32 - Změnil/a: Lucie Kratochvílová
- Nahlásit
stetisek123
něterá plemena bychom títmto ztratili
Která například by ti moooc chyběla???
|
Lucie Kratochvílová
Člen |
# Zasláno: 18 Říj 2011 10:36
- Nahlásit
Grin
Pani, moc hezky jste to napsala
|
helps
Člen |
# Zasláno: 18 Říj 2011 10:36
- Nahlásit
Je právě blbý to, že už i s PP kolikrát jsou zprasený psi. Já jen co znám šeltyjí, který jsou buď mrňavý nebo mají úplně špatný úhlení nebo oči blbé nebo oškubanej kožich.... PP chov nezatracuju, ale stejně jako člověk udělá rozhodnutí, že s PP, tak musí i tak hodně vybírat a rozmýšelt od koho psa vezme... dyž teda by člověk argumentoval, že bez PP ne, že PP jsou zdraví a krásní psi odpovídající standardu, musí taky dodat, že ne vždy.... ale co se týče množení takovejhle lidí, co si jen řeknou, že jejich fífík by mohl mít štěňátka se sousedovic žofkou, tak to se mi nelíbí... zkus jim to vymluvit no, ale jak to nevím.
Pořád bych si ale vybrala radši psa s PP - já osobně chci zhruba vědět pro co ten pes má nebo nemá předpoklady, jak se s ním bude pracovat, jak bude velkej atd atd.... útuláčka taky někdy vemu pokud bude barák, ale je to taková sázka do loterie.
|
Vlčáčková
Člen |
# Zasláno: 18 Říj 2011 10:56
- Nahlásit
Grin 18 Říj 2011 10:19
Pravdu díš.
|
Baico
Člen |
# Zasláno: 18 Říj 2011 11:00
- Nahlásit
Grin
Ofšem čím víc lidí bude poučených, bude se o tom furt mluvit, bude se upozorňovat na chyby v papírových chovech
No a proto mě zástupci českého klubu nemůžou ani cítit
|
Grin
Člen |
# Zasláno: 18 Říj 2011 16:24
- Nahlásit
Baico
aaano, to je přesně proto
|
Phoebuska
Člen |
# Zasláno: 14 Pro 2011 20:13
- Nahlásit
Zdravím, vím ze jsem na pude zastancu PP, ale vsechny plemena vznikly krizenim. A tak se musim ptat, kdyz se lide rozhodnout krizit a hledat nevesty/zenichy stejnych krizencu, tak to za nejaky cas muzou uznat jako ciste plemeno. Cetla jsem si celou diskuzi, a ano radsi psa z utulku, ktery byl nevhodnym darkem ci opustenym mazlickem. Ale opravdu rada bach videla novou rasu. Mam rada dve plemena Labrador a R. Ridgeback. Pred nedavnem jsem mela stesti a majitelka fenky tohoto krizeni, ji musela dat k adopci. Hned jsem si ji vzala. Je pravda, ze samozrejme se nedohledam v jakych kondicich byli jeji rodice. Ale nejodolnejsi plemena byvaji prave krizenci, ne? No a tim bych se rada zeptala, jestli nemate zname, kteri maji stejny zajem o tohle zajimave spojeni. Moje fenka ma 2 roky, tak mozna az za dalsi 2 bych se podivala po zenichovi. Je mozne, ze me budete kritizovat, ale mozna se najde nekdo, dko se zajima o nove plemena. Dekuji
|
Vlčáčková
Člen |
# Zasláno: 14 Pro 2011 20:21
- Nahlásit
Phoebuska
Když nedohledáš zdravotní stav rodiny Tvého psa, tak nemnož. Jestli chceš založit nové plemeno, tak co od něj očekáváš? Co chceš vyšlechtit? Mazlíka? Pracovní plemeno?
|
Phoebuska
Člen |
# Zasláno: 14 Pro 2011 20:37
- Nahlásit
No, je pravda, ze ja osobne ji budu mit castecne doma, ale taky bude hlidat na zahrade. Ja spis mazlim. Ale puvod obou plemen je lovecky. Ridgeback pomahal pri lovu lvu, odlakal pozornost, zatim co lovec dokonci akci. No a labradori se pouzivaji bud jako dohledavaci psi, pak samozrejme jako slepecti. No takze si myslim, ze by mohlo mit plemeno takrka podobre vlastnosti. RR je obtiznejsi k vychove, je vic energicky a ma dobrou pamet.U RR by se melo stene seznavovat s co nejvice lidmi, zviraty a situacemi, aby se zamezilo netoleranci. Takze asi jen zkuseni pejskari. No a Lab jsou veseli, taky energicti a hodne tolerantni.Takze by se hodily i jako psi do rodiny, a taky jako pracovni.
Zkusim se zeptat puvodni majitelky a dohledat. Jen vim, ze matka baly RR a otec Lab.
|
Pakunobecny
Člen |
# Zasláno: 14 Pro 2011 20:39
- Nahlásit
Phoebuska
A neí vám líto těch lidí co si tudle naprosto šílenou kombinaci vemou a pak se je budou pokoušt vyhodit nebo rovnou zabít?Zdvojnásobené lovecké pudy,naprostá ignorace člověka totální nevědomost o dědičných chorobách a milion věcí jako bonus a křížence si vopravdu nebudou brát odborníci na retardované psy,ale nebozí občané nemaje prachy na papíráka s naprostou absencí zkušeností jak zacházet s časovanou pumou todle je nebezpečný hazard to by se mělo zakázat jako
|
Vlčáčková
Člen |
# Zasláno: 14 Pro 2011 20:44 - Změnil/a: Vlčáčková
- Nahlásit
Phoebuska
No jo, no jo. Pěkný by bylo, kdyby si nové plemeno vzalo žádoucí vlastnosti z obou plemen. A co když si vezme nežádoucí?
|
Adiddaska
Člen |
# Zasláno: 14 Pro 2011 20:50
- Nahlásit
Sízra Milanová
hele ale některý lidi chtějí toho psa na určitou věc s určitýma vlohama, třá když mám retrívra a něco s nim dělám a chtěla bych i s dalším psem dělat to samý, tak si nevezmu psa z útulku, protože jdu prostě po těch konkrétních vlohách. V tom je ten smysl psů s PP, že to některý chovatelé kurvěj, je věc druhá...
|
Adiddaska
Člen |
# Zasláno: 14 Pro 2011 20:52
- Nahlásit
Lucie Kratochvílová
Která například by ti moooc chyběla???
mně ted a by chyběly všechny plemena psů, dyk to by uplně ztratilo smysl chovat psa k určitý práci!
|
Phoebuska
Člen |
# Zasláno: 14 Pro 2011 21:11
- Nahlásit
Vlčáčková
Hmm i to je mozne. Ale i u papiraka vam neni zaruceno to prave orechove, neni tak? Myslim si, ze to opravdu hodne zalezi na lidech, co by si nechteli poridit psa jen proto, ze nemaji na lepsiho(PP), ale myslim ty, co maji zajem o tohle nove plemeno a budou v nem podporovat to sve, at je to loveni, ci mazlik. I RR muze byt uzasnym mazlem viz YouTube. Zila jsem dlouho a Anglii, a byla jsem prekvapena. Tam se lidi zabivaji slechtenim novych, pro me nepochopitelnych kombinaci. Jako Labradoodle! Telo Labradora s kratkyma nozkama, docela odpuzujici. Je milion lidi a nazoru, ale hadat se taky s nikym nehodlam, a ani nechci aby mi nekdo vycital ci nadaval. Chci jen chatovat o moznostech v zivote psu a lidi...takze tem co jim vadim, prosim nechte me byt. A tem ostatnim budu vdecna za pokec. Zajimaji me konstruktivni nazory.
|